Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Det var ingen höjdarkväll varken för mina spel eller för svensk travsport och Solvalla i synnerhet var det i onsdags. På Solvalla fallerade banunderlaget (för vilken gång i ordningen?) och startbilen gick inte att använda och känslan är att det kommer bli en låååååång vinter på gamla Valla då jag läste vakna Jonas Noreens intervju i Expressen med Solvallas vd. Uppgivet är rätt ord. Men det verkar vara mer prioritering att spela in nån pod (med tre chefer på Solvalla!) och då kanske det blir så med det andra…

Alla som gillar konspirationsteorier fick vatten på sin kvarn efter att det blivit dött lopp i tvååringsloppet, och ett målfoto spreds på sociala medier (där det ser ut som att Axel Ruda var ensam vinnare). Normalt sett går det att ”dra upp” bilden mer än vad som görs i TV eller i målfoton som sprids - de som dömer har bättre grejer helt enkelt men så verkar nog inte varit fallet denna gång.

Dock kan jag faktiskt köpa att detta fall var speciellt. Om man kollar noga och zoomar in bilden från Travronden så ser man att inte heller femman har nosen framme på linjen, och då blir det mer av dött lopp om man drar bak linjen så att säga. Även lite svårt att säga vart nosen börjar och skuggan tar slut på Axel Ruda då han är brun och blev mer suddig. Ändå vaket av dem att se att hans nos inte heller är framme på linjen, om vi vänder på det…

På spelfronten då, träff på Heading Reference även om oddset inte var något extra, men han var bara bäst.

Båda roliga platsspelen var ändå värda bättre öde för som My Dream Art såg ut då han kryssade fram mellan hästar över upploppet! Nu blev han typiskt nog ”bara” fyra med rubbet sparat.

Tomas Pettersson körde liiiite för tufft i dödens med jättedraget Casper W.F. och både han och dunderfavoriten blev stumma. Efter att de sett ut att göra upp om loppet 500 kvar. Dryga 6 ggr på den platsen var kul att jobba med i varje fall även om han inte grejade det.

Åby är det för lördagens trav och då är det alltid spelbart och faktiskt känns denna omgång jäkligt svår! Det är många som deltar i flera av loppen, och på Åby är taktiken mer oviss så jag tror nog det kommer hända en hel del innan det är klart.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Åby – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Martin de Bos är inte så dålig från start med volt, han var snabb från bakspår på V75 i våras. Jag ser ändå 6 Reverend Wine som spetsfavorit för Jepson, men hålet kan nog Martin hålla upp.


Loppanalys:

Fyra hästar har Unibet till under tio ggr pengarna, och lite oväntat har man klar favorit på 6 Reverend Wine (även om oddset stigit lite) från de 3 ggr som släpptes. Hästen var riktigt fin senast då han från ledningen bara länsade undan, även om motståndet inte var så tufft. Han har varit ifrån lite efter det, och blivit behandlad och det är inte samma höga form skulle jag tro. Han har räckt bra på V75 men är uppe i silver nu. Med springspår och Jepson i vagnen är det spetsfavoriten och klart han kan vinna. Men jag litar inte på honom som favorit, för jag hade ändå trott på 4 ggr och det hade jag övervägt att lira.

1 Martin de Bos överraskade mig med att snabbstarta senast. Visst fanns viss chans att köra till ledningen, men det i andravågen och att han skulle hålla ut Pastor Power enkelt såg jag inte komma. Han gick undan sedan, även om han sällan ser ren ut i stilen. Voltstart målar Puro upp som bekymmer, men i våras var han riktigt rapp från bakspår (12) i volt och jag tror han kan öppna bra om han är hyfsat fräsch. Han är bättre än Reverend Wine och spets eller hålla upp ledarryggen gör honom högaktuell och till 3.75 spelar jag hellre honom av de två. Nu har jag ändå inte rätt feeling på honom heller, detta är ett mellanlopp då han ska ut i V75-final under julhelgen och jag tror inte han är lika ”trimmad” som senast. 

Jag spelar 10 Pacific Face även om loppet gärna fått vara ett varv längre för hans del. Han visade att vinterformen sitter där senast då han kördes till ledningen mot sista kurvan och sökert svarade dem på fint vis. Han äger ruskigt bra styrka och jag är inne på att man siktat hit då han står bra inne och det är V75 på Åby. Blir det lite krävande förutsättningarna så ökar chansen, men han kan greja det oavsett väder om favoriterna inte tävlar på topp och det tror jag alltså inte de kommer göra… 7.75 är vettigt odds och jag hugger det!

Fjärde med chans är 3 Island Life som vann kontrollerat senast då han höll hotet fast bakom. Han brukar inte ha skalle för att vinna på V75 tycker jag, men här är det chans för loppet är ihåligt och läget perfekt. Behöver jag nämna att Berghs hästar går hyggligt för dagen.

Rank: 6-1-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Pacific Face till oddset 7.75 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Flera snabba hästar över korta distans. 1 Derby Simoni är snabbare än många tror och jag blir inte chockad om han är med och kört rejält. 2 El Gumpert tror jag inte riktigt är snabb nog, det har nog sett bättre ut än det varit. 3 Beartime öppnar bra och kanske tar ledningen? 5 Get Ready On Tour är nog snabbast, och nu helstängt på. Sedan kommer Bergh farande med 6 J.H.Respons!


Loppanalys:

Mycket öppet race där Unibet satt fyra hästar mellan 5.50-8.75 bakom en ganska klar favorit då 3 Beartime satts i låga 3.40 – som sänkts till 3.15. Denne står verkligen på tur för seger efter att ha suttit fast med sparat två gånger i rad på V75. Först i V75-final och sedan på V75 i Bjerke, och jag tyckte han var riktigt rolig här – som fidus! Ändå lite magstarkt kan jag tycka att sätta klar favorit på hästen och därmed finns inget spelvärde i honom, för det är inte alls givet med spets/ledarryggen även om han kommer förbi 1 då det lika gärna kan bli tredje inner vid släpp-släpp. Egentligen kan jag tycka det vore fel vem man än satte klar favorit på här, och denna spelas icke. Alla verkar springa på Beartime-bollen denna vecka, och då brukar det gå sådär.

Jäkla bra tryck var det i 1 Derby Simoni senast då han från ledningen var helt överlägsen och han verkar vara tillbaka i gammal god form, han kan massor den här. Det är lite lurigt med innerspår på honom, men han kan öppna bra då han är i slag och i våras höll han ut Hurricane River i snabb öppning i kvalet till Kungakannan, innan släpp. Det kommer bli bra fart från start här, och även om han inte spetsar så ska han inte tappa så mycket heller. Med lite glid tror jag han har bra chans och det är min vinnare!

2 El Gumpert är betrodd, men han borde ha vunnit senast i Finland och jag tycker att han är lite för trampig och klumpig från start, och jag tror inte att han kommer till ledningen och har väl ingen feeling för honom. 5.75 var högre än jag trodde det skulle släppas, men jag tycker han har chans ungefär efter det.

6 J.H.Respons har utvecklats rejält hos Robert Bergh och senast var han bra då han bara dundrade undan efter att ha snabbstartat. Det lär bli laddning från Bergh och han kan mycket väl få överta ledningen och då är det chans. Även om han kommer bli utmanad från alla håll.

5 Get Ready On Tour är snabb ut, och det ska bli helstängt nu (varit halvstängt innan) och kanske blåser han förbi dem och sedan kan man välja att köra i spets eller släppa. Kanske kör i spets på 1600 ändå?

9 Opalis var faktiskt klart bra mot bra tyska hästar för tre starter sedan, men är ändå svår att sätta in här tycker jag. En av många för mig.

Rank: 1-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Derby Simoni till oddset 5.50 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

2 Gigantic Star borde ta sig förbi 1 Upstate Face (utan att jag tar gift på det…) och sedan släppa till först framme av de bättre. Som jag läser loppet är det 4 Take the A.Train som håller sig före 6 Utah Broline.


Loppanalys:

Treåringslopp som är mycket lurigt och Unibet har satt hela sju hästar mellan 4.25-11 ggr. Då är det öppet! Favorit har man satt 3 Take the A.Train och det lär vara på spets och det tror jag de får rätt i. Öppnade bra med hopplösa spår 8 och ska kunna åka fram och överta ledningen av 2 Gigantic Star och sedan är det hästen att slå. Spurtade vasst senast på krävande banan där jag hade 12,5 sista 700 och visade kapacitet även före det. Christoffer har bra snurr på stallet sedan Isabella Bergh anslutit (för det är väl anledningen?) gissar jag. Det var min vinnare på förhand, men då hade jag inte väntat mig att den skulle vara favorit.

11 Västerbo Lexington är andrahandare på 4.65 och han var frän vid segern då Kim blåste runt dem varvet kvar och hästen bara var överlägsen. 21 ggr såsen var det och det gladde säkert anhängarna. Inte lika bra senast även om det var mot äldre hästar på 2640 och det är tufft för treåring. Kan absolut vinna.

Jag chansar och lägger mitt spel på 5 Rally Hans som känns riktigt spännande då det ska bli helstängt huvudlag för första gången och det brukar ha skön effekt på Melanders djur. Han har öppnat aningen snabbare än inlandsisen tidigare, men med Jepson och helstängt. borde han komma iväg bättre. Han har svarar för starka insatser flera gånger utan att vinna, och sprang 13,8 full väg i dödens som knappat slagen tvåa. Kul chansspel till 11.50!

6 Utah Broline låter PU uppåt om och skulle hästen börja ta i för fullt finns nog en del att hämta. Jag tror inte han kommer förbi Take the A.Train första biten, men lyckas det är det han som har bäst chans. Så jämnt känns loppet.

1 Upstate Face tror jag missgynnas av innerspår då han inte ska få upp samma fart från start och därmed kan han hamna lite för långt bak.

Rank: 3-11-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Rally Hans till oddset 11.50 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Pine Muscle var snabb och stabil med spår 4 i debuten och bör kliva iväg rejält, spår 1 och Örjan är bra grejer. Körs säkert i ledningen, men det finns på kartan att man släpper om 3 Inspector kommer tidigt och är laddad då det är 2640.


Loppanalys:

Ojämnt lopp där 1 Pine Muscle är klar favorit och han svarade för sitt klart bästa lopp hittills senast då det var helt annat tryck/spänst i steget och han stack undan på lätta fötter. Han var lättad i balansen till den starten och det såg verkligen bättre ut, och även om han är orutinerad (bara gjort sex starter) så ska han vara favorit. Han spetsar om kusken vill och bör få hållas där framme. Dock är det alltid lurigare med orutinerade hästar över 2640 meter men 2,75 är inte jättedåligt odds egentligen, men nu verkar bli ”anti-hets” på hästen som mycket betrodd på förhand och han kan nog smita upp över 3 innan det är klart 

Det är drag på 11 Dragon Starfly som visat härlig styrka hos Bergh och senast var det maktdemonstration i dödens i dimman för ”Micke Mela”. Det var ett klent V86-lopp, men insatsen hade räckt i bättre gäng. Han lär få göra jobbet igen och det är tufft att begära att han ska knäcka en rätt bra ledare och hålla undan för smygkörda över 2640 meter på V75. 3.50 får de behålla.

3 Inspector som är tredje med lägre odds. Han var spelad till dubbla pengarna i lördags på V75 men blev för ivrig och hoppade kort efter start. Nu är det skor på och ett varv längre lopp, och dessutom volt och det gick sådär i Örebro i somras. Han galopperade ur volten i princip. Det var spår 4, nu spår 3 och dessutom tvåan struken och då bör det gå bättre. Kanske kan han överta, eller gå ner bakom 1 och med dessa upplägg är det nog vettig chans, men det är mycket om och men på honom och han kan stå och studsa och är väl mer sprinter än stayer.

Jag tycker det finns tre tänkbara platsspel i loppet då jag inte litar på någon av de betrodda, men ändå tycker de har klart bäst chans… 5 Bellmondo blir mitt spel till 3 ggr plats. Hästen är under utveckling och Lauras hästar ska man verkligen passa nu för de börjar springa rejält senaste veckan. Hästen är entaktad och bör gynnas av distansen och jag tror han stånkar in till en plats!

12 Högstenastalldräng är jämn och bra och han lättas i balansen vilket borde vara klart bra. Kan mycket men det är motigt att spela från spår 12 ändå då det kan bli fel för Mikko. Även 9 Darah Bibo är aktuell, rycktussar nu och kan smita in på plats och sprang 14-tid i somras full väg.

Rank: 1-3-11-5


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Bellmondo till oddset 3.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Miss Sober är mycket snabb och ingen tar sig förbi henne om Bergh vill köra i spets. Hon är bäst på rulle, men kanske testar han i spets ändå? Släpper han så lär det bara vara till 4 Stonewashd Diamant.


Loppanalys:

4 Stonewashd Diamant är det lägst odds på i ett stolopp för eliten, med 2.65 och det är ju inget extra. Hon har varit bra nu och kunnat tävla på regelbundet och släpps hon till ledningen kanske hon rinner undan. Men som det heter, då får det väl vara så då! Jag gillar inte riktigt hästen och tycker inte hon är bäst i fältet, och det finns ju ändå att Bergh vill svara med Miss Sober? I varje fall låta favoriten lägga en rejäl speed för att överta.

1 Miss Sober fick bra genomkörare i lördags med skor då hon kördes till dödens och höll bra. Perfekt läge här och hon går bra i spets och kanske ännu bättre med rygglopp. Jag tror hon har chans både i spets och ledarryggen och att hon kan speeda ner favoriten. Hon var sexa i SM för ston efter galopp i ledningen och har mött de bästa. Spelmässigt är det hon jag fastnade för med detta smaskiga läge och jag hoppas att Berghs ”psykform” håller en tävlingsdag till. Jag spelar henne till 6.75.

Bäst i gänget är 12 Wild Love som är en frän märr som bara startar på året om. Hon är bättre barfota det är min åsikt, men hon vann V75-lopp 23/12 med skor på via 11 sista 700 och det fungerar även med skor. Det hade inte varit perfekt för henne innan Axevalla näst senast, men ändå var det på vippen att hon kunde plocka ner Stonewashd. Hon var bättre i form senast med bättre förberedelser och vann på läckert vis i enklare gäng. Jag tror det blir bra tryck på loppet första 500 innan man kommit överens där framme och då kan Kevin välja upplägg. Köra fram och plocka ner dem eller ta dem sista 700 i spåren och hon är högaktuell.

Rank: 12-1-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Miss Sober till oddset 6.75 på Unibet.

10 Åby – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

I princip alla med bra spår är startsnabba och även spetskampen är oviss i ett av de mer luriga guldlopp som körts på länge. Tar 3 Justice Ås en längd på de innanför och släpper kanske?  Men till vem? Hoppas Flemming kan forcera förbi efter 400 meter med 8 Slide So Easy!


Loppanalys:

Oerhört konstigt guldlopp där fem hästar står mellan 5.25-9,75 hos Unibet som lägsta odds. 5 Betting Gangster är en av två hästar i lägsta 5.25 men honom tror jag inte på. Jag tycker han blev väldigt mycket bättre då skorna plockades av och nu är det gulddebut dessutom. Låt vara att det är ett dåligt guldlopp men ändå. Han bör bli klumpigare med skor och jag tror han blir hängande från start. 1640 meter är det, knappast så bra det och han ska vara på topp i Paris vid jul. Nej tack!

Jag tror på den andra av de båda mest betrodda, 8 Slide So Easy som är hästen i gänget. Han var tvåa i ”VM-loppet” i USA och håller hög nivå då han är i slag. Senast var det ett av bästa intrycken jag sett på hästen då han inte fick chansen förrän de andra var i mål (typ 100 kvar) och det var jäkla intryck på honom! Läget är ruttet, men det är veka hästar innanför som är snabbast och blir det som jag tror att 3 Justice Ås tar sig till plankan så bör denne släppa och Flemming kan haka på snabba 7 Deep Sea Dream första biten. Då bör han vara bland de fem främsta i första kurvan, och i det läget tror jag Flemming gasar till och får överta. Kul uträkning och Slide So Easy i spets efter 500 meter tror jag inte förlorar och jag spelar. Flemming kan vara fräck i dessa lägen.

Klart det inte är givet med det upplägget, och hästen kan såklart vinna med flera upplägg i detta gäng.

1 Stepping Spaceboy är det drag på till 5.75 men honom tror jag väl inte på i guld. Det verkar bli maxat med racergrejer i utrustningen, men jag har svårt för honom och han har inte startat sedan juli och oddset känns som lite av ett skämt. Till 10 ggr hade jag kunnat fundera på honom. Jag tror inte han kan svara Justice Ås, och det kommer kosta i så fall.

10 Mack Dragan är bra, och senast var det bara för tufft upplägg. Han ska vara betrodd i detta gäng men det är ändå bakspår på 1640 meter med skor och i guld. 5.75, nja säger jag till det.

9 Baron Gift är riktigt bra och vann guld från dödens tidigare, men han är inte på topp efter vila och körs snällt/på chans?

Loppet är ruskigt öppet och blir det fel för min vinnare kan det bli någon skräll med open, typ 3 Justice Ås från ledarryggen?

Rank: 8-10-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Slide So Easy till oddset 5.25 hos Unibet.

11 Åby – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

Tre PU-hästar med spår 1-3 och jag tror nog att 3 M.T.Mighty Winner tar sig till ledningen med 2 That´s Art i ryggen. Flera är snabba, 4 Loser On Loser var mycket snabb under derbyhelgen, men det mot ston. Borde vilja spetsa och släppa ändå med fräcka Bergh. 8 Night Brodde var mycket snabb senast, vill till spets skulle jag tro.


Loppanalys:

Kul spellopp 9 Man At Work ger lägst odds, och han är högkapabel och var grym vid seger i december förra året då han bara dunkade på och vann på 13,5 full väg. Var för het i comebacken, men bara rusade undan i dödens och det var oerhörd insats fartmässigt – men han tävlade inte utan var för het. Det var Goggles-mask den gången, och starten efter med öppet var han inte alls lika bra. Senast ville man lära hästen tävla var känslan och Örjan körde väldigt defensivt, men var nära att spurta ner dem då han väl lät hästen springa. Han kan runda dem, men det är mycket om och men med hästen.

3 M.T.Mighty Winner är Peters val av tre hästar i loppet och denne har han hyllat på sistone och hästen gick bra igen senast. Jag tror det kan bli ledningen och klart det är chans, men det är ingen som radar upp vinsterna och jag hoppas/tror att han har stallkamraten i rygg.

Det är 2 That’s Art som ska ta sig förbi 1 Randemar R.D. och då har chans att få ledarryggen (även om flera kommer trycka av utanför…). That’s Art var riktigt bra i Tyskland då han bara försvann ifrån dem i ledningen, och kanske var det banan som ställde till det i V75-finalen? Senast var han tillbaka och reglerade vettiga hästar från dödens på snyggt vis. Han har faktiskt 4/4 på Åby och kan vinna detta på flera vis. Helst ser jag ledarryggen på pappa Peter för då är han inte lätt att stå emot och till 7.50 är han värd ett spel!

8 Night Brodde var oerhört bra senast efter omlagd träning och flög till ledningen och vann på vassa 12.5 full väg på inte alltför snabb bana. Nu brukar han inte göra två kanonlopp i rad och han har faktiskt aldrig vunnit två lopp i rad. Han är nedstruken ett hack i banan och har lite bättre läge och planen är säkert att köra till ledningen. Är han som senast och kommer till spets, ja då är det väldigt bra chans – men det är alltså inte säkert med snabba innanför. På Åby har han bara en tredjeplats som bäst på fem starter (5-d-0-0-3).

Rank: 9-8-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 That’s Art till 7.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson