Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Åke Svanstedt ryckte in – och vann

Åke Svanstedt fick rycka in då Robert Bergh hade förhinder. Det slutade i seger med Buska Blyg på gamla hemmabanan Bergsåker.

Julfirande Åke Svanstedt hade en uppsittning när Bergsåker avslutade tävlings-säsongen med lunchtrav på fredagen. Men sedan Robert Bergh fått lämna återbud för sina tilltänka styrningar fick ”Kung Åke” rycka in och köra också treåriga kallblodet Buska Blyg (e. Järvsöviking). Något som resulterade i seger.

Fler styrningar för Svanstedt

Buska Blyg, spelfavorit och belagd med tjugo meters tillägg, pressade sig till ledningen efter drygt ett varv travat och kunde kontrollera den positionen hela vägen före en ivrigt uppvaktande Vårbusan. Hästen tog sin fjärde seger för året då han klockades till 1.27,5/2160.

Åke Svanstedt som vann på Bollnästravet i söndags har fler uppsittningar före han återvänder till USA. Han kör fyra hästar på Åbytravet på måndag och har hela elva styrningar vid Axevallas tävlingar på nyårsafton.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:39, 02 juli

Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:19, 02 juli

Cleangame påbörjar ny segerrad?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:23, 02 juli

VM-loppet ställs in i år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 juli

Starkt startfält i Cutler Memorial

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:33, 01 juli

Missle Hill var tuffast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:41, 01 juli

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:15, 01 juli

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lätt för Arazi Boko i Bologna

Lätt för Arazi Boko i Bologna

Den outslitlige Arazi Boko har gjort det igen. Från ledningen blev det enkel seger för tolvåringen i Gran Premio Campionato Master i Bologna. Hästens elfte seger i år.

Svenskfödde Arazi Boko har som tolvåring haft en ny stark säsong i regi Alessandro Gocciadoro i Italien. Under 2019 har hästen travat in drygt 3,5 miljoner kronor och säsongens elfte fullträff kom då han på annandag jul enkelt plockade hem Gran Premio Campionato Master på banan i Bologna.

Lekande lätt i ledningen

Alessandro Gocciadoro körde favoritspelade Arazi Boko till ledningen, släppte en kort stund, men övertog igen. Den här gången för att stanna i spets till mål. Via ett ryck ur sista sväng avgjorde Arazi Boko lekande lätt till seger på 1.14,3a/2060 över 800-metesbanan. Loppets samlade prissumma var 55 000 euro.

Det här kan ha varit Arazi Bokos sista start. Beslut om hästen ska fortsätta att tävla även nästa säsong är inte taget än, skriver italienska Galoppo e Trotto. Liksom i Sverige kan hingstar och valacker tävla till och med de är 14 år i Italien.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Emilia Leo firar nyår i Paris
Nästa nyhet
Emilia Leo firar nyår i Paris

Emilia Leo firar nyår i Paris

Det har verkligen varit ett kanonår för Emilia Leo. Hon avslutar det – i Paris. Den svenska kometkusken gör debut på Vincennes under nyårsafton.

Emilia Leo ligger med 116 segrar på 12:e plats bland landets segerrikaste kuskar i år och har kört in mer än nio miljoner kronor under året. Det har tveklöst varit ett succéår i sulky och sadel för den 27-åriga lärlingen. Nu avslutas det – i Paris.

Gör debut på Vincennes

Emilia Leo blir nämligen kusk bakom den av Oscar Berglund tränade Hope And Dreams som är anmäld till ett lopp i den franska högborgen på nyårsafton. Det blir debut på Vincennes för såväl häst som kusk.

Anmälda till det aktuella loppet, som har ett förstapris på 16 650 euro, är flera andra svensktränade hästar så som Minnestads El Paso, Uppohoppa och Flash Hammering.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Championat-kollen: Örjan champion på Solvalla
Nästa nyhet
Championat-kollen: Örjan champion på Solvalla

Championat-kollen: Örjan champion på Solvalla

Örjan Kihlström återtog kuskchampionatet på Solvalla – efter att ha vunnit exakt 100 segrar under året. För tredje året i rad toppade Timo Nurmos tränarligan.

Örjan Kihlström satte dit Seismic Wave som årets sista vinnare på Solvalla under säsongavslutningen på banan på annandag jul. Det var kuskens 100:e seger på huvudstadsbanan under 2019 vilket också innebar att han återtog kuskchampionatet. Fjolårets topp Jorma Kontio vann 95 segrar.

För Örjan Kihlström är det här den sjätte segern i kuskligan på landets största travbana genom åren, totalt har han arton championat utspridda på tre olika banor genom åren. Kihlström körde in precis under 20 miljoner kronor på banan i år.

Nurmos säker i tränartoppen

Timo Nurmos blev med betryggande avstånd tränarchampion på Solvalla. En titel han för tredje året i följd nu säkrade. Timo Nurmos stall körde in 14,8 miljoner kronor och tog 95 segrar. Närmast följde Daniel Redén med 10 miljoner och 36 segrar, samt Stefan Melander med resultatet 8,8 miljoner samt 50 segrar under 2019.

Alla banchampions 2019:

Arvika: Niclas Benzon
Boden: Ove A Lindqvist
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Ulf Ohlsson
Eskilstuna: Jorma Kontio
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Peter Untersteier
Hoting: Rikard N Skoglund
Jägersro: Joakim Lövgren
Kalmar: Kim Eriksson
Karlshamn: Christoffer Eriksson
Lindesberg: Kim Eriksson
Lycksele: Ove A Lindqvist
Mantorp: Carl Johan Jepson
Oviken: Per Linderoth
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Jorma Särkiniva
Solvalla: Örjan Kihlström
Solänget: Mats E Djuse
Umåker: Magnus A Djuse
Tingsryd: Peter Untersteiner
Vaggeryd: Peter Untersteiner
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Magnus Jakobsson
Årjäng: Magnus Jakobsson
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Mats E Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stepping Spaceboy vinterns stjärna
Nästa nyhet
Stepping Spaceboy vinterns stjärna

Stepping Spaceboy vinterns stjärna

Stepping Spaceboy är den nya vinterkungen. Admir Zukanovics läckre sexåring satte hela gänget på plats och vann Gulddivisionens final efter att ha spårat hela vägen.

Stepping Spaceyboy slog till som en överraskning i Legolas Minne på Åby för ett par veckor sedan, då han anförde fältet från start till mål i imponerade stil trots flera månaders frånvaro. När finalerna på Solvalla avgjordes under annandag jul – befäste sexåringen toppformen. Ingen förmådde att komma Stepping Spaceboy nära då han inkasserade 400 000 kronor i Gert Lindbergs lopp.

– Hästen var grym i dag, han satt dem på plats. Schack matt. Han har blivit morskare och har höjt sig ett snäpp. Det är så häftigt det här, att komma hit och vinna på det här sättet och ta två raka segrar i Gulddivisionen, det är få förunnat, jublade tränaren Admir Zukanovic i ATG Live.

”Han satte dem på plats”
Admir Zukanovic i ATG Live

För Stefan Söderkvist smällde Stepping Spaceboy till spets från innerspåret utan någon diskussion. Efter första 500 meterna på 11,3 landade favoriten Milligan’s School i dödens, efter en jobbig inledning ute i tredjespår. Men Milligan’s School skulle inte ha med segerstriden att göra den här gången; hästen var slagen när ledaren fick full gas genom sista sväng.

Milligan’s School fick ge vika

Pigge Digital Ink gavs fritt från vinnarhålet, avslutade godkänt men utan chans att hota. Elian Web sköt till vasst på innerspår för att bli tvåa – samtliga var dock utan chans att hota Stepping Spaceboy som tog guldet på 1.12,5a/2140 meter.

Milligan’s School slutade således i det slagna fältet efter en remarkabel höst, med flertalet segrar i den högsta klassen. Stefan Melander-träningen har nämnts som en möjlig Prix d’Amérique-häst efter det här, men ett franskt äventyr ser något mer avlägset ut efter torsdagens lopp

– Jag tycker inte han var speciellt dåligt, men det var inte samma tryck i hästen som det varit på sistone. Jag fick inte riktigt upp honom på bettet. Det har varit en lång säsong och ibland blir det sådana här lopp, sa kusken Ulf Eriksson efteråt.


Night Brodde i sin egen klass

Eftermiddagens bästa prestation fick vi nog se i Bronsdivisionens final. Loppet höll utsökt klass men då det kom till kritan var det bara en häst på banan. Marc Elias flög till ledningen med Conrad Lugauer-tränade Night Brodde som klockades till i underkant 1.09 första halvvarvet – men också blev het på kuppen. Ledaren gasade undan med flera längder, men avståndet skulle aldrig riktigt krympa. När stallkamraten Harran Boko föll över i galoppsynden ur sista sväng, var saken redan avgjord. En toppinsats på snygga 1.12,1a/2140.


Lövdala Principito efter drama

Dramatisk upplösning i Hästägarkannan som avgjordes över mastiga tre varv. Emilia Leo körde tidigt till ledningen med Lövdala Principito och fick med varvet kvar loppets storfavorit Antonio Trot utvändigt om sig. Återstoden av loppet blev en tuff duell de båda emellan, men mitt på upploppet slog Antonio Trot klorna i ledaren. Fast så enkelt var det inte – Antonio Trot gled över i passgång den sista biten och diskades. Segern, värd en kvarts miljon kronor, därmed till Lövdala Principito som tränas av Jessica Simpson. 1.15,4/3180 klockades vinnaren till.


Femstjärnigt av Esprit Sisu

Esprit Sisu har haft en stark höst i Silverdivsionen – nu kom också en finalseger i klassen. Och det var verkligen en femstjärnig insats av femåringen från Svante Båths stall. Esprit Sisu blev avlöst en bit i dödens men valde att gå fram igen med varvet kvar. Därifrån krossade han ledande Sevilla och höll samtidigt urstarkt undan för snabbt avslutande Hawk Cliff och Martin de Bos. Mycket fin prestation på segertiden 1.12,7a/2140.


Dear Friend snabbast på speed

Baroness Karsk lopp för stoeliten gick till Johan Untersteiners Dear Friend som fick en läcker resa. Vinnaren låg placerad som andra häst i andraspår och fick fritt spelrum 250 kvar när Wild Love inte kunde följa ute i tredjespår. Perfekt lösning för Dear Friend som i en rask speeduppgörelse var den klart snabbaste, tog ned Ultra Bright som jobbat i dödens och höll säkert ifrån sig den fint avslutande Hevin Boko. 1.12,8a/2140 noterade Dear Friend som här cashade in en kvarts miljon kronor.


Iggy B.R. hann fram på linjen

Team Gundersen har ett riktigt löfte i treårige Iggy B.R. (e. Trixton). Norrmannen infriade i Klass 2-finalen efter ett blytungt sista varv i spåren. I ledningen satt Odds Indicator som fått öppna underkant 1.10 första 500 för den positionen. Trots det höll han till sista steget. Iggy B.R. gick på i tredjespår med varvet kvar, blev kvar i spåren men kunde på målfoto fånga in den tappra ledaren. Toppinsatser av båda där segertiden blev 1.14,5a/2140. För Iggy B.R. var det här sjunde segern i tionde starten.


Tredje raka för Seismic Wave

Timo Nurmos fine jänkare Seismic Wave höll för trycket i Klass 1-finalen. Örjan Kihlström satt bakom, hittade tredje utvändigt och skickade på först i anfallet mitt på sista bortre. Beartime skuggade hela vägen i rygg och blev ordentligt närgången den sista biten, men Seismic Wave höll undan, trots allt säkert, till seger på 1.12,7a/2140. Segerstaplaren Giant Shadow gick en godkänd avslutning i spåren men räckte inte till segerstriden den här gången och blev fyra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle slipar formen

Travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson