Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Anmält till Prix de Paris

Vintermeetingets verkliga kraftmätning avgörs på Vincennes den här söndagen. 29 hästar har anmälts till Prix de Paris. Bland intressenterna hittas Davidson du Pont, Prix de France-vinnaren Délia du Pommereux och järnladyn Bahia Quesnot.

Vincennes vintermeeting börjar lida mot sitt slut men riktigt över är det inte än. Den här söndagen är det Prix de Paris som körs, den verkliga kraftmätningen som avgörs över 4150 meter eller drygt två varv på kolstybben. När anmälningstiden gick ut på måndag förmiddag fanns 29 hästar kvar.

Ingen Face Time på söndag

Prix d’Amérique-vinnaren Face Time Bourbon finns inte med i Prix de Paris-diskussionen, han siktas i stället mot en tredje raka seger i Prix de Sélection som avgörs nästa lördag, den 6 mars. Däremot hittar vi Délia du Pommereux bland de anmälda till den här söndagens styrkeprov; Sylvain Rogers sto var ju hästen som betvingade just Face Time Bourbon i Prix de France senast det begav sig.

Jean-Michel Bazire har vunnit Prix de Paris med den nu pensionerade Bélina Josselyn de senaste två åren och är förstås sugen på en ny viktoria. Han tar åter ut Davidson du Pont, som i Prix d’Amérique var tvåa men senast i Prix de France galopperade.

Bland övriga intressenter hittar vi Bahia Quesnot, som ju spelat en framträdande roll i såväl Prix de France senast, Prix d’Amérique före det och dessutom segrade i Prix de Cornulier. Anmälda är även norska hoppet Moni Viking, de senaste två årens runner-up Tony Gio samt Anders Lindqvist-tränade Hard Times som för närvarande befinner sig på reservplats.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:23, 01 mars

Då gör Ecurie D årsdebut

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:42, 01 mars

Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:30, 01 mars

Evaluate såld till Finland

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:05, 28 februari

Etonnant jätteskräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:11, 28 februari

Disco tog snabb revansch

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:43, 26 februari

Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:39, 26 februari

10 miljoner under SM-dagen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Harper Hanovers-kval i Finland

Harper Hanovers-kval i Finland

Harper Hanovers lopp blir större än någonsin till årets Elitlopps-helg med en miljon kronor att hämta ut för vinnaren. Nytt är också att ett kval till stayerslaget avgörs i Finland.

I förra veckan meddelande Solvalla att Harper Hanovers lopp får status som ett Grupp 1-lopp och att förstapriset för första gången når en miljon kronor. Stayerklassikern körs, som vanligt, på lördagen under Elitloppshelgen i slutet av maj.

Dessutom avgörs ett ”kval” till Harper Hanovers. Det är finska Seinäjoki som den 17 april kör ett lopp över lång distans betitlat Etain Royal Stayer, namngivet efter just Harper Hanovers-vinnaren 2000. Vinnaren i det finska loppet erbjuds en plats i Harper Hanover. Det skriver Kanal 75.

Läs även: En miljon i Harpers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Deimos Racing slog till i Milano
Nästa nyhet
Deimos Racing slog till i Milano

Deimos Racing slog till i Milano

Den forne svenske Kriterie-vinnaren Deimos Racing kan än. När Gran Premio Mario Locatelli kördes på La Maura-banan fixade han segern efter en giftig avslutning.

Deimos Racing (e. Quite Easy U.S.) vann Kriteriet 2016 men den i dag åttaårige valacken tävlar sedan flera år tillbaka i Italien och tränas av Erik Bondo. Vid söndagens tävlingar på La Maura i Milano var den svenskfödde stjärnan på hugget när storloppet Gran Premio Mario Locatelli avgjordes.

Hann fram precis på linjen

Roberto Andreghetti stod för styrningen av Deimos Racing som hittade ned perfekt i andra utvändigt medan Zaccaria Bar och Vincero’ Gar tampades i dödens respektive ledningen. Deimos Racing fick marschorder ur sista kurvan och gick över upploppet betydligt fortare än sina kollegor. Precis på linjen hittade Deimos Racing segern, i loppet med en samlad prissumma om 40 400 euro. Segertiden skrevs till 1.11,0a/1650, en tiondel över Varennes tjugo år gamla löpningsrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flyttar tävlingarna till Åby
Nästa nyhet
Flyttar tävlingarna till Åby

Flyttar tävlingarna till Åby

Väderomslaget ställer det till det för de svenska travbanorna. Söndagens tävlingar i Örebro fick ställas in efter tre körda lopp. Måndagens tänkta tävlingar på Axevalla flyttas för att i stället avgöras på Åbytravet.

Örebrotravet arrangerade tävlingar på söndagen, men efter att tre lopp körts ställdes återstoden av tävlingsdagen in. Örebros tävlingar blev försenade med trettio minuter på grund av banunderlaget och ett stort antal hästar ströks innan man slutligen vid 15.30-tiden tog beslutet att blåsa av.

Axevallas tävlingar flyttas till Åby

Även Axevalla har drabbats hårt av den senaste tidens varmare väder. Skarabanan har drabbats av tjällossning och redan under söndagskvällen beslutade man att man inte kan genomföra måndagens tävlingar på banan. Hela omgången flyttas i stället för att avgöras på Åbytravet.

– Vi har tjällossning i banan och efter att vi ihop med måldomare och banveterinärer inspekterat banskicket under söndagskvällen var vi helt överens om att vi inte kan garantera ett säkert tävlingsunderlag tills i morgon. Vår första prioritet är alltid hästar och aktivas säkerhet och när det inte känns hundra procent tryggt är det mest ansvarsfullt att redan under söndagen ta beslutet om att flytta tävlingarna, säger Axevallas sportchef Lars Ågren till Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guld till In the Money
Nästa nyhet
Guld till In the Money

Guld till In the Money

En strålande glad Thierry Duvaldestin passerade mål som vinnare i Critérium des Jeunes. Det bakom den egenuppfödde In the Money som spurtade ned favoriten Italiano Vero kort före mål till triumf i det tidiga franska Kriteriet på Vincennes.

Critérium des Jeunes, eller Prix Comte Pierre de Montesson som loppet officiellt heter, är den tidiga versionen av det franska Kriteriet. 76 500 euro fanns att hämta för vinnaren; en prischeck som skrevs ut åt In the Money (e. Cristal Money) som efter en ettrig avslutning kunde ge Thierry Duvaldestin sin fjärde tränarseger i loppet. En seger som säkert värmde lite extra; vinnaren inte bara tränas av utan är också uppfödd och ägd av Duvaldestin.

Fångade in favoriten på linjen

Loppets favorit kom från Philippe Allaire stall, Italiano Vero klev fram och slog klorna i den ledande Idéal Ligneries i den sista kurvan, men bakom tassade Duvaldestin med sin In the Money. Den senare avslutade kraftfullt i spåren över upploppet och kunde efter en tuff duell koppla segergreppet kort före mållinjen. Segertiden, liksom noteringen för tappre Italiano Vero, stannade vid 1.13,4/2700 vilket var en tid som förbättrade löpningsrekordet med två tiondelar. Björn Goop körde i loppet den av Tomas Malmqvist tränade Ilma Corda som slutade som åtta.


Snygg seger för Hunter Valley

Tomas Malmqvist noterades annars för en snygg seger under söndagen på Vincennes. Toppstammade stoet Hunter Valley (e. Charly du Noyer), som är syster med självaste Bold Eagle, skrällvann Prix d’Orthez för fyraåringarna. Adrien Lamy lotsade fint fram Hunter Valley som tvåa i andraspår och kunde dröja till upploppets början före attacken sattes in. Efter en hård kamp mot länge ledande Hatchet Man och utvändige Bolero Gar, fick stoet segern värd 36 000 euro. 1.13,4/2850 var tiden.


Carly förbättrade löpningsrekordet

Thierry Duvaldestin hämtade fler guld under eftermiddagen. Några av de bästa montéhästarna gjorde upp i Prix du Pontavice de Heussey och såg Carly (e. Rolling d’Héripré) ta en övertygande seger. Vinnaren, riden av Mathieu Mottier, avvaktade bakom Freeman de Houelle och Drembreaker som tampades i täten, skred till verket i sista kurvan och stack till slut undan för en mycket enkel seger. Segertiden vassa 1.10,2/2175 vilket också det var nytt löpningsrekord. Segern var värd 40 500 euro.

Här kan du se Critérium des Jeunes @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Evaluate mot ny vår

Travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson