Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Allsvenska kuskligan: Ohlsson har inlett bäst

Efter att de två första månaderna av året summerats – ser det ut som det bruka i toppen av den allsvenska kuskligan. Ulf Ohlsson i ledningen.

Redan har 2019 års första två månader avverkats och även om det förstås är långt kvar av trav-året, är det dags att titta till den allsvenska kuskligan. Den bjuder inte på särskilt stora överraskningar i toppen efter att ha summerat årets första nio veckor. Ulf Ohlsson har suttit orubblig på tronen bland landets segerrikaste kuskar de tre senaste åren och är också den som inlett året bäst.

Med 45 segrar hittills toppar han tabellen före Jorma Kontio, som hack i häl följs av Carl Johan Jepson. Fjolårets stora utropstecken Rikard N Skoglund har också han kickat igång 2019 i samma anda; med 28 fullträffar så här långt tronar han på fjärdeplatsen för närvarande.

Statstiken hämtas från Svensk Travsport. (Förklaringar: inom parentes fjolårets placering, namn, antal segrar, antal starter, segerprocent, vinstsumma).

Allsvenska kuskligan (per 3 mars):

1 (1) Ulf Ohlsson, 45 – 328 – 13,7% – 4,2 milj.kr
2 (2) Jorma Kontio, 37 – 208 – 17,8% – 3,4 milj.kr
3 (3) Carl Johan Jepson, 35 – 208 – 16,8% – 3,6 milj.kr
4 (8) Rikard N Skoglund, 28 – 231 – 12,1% – 2,7 milj.kr
5 (5) Örjan Kihlström, 24 – 127 – 18,9% – 4,1 milj.kr
6 (7) Johan Untersteiner, 20 – 94 – 21,3% – 1,8 milj.kr
7 (25) Torbjörn Jansson, 19 – 169 – 11,2% – 2,0 milj.kr
8 (14) Ulf Eriksson, 17 – 119 – 14,3% – 1,1 milj.kr
9 (18) Emilia Leo, 16 – 87 – 18,4% – 0,9 milj.kr
10 (16) Oskar J Andersson, 15 – 128 – 11,7% – 1,5 milj.kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Trebols segerkavalkad i Spanien – nu 38 raka

Trebols segerkavalkad i Spanien – nu 38 raka

Järvsöfaks har ”världsrekordet” i antal raka segrar i trav-världen men nu börjar spanske Trebol komma allt närmare. På söndagen tog han sin 38:e raka seger.

42 raka segrar tog Järvsöfaks under 2003 till 2005, en notering som hålls som världsrekord i antal raka segrar bland travhästar. Men snart kan det ”oslagbara” rekordet vara hotat – från spanskt håll.

Det är den numera tolvårige Trebol som tidigare tävlat med stor framgång i Frankrike och som också gästat nordligare breddgrader med bland annat två segrar i Kymi Grand Prix (2015-2016) som efter det att han föll för åldersstrecket i Frankrike gör rent hus i hemlandet. En segerrad som tog sin början på Mallorca i september 2017 är nu uppe i 38 raka.

Trebol har därefter uteslutande tävlat på de två banorna som finns på semesterön Menorca och på söndagen kom den senaste i raden av segrar. Trebol vann på Hippodromo Torre del Ram på 1.19,5a/ 2100 meter. Några stora pengar är det dock inte fråga om på Menorca – söndagens seger betalade ett förstapris på 270 euro.

Här kan du se Trebols näst senast seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambletonian-finalisten till Jerry Riordans stall
Nästa nyhet
Hambletonian-finalisten till Jerry Riordans stall

Hambletonian-finalisten till Jerry Riordans stall

Förra årets Hambletonian-finalist Classichap har blivit såld till Norge – men ska tränas i Sverige. Det är Jerry Riordan som får in den spännande jänkaren till sitt stall.

Chapter Seven-sonen Classichap tävlade i USA för Trond Smedshammer och var förra året en finalist i Hambletonian. Hästen såldes senare till norska ägare och efter att ha över-vintrat i Frankrike var det meningen att fyraåringen skulle gå till träning hos Anders Lundström Wolden, men nu har ägarna bestämt sig för en annan lösning, skriver Trav og Galopp-Nytt.

Classichap kommer i stället till Sverige där han ska tränas av Halmstads Jerry Riordan. Hästen anländer sin nya tränare i nästa vecka. Classichap har på sin meritlista hittills två segrar på sjutton starter,på kontot cirka 1,3 miljoner svenska kronor och har travat rekordet 1.09,1.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Mantorp: "Det kan bli mycket Jepson i kväll"
Nästa nyhet
Tips Mantorp: ”Det kan bli mycket Jepson i kväll”

Tips Mantorp: ”Det kan bli mycket Jepson i kväll”

Tips och analyser Mantorp.

Det har kommit en hel del nederbörd och det förväntas fortsatt strilande under kvällen. Barfotakörningen kan vara i fara och det kan bli krävande Mantorp-förutsättningar denna måndag kväll. Kvällens nyckelkusk heter Calle Jepson med flera goda möjligter. Han förekommer också en del i min spelruta. Det känns bra.

Mantorp. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Even Smaller Plum kan öppna bra. 4 Xylona G.T. är också en som startar bra och Kontio får mycket bra fart på hästarna bakom bilen. 6 Omay Sotuhwind spetsade i ett nafs senast och är kanske allra snabbast och kan nog spetsa trots spåret längre ut. Jepson får också fart på hästarna. Senast släppte man spets men nu över kort distans är det kanske läge att prova.

Loppanalysen:  Mattias Djuse visade upp hästar i fin form i går söndag och har har ett bra vapen i 3 Even Smaller Plum. Denne fick en fin resa senast och tackade med att kliva förbi till säker seger före Bear Victory som är en kapabel häst. Djuses häst avslutade bra efter sent fritt näst senast och är i bra slag. Senast körde Rikard N Skoglund men Djuse verkar i gott flyt och det kan gå vägen. Bra läge och hästen öppnar snabbt. Det finns spetschans. Lågt odds dock

6 Omay Southwind kan vara svår att stå emot första biten men står ju placerad en bit ut. Senast släppte man spets med Omay Southwind som inte är någon hjälte. Vi får se hur upplägget blir här då det är kort distans. Kan få spets eller rygg ledaren och vara med och hugga.

4 Xylona G.T. kan också öppna bra och Jorma får bra fart på hästarna. Hon har dock såvrt att övertyga och jag tror det blir tufft sista biten. Uppryckning behövs.

9 Ridgehead Karisma med Rikard är lite småspännande. Vann från spets senast. Smyger nu med och det fungerar också. Bör kunna slugga åt sig en bra placering och är definitivt ett platsbud.

Spelförslaget: Bra läge och bra form på 3 Even Smaller Plum och kunnandet är det heller inga fel på. Hon bör ha bra chans att greja en ny seger och stallformen verkar bra. Oddset 2 ggr  är ändå ingen hit och jag hoppar. Jag provar istället en platsslant på 9 Ridgehead Karisma. Intressant kuskändring där. Odds 4,10.

Mantorp. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Svårbedömd spetsstrid då ett par av hästarna gör debut bakom bilen. 6 Accolade är en snabb häst men det har blivit en hel gel galopp bakom bilen och Accolade tas kanske lugnt första biten. 2 Bikila har bra läge och är tänkbar för spets även om vi inte sett så mycket av startsnabbheten.

Loppanalysen: 8 Gameboy Pellini har två segrar av fyra och båda är tagna från ledningen. Det är fin gång i hästen men nu är läget svårt och han har även varit struken för förkylning efter senaste segern. Frågetecken finns och frågan är hur pass offensivt det blir i denna start från detta läge efter uppehåll.

6 Accolade gör intressant debut i ny regi. Troels Andersen höll den här hästen mycket högt och det blev också seger i debuten. Därefter har det blivit idel galopper och en besvikelse. Nu blir det spännade att se hästen hos Martinsson och vi har säkre Jepson som kusk. Det borde vara väl i ordningsställt och med Calles hjälp ökar chansen för felfritt lopp. Då tror jag vi får se en bra Accolade.

9 Goodwill Pellini gick bra efter galopp näst senast och har ett vettigt smygläge.

5 Salsas Catitizi avslutade bra till seger i billigt lopp senast.

2 Bikila vann ett billigare lopp från till stor del utvändigt ledaren näst senast. Inte borta från bra läge.

Speförslaget: 6 Accolade gör mycket intressant debut i ny regi och jag räknar med en vass insats direkt. Och felfri. Tidigare tränaren höll hästen mycket högt. Jag tror på seger direkt och oddset 4,00 får duga bra.

 

Mantorp. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  2 Mega Star öppnar bra och läget går inte att klaga på. Taktiken för Wiman lär vara given. Johansson körde för drivning första biten med 5 Karlsberg senast som är kvick iväg. Det kan bli öppning.  Jorma kan också fyra av och hans 6 Isla de Pinos kan lägga iväg snabbt.

Loppanalysen: 2 Mega Star såg mycket fin ut senast och höll farten bra från utvändigt ledaren. En sådan insats duger mycket bra här och från språr två talar mycket för ledning runt om. Wimans häst är också klar favorit och det är inga kittlande odds. Hästen kan också vara lite ojämn och det kan dessutom bli tuff öppning. Jag sitter lugn i båten.

Bakom är det öppet och ingen jag vill spela vinnare på i alla fall. 9 Kahleesi har inte startat på ett år. Stenströmer säger att hästen tränar bra men visst kan det behövas en genomkörare. Är ändå småintressant från fint smygläge med Calle och blir det tufft tempo första biten så kommer hästen in i machen. Kahleesi brukar kunna avsluta bra och jag tror formen är ok åtminstone.

7 Go de Luxe avslutade bra ute i spåren senast och är halvrejäl.

3 Flash Teemer fick en snäll resa senast och avslutade också piggt. Flash Teemer har bra jag känsla för gällande en god placering. Bra läge och bra form och visst bör det kunna vara ett vettigt spel på plats.

Spelförslaget. Wiman och 3 Mega Star vill jag inte hamna på. Spelet för bli 3 Flash Teemer på plats. Det är bra förutstättningar för det. Bra läge och dito form. Oddset stannar vid tre ggr.

 

Mantorp lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  Någon av de två betrodda 2 Actually eller 4 Mahjong borde tidigt vara i tätposition. Båda har vassa startkuskar i Jepson och Söderkvist. Jag är inne på att Calle greja det hela och når tät med Actually.

Loppanalysen: 2 Actually och 4 Mahjong är två rätt kapabla hästar som båda gör årsdebut. Jag har bättre känsla för 2 Actually som gör ett rejält intryck. Vid segern näst senast klev hon runt till seger på bra sätt och då Actually fungerar fullt ut så är hon bra för att lopp som detta. Jag är dessutom inne på att Calle kan nå ledningen med sin häst och här har Calle en ny fin chans.

4 Mahjong har två segrar och bäda är tagna efter tidig spets. Skulle Mahjong nå ledningen på nytt så kan det mycket väl räcka trots avsaknad av lopp i kroppen. Gör ett lite flegmatiskt intryck och det kan behövas lopp.

12 Luna Nera Doc galopperade bort en andraplats akom Callemeawinner näst senast. Visade inget extra senast men körs nu av toppkusk igen. Kan överraska.

14 Ginny Weasley och 7 Notre Avenue ska också räknas rätt tidigt.

 

Spelförslaget: Calle har här en ny vettig chans och jag spelar vinnare på hans 2 Actually. En häst som visat fin kapacitet då hon fungerat och det tror jag hon gör nu efter uppehåll. Kan dessutom nå spets. Oddset 2,25 får duga.

Mantorp lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  1 Digital Winner är snabb men lär nog smygas över den långa distansen. 6 Imperator är snabb, De finns hygglig chans att 7 Cantona Mearas tidigt får överta taktpinnen.

Loppanalysen: 12 Making Love kommer från seger och har bra kapacitet för detta lopp. Vann i säker stil senast. Kan absolut kliva runt detta gäng till ny seger men det är ingen häst som radar stabila och pålitliga insatser och till lågt odds under dubbla från svårt läge så står jag gärna över.

7 Cantona Mearas vann i överlägsen stil näst senast men räckte inte senast i tufft gäng. Det kan bli tidig spets men det är långt ifrån säkert. Kan även bli vingel. Biken åker på och det är plus.

9 Digger Lord. Med Calle!! Kan vara draget om det fungerar med barfotakörning ikväll. Det kommer dock nederbörd och banförhållandena vill vi syna först. Bra smygläge annars och barfota vore stort plus.

5 Tahays Blue Amber är stark men inte att lita på.

11 Mitos God hade sparat senast och är en rätt duglig häst. Lurigt lopp där jag inte riktigt litar på några hästar till rätt låga odds.

Spelförslaget: Jag står över spel här då det var svårt att hitta något vettigt lir. Kan tänka mig Cantona Mearas men lite vanskligt med distansen där.

Mantorp lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 7 Olivinia med offensive Jorma lär gasa till spets.

Loppanalys: 7 Olivinia har tre segrar i följd och varit bra. Troligt att det blir tidig spets här och det underlättar en hel del. Kan givetvis greja en ny seger men jag tycker uppgiften ser tuffare ut nu och jag tar chansen och går emot.

Mitt lir i loppet är 11 Rocky Bear som jag räknar med är en klart tuffare häst. Han är bra mest varje gång och senast höll han mycket strongt efter en tung resa. Nu lär det blir ett lite lugnare upplägg men jag räknar med att Håkan vill vinna loppet och vara med på noterna då tåget går under slutvarvet. Ikväll åker biken på och det är spännnande. Jag tror Rocky Bear är tuffast och avgör bara kuksen ger honom chansen.

10 Erik K. är jämn och säker och avslutade bra senast. Ny Calle-chans.

14 Leonas Sami kan en del och kan vara storskällen.

Spelförslaget: 11 Rocky Bear får mitt lir. En häst som snudd på alltid gör det bra och säkert även ikväll. Utan strul så bör spurten räcka långt och till vinnaroddset  fyra ggr så provar jag en slant.

 

Mina samtliga spelförslag:
Mantorp lopp 4 – Plats 9 Ridgehead Karisma till oddset 4,10.
Mantorp lopp 5 – Vinnare 6 Accolade till oddset 4,00.
Mantorp lopp 6 – Plats 3 Flash Teemer till oddset 3,00.
Mantorp lopp 7 – Vinnare 2 Actually till oddset 2,25.
Mantorp lopp 9 – Vinnare 11 Rocky Bear till oddset 4,00.

Avstå spel på:

Mantorp lopp 5 – 8 Gameboy Pellini
Mantorp lopp 7 – 4 Mahjong
Mantorp lopp 9 – 7 Olivinia

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Välförtjänt för Electrical Storm då Djuse dubblade
Nästa nyhet
Välförtjänt för Electrical Storm då Djuse dubblade

Välförtjänt för Electrical Storm då Djuse dubblade

Mattias Djuse har stallet i form och noterade en dubbel på Sundbyholm på söndagen. Electrical Storm tog en välförtjänt viktoria efter ett starkt sistavarv.

Fina tävlingar avverkades i Eskilstuna på söndagen. En av eftermiddagens huvudpersoner var Mattias Djuse som kunde återvända hem med en dubbelseger i bagaget. Efter att första ha vunnit med Leader Brodde gjorde han repris i Klass 1-försöket med Electrical Storm. Femåringen fick på fina formen full utdelning.

Electrical Storm placerades som tredje häst i andraspår, men kunde följa i rygg när man travade in på det sista varvet. Över sista bortre långsidan blev det egen attack för att snabbt komma fram i dödens och syna ledande Sete. Men Djuses valack var den tuffaste till slut – och avgjorde säkert till seger på 1.15,8a/2640 meter.

Estelle – trots galopp

En insats av det bättre slaget levererade också Sandra Luomala-tränade Estelle Brodda som kunde gå segrande ur striden i Diamantstoet – trots en galopp. Raja Mirchi-dottern kastade sig kort efter start i fel gångart men körande Kaj Widell fick stoet på bättre tankar och hittade ned i fjärde utvändigt. Med 850 meter kvar blev det fullt anfall först i tredjespår och Estelle Brodda visade sina rejäla takter när hon säkert jobbade ned länge ledande Head for Home till seger på 1.15,9a/2140.

Eto’o läcker i ledningen

Ett läckert intryck hade Jim Oscarsson-tränade Maple Hill’s Eto’o när han för Kevin Oscarsson inte lät någon komma nära i Klass 2-försöket. Femåringen öppnade snabbt, pressade sig till ledningen efter en bit och bestämde sig sedan för att stanna där till mål. Maple Hill’s Eto’o stack på väldigt fräscha hovar undan med ett par längder över upploppsrakan för att fastställa segertiden till 1.13,5a korta 1640.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guldsuccé igen för On Track Piraten och Rikard?

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson