Alrajah One i Continentale

För tredje året i rad satt Alessandro Gocciadoro i segersulkyn när Gran Premio Continentale kördes i Bologna. I första starten för tränaren ordnade Derby-vinnaren Alrajah One guldet.

Förra årets italienska Derby-vinnare Alrajah One (e. Maharajah) gjorde regidebut för Alessandro Gocciadoro som favorit i söndagen fyraåringsslag Gren Premio Continentale på hippodromen i Bologna. Något som slutade i omedelbar succé. Segern var den tredje i rad i storloppet för tränaren.

Dubbelseger för Gocciadoro

Alrajah One kunde inte hålla spets från innerspår, men tog sig kvickt ut och fick överta täten från stallkamraten Amon You Sm och Federico Esposito efter ett halvvarv. I ledningen kunde favoriten dämpa farten betänkligt för att i stället gasa rejält in mot sista sväng. Amon You Sm fick fritt och närmade sig snabbt den sista biten – men Alrajah One höll undan för dubbelseger åt stallet. 1.13,6a på 2060 meter var vinnartiden. Cirka 64 000 euro tillföll vinnaren.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Feeling Cash på rekordtid

Feeling Cash på rekordtid

Efter många goda insatser i Grupp 1-loppen fick Philippe Allaires Feeling Cash äntligen sin fullträff. Med Eric Raffin i sadeln krossade femåringen löpningsrekordet i Prix des Elites.

Montéhöjdaren Prix des Elites var söndagens clou på Vincennes. I ett Grupp 1-lopp med 76 500 euro till vinnaren jagade femåringarna femtio meter på treåringarna. När det kom till kritan handlade det helt om det äldre gardet. Philippe Allaire-tränade Feeling Cash (e. Ready Cash) som bland annat var trea i Prix de Cornulier i vintras, fick äntligen sätta pricken över i:et.

Upploppsduell på topptid

Treåriga stoet Hope on Victory satt iväg i blixtrande tempo i spets men blev upphunnen över sista bortre. Fado du Chêne tog över, men fick i sista kurvan Feeling Cash och Eric Raffin över sig. Den senare skaffade sig greppet men fick över upploppet också fajta för att hålla undan för en vass spurt från Flamme de Goutier. Feeling Cash fixade dock segern och båda klockades till 1.10,6/2200 meter – vilket krossade löpningsrekordet med åtta tiondelar. Galopp blev det för Sébastien Guaratos topp Flèche Bourbon.

Goops Geoffrey en vinnare

Också Björn Goop noterades för en seger vid Vincennes söndagstävlingar. Även här var Eric Raffin behjälplig, nu i sulkyn bakom Geoffrey d’Am (e. Timoko) som ledde varje meter av ett fyraåringslopp. Segern togs säkert på 1.15,6/2700 och inbringade ett förstapris på 13 050 euro.

Här kan du Feeling Cashs seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbelt Redén i STL Open
Nästa nyhet
Dubbelt Redén i STL Open

Dubbelt Redén i STL Open

Efter en utdragen spetskörning satt slutligen Double Exposure i täten – men stallkamraten blev för svår sista biten. Missle Hill hann fram på mållinjen. Det blev dubbelt Daniel Redén när finalen av STL Open avgjordes på Solvalla.

Trotting Masters-ersättaren STL Open har körts under sommaren och på Kriterie-söndagen var det dags för final med 750 000 kronor skrivet på prischecken till vinnaren. Daniel Redén stall bidrog med fältet två mest betrodda hästar, det var också dessa båda som skulle tampas om segern. Pokalen till Missle Hill – efter att ha släppt spets till Double Exposure

– Helt makalöst lopp han gör, först den öppningen ute i tredjespår i ett galet tempo och sedan kom Johan och ställde en allvarlig fråga. Men jag vet att hästen gör lika bra lopp i ryggar så det visade ju sig att det var rätt beslut att släppa. Jag kan nog nästan garantera att vi inte hade vunnit loppet om vi hade fortsatt i spets, berättade seger-kusken Per Lennartsson i ATG Live.

Utdragen körning om ledningen

Striden om spets blev en minst sagt utdragen historia. Generaal Bianco skickade iväg riktigt snabbt och frontade i första sväng, men bara för att efter 500 meter överlämna till Racing Mange – som kort senare fick ge sig för Missle Hills press. Därmed var dock saken inte avgjord. Double Exposure, som blivit favoritspelad, kom fram utvändigt och släpptes i sin tur fram till spets efter tusen meter travade på 10,4. Stall Redéns båda krigare satt därmed i spets och vinnarhålet – loppet skulle handla om dessa.

Men var skulle segern hamna? Åbergs-vinnaren Double Exposure, som hade Johan Untersteiner vid tömmarna, hade fortsatt grepp in på upploppet men strax senare fick Missle Hill och Per Lennartsson fritt och det var en chans som femåringen inte ville försitta. Missle Hill (e. Muscle Hill) sköt till pilsnabbt och fångade in sin stallkompanjon precis över mållinjen.

– Per Lennartsson gjorde ju helt rätt, för han trivs så bra i ryggar Missle Hill. Vilken utveckling det har varit i honom, det verkar inte finnas något stopp för honom, den lilla pjäsen. Det kan vara så att formen sviktar lite för Double Exposure också, så nu får det nog bli paus för henne, sammanfattade Daniel Redén i ATG Live efter ännu en stor framgång.

”Vilken utveckling i hästen!”
Daniel Redén i ATG Live

Segertiden stannade vid 1.10,8a/2140 och Missle Hill som tidigare i år vunnit Jubileumspokalen lade en ny fin merit till cv:t. Bakom Redén-topparna var det Racing Mange (11,0), från tredje invändigt, som tog hand om bronspengen. Generaal Bianco (11,2) fyra i kamp med Milligan’s School som var den som fick anföra attacken i tredjespår. Sexa i mål Milliondollarryhme (11,3)


Lätt för Mellby Free – gick under 1.10

Björn Goops toppklassiga merca Mellby Free är svår att klå i stoeliten. Nu blev det favoritseger i Giant Diablos lopp. Den åttafaldiga miljonärskan fick förvisso trava nedåt 1.08 första 500 innan hon släpptes förbi Galactica till spets, men sedan var händelse-förloppet odramatiskt. Hevin Boko höll riktigt fin från dödens, men var aldrig riktigt nära att gå i närkamp när Mellby Free lättade undan till segern på nya personbästat 1.09,7a/1640 meter. Galactica trea från vinnarhålet, medan betrodda Racing Brodda felade i starten.


Vagabond Bi starkast i Walter Lundbergs

David Persson härlige Vagabond Bi har matchats mot hårda kamrater på sistone och kunde i Walter Lundbergs Memorial ordna en efterlängtad seger. Förstapriset var 220 000 kronor. Ulf Ohlsson rattade Vagabond Bi som verkligen stod för en strong insats i stayerklassikern. Vinnaren fick göra det sista varvet först ute i tredjespår, men fångade säkert in undflyende Danilo Brick och höll undan för jättesusaren Kasper Trot. Segertiden var 1.13,7/3180. Franske stjärnan Blé du Gers gick ånyo en tung avslutning men hade för långt fram för att ta sig in i pallstriden.


Dream Creation riktigt rejäl från dödens

Dream Creation var en väldigt övertygande vinnare i stayerloppet. Ulf Ohlsson fick iväg fyraåringen fint från början men landade utvändigt ledande Calypso Coffee och skulle bli kvar där hela vägen. Ett upplägg som dock inte störde Svante Ericsson tuffe norrman; greppet om ledaren var kopplat i god tid och Dream Creation höll lätt undan för oddsarna Un Mec d’Or och Unarmed Face på 1.14,7/2660. Den mycket spelade Brunello Hall fick göra nästan halva distansen ute i tredjespår, men höll starkt som fyra.


Välförtjänt för stenhård Jareth Boko

Jareth Boko hade gjort en räcka starka lopp men ännu inte fått sätta nosen först i år. Nu kom en högst välförtjänt viktoria för Micael Brobergs fine fyraåring. Andreas Lövdal tog sig fram i dödens och gav ledande B.W.T. Devil en ordentlig omgång. Ledaren kastade handduken, men Jareth Boko ångade vidare. Favoriten Aura S.L. avslutade mycket starkt, men för sent för att komma den tappre vinnaren i farlig närhet. Segern i Stig H Akademiens lopp togs på 1.12,4a/2140.

Läs även: UET-kval: Ecurie D. utan problem

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ecurie D. utan problem
Nästa nyhet
Ecurie D. utan problem

Ecurie D. utan problem

Inga orosmoln på Solvalla-himlen för Ecurie D. Den fyraårige giganten behövde bara småjogga för att bärga en ny seger och kvala in till Grand Prix de l’UET. Den andra uttagningen gick till Jerry Riordans ständige storloppsfinalist Aetos Kronos.

Björn Goop fick en återigen en angenäm åktur bakom Ecurie D. som tog sin 13:e seger i karriärens 14:e start på halvfart när han kvalade in till Grand Prix de l’UET. Frode Hamres Infinitif-son drog iväg fort till ledningen per omgående och förvandlade därmed loppet till en formalitet. Efter lugna 13,5 första halvvarvet skärptes farten till 12,6 på kilometern. Björn Goop packade fältet genom sista sväng och lät sin häst lätta undan in över upploppet. Uppdraget slutfört.

Ecurie D. travade 1.11,7a över 2140 meter och förutom en finalbiljett berikades kontot med 200 000 kronor. Power gjorde loppet i rygg på megafavoriten, fick fritt över upploppet och grejade enkelt en andraplats, före Ubiquarian Face som också kan se fram emot en Paris-resa.

Aetos Kronos visade sin klass

En annan kille som alltid tillhört kulltoppen är Jerry Riordans Aetos Kronos (e. Bold Eagle). Efter att senast spurtat strålande till bronset i Derbyt kvalificerade han sig nu för Grand Prix de l’UET-finalen genom övertygande seger. Magnus A Djuse avancerade fram i dödens med varvet till mål, satte press på ledande Guzz Mearas och kopplade ett förvisso knappt, men säkert grepp sista biten.

Vinnartiden i denna uttagning 1.11,6a/2140. Guzz Mearas till ännu en stor final som tvåa, medan det bakom var en riktig strid på kniven. Ultion Face ordnade sista final-biljetten med målfotomarginal före Gulfstream Am som satt hermetiskt fastlåst med rubb och stubb sparat bakom vinnaren.

Resterande två uttagningar avgörs på Vincennes under tisdag kväll. Finalen avgörs också den på kolstybben, fredagen den 16 oktober.

Läs även: Dubbelt Redén i STL Open

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
Nästa nyhet
Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Franske fyraåringsstjärnan Go On Boy vann Critérium des 4 Ans i slutet av augusti – men lämnade i samband med segern ett positivt dopningsprov. Hästen har fått startförbud medan det franska travförbundet satt igång en utredning.

Romain Derieux-tränade Go On Boy (e. Password) tillhör de bästa fyraåringarna i Frankrike och vann den 29 augusti storloppet Critérium des 4 Ans. Planen var att närmast laddas mot uttagningarna till Grand Prix de l’UET som körs på tisdag. Där är dock inte Go On Boy med – hästen har tills vidare fått startförbud.

Positivt test tre dagar före

För franska Equidia bekräftar Romain Derieux att Go On Boy testades positivt vid ett dopningsprov i samband med Critérium des 4 Ans-starten. Hästen ska ha visat spår av ett antiinflammatoriskt medel vid ett prov taget tre dagar före loppet, men testats negativt i det prov som togs kort efter loppet. Proceduren med dopningsprov tre dagar före samt efter loppet, är den brukliga i Frankrike för Grupp 1-lopp men provsvaren blir klara först två-tre veckor efteråt.

Det franska travförbundet har satt igång en utredning och under tiden är Go On Boy, som nu löper en risk att bli av med Critérium des 4 Ans-segern, avstängd från tävling.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson