Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Activated spurtade hem Stochampionatet

Stochampionatet var på förhand en fråga om någon skulle kunna rubba Conrads Rödluva och det blev hästen med det sämsta läget som skrev in sig i historieböckerna.

Activated, tränare Fredrik Wallin och Carl Johan Jepson. Där har ni de stora vinnarna i årets upplaga av Stochampionatet. Ett lopp som inleddes med att Miss Sober pep till täten för Robert Bergh medan Hankypanky Rubyred och Conrads Rödluva fick dödens respektive andra ytter.

Men efter ett drygt varv gjorde Kihlström slag i saken och med 1400 meter från mål satt Daniel Redéns travare i ledningen. Tempot var jämnt hela vägen och på sista bortre långsidan började köhästarna röra på sig.

”Hon hade otur i lottningen två gånger men löste det med hjälp av Calle”
Fredrik Wallin i ATG Live

Global Vintage stötte med Racing Brodda och Activated i släptåg. I dödens försökte Hankypanky Rubyred sätta press på ledaren och Örjan Kihlström satt samtidigt och tittade bakåt. En manöver man sett Kihlström göra ett antal gånger men den här gången räckte det inte.

In på upploppet var Conrads Rödluva aningen plågad. Hanypanky Rubyred gav upp och istället kom de flygande i spåren. Mattias Djuse-tränade Racing Brodda såg farlig ut tillsammans med Rikard N Skoglund men i dennes rygg hade Activated fått drömloppet och när Jepson klev in i handlingarna gick det fort.

50 meter från mål var segern klar och segertiden skrevs till 1.13,2a/2640 meter. Efteråt var tränare Fredrik Wallin rörd till tårar.

-Det är så häftigt att hon klarar av växla ner dem ändå trots läget. Jag bara älskar den här hästen. Hon är sjukt bra. Hennes sätt och hennes inställning idag – hon var så sugen på det här, sa Fredrik Wallin i ATG Live.

Activated har minst sagt vunnit rätt lopp i år. I början av maj slog hon till i Drottningens Pokal på Åby och nu kunde Jocose-dottern bokföra ytterligare 2,4 miljoner på kontot. Totalt har Menhammar-uppfödningen sprungit in drygt 4,6 miljoner på 21 starter.

Det var också ytterligare en storloppsseger för Carl Johan Jepson som allt mer befäster sin position som en av Sveriges bästa kuskar.

-Jag har kört det här loppet från spår tolv förut och varit nära och vinna. Nu fick vi ett bra lopp och det var dessutom tempo. Detta kan vara min största seger – penningmässigt är det i alla fall det. Det är en speciell bana för mig eftersom jag har varit champion här tre år i rad, sa Jepson efteråt.

Överbetyg också till tvåan Racing Brodda som gjorde ett topplopp medan Conrads Rödluva fick nöja sig med tredjeplatsen.

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ecurie D. alltjämt obesegrad

Ecurie D. alltjämt obesegrad

”D som i Dubois. D som i drömhäst” sa Göran Borgås i högtalarna när Ecurie D. förlängde segerraden till femte raka.

Ecurie D. har det varit surr om en längre tid och nyligen blev Infintif-sonen såld till svenska ägare. Frode Hamre står som tränare och Björn Goop satt i sulkyn när treåringen bärgade femte raka segern.

Goop kunde hitta till ledningen tidigt från bricka sex och fick Click Bait tillsammans med Örjan Kihlström i ryggen. Klockan visade 1.13 första 500 och halvvarvet senare hade ekipaget dämpat något till 14,5.

Detta skulle komma att bli en skrattmatch för den danskregistrerade hingsten som brisade undan upploppet ner och såg inte särskilt plågad ut i mål.

Segertid 1.14,1a/2140 meter och där bakom hakade Click Bait på fint till andraplatsen.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark slog till i Finland
Nästa nyhet
Makethemark slog till i Finland

Makethemark slog till i Finland

Makethemark var ett av flera svenskhopp i St Michel Ajo i finska Mikkeli och körande Ulf Ohlsson gjorde inga misstag.

Petri Salmelas stjärna var trea i årets Elitlopp, tvåa bakom Propulsion när Norrbottens Stora Pris avgjordes och tvåa i Ulf Thoresens senast. Nu var det äntligen dags för en fullträff.

Ulf Ohlsson tog det lugnt när bilen släppte fältet och kunde se Mika Forss blåsa till täten med Johan Untersteiners Pastore Bob. Next Direction uppvaktade direkt och fick överta ledningen medan Makethemark hittade perfekt slagläge i andra ytter.

Därefter blev det stiltje i fältet innan Makethemark klev på i tredjespår 700 kvar. Där bevakade Ulf Ohlsson mest sin position och gled sakta framåt. I slutsvängen var ekipaget framme utvändigt om dödenstravande Cameron Evo och ledande Next Direction och sexåringen väntade bara på full anfallsorder.

In på upploppet tog Maharajah-sonen över kommandot och resten av vägen kunde Ohlsson finåka på 1.10,2a/1609 meter. Segern var värd 80 000 euro och tvåa blev Next Direction medan Pastore Bob slutade trea.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna laddade upp
Nästa nyhet
Svenskarna laddade upp

Svenskarna laddade upp

Både Åke Svanstedt och Marcus Melander laddade med sina treåringar under lördagen och chansen finns att det blir en blågult jubel när Hambot körs om ett par veckor. 

Igår genrepade Gimpanzee. Nu slipades också det sista för Green Manalishi och Marseille som senast bröt segerraden för självaste Greenshoe i finalen av Earl Beal.

Åke Svanstedts travare visade att den fullträffen inte var någon tillfällighet när Muscle Hill-sonen vann en division i Tompkins-Geers (50 450$) på Meadowlands under lördagen.

Det blev ledning från start till mål på 1.09,5a/1609 meter och klockorna visade 06-tempo sista 400. Tvåa slutade stallkamraten Soul Strong tillsammans med Dexter Dunn.

Green Manalishi tog hem andra divisionen för hingstar och valacker i Tompkins-Geers. Tim Tetrick inledde i andraspår men satt i front efter halva vägen på bekostnad av Sheena’s Boy och Åke Svanstedt.

På upploppet klev Muscle Hill-sonen undan på lätta fötter och segertiden för Marcus Melanders travare skrevs till 1.10,1a/1609 meter. En tiondel bättre än Sheena’s Boy som slutade tvåa.

Åke Svanstedt firade även triumfer i Stoklassen av Tompkins-Geers (46 550$). Golden Tricks lotsade till täten mitt i loppet av ”grön kusk” och där stannade Trixton-dottern resten av vägen.

Bakom henne spurtade Per Engblom-tränade Beautiful Sin in som tvåa och både dessa noterades 1.09,8a/1609 meter.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Odd Herakles försvarade titeln
Nästa nyhet
Odd Herakles försvarade titeln

Odd Herakles försvarade titeln

I fjol vann Odd Herakles Norskt Mästerskap efter ett lopp i ledningen och årets upplaga blev näst intill en repris. 

Tom Erik Solberg hittade till ledningen efter 600 meter på Sörlandet och redan där var loppet avgjort skulle det visa sig. Söndre Jerkeld försökte utmana på sista bortre långsidan men Moe Odin-sonen höll nosen först hela vägen och kunde inkassera 250 000 norska kronor. Segertid 1.23,4a/2609 meter.

Även i Stoklassen blev det samma visa som förr. Ulsruds Tea har prenumererat på titel de senaste åren och kunde bärga sin fjärde titel i Norskt Mästerskap. Spets och slut var melodin även här och i sulkyn satt Svein Ove Wassberg. Segern var värd 200 000 norska kronor och 1.22,4a/2100 meter blev tiden i mål.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School överlägsen

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson