Timo Nurmos menar att Readly Express var bättre i årets Prix d’Amérique än i fjol – och nu är siktet inställt mot nya starter i de franska superloppen.

Efter sin triumf i Prix d’Amérique förra året blev det ett längre uppehåll för Readly Express, men den här vintern hägrar fler starter på fransk mark. Bronsmedaljören från den stora bataljen senast är anmäld till söndagens returmöte Prix de France och om den här veckans tidiga jobb faller ut positivt blir det en start – och i så fall ett nytt möte med bland andra Bélina Josselyn.

– Jag vill känna på hur hästen har återhämtat sig efter Prix d’Amérique. Han var helt otroligt bra där och ännu bättre än förra året när han vann. Jag är stolt över hästen och alla runt omkring som jobbar med honom. Om han är bra nu så startar vi i Prix de France. Annars kan det bli Critérium de Vitesse i Nice i mars. Det är heller inte omöjlig det blir båda loppen, säger tränaren Timo Nurmos i en intervju med Kanal 75.

Många travfans vill förstås se Readly Express möta de bästa även i Elitloppet sista söndagen i maj, ett lopp som den svenske stjärnan fick stå över i fjol då han i stället lade fokusen på avelsarbetet. Men om det blir en satsning mot Elitloppet eller samma upplägg i år, får bli en senare fråga.

– Jag kan inte säga någonting om det redan nu. Det hänger mycket på om han ska vara i aveln som i fjol. I så fall blir det omöjligt att vara med i Elitloppet, säger Nurmos till Kanal 75.

Läs även: Upplagt för ett revanschmöte i Prix de France?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Revanschmöte i Prix de France?

Revanschmöte i Prix de France?

Kommer Readly Express att få revansch på Bélina Josselyn redan på söndag? Båda aviserar i vilket fall en start i Prix de France.

Prix d’Amérique bjöd på en rafflande upplösning där Bélina Josselyn spurtade till segern före skrällen Looking Superb och den tappert stridande regerande mästaren Readly Express. När det på söndagen drar ihop sig för det stora revanschmötet Prix de France – finns samma trio med i anmälningslistan.

Det var på måndag morgon som anmälningarna till Prix de France stängdes. Då kvarstod det i loppet sexton hästar, men alla kommer inte att komma till start kan redan konstateras. Bland de preliminärt anmälda finns nämligen både Propulsion och Lionel och här har tränaren Daniel Redén deklarerat att det inte blir fler starter i vinter.

Readly Express, som stod över Prix de France förra året, är dock fortsatt högaktuell. Tränaren Timo Nurmos avgör under de närmaste dagarna om man också ska vara med i den definitiva startlistan. Om så blir fallet, lär man få ta sig an Jean-Michel Bazires armada på nytt.

Förutom att jaga en ny stor triumf med PdA-vinnaren Bélina Josselyn, som för övrigt ju är regerande mästare i Prix de France, ämnar han ställa upp med både PdA-fyran Davidson du Pont och silversuccén Looking Superb. I det senare fallet meddelades först att man skulle avstå Prix de France, men Bazire har tänkt om och anmäler norrmannen även till söndagens lopp.

– Hästen har återhämtat sig perfekt efter förra loppet. Och eftersom det här loppet inte kommer att få fullt fält, hamnar han inte alltför dåligt till i det andra ledet. Vi vill anmäla och utnyttja hästens goda form, säger Bazire till Paris-Turf.

Anmäld till Prix de France är förstås också Bold Eagle, vinnare av det här loppet både 2016 och 2017. Bland övriga intressenter kan nämnas Traders, Uza Josselyn och Briac Dark. Prix de France avgörs över 2100 meter med bilstart och har en samlad prissumma på 350 000 euro. Startfältet blir definitivt under torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De är kuskarna som gör upp i V75 Champions
Nästa nyhet
De är kuskarna som gör upp i V75 Champions

De är kuskarna som gör upp i V75 Champions

Den bjuds en annorlunda omgång på Solvalla den här lördagen. V75 Champions ska avgöras – men tre av de inkvalade kuskar missar matchen.

Svenska Travligan (STL) pausar den här helgen, i stället avgörs på Solvalla V75 Champions, tidigare V75-mästaren. Konceptet ändrades till förra året då det i stället för att avgöras genom ett lopp, nu körs genom en kuskmatch över sex lopp för de femton som vunnit flest segrar på rikstoton förra året.

Några av de kuskar som kvalat in missar dock tillställningen. Per Lennartsson och Robert Bergh beger sig på semester, medan Joakim Lövgren är avstängd. Därför får Rikard N Skoglund, Kevin Oscarsson och norske toppdrivern Tom Erik Solberg plats bland de femton som gör upp om titeln. Fältet lockade inte fulla fält i två av de sex loppen, varför just nämnde Solberg, samt Peter Ingves, Kim Eriksson, Kevin Oscarsson och Kaj Widell får nöja sig med att köra i fem.

De tävlande kuskarna är:

Erik Adielsson
Christoffer Eriksson
Kim Eriksson
Björn Goop
Peter Ingves
Carl Johan Jepson
Örjan Kihlström
Jorma Kontio
Ulf Ohlsson
Kevin Oscarsson
Rikard N Skoglund
Tom Erik Solberg
Johan Untersteiner
Peter Untersteiner
Kaj Widell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efterlängtad fullträff i Paris för Express Jet
Nästa nyhet
Efterlängtad fullträff i Paris för Express Jet

Efterlängtad fullträff i Paris för Express Jet

Pierre Vercruysse Express Jet var tillbaka som vinnare efter att levererat en stark prestation i Prix de Rouen på Vincennes under söndagen.

Söndagens tävlingar på Vincennes innehöll en hel del god-bitar och i Prix de Rouen, för de fem- och sexåriga travarna fick Express Jet ta en efterlängtad seger för sin tränare Pierre Vercruysse. Det första besöket i vinnarcirkeln på lite drygt ett år kom efter att ha visat styrkan i Prix de Rouen, en seger värd 36 000 euro.

Norske Vainqueur R.P. som var klart favoritspelad, gled tidigt i loppet fram för att ta ledningen, men fick snart Express Jet utvändigt om sig. Vercruysse fortsatte att pressa på och kunde i sin tur överta tät vid utgången av den andra svängen. Efter att väl fått hand om taktpinnen släppte sedan den femårige Goetmals Wood-sonen aldrig ifrån sig den; Express Jet gick lätt undan med ett par längder före Vainqueur R.P. över upploppet för att nå mållinjen på 1.13,1/2700 meter.

*Självklart skulle även Jean-Michel Bazire ordna en stor seger under dagen. Den kom med Grand National du Trot-vinnaren Blé du Gers i Prix de la Marne (40 500 euro).  Bazire lät sin häst arbeta sig framåt i andraspår för att med cirka 900 meter kvar av loppet köra sig till spets. Blé du Gers höll sedan säkert ifrån sig bra uppvaktande Tony Gio till seger på mycket fina 1.11,7/2700 meter, en putsning av löpningsrekordet med nästan en sekund. Här var Digital Ink sexa efter att initialt gått i ledningen, medan Cash Gamble diskades för trängning som femma. (Foto: Gerard Forní).

Läs även: Grupp 1-seger för Dexter Fromentro

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Axevalla

Måndag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 4 februari

Omgången: Jag spelar med två spikar som jag båda tror har mycket bra chans att vinna sina lopp. Det är ganska öppna lopp i flera fall och jag garderar brett i tre av loppen, och det finns chans till fin vinststart på veckan!

Spikarna: 5 Amphibian Madness (V64-1) ser härligt formstark ut och lossas bara kanonen något senare denna gång så kan ingen stå emot henne. 1 Hjalle Palema (V64-5) möter rutinerade rävar, men jag gillade verkligen hur han gick undan i spets senast och tror inte de får slag på honom.

V6-förslaget är på 1458 kronor (V6).
5 Amphibian Madness (6-1)
6-10-2-5-14-11-7-8-4 (14-11)
6-5 (9-2)
9-1-6-3-7-12-8-10-7 (2-5)
1 Hjalle Palema (9-3)
2-7-6-9-5-1-10-4-3 (11-12)

1x9x2x9x1x9 = 1458 kr

DD-förslaget på 900 kronor:

1 – 2 x 600 kr
1  6,7 x 150 kr

V64-1

A: 5 B: 6-1-7-3 C: 4-2-9-10-8

Spetsstrid: Normalt sett är det Earn N’Burn som piper till ledningen, och testas där sedan skulle jag tro. Riverside Drive har lärt sig öppna bättre och varit snabb senaste gångerna. Det finns chans att Amphibian Madness övertar om kusken försöker med det. 

Loppanalys:

5 Amphibian Madness har mycket bra form och hon har blivit mycket bättre sedan Tommy bytte gård. Inför V75 på Solvalla hade hon varit struken och var inte som bäst men senast gjorde hon ett kanonlopp. Tommy körde väl snabbt över långsidan där vi hade 09,5 i 300 meter vid attack och grepp var kopplat på ledaren redan i slutsvängen. Han spräckte fältet och Andy Pandy One kunde smita ut och avgöra, och det var stumt sista 100. Ändå visade klockan raska 10,7 sista 700 och det var prestation som räcker till seger i vanliga lopp de flesta gånger. Väntar Karlstedt lite längre med att lossa kanonen så tror jag på seger och jag spikar.

6 Earn n’Burn var inget vidare senast på Solvalla, då Jepson lyckades hitta ledarryggen från spår 11. Dock var soppan slut redan 500 kvar. Han är ojämn, starten före satt han fast med sparat och vid bra dag finns fart för seger. Nu agerade flera Goophästar under pari i lördags och stallformen är svajig. Väl hårt spelad.

Ganska betrodd är 1 Vinder men den är ganska tveksam i slutstriderna. Fick perfekt resa i ledarryggen senast av Björn och sesam öppnar dig in mot upploppet, men det var inget bett i hästen som blev frånåkt av ledande Dreamlady Glatigne.

V64-2

A: 6-10-2-5 B: 14-11-7-8-4 C: 1-12-3-9

Spetsstrid: Etell Me är snabbast på start, men visst släpper man till Key West Snapper?

Loppanalys: 6 Rocky Bear är favorit, och det är inte så mycket att säga om det. Han är bra, och var bara överlägsen då han visade härlig styrka näst senast på Mantorp. Sändes fram i dödens varvet kvar och bara mosade allt och vann enkelt. Senast testade man V75 och det löste sig dåligt, och när han fick chansen höll han farten okej. Han är lite för snabb för det, på V75 måste det klaffa för att räcka. Vi ska komma ihåg att loppet han vann näst senast var riktigt klent, men ärligt talat är inte detta jättetufft heller – men lite bättre. Tänkbart med offensivt upplägg och att han bara är bäst i dödens igen.

10 Doyouknow visade fin styrka senast då det blev lite fel för kusken. Hästen hängde länge i tredjespår innan dödens nåddes, och där höll fyraåringen tappert som fyra och aldrig gav upp. Formen är fin och hon blir allt bättre och är bara nybliven fyraåring. Intressant runt 10%!

4 Wally Coktail är en av de mer betrodda, och den svarade för en positiv comeback senast efter invändigt lopp och bet i fullgott på open då man fick chansen. Det är lite seg typ, och lopp i kroppen borde vara positivt om han håller fräschören, han travade bättre senast tyckte Veijo.

Jag rankar upp skrällen 2 Key West Snapper som borde kunna gå felfritt med bara två på start och som lite spelad är den intressant att dra upp. Järpedal har ruskig snurr på stallet dessutom och visst bär det bli ledningen efter en bit.

14 Sara Palema vann turligt näst senast, ledaren var ”klar” men hoppade i sista sväng och då var det bara att åka rakt fram till ledningen och hålla undan. Reparerade tidigt galopp på rätt bra vis senast och gick med bra steg upploppet ner, men denna uppgift är rätt svettigt från svårt spår. 

V64-3
A: 6-5 B: 9-2-1-4 C: 10-3-11-7-12

Spetsstrid: Omay Southwind är snabb i benen och borde ta ledningen sedan får vi se om Jepson överlåter till favoriten Miss Golden Wine som kommer vara snabbt framme.

Loppanalys: 6 Miss Golden Wine har utvecklats mycket på sistone. Senast var hon ute i ett Margareta-lopp och blev trea från spets, och det var godkänt men med tanke på att hon gick utan brodd blev prestationen än bättre för hon fick inte fäste. Näst senast leverade stoet ett läckert intryck när hon sprintade undan på upploppet trots en löpning i dödens och normalt är hon vinnaren. Tommy baissade lite för om banan blir krävande och så kan bli med runt nollan till kvällen och nederbörd, och hon verkar speciell hästen så det är inte bara att ändra balans i sista stund. Garderas då som storfavorit

5 Omay Southwind ser bättre och bättre ut hos Eric Martinsson och hon tog första segern där senast och det var på rejält vis via spåren. Hon får troligen rygg på ledaren, Jepson är förmodligen nöjd med den positionen och hon kan kliva förbi till slut om favoriten inte fungerar perfekt på underlaget. 

Övriga är sämre och kör inte min duo bort varandra så ska de göra upp. 

V64-4

A: 9-1-6 B: 3-7-12-8-10-7 C: 2-5-11

Spetsstrid: Inga av dessa har visat någon form av startsnabbhet som imponerar på någon. Det låter uppåt och påställt med Quickstep Sox och jag tror denne körs till ledningen.

Loppanalys: 1 Digital Science är klart bra för klassen de gånger han behagar att trava. Det gjorde han vid segern, då han trots en tung resa vann enkelt. Även gången efter höll han ordning på benen och gick då rejält som tvåa bakom Love Håleryd. Senast var han inte som bäst och innerspår är bökigt för honom. Nu brukar Bergh hitta loss om han vill, han satt fast en gång 1989 och sedan dess har han tacklat sig loss de gånger han vill ut om inte luckan kommer ändå och distansen är plus. Ändå lite hårt att hästen blivit så klar favorit. Noterbart att detta är stallets enda starthäst för kvällen.

9 Simb Triumph kommer med två raka segrar och han lattjade hem ett skräplopp från ledningen senast till 13 för tio. Det ser ut som en häst med spänst och utstrålning för högre klasser och han får tipset.

6 Quickstep Sox är tredje A-hästen för den här är på gång och det kan vara så att han körs till ledningen. Veijos hästar har alltid lågsäsong nu då det krävs skor, men denne gick bra näst senast men senast upprepade galopper. Hästen kommer tyngas ner nu och bör fungera bättre.

V64-5

A: 1 B: 9-3-4-10 C: 7-8-6-2-5

Spetsstrid: Hjalle Palema var snabb från samma spår senast och står 20 meter före de andra. Han leder länge!

Loppanalys: 1 Hjalle Palema trodde jag skulle få svårt senast mot bättre hästar på 20, men han visade upp mycket fin inställning och jag gillade vad jag såg! Från ledningen var han lite sovande från start, men ju längre man sprang desto bättre tryck blev i honom och han klev undan enkelt och det var faktiskt full fart över mål. Nu är det garvade hästar 40 bakom, men jag har känslan för att han kommer kunna sänka om han blir utmanar för skalle verkar vara på Hjalle och jag tror de aldrig får slag på honom.

Den andra av favoriterna är 9 Felix V.N. som haft knallform hela vintern i princip och var fin vid spetssegern. Senast hängde han med duktigt utan chans där Making Love vann efter vass kuskinsats av Bergharn. Nu är det Felix som kommer få göra jobbet sista 700, och det är nog ändå inte hans melodi som tioåring och stretar ledaren emot är det inte givet att han bara sätter kliven i denne. Kanske är han bara för snabb och litet fält är bra, men det är lite klurigt när kusken ska göra slag i saken med 40 meters tillägg. Jag spikar den som jag inte tror blir draghästen i loppet då övriga har mindre chans.

V64-6:

 A: 2 B: 7-6-9-5-1-10-4-3 C: 11-12-8

Spetsstrid: Inga raketer över 2640 meter. Veams Allegro öppnade bra vid segern, men har i övrigt inte varit så nära att spetsa och det blev endast 17 första 500 vid spetsloppet så lite bättre såg det ut än det var. Domingo Frei är inte jättesnabb, men han var bra med vid segern näst senast och jag tror Micke kör till ledningen i första kurvan. Vikens Energy kan öppna, men man backade direkt senast och frågan är hur det blir nu. Det finns spetschans om Magnus skickar för tidigare har hästen spetsat i snabba öppningar.

Loppanalys: 2 Domingo Frej håller fina formen för senast gick han klart bra efter strulig resa och han kom farande längst ut vid staketet över upploppet. Då körde Anders Svenstedt och det är bättre med ”Tack så Micke” i vagnen för han får bra fart på den här lite tröga herren. Näst senast öppnade han vettigt och kördes till spets efter en bit och jag tror på samma upplägg nu och sedan är han hästen att slå!

9 Vien Ici är loppets favorit och ganska kapabel är han. Senast kom han fram i fint slagläge efter att ha blivit över från innerspår och kunde enkelt visa sig starkast sista halvvarvet. Han blev struken nyligen då han från innerspår försdökte springa under vingen från start, men nu med bakspår lär han sköta sig. Kan vinna för han är bra för loppet, men jag tror mer på min idé.

Loppets rysardrag är 7 Vikens Energy som jag hade lite feeling för senast på spetschans, men kusken backade direkt och var aldrig med i loppet. Nu Magnus upp och inte så snabba hästar och kanske kan det bli ledningen för han kan öppna. Sedan köra där eller släppa till Micke kan bli bra och bara 2% av insatserna nu.

Lillspel med 6 Veams Allegro som har viss spetschans och vann då man körde i spets. Kommer från paus och inte givet det blir så offensivt, men lite spelad är man.

5 Groult såg allt annat än bra ut i höstloppen och han har mer att bevisa som tredjehandare. Det låter inte direkt stenklart från David heller…

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu kom Grupp I-segern för Dexter Fromentro

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson