Årets Kusk-EM inställt

Ulf Ohlsson slutade i fjol trea i Kusk-VM och skulle ha representerat Sverige i årets Kusk-EM i Belgien. Men nu står det klart att mästerskapet inte kommer att avgöras.

Kusk-VM avgjordes i Sverige förra året där Nederländernas Rick Ebbinge bärgade guldet och Ulf Ohlsson avgick med bronsplatsen. Sveriges kuskchampion skulle också ha representerat blågult i årets Kusk-EM som var menat att avgöras på de belgiska banorna Mons och Tongres den 24-25 oktober.

Något Kusk-EM blir det dock inte av. Det står nu definitivt. Det europeiska travförbundet UET meddelar att de belgiska arrangörerna väljer att ställa in mästerskapet med anledning av corona-pandemin och att det inte kommer köras vid ett senare tillfälle i år. Tidigare har också Lärlings-EM, som skulle ha avgjorts i Finland, blivit inställt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Who’s Who på Färjestad

Who’s Who på Färjestad

Efter pallplaceringar i både Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot – Who’s Who är på startlinjen igen. Den här lördagen jagas Gulddivisionsseger på Färjestad.

Färjestad håller i lördagsnöjet den här veckan och omgångens main event är Uno Sweds Minneslopp. Här gör Who’s Who årets femte framträdande, efter att i sina senaste starter slutat som silvermedaljör i Åby Stora Pris och därefter trea i Sundsvall Open Trot. Meriterat motstånd hittas i bland andra Cyber Lane, Heavy Sound och formtoppade norrmannen Gigant Invalley.

Ny seger i raden för Odd Herakles?

Unionskampen ser världens bästa kallblod i hetluften igen. Odd Herakles gör första starten för Odd Paulsen som tränare, men det är som vanligt Tom Erik Solberg i vagnen. Odd Herakles är här ute efter sin trettonde raka seger och dessutom titelförsvar i loppet.

Uno Sweds Minneslopp, 2140 auto:

1 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
2 Global Welcome – Erik Adielsson
3 West Wing – Paula A Gyllenberg
4 Snowstorm Hanover – Jorma Kontio
5 Who’s Who – Örjan Kihlström
6 Forfantone Am – Torbjörn Jansson
7 Voltaire Gifont – Björn Goop
8 Cyber Lane – Johan Untersteiner
9 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
10 Chianti – Carl Johan Jepson
11 Giveitgasandgo – Stefan Persson
12 Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg


Unionskampen, 2140 auto:

1 Björs Frej – Ulf Ohlsson
2 Roli Eld – Björn Goop
3 Åsrud Vilja – Örjan Kihlström
4 Odd Herakles – Tom Erik Solberg
5 Emil Mollyn – Ole Johan Östre
6 Troll Solen – Magnus Teien Gundersen
7 Eldvin – Rikard N Skoglund
8 Titan Tabac – Oskar J Andersson
9 Valle Mattis – Geir Vegard Gundersen
10 Bellfaks – Mats E Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enorm Grisle Odin G.L.
Nästa nyhet
Enorm Grisle Odin G.L.

Enorm Grisle Odin G.L.

En stor startgalopp såg ut att grusa Grisle Odin G.L:s chanser när det verkligen gällde igen. Men den här gången skulle han bara ha titeln. Öystein Tjomslands fyraårings-monster bjöd på en helt heroisk insats i Norskt Kallblodsderby.

Grisle Odin G.L. har hela tiden hållits som kullens bästa kallblod men det har inte alltid varit klockrent i de största uppgifterna. I fjolårets svenska Kriterium blev det galopp, likaså i uttagningarna till Derbyt i somras. När Norskt Travderby så avgjordes på Bjerke under söndagen – höll det på att gå riktigt snett igen. Grisle Odin G.L. tog sig en lång startgalopp. Till och med så lång att det var på gränsen att han klarade sig från diskning, men domarna friade.

Hämtade ikapp efter jättegalopp

Upphämtningen som följde därefter var en omedelbar klassiker. Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin) tog sig tillbaka, styrde på i tredjespår varvet kvar och fick på bortre lång rygg i stallkamraten Havglimt, som för övrigt vann svenska Derbyt. Efter att ha tappat aktionen för ett ögonblick i sista sväng sändes Grisle Odin G.L. på igen över upploppet – och fångade på linjen in Havglimt. Bragdartad seger och dessutom dubbel åt Tjomsland som tog sin tredje norska Derby-seger. Vinnaren noterade 1.25,2a över 2600 meter, tog karriärens 14:e seger i 18:e starten och belönades med totalt 1,5 miljoner norska kronor.


Tjomslandtränat även i Kriteriet

Öysteins Tjomslands dominans är närmast totalt. Stallet plockade segern också i Kallblodskriteriet, men här var det Tom Erik Solberg som satt i segersulkyn. Tangen Bork (e. Bork Odin) höll upp sitt innerspår och såg att hela loppet hålla uppvaktande Finseth Faksen utvändigt om sig. Tangen Bork vann till slut säkert på 1.26,2a/2100. Hästen tjänade en halv miljon norska kronor i sin 4:e seger i 6:e starten.


Ny Derby-succé för Gundersen

När det kommer till varmblodens Derby i Norge handlar det ofta om Geir Vegard Gundersens stall. Så också i år; tränaren tog sin tredje raka i loppet och den femte totalt. Men det var sonen Magnus Teien Gundersen som satt bakom segervapnet Iggy B.R. (e. Trixton). Vinnaren hann, efter sista 900 meterna först i tredjespår, fram i en rivig avslutning för att fånga tappre ledaren Golden Dream M.E. på linjen. Iggy B.R. belönades med 1,5 miljoner kronor efter seger på 1.14,3a/2600.


Läcker High Flyer i Kriteriet

Kriteriet för varmblod till Kim Pedersens talang High Flyer (e. Bold Eagle) som tog sin 5:e seger i den 7:e starten. Erlend Rennesvik kastade loss High Flyer mitt på sista bortre, svepte fram till ledningen och stack med många längder Custom Cheval jagade ikapp starkt, men utan chans att nå en riktigt vass vinnare. Segertiden här 1.13,0a/2100 och förstapriset 750 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Favoritfall i William Wellwood
Nästa nyhet
Favoritfall i William Wellwood

Favoritfall i William Wellwood

Åke Svanstedts Southwind Tyrion delade favoritskapet med likaledes obesegrade Macho Martini – men ingen av dem skulle vinna William Wellwood Memorial. Överraskningen On A Streak vägrade ge sig från ledningen och tog påpassligt karriärens första seger.

Åke Svanstedts obesegrade jättelöfte Southwond Tyrion skulle på pappret göra upp i en duell mot den Luc Blais-tränade Macho Martini som heller aldrig förlorat i sju starter. Men när finalen av William Wellwood Memorial för tvååriga hingstar och valacker kördes på Woodbine Mohawk Park resulterade det i en oväntad utgång.

Southwind Tyrion fick inte grepp

Det var i stället Luc Blais andrahäst On A Streak (e. Cantab Hall) som stal showen tillsammans med sin kusk Scott Young. Vinnaren kördes till spets efter loppets första fjärdedel medan Yannick Gingras arbetade fram Southwind Tyrion utvändigt. En hård kamp utspelades över upploppet men ledaren vägrade släppa Svanstedt-hästen förbi sig. Med knapp marginal höll On A Streak undan till skrällseger på 1.11,2a/1609. För On A Streak var det här första segern i karriärens sjätte start. Förstapriset var värt motsvarande cirka två miljoner kronor. Macho Martini lade beslag på tredjeplatsen. Marcus Melanders Magical Muscle Man och Nancy Takters Locatelli gjorde bort sig med galopper.

Blais-seger också i Peaceful Way

Det blev en stor kväll på Woodbine för tränaren Luc Blais sedan han också hemfört Peaceful Way för tvååriga ston. Favoriten Donna Soprano (e. Donato Hanover) var överlägsen för sin kusk Bob McClure. Donna Soprano svepte fram till spets efter halva milen och lämnade motståndet med flera längder över den avslutande rakan. Segertiden blev 1.10,6a/1609.

Här kan du se loppen:


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ohotad Missle Hill
Nästa nyhet
Ohotad Missle Hill

Ohotad Missle Hill

Det är inte enkelt att besegra Missle Hill från spets. Daniel Redéns vinnare av Jubileumspokalen plockade en ny seger sedan han bärgat E.J:s Guldsko lätt från ledningen.

Per Lennartsson hoppade upp i sulkyn bakom Daniel Redéns snabba jänkare Missle Hill när det på Hagmyren var dags för årets upplaga av E.J:s Guldsko. En riktigt trevlig upplevelse, får man förmoda. Missle Hill axade fram mot ledningen efter 500 meter och gick sedan inte att stoppa. Tuffast emot var Milligan’s School som kom med en stark avslutning, men det räckte bara till andrapriset. Missle Hill stack säkert undan för att ordna segern värd 150 000 kronor på 1.10,5a/1640.

”Jag är impad av den lilla hästen”
Daniel Redén i ATG Live

– Han såg pigg ut i sista sväng men man vet ju att Milligan’s School kan gå fort. Men jag är impad av den här lilla hästen, han blir bättre och bättre. Han ska ju ta det här loppet på rätt sätt, men känns det bra siktar vi mot STL Open-finalen på Solvalla, sa Daniel Redén i ATG Live.


SM-guld till urstark Silver Jossan

Silver Jossan staplade segrar under fjolåret och nu visade sjuåringen att hon återfunnit toppformen. Segern i Sto-SM för kallblod togs på synnerligen rejält vis. Silver Jossan, körd av Peter Eriksson, fick göra jobbet utvändigt ledaren hela vägen men pressade på ledande favoriten Granetta som svarade med galopp 600 kvar. Silver Jossan ryckte undan och försvarade sig tappert före friskt avslutande Alfie i slutstriden. Trea slutade Forspärla. Vinnaren klockades till 1.24,0a/2140 och belönades med en kvarts miljon till Bollnästränaren Simon Walls enorma glädje.

– Det är en otrolig chock. Jag hade varit nöjd med om vi fått pengar i dag, men nu står vi här som SM-vinnare!, jublade Simon Wall i ATG Live.


Iceland Falls när favoriten föll

En knall inledde i Klass 1-försöket. Claes Sjöström körde till spets med kvicka Iceland Falls men fick släppa till favoritspelade Naheed efter 800 meter. Ledaren satte allt på ett kort över sista bortre i ett försök att skaka av sig motståndet. Men Iceland Falls följde med, attackerade in på upploppet och då Naheed också klippte över i galopp var saken klar. Håkan Wallberg tränar vinnaren som kom i mål på 1.13,0/2140.


Lekande lätt för Unique Juni

Diamantstoets försök blev avverkat i stenhårt tempo. Något som passade Unique Juni fina fisken där hon var placerad sist utvändigt i kön. Jörgen Westholm kunde följa i ryggar in på sista varvet men avvaktade till ur sista sväng före det blev full marschorder via femtespår. På bara några få steg fixade den fyrfaldiga miljonärskan segergreppet och försvann ifrån med flera längder till vinst på 1.12,7/2180.


Bridge Jumper vägrade ge sig

Daniel Olsson jublade vid målgång efter att ha kört sin egenägde Bridge Jumper till viktoria i Klass 2-försöket. Valacken spetsade men fick utstå elak press från Shut Up And Dance. Ledaren vägrade dock att släppa sin ivrige uppvaktare förbi sig och höll starkt undan hela upploppet ned. Vinnaren, som tog sjätte segern i trettonde starten, klockades till 1.13,2a/2140. Daniel Redén tränar.


Fjärde raka segern för Spikfaks

Björn Steinseth har fått ordentlig snurr på Spikfaks. Sjuåringen var en av dagens största favoriter och gjorde inte spelarna besvikna i Erik Graléns Minne, tillika Dubbelcupens final. Spikfaks kastade loss 700 från mål, bytte andra utvändigt snabbt mot dödens och började mangla Valle Hugo. Ledaren höll emot starkt men stod handfallen sista biten mot favoriten. Fjärde raka togs på 1.24,9/2160.


Valiant Dream hela vägen för Jorma

Finsk vinnare i Bronsdivisionen, också Stig Engbergs lopp. Jorma Kontio fick förtroendet bakom Kimmo Taipale-tränade Valiant Dream. Valacken var snabb till ledningen och såg till att hålla fast i taktpinnen från start till mål. Pleasure For Cash kom med en flygande avslutning i vida spår, men för sent för att rå på Valiant Dream som segrade på 1.12,8a/2140.


Sir Henry P. Hill fick nosen först

Rivig avslutning i Silverdivisionen där det var riktigt tätt över mål. Stall Jörgen Westholm noterade i vlket fall en ny seger då det var Sir Henry P. Hill som satte nosen först i den stenhårda slutstriden. Rikard N Skoglund jobbade in skrällen efter en stark avslutning där han knäppte länge ledande Heading Reference och höll undan för rappt spurtade Coogan. 1.13,1a/2640 visade klockorna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bjerke: Lätt för Lucky Queen Soa

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson