Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Åby: Ingo avgjorde den tunga vägen

Lovande drivern Gustav Johansson har haft ett fint första år i sulkyn. På Åbytravet blev det seger med tuffe Ingo – men det var nära att bli en fullträff till.

16-årige Gustav Johansson gjorde debut med ”stor häst” redan på nyårsdagen och när året strax ska summeras, kan kusktalangen se tillbaka på en fin första säsong. Årets tionde seger kom vid torsdagens besök på Åbytravet när han satte dit Christoffer Erikssons rejäle fyraåring Ingo.

Ingo fick en tuff inledning, som första häst utan rygg i en halvvarvsöppning som klockades till 10,5, men valacken lät sig inte skrämmas av det. Ingo lade press på ledaren och kopplade greppet redan in i sista svängen för att väldigt enkelt gå ifrån till segern på 1.14,7a/1640 i den första finalen av Knutsson Rising Star Cup för lärlingarna.

Gustav Johansson var så när på att ta hem den andra avdelningen också. Här satt han bakom den av Marcus Lindgren tränade Tresexton som svepte fältet över sista bortre, skaffade sig flera längder, men blev upphunnen på linjen av skuggande He Is In körd av Joakim Granlund. Det är Johan Untersteiner som tränar vinnaren.

Thengill längst ute i banan

Karin Halls nioårige Thengill svarade för en ordentlig insats i epilogen på Åby. För Peter Ingves fick valacken en resa i femte utvändigt och låg fortfarande sist i fältet när man travade genom sista sväng, men via en rykande avslutning längst ut i banan fångande han in den på open stretch störtdykande Bubba Degato på mållinjen.

Dansk seger såg Jeppe Juel till att det blev. Han tog hem treåringsloppet med Enzo som lämnade fjärde utvändigt redan 800 kvar, blev kvar i spåren men hade ändå modet att hålla ifrån sig den snabbt avslutande Lexington Zon i slutstriden.

Magic med Untersteiner

Peter Untersteiner grejade också en seger under kvällen. Magic Happens var redo för seger efter att ha varit tvåa två gånger om före det här. Hästen fick ett perfekt race i rygg på ledande Cobbys Olifant och hade god tid på sig att gå till anfall. Untersteiner valde andraspåret över upploppet – och Magic Happens tog ned ledaren kort före mål.

Amatörloppet gick till Håkan K Persson-tränade Sephora, som kördes av Patrik Pettersson. Efter en tripp i vinnarhålet, blev det tredjespår in på upploppet och stoet satte nosen först i tuff duell mot Free Bird.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jorma till 11 000

Jorma till 11 000

Den outtröttlige Jorma Kontio har gjort det igen. Vid Örebrotravets lunchtävlingar på torsdagen tog han sin 11 000:e seger. Han är den andra kusken i Europa som kan skryta med den bedriften.

Jorma Kontio, som blev folkpensionär redan i fjol, går mot en av sina bästa säsonger någonsin i sulkyn. Han är landets näst segerrikaste kusk i år – och snuddar på fjolårets goda resultat med över 31 miljoner kronor inkört. På torsdagen stod den evigt unge Jorma för en ny bedrift som få andra kuskar har presterat.

Näst segerrikast i Europa

Jorma Kontio knep en trippelseger under Örebrotravets lunchtävlingar och när han passerade mål som vinnare för andra gången under dagen, med hästen Ajlajk tränad av Timo Nurmos, var det också hans seger 11 000 i kuskkarriären. Det gör Jorma Kontio till den segerrikaste kusken i Norden och i Europa är det endast tyske legendaren Heinz Wewering som gjort fler segerdefileringar.

– Det har varit en lång och rolig resa. Självklart känns det väldigt stort för mig att toppa statistiken i Norden och vara Europas näst segerrikaste kusk genom tiderna. Konkurrensen är mycket tuff med många skickliga kuskar. Ur det perspektivet är 11 000 segrar respektingivande, säger Jorma Kontio i en intervju med Svensk Travsport.

Jorma Kontio tog sin första seger redan 1966 (som 13-åring!) i Uleåborg och vann sitt 1000:e lopp i Lahti 1984. Sedan 2001, då bokförd med 6208 segrar, har Kontio svensk licens.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kan Goop göra det igen?
Nästa nyhet
Kan Goop göra det igen?

Kan Goop göra det igen?

Förra året vann Björn Goop Critérium des 3 Ans med stjärnan Face Time Bourbon. När årets version av de franska treåringarnas mest prestigefyllda möte avgörs, har den svenske kusken chansen igen. Vapnet är Sébastien Guaratos segermaskin Gunilla d’Atout.

Årets Critérium des 3 Ans ser i alla fall på förhand ut att handla om en duell mellan Philippe Allaire och Sébastien Guarato – tränarna har fem hästar vardera i loppet vars vinnare blir cirka en miljon kronor rikare när det den här söndagen körs på Vincennes.

Philippe Allaire har favoriten. Tränaren har inte vunnit det här loppet sedan 2008, med en viss Ready Cash, och det är också dennes son Gotland som har huvudrollen inför årets upplaga. Gotland, som har 10 segrar på 15 starter, har ännu så länge framstått som kullens klarast lysande stjärna men fick senast i genrepet överraskande se sig besegrad – av stallkamraten Gallant Way.

Björn Goop kan vinna igen

Sébastien Guarato vann loppet i fjol med Face Time Bourbon, hästen som nu räknas som favorit inför Prix d’Amérique. I tränarens kvintett i år sticker två ston ut. Green Grass är den mest meriterade och vann vårens stormöte Critérium des Jeunes men senast i Prix Annick Dreux fick hon finna sig i att vara tvåa efter stallkamraten Gunilla d’Atout som tagit sig fram som en stark utmanare. Stoet, som har 7 segrar på sina 9 starter, körs på söndag återigen av Björn Goop som alltså har chans att knipa segern i Critérium des 3 Ans för andra året i följd.

Här är startlistan:

Critérium des 3 Ans, 2700 volt:

1 Gondole Jenilou – Louis Baudron
2 Gloria du Goutier – Damien Bonne
3 Gu d’Héripré – Franck Nivard
4 Galilea Money – Jean-Michel Bazire
5 Gipson Creek – Matthieu Abrivard
6 Gamble River – Jean-Philippe Monclin
7 Gallant Way – David Thomain
8 Guillermo Sport – Patric-Joël Pascual Lavanchy
9 Gunilla d’Atout – Björn Goop
10 Gatsby Perrine – Anthony Barrier
11 Golden Bridge – Yoann Lebourgeois
12 General du Parc – Alexandre Abrivard
13 Girls Talk – Francois Lagadeuc
14 Green Grass – Gabriele Gelormini
15 Gotland – Eric Raffin


Senaste vinnarna Critérium des 3 Ans:

2018: Face Time Bourbon – Björn Goop (Sébastien Guarato)
2017: Erminig d’Oliverie – Franck Nivard (Franck Leblanc)
2016: Diego du Guelier – Mathieu Mottier (Dominique Mottier)
2015: Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois (Philippe Allaire)
2014: Bold Eagle – Franck Nivard (Sébastien Guarato)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School på Solvalla
Nästa nyhet
Milligan’s School på Solvalla

Milligan’s School på Solvalla

Milligan’s School vässar formen inför en tänkbar Prix d’Amérique-start. Men Gunnar Nordins lopp får köras utanför toton – fem av de sex hästarna kommer från Stefan Melanders stall.

Solvalla håller i för årstiden mycket högkvalitativa tävlingar kommande tisdag när Nordin-dagen står på agendan. Vassa lopp för unghästarna väntar – men också för den äldre eliten. I Gösta Nordins lopp återfinns nämligen Milligan’s School.

Stefan Melander har menat att hästen, som haft en succéartad säsong hittills, kan bli en häst för Prix d’Amérique. Det beslutet tas dock först efter nästkommande start, som är tänkt att bli i finalen av Gulddivisionen på annandag jul.

”Bara” Melander i Gunnar Nordins lopp

Apropå Stefan Melander. Gunnar Nordins lopp, som med 100 000 kronor till vinnaren, körs för de fyraåriga hästarna, ser fem av de sex hästarna i startlistan från ”Tarzans” stall. Det har förorsakat att ATG nu stänger spel till loppet, som alltså får köras utanför totalisatorn. Timo Nurmos kulltopp Inti Boko är hästen som utmanar Melanders kvintett.

Sören Nordins lopp avgörs för treåringarna och ser bland andra Kriterie-finalisten Usain Töll göra upp med finska toppen Sahara Peyote och Gargamel Sisu. Kvällens högsta förstapris, 200 000 kronor, delas ut i Vinterfavoriten som gästas av några av de bästa ur den tvååriga kullen. Uppfödnings-tvåan Armani Degato tar här upp kampen med hästar som Karl May Boko, Fire Piston, Florist och Axel Ruda.

Här är startlistorna:

Gunnar Nordins lopp, 2140 auto:

1 Eicas – Magnus A Djuse
2 Thrust Control – Ulf Eriksson
3 Evaluate – Örjan Kihlström
4 Inti Boko – Björn Goop
5 Im Your Captain – Per Lennartsson
6 Tito – Ulf Ohlsson


Gösta Nordins lopp, 2140 auto:

1 Explosive de Vie – Kevin Oscarsson
2 Star Advisor Joli – André Eklundh
3 Milligan’s School – Ulf Eriksson
4 Lexus Dream – Ari Moilanen
5 Montdore – Kim Eriksson
6 Highspeed Call – Kenneth Haugstad
7 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
8 Diamanten – Björn Goop
9 Great King Wine – Stefan Söderkvist
10 Nappa Scar – Per Lennartsson


Sören Nordins lopp, 2140 auto:

1 Usain Töll – Stefan Söderkvist
2 Get Involved – Markus B Svedberg
3 Digital Summit – Örjan Kihlström
4 Arnie Express – Janne Korpi
5 Rally Hans – Rikard N Skoglund
6 Optimum Terminator – Kenneth Haugstad
7 Sahara Peyote – Ari Moilanen
8 Brake Cooling – Per Lennartsson
9 My Sweden – Ulf Ohlsson
10 Tabasco C.D. – Kaj Widell
11 Gargamel Sisu – Björn Goop
12 Harper Seabrook – Kim Eriksson


Vinterfavoriten, 2140 auto:

1 Axel Ruda – Magnus A Djuse
2 Honesty Sisu – Björn Goop
3 Vici Volantes – Rikard N Skoglund
4 Fire Piston – Stefan Söderkvist
5 Global Bookmaker – Mattias Djuse
6 Karl May Boko – Örjan Kihlström
7 Dionysos L.I. – Kim Eriksson
8 Florist – Kevin Oscarsson
9 Armani Degato – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jägersro/Solvalla: Philosopher fick revansch
Nästa nyhet
Jägersro/Solvalla: Philosopher fick revansch

Jägersro/Solvalla: Philosopher fick revansch

Inför Uppfödningslöpning fick Philosopher strykas, men då Breeders Crown avgjordes på Jägersro kunde Sören Norbergs talangtravare ta sin revansch.

Sören Norberg har ett löfte för framtiden i Cantab Hall-tvååringen Philosopher, som är den andra avkomman undan Fascination. Tvååringen fick ltyvärr ämna återbud inför uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning på grund av ett virus, men var i onsdagskvällens Breeders Crown på Jägersro redo att visa sina kunskaper igen. Segern värd 175 000 kronor togs i övertygande stil.

Philosopher, körd av Peter Ingves, blixtrade till ledningen och kom att behålla den positionen hela vägen till mål. Ledaren höll jämn fart och avgjorde via ett ryck i sista sväng. Billions jagade duktigt över upploppet men var utan chans att nå längre fram än till andrapriset. Philosopher bärgade segern, hästens tredje i femte starten, på 1.14,5a/1640.

Lövgren jagar Untersteiner

Joakim Lövgren hade en bra kväll på hemmabanan – och vann dubbelt. Urstarke Juan avgjorde lätt när det kom till avgörandet i stayerloppet och Sevilla var en kort stund senare tillbaka i vinnarcirkeln efter en rejäl insats. Sevilla fick en dålig start men jobbade sig in i loppet, attacken sattes in ur sista svängen och valacken hann fram efter en vass avslutning.

Striden om kuskchampionatet på Jägersro är ännu vidöppen. Johan Untersteiner leder med en seger, efter att ha vunnit med Mellby Guard som var ohotad från ledningen, men Joakim Lövgren skuggar strax bakom med två tävlingsdagar kvar för året.

Trippel för Båth och Adielsson

På Solvalla var det Svante Båth och Erik Adielsson som dominerade – tillsammans ordnade de en trippel för kvällen. Efter att ha inlett med Barbro Kronos och Snask var det Captain My Captain som fullbordade hat-tricket inom streckspelet. Fyraåringen tog sin sjunde årsseger efter att ha tagit hand om kommandot direkt och försvarat sig säkert mot Guilty Pleasure över upploppet.

Två skrällar skulle avsluta Solvalla-kvällen. Rommes William Eriksson visade upp Carlos Messi som stod för en mycket rejäl prestation; gick först utvändigt ledaren loppet igenom, övertog med 500 meter kvar och vann utan problem. Senare var det Mats E Djuse som lotsade in Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt som efter en lång segertorka nu kan ståta med två raka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Green Manalishi till Sverige

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson