Just nu:
19.00 Ragazzo Da Sopra skrällde
17.59 Odd Herakles på 1.20,3
16.39 Alegra B. starkast i Berlin
11.09 Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade
13.34 Färjestad 21 september: Bo C är omgångens ”klaring”!
13.10 Kalmar 20 september: Goop fredagsmyser i Kalmar
10.06 Googoo Gaagaa fullbokad – på en vecka
08.45 Plunge Blue Chip vann på topptid
15.41 Boden 19 september: Hvalstad Odin vinner felfri
15.10 Pinto Bob till start i S:t Leger

Det kan komma bli en amerikansk invasion på Solvalla under Elitloppshelgen 2014. Banan arbetar med att få till ett direktflyg över Atlanten.

Att locka de allra bästa travarna från Nordamerika för deltagande i Elitloppet har alltid varit en svår uppgift för Solvalla.

Men till nästa års sista helg i maj kan huvudstadsbanan komma att invaderas av hästar från andra sidan av Atlanten. Solvalla, med Elitloppsgeneralen Tore Fyrand i spets, jobbar med att få till ett direktflyg.

– Min förhoppning är tio hästar från Amerika totalt, säger Fyrand till Travronden och fortsätter:

– Jag är övertygad om att vi måste bygga vidare Elitloppet på det sportsliga planet och det här är ett sätt.

Om Solvallas planer går i lås kan alltså ett tiotal travare totalt förgylla Elitloppshelgen, både vad det gäller huvudlöpningen liksom många av ramloppen, nästa år.

Det är emellertid en större kostnadsfråga som måste lösas innan direktflyget kan säkerställas.

– Det här innebär givetvis en stor kostnad som vi måste hitta täckning för. Det rör sig om ett sjusiffrigt belopp, men då alla jag har kollat med är positiva har jag stora förhoppningar om att hitta lösningar för detta, säger Tore Fyrand till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:00, 21 september

Ragazzo Da Sopra skrällde

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 17:59, 21 september

Odd Herakles på 1.20,3

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:39, 21 september

Alegra B. starkast i Berlin

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 11:09, 21 september

Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:06, 20 september

Googoo Gaagaa fullbokad – på en vecka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 20 september

Plunge Blue Chip vann på topptid

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:10, 19 september

Pinto Bob till start i S:t Leger

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
50:e raka på V75 för Harry Haythrow

50:e raka på V75 för Harry Haythrow

Han har blivit en av landets populäraste hästar och en ständig V75-följetong. På lördag gör Harry Haythtrow sin 50:e raka start i travets elitserie.

Vid Halmstads V75-tävlingar den 9 juli 2011 slutade Harry Haythrow fyra i Klass 1-försöket för Peter Untersteiner. Efter den starten har hästen blivit V75 trogen.

När Harry på lördag äntrar banan i klassiga C.L. Müllers Memorial på Jägersro gör han otroligt nog sin 50:e raka start på V75.

– Varje gång han går upp en klass så funderar man så klart hur han ska klara det. Men han utvecklas hela tiden och det känns fortfarande som att han bara blir bättre och bättre. I dag skulle jag säga att han är en av de fem bästa travhästarna i Sverige, säger tränaren Johnny Johansson till kanal75.

Den sjuårige valacken har gått från den lägsta klassen till den högsta och tävlar nu mot landets allra bästa hästar.

På sina hittills 49 raka starter inom V75 har resultatet varit minst sagt gott; vid 5 tillfällen har han vunnit, 11 gånger slutat tvåa och 10 gånger varit trea i mål.

Totalt har Harry Haythrow gjort 75 starter (7 segrar) och travat in strax under 2,9 miljoner kronor.

Halmstadamatören Johnny Johansson äger och tränar Harry ihop med Benno Karlsson och han förklarar att det är just rutinerna som är nyckeln till valackens framgångar.

– Det handlar om rutiner. Vi tror det är viktigt. Vi bryter inte hans rutiner och har också tackat nej till en del in bjudningar till större lopp, bland annat till Åby Stora Pris och ett par lopp i Finland. Vi tänker alltid på hästens bästa, säger Benno Karlsson till kanal75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: "Uppgiften ser rätt bra ut"
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: ”Uppgiften ser rätt bra ut”

V4 Bollnäs: ”Uppgiften ser rätt bra ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har bra form för dagen och går jämnt och stabilt varje gång och med lite klaff är han med och gör upp om det. Han känns som han ska för dagen och jag tycker uppgiften ser rätt bra ut. Barfota bak samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Claes Eskilsson om Free to Dance (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnäs. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Lill Maria – Hon känns rätt bra för dagen och så långt är jag nöjd med henne, men det är tyvärr ingenting man litar på och hon måste sköta sig. Sköter hon sig känns det som att hon har farten i sig, men det måste som sagt stämma för henne. Inga ändringar, säger Hans Brunlöf.

5 Vaerstina – Hon står tufft inne i loppet och det fattas samtidigt en del till formen då hon bara fått ett lopp i kroppen efter uppehåll. Hon känns förbättrad i träningen efter senast, men är inte riktigt där ännu. Inga ändringar, säger Stig Jarle Röste.

6 Svegårds Loma – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och är givetvis lite svårbedömd, jag tycker tidigare att hon visat att hon hänger med i den klass hon befinner sig i men idag är det frågetecken kring formen. Jag pratade med tränaren igår som meddelade att dom har ganska hårt i backen hemma vilket har gjort att dom inte kunnat kört henne så tufft i jobb som dom önskat. Jag kör snällt och sedan får vi se vad vi får för någonting. Inga ändringar, säger Jan-Olof Johansson.

7 Linda Kavat – Hon skötte sig bra senast men har galopperat väldigt mycket och man vet aldrig riktigt vart man har henne, det finns väldigt bra fart i henne vilket hon visade senast men det är ingenting att lita på. Hon känns efter senast fortsatt fin i träningen och fungerar hon som senast ska hon givetvis vara en av dom som räknas i det här loppet, men det finns det inga garantier på att hon gör. Inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

9 Stella – Hon var trög senast är behandlad Hon höll sig då i trav i alla fall så det var positivt. Hon är körd ordentligt men det kan saknas lite även om hon brukar löpa bra direkt. Vi spar barfotakörningen på henne. Det kan bli norskt huvudlag nu men vi värmer med öppet huvudlag och känns hon fin då så blir det nog öppet igen, säger Ingemar Söderberg.

Lopp 2, V4-2

3 Sanna Sherona – Hon är faktiskt i ganska bra slag för dagen men har inte haft det rätta flytet samtidigt som motståndet var bra. Nu har vi fint läge och härifrån borde vi kunna få ett vettigt lopp. Att vinna kanske blir svårt men hon kommer inte göra bort sig. Barfota runt om, säger Jenni H Åsberg.

4 Zorro Idsarda – Han gör första starten för mig och känns fin i jobben. Vi har väl kanske inte testat honom i några snabbare jobb men jag har inget att klaga på. Spåret blev bra och en fin insats är att vänta även om han kan behöva loppet i kroppen. Barfota runt om, säger Björn Röcklinger.

6 Mr Vox – Han kom bort helt och hållet senast och fastnade med mycket krafter kvar. Jag tycker att formen borde vara på väg uppåt och det här såg intressant ut på förhand nu när läget blev som det blev. Han går allra bäst i spets och skulle vi lyckas komma dit kan han vara en luring. Skor runt om, säger Krister Jakobsson.

9 Pippin – Han gör första starten för oss. Han skulle ha gjort en start tidigare men var då dålig i finslipande jobbet och vi strök. Han har varit svår att hålla fräsch men nu verkar det bra. Han är stark i jobben men det är mest i längre turer och 25-farter som snabbast. Vi tänker långsiktigt med honom och nu får han smyga med och är knappast segermogen. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Joakim Elfving.

11 Free To Dance – Han har bra form för dagen och går jämnt och stabilt varje gång och med lite klaff är han med och gör upp om det. Han känns som han ska för dagen och jag tycker uppgiften ser rätt bra ut. Barfota bak samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Claes Eskilsson.

12 Trans Atlantic – Han var inte som bäst senast och vi har inte hittat några fel på honom efter det loppet och då han känns som han ska i jobb är det bara att prova igen. Det är en häst som det finns mycket i och som man har lite tro om inför framtiden och hittar han tillbaka till sig själv och insatsen senast var en engångsförteelse så ska han duga bra i det här loppet. Skor runt om idag, men det ska fungera bra, säger Tomas Pettersson.

Lopp 3, V4-3

3 Kalloma – Hon har stått över lite i veckan och därför är jag lite osäker på dagsformen, det är mycket möjligt att hon behöver det här loppet innan toppformen sitter där. Hon går annars ut över en för henne perfekt distans och bilstart är dessutom också ett plus, jag kommer att ladda för ledningen för att sedan släppa till Lottmar och sedan är vi garanterad en bra resa. Hade jag vetat att hon haft toppform hade jag trott på bra segerchans om hon bara kommer till, men nu är jag som sagt lite tveksam på dagsformen då hon missat ett par jobb efter senast. Inga ändringar, säger Stig Jarle Röste.

7 Lottmar – Han hade varit ifrån inför senast och brukar vara bra med täta starter så han bör ha gått framåt. Samtidigt borde jag ha hållit ett högre tempo i spets då. Jag körde honom i intervaller i lördags och han var fin. Fötterna tog dock lite stryk senast och han tappade travet något till slut så nu blir det enbart barfota fram. Fram är det viktigaste. Åter öppet huvudlag. Han är mycket startsnabb och trots spår långt ut så blir det nog spets. Han har kommit upp lite i klass och jah har stor respekt för ex. Frode Viking och kanske framför allt Cali Maks som är bra, säger Björn Karlsson.

8 Grändes Lomma – Hon känns som hon ska i jobb för dagen och så långt är allting väl med henne, men det gäller att hon sköter sig och står på benen. Står hon på benen finns det en chans till bra placering, fart finns i henne och hon kändes jättefin i lugna jobb i förra veckan. Inga ändringar, säger Bo Melin.

10 Cali Maks – Förutsättningarna med bakspår över kort distans är givetvis inte de allra bästa men hästen känns fin och jag tycker han ska ses med chans direkt i debuten hos oss. Jag har haft honom ett par månader och han sköter jobben mycket bra. Skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

Lopp 4, V4-4

1 Sea Solide – Hon har blivit bättre och bättre och hon är stark och rejäl, men idag är det tuffare emot och vi smyger med och ser vad vi får för någonting. Men, hon känns annars allt bättre och jag tycker inte hon är så tokig. Inga ändringar, säger Jan-Olof Johansson.

2 Kicki The Dancer – Hon var med bakom bilen två gånger innan senaste starten och kändes faktiskt kanonfin. Tyvärr blev det galopp i själva loppet men hon tränar fortsatt bra och jag tycker hon stått på tur länge nu. Hon är klart bättre än raden och jag tror på en fin insats. Vi funderar på att rycka skorna idag då det är hennes sista start som rikshäst, säger Troels Andersen.

6 Bicc’s Hotshot – Han hade halsinfektion näst senast vilket var synd då han faktiskt kändes riktigt på gång. Nu i förra starten behövde han säkert en urblåsare och han borde vara bättre nu. Spåret är väl okej och som jag ser det bör han vara en dem med chans. Barfota fram, säger Jenni H Åsberg.

8 Athos Amok – Han har gjort bra lopp sedan han kom till oss och allt är fortsatt fint med honom i jobben efter senast. Senast blev det strul med utrustningen och han var inte riktigt körbar i loppet. Det är svårt att bedöma på förhand vilken balans det blir men helst kör jag honom åter barfota runt om, säger Henrik Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derbyfinalisten dog i Nurmos-branden
Nästa nyhet
Derbyfinalisten dog i Nurmos-branden

Derbyfinalisten dog i Nurmos-branden

Det var Timo Nurmos vasse femåring Caddie Gallant som förolyckades i den svåra brand som drabbade Solvallatränaren i förrförra veckan.

Det var på kvällen den 10 oktober som en omfattande brand drabbade Timo Nurmos träningsanläggning i Fituna, utanför Stockholm.

De första rapporterna berättade att samtliga hästar klarat sig med livet i behåll ur branden men dagen efter meddelade Nurmos på sin hemsida att en häst förolyckats i branden. Man ville då inte gå ut med namnet förrän ägarna blivit informerade.

I dag skriver travronden.se att hästen som dog i branden var femårige Caddie Gallant. En häst som efter att ha vunnit en uttagning kvalificerade sig för final i Derbyt i fjol.

Totalt vann Caddie Gallant 12 av sina 29 starter och travade in strax under en miljon kronor. I år vann hästen bland annat två V75-segrar.

Caddie Gallant gjorde sin sista start på Solvalla i början av september och avslutade då sin karriär med en fin seger och nytt rekord.

Läs även: En häst omkom i Fituna-branden

Läs även: Storbrand hos Timo  Nurmos

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ATG hotar överge monopolet
Nästa nyhet
ATG hotar överge monopolet

ATG hotar överge monopolet

Nu hotar ATG att överge spelmonopolet. Man kräver betydande ekonomiska lättnader från regeringen. Annars kan en upplösning av bolaget samt flytt från Sverige bli aktuell redan vid månadsskiftet.

Sedan 1974 har ATG haft ensamrätten på spel på hästar i Sverige. Men ATG:s avtal med staten löper ut om tio dagar, den 1 november.

Om inget nytt avtal har träffats då, kommer en likvidering, alltså en upplösning av bolaget, påbörjas av ATG, skriver Dagens Industri i dag. Det betyder allts att ATG därmed kan lösas upp och bildas på nytt – fast med bas utanför Sverige.

Det centrala i förhandlingarna är att ATG vill ha ekonomiska lättnader av regeringen. Man kräver att slippa de kostnader man har för travets barn- och ungdomssatsning, utvecklingsprojekt och utbildningsverksamhet. Det handlar om totalt cirka 100 miljoner kronor i kostnader för ATG.

ATG:s omsättning minskade under fjolåret med 691 miljoner kronor. Den totala omsättningen uppgick till cirka 12,4 miljarder. Skatteintäkterna från ATG beräknas till 1,3 miljarder, uppger Dagens Industri.

Enligt ATG:s egna prognoser minskar bolagets intäkter med tre till fyra procent varje år. Något som man menar delvis orsakas av den konkurrens som utländska spelbolag bjuder.

– Det är mycket bekymmersamt. Det viktigaste för oss är att stärka ATG:s konkurrenskraft, säger Svensk Transports ordförande Hans Ljungkvist till Dagens Industri.

Finansmarknadsminister Peter Norman har valt att inte kommentera något kring förhandlingarna mellan regeringen och hästnäringen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trippelt Takter i Breeders Crown - se loppen

Travtips

Färjestad 21 september: Bo C är omgångens ”klaring”!

Travtips
fredag 13.34, 20 september
Det var svåra lopp i onsdags, och man kom snabbt ner på jorden igen tipsmässigt. Min bästa vinnare Franklin Face kom till ledningen, men fick lite massage av Mamba och han kunde inte riktigt freda sig utan han och Dante åkte dit sista stegen mot brorsan Ad...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.10, 20 september

Kalmar 20 september: Goop fredagsmyser i Kalmar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.41, 19 september

Boden 19 september: Hvalstad Odin vinner felfri

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.11, 18 september

Jägersro/Solvalla 18 september: Franklin Face är spelet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 17 september

Solvalla 17 september: Djokovic runt om!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.42, 16 september

Eskilstuna 16 september: Positivt kring Mercedes nyförvärv

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 13:11, 16 september 2019

Kommer fler svenska uppfödare lägga av framöver?

NORMLÖSA: En fin dag idag i Östergötland. Dock märks att hösten numera är här. Höstkylan på morgonen märks numera betänkligt. Marcus Melander Jisses amalia vilka framgångar unge Marcus Melander noteras för där borta i Nordamerika. Han får de andra tränarna...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson