Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke.

Bra platsspel var Inti Boko som gick rejäla sista 700 och 3 ggr var fint.

Nu är det finallopp på Åby och normalt lite blandad klass och starka betrodda hästar. Nu brukar det kunna hända grejer just på Åby och ofta är man uppfintad på läktaren vad gäller scenario där. Jag har ett bra drag i storloppet Åby Stora Pris där jag tror klart mest på en som testas!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Åby – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

2 Charlock Wiking har spetsat 10/14 med framspår och tar spets. Släpper sedan till 4 Unoicsdue Gnafa’.


Loppanalys:

Vi börjar med en väldigt stark storfavorit i 4 Unoicsdue Gnafa’ som jag likt de flesta andra tror har toppchans. Han var otroligt bra vid segern i försöket näst senast då han bara bombade runt på 11-tid. Han var bra senast över kanske lite lång distans då han fick ge sig för Who’s Who som blåste förbi. Nu ska han vara mer/tuffare jobbad än då och det ska vara förbättrad häst. Det blir dessutom barfota och bike, och hur mycket det gav såg vi näst senast! Han släpps nu till spets av 2 Charlock Wiking och har jättechans. 1.75, ja det är inget underodds mot chansen och tänkbart att spela.

Värsta konkurrenten är 12 Strong Pepper som är riktigt bra och jan vann enkelt i försöket från ledningen. Nu fick han spår 12 och det gör det normalt sett hopplöst med favoriten i spets som springer 11 runt om.

2 Charlock Wiking kan haka på till en plats bakom favoriten även om jag tycker att han är lite för mjuk i en tuff final.

Jag hugger istället en trippel-head på 3 Mellby Granat som fick bra spår mot 9 Four Guys Dream/12 Strong Pepper och det är klart högsta oddsen i den trion. Det tycker jag är fel med tanke på att han är kraftigt uppåt i form och riktigt bra häst. Gick starkt bakom Strong Pepper senast, då satt den i spets och Granat gjorde jobbet. Nu borde det bli bra löpning och han känns intressant spel till 2.95.

Rank: 4-12-3-9


Spelförslag:

Jag spelar head på 3 Mellby Granat till oddset 2.95 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

7 Champ Lane var snabb senast och ska vara snabbare än den andra betrodda och sitta tidigt i ledningen.


Loppanalys:

Två mycket bra hästar höjer sig och tyvärr har odds-nissarna hamnat rätt med klar favorit på 7 Champ Lane. Han var riktigt läcker senast då han snabbstartade till ledningen och såg helt okörd ut via 12,5 sista 800 metrarna. Det är hastig utveckling i Nurmos-hästen som var klart fin även starten före. Jag tror på tidig ledning och att han vinner och jag hugger trots att 2.20 inte är något man säljer kåken för att spela.

6 Newport Beach var otroligt mycket bättre än jag trodde senast då Ingves drog i bra tempo efter att ha kuppat sig till ledningen efter 500 meter. Svarade lekande lätt över upploppet och det var en mycket bra insats. Han är nog inte mycket sämre än favoriten, men jag tror inte han kan svara första biten och att slå Champ Lane utvändigt? Nja det tror jag inte på.

1 Mistelns Napoleon har läget och jag tror på ledarryggen för Jorma ska väl ändå inte svara en bra Nurmos-häst. Bra platschans om han släpper.

2 Arvid S.H. var jag besviken på då han inte kunde plocka ner Newport Beach från ledarryggen och senast visade han nedåtform då han var klen. Kanske inte rätt med sprinterlopp som det var då.

Rank: 7-6-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Champ Lane till oddset 2.20 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

4 Golden Dream M.E. är snabb med dessa spår och borde vara loppets ledare, sedan får vi se om Noralf kör där eller släpper till 6 Aramis Bar.


Loppanalys:

6 Aramis Bar var ruskigt bra senast då han vann finalen av Norrlands GP och bara lämnade Hail Mary över upploppet på 11.0 full väg. Grym insats var det och barfota bak gav nog en växel. Är han lika bra denna gån så får nog de andra köra om platserna bakom, men han var säkert laddad för den finalen och kanske inte har samma dunderform nu? Det finns chans att han får göra jobbet då han inte tar ledningen av egen kraft, men visst är det troligt att han blir släppt till tät om BG testar. Bra chans, såklart men loppet är spelbart och jag vill inte spela favoriten.

5 Power var otroligt bra I höstas då han vann Kriteriet trots vild öppning på 2640 meter, men i år har han inte varit ”där”. Var tam i Kungakannan där han kördes perfekt av Bergh och senast utan chans där Ecurie D. vann. Pausat nu och laddats för Derbyt men kan nog behöva loppet.

4 Golden Dream M.E. var urläcker då han sprang hem sprinterloppet mot de bättre i norska kullen näst senast. Var förbi till 90% från start senast men fick ta ledarryggen efter 07-öppning och orkade inte. Nu blir det spets, om inget konstigt händer, och jag hoppas att kusken kör där och han kan duga bra. Oddset är nere i 6 ggr, och då finns inte så mycket värde kvar ändå.

8 Ultion Face var mycket bra bakom Ecurie D. senast och närmar sig derbyformen.

Mitt spel blir 11 Marvellous Tooma som kan bättre än i lördags då kusken också körde ett väldigt passivt lopp. Han var jäkla fin starten före och har visat sig vara kulltopp hela karriären. Blir det lite tryck på loppet bör man fälla många och han blir mitt chansspel.

Rank: 6-5-11-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Marvellous Tooma till 12.75 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

4 Sunettan Palema försöker ta sig till ledningen och trots spåret kan det gå vägen.


Loppanalys:

Stolopp som är öppet och fyra hästar i 4.35-7 ggr som lägsta oddsen. Jag tror mest på favoriten 9 Anthara Bi som är riktigt bra nu och står fortfarande billigt till i loppen 20 meter före Karamell Hill bland annat och de är nog ganska jämngoda. Svarade för ett kanonlopp senast då hon plockade ner Quarcia via 10 sista 800 och klarar hon bara starten med svåra spår 4 så tror jag hon bara är bäst. BG varnar för galopprisk, men jag tror man grejar det.

15 Karamell Hill har varit kanonbra hela sommaren och gick starkt bakom en för bra Lipstick Tooma senast som inte gick att slå. Jobbig uppgift igen, men hon fäller de flesta.

4 Sunettan Palema spetsvann försöket och gick undan med 11 sista 700 på bra vis. Lite värre motstånd nu, men Ohlsson hyllade hästen och kommer man till ledningen från snävt spår, ja då är det chans.

Jag trodde på 3 Use Face senast i kvalet till StoChampionatet men hon var dålig i spets och hade dåliga blodvärden. Nu är anmält barfota runt om vilket är intressant och hon kan skrälla. Var klart bra starterna före senast.

5 Princess Kloster körde kusken av banan med näst senast och blev galopp med segern klar, fick grus på glasögonen och tappade sikten. Småsurt. Sköt till bra senast och är långt framme igen.

Rank: 9-4-15-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Anthara Bi till oddset 4.35 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Randemar R.D. har blivit snabbare och nu är det klart påställt för att köra i spets.


Loppanalys:

Dagens mest öppna lopp med sju hästar mellan 6-9,25 ggr men jag har tjatat om 10 Andre Ward i denna spalt hela sommaren och spelar honom igen. Flemming har bra snurr på hästarna och visade upp Dekanen K.i toppskick på Åby i torsdags. Andre Ward har haft all otur på V75, men hann fram senast trots att han satt illa på det men hann fram till seger till glatt odds. Nu är det bakspår igen, men det bör bli bra ”drön” på loppet och då ska han tunga avslutning kunna betala sig igen. Jag spelar till 6.50!

1 Randemar R.D. gick helt okej senast över väl lång distans och han har blivit mycket snabbare från start. Det är ledningen som gäller nu och Johan låter klart påställd att köra där över mer passande distans. Tänkbar med kraftig uppåtform hos Untersteiners senaste veckan.

6 Adde S.H. var jäkla bra senast även om Peter la spelen för tidigt och inte kunde stå emot Andre Ward som gått med bakom. Det var ändå ett av de bästa lopp jag sett Adde gå för den repan han la skojar man inte bort och han är tidig.

4 Atik D.L. var jag besviken på senast då han släppte en Waikiki Silvio förbi sig då båda kom loss in på upploppet. Han kan bättre, men stallformen är fortfarande sådär hos Dahlén.

Rank: 10-1-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Andre Ward till oddset 6.50 på Unibet.

10 Åby – Spelstopp 18.20

Spetsstriden: 7 Maze Runner är snabbast men smyger i en tuff final. 2 Man at Work håller ut 3 Sevilla och körs till spets är mitt scenario. Jag tror inte att 1 Pastor Power kan svara upp innerspåret.


Loppanalys: 2 Man at Work har klart bra segerchans då jag ser honom som spetsfavorit i andravågen (se spetsstriden) och från ledningen tror jag att han har klar chans att springa hem detta. Han var riktigt fin då han vann finalen under Elitloppshelgen och grym starten efter i Kalmar utan att få vinna. Senast stannade han till lite, men har gjort det tidigare då kusken drog huvan och bromsade bort det som det såg ut. Nu är det som sagt spetsfavorit på honom och från ledningen har han vinnit 6/7 senaste försöken och det är mycket bra segerchans. 3.25 är oddset, jag hugger det.

8 Zap di Girifalco är andrahandare, och det är den som är värst emot. Han har imponerat och senast visade han att han även klarar grovjobb med dödens sista varvet. Jag tror inte att han slår min vinnare utvändigt och så bör det bli med scenario.

9 Harran Boko är tillbaka i form och vann på starkt vis senast då han inte fick ledningen. Han har chans, men ändå är han bäst i främre träffen och 6.50 är inget jag jagar.

3 Sevilla är bra varje gång, och skulle han komma förbi Man at Work första biten så ökar hans chans betydligt.

Rank: 2-8-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Man at Work till oddset 3.25 på Unibet.

11 Åby – Spelstopp 18.42

Spetsstriden: 3 Handsome Brad tar ledningen men släpper säkert över tre varv mot eliten. 2 Cokstile och 8 Moni Viking gör upp om att överta.


Loppanalys: Mycket bra och spelbart storlopp där det är jämna odds på de tre mer betrodda och jag tror klart mest på 6 Who’s Who för jisses vilket intryck det var senast! Han hade ett lopp i kroppen och även om det var bra proposition för honom så var det nästan galet hur han såg ut på upploppet då Örjan väl kastade loss. Man kunde tro att Who’s Who sprungit ett varv och de andra tre varv då det var upplopp för det var fulla linor då han avslutade i runt 08-fart sista 300. Han matchades för Prix d’Amerique i höstas men blev sjuk i Paris efter att ha mött franska eliten i några lopp. Så att hästen ska vara grön mot de bästa är inte riktigt sant. Örjan är överlägsen (nåja…) i dessa lopp och jag tror att Who’s Who kommer städa av allt sista 700. 5.15 ggr är taget!

2 Cokstile har varit grymt bra varje start sedan han kom tillbaka till Norden och brukar agera stenkross. Hakade på fint i våldsam avslutning i Åbergs där Double Exposure blåste undan i spets. Höll urtappert mot Vitruvio före det som han utmanade till linjen. Kanske kan överta ledningen nu?

 8 Moni Viking var otroligt bra då han vann Harpers på nytt världsrekord. Matchats mot eliten i storloppen efter det och gått två starka lopp. Kan han köras till ledningen kanske han blir svår att slå.

3 Handsome Brad spetsar och släpper till någon av kanonerna och han kan växla ner dem på open för han är bra på att haka på och speeda även om han känns lite tunn mot de tre stora.

Rank: 6-2-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Who’s Who  till oddset 3.25 på Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson