Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Åby 6 mars: Jag har räknat på det...

Det var trista lopp med bra betrodda hästar i onsdags, och inte lätt att bli fet då. Träff på två vinnare blev det, och båda var i varje fall bra uträknade till vettiga odds på Unibet. Min idé i avslutningen, Everest Susu, var kanske inte helt frisk då han blev långt efter de andra och han får komma igen.

Jag borde ha spelat Made of Stars från Westholms formstall då jag ändå trodde det var stor risk för spets. De går verkligen bra nu hästarna hos "JW" och det är något jag lärt mig, man ska jobba med stall i form. Inte jobba med stall utan form i hopp om att "nu kanske det lossnar...". Lossnar kanske det gör för "Guldtanden" då han tog årets första seger med Chapuy, och den satt nog bra den sättningen.

Nu är det Åby för lördagsen lopp, och det är flera vidöppna race och med dubbla open-spår på upploppet kan det nog trilla in en del oväntade vinnare. Jag har i varje fall räknat ut min bästa vinnare!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Åby – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

6 Mr Clayton J.F. borde spetsa, men sedan är det en typ som vill gå i rygg. Men finns inte mycket att släppa till för Örjan…


Loppanalys:

Jättesvårt lopp där det är lättare att hitta varför de inte ska vinna än att någon ska vinna. 6 Mr Clayton J.F. är hårt betrodd och han är en stabil bankomat som gnetade in en halv mille förra året. Han hakade på bra senast i gyttjan på Mantorp och såg inte tom ut som trea. Klart startsnabb är han och det är bra spetschans, men han ska knappast gå i spets på full väg på V75. Klart han kan vinna om det klaffar, kanske med ledarryggen men det är inte givet.

7 Beartime avgjorde senast i samma lopp och detta efter att ha vrålöppnat för att släppa. I volt är han oprövad senare åren, en gång sedan 2018 har han haft framspår och då öppnade han medium från springen. Nu är Jepson grym med voltstart och blir säkert snabbare start, men ändå kan det bli strul om inte Örjan släpper ner. Sedan ska ju Beartime inte heller gå i spets kan jag tycka, på full väg och på lördagar. Släpper Jepson i sin tur i så fall, eller ner bakom Örjan. Jepson är bäst i klassen på att köra på open-bana så han har säkert en plan.

5 My Dream Art var klen senast, kanske var han för het och banan var ju skum i Mantorp. Han var bra vid segern före, men nu är det spår 5 i volt och stor galopprisk. Dessutom är han svr att vinna lopp med den här, det blir ofta fel.

12 Spickleback Face kanske är tokdraget, han låter Bergh nöjd med nu och han har fått springa på i Frankrike vilket brukar höja hästarna då de kommer tillbaka. Var tänkt barfota runt om vilket hade varit spännande, men verkar bara bli barfota bak som tidigare och det sänker värdet lite. Balansen ändrades under fredag förmiddag.

Jag testar ett platsspel på 2 Mr Perfection, väl medveten om att han måste ha solen i ryggen för att prestera, men han hller fina formen tror jag. Han var fin vid segern och har haft iskalla uppgifter på V75 tre senaste starterna. Nu ser det bättre ut och han bör få sitt lopp i draget där framme och då kan han absolut ta en plats bland dessa som inte är de hårdaste i klassen.

Rank: 6-7-5-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Mr Perfection till oddset 2.75 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Tre hästar på start och ingen bör bråka med 2 Georgia Am som man verkligen vill till ledningen med.


Loppanalys:

5 Lyckans Cash har varit jättebra och radat segrarna, och det är fin styrka i henne. Visade bra skalle senast då till och med Örjan hade varit lite imponerad och hon ska vara favitet men inte storfavorit. Hon har varit gynnad av skotvånget då hon tävlar med skor, och det kommer bli allt tuffare för henne framöver med snabbare banor. Bakom favoriten är det öppet, och kan hända saker här.

2 Georgia Am är tidig då jag tycker det är spännande uppgift för henne. Hon har varit uppsnackad av David Persson och han brukar inte skrävla i onödan, men hästen har varit tung och seg. Vann senast, men det imponerade inte och med tanke på hur hon sett ut, tung och seg så är det väldigt intressant med första barfota runt om och dessutom rycktussar. Hon har gått med tunga skor och då än mer bra att plocka av dem och med rycktussar tar man bort lite mer av dövningen. Det bör bli ledningen och där kommer ”Steffe” köra och jag tror det kan bli lugnt i 500 meter och hon kan rinna undan.

8 Archedamia är det bra spring i och hon var betrodd i treåringseliten under Elitloppet och har inte fått på sig de pengar hon borde haft. Vann i ny regi senast, men det var ändå svårbedömt med klen insats av ledande favoriten. Man har väntat in detta då hon står perfekt inne, och jag kan tänka mig att man inte gjorde vågen över spår 5 på volten. Det är en Ready Cash-märr och kan vara ”uppe i tornet” direkt.

10 Fighter Lady blir mitt spel, för jag gillar henne och tar chansen till vettigt odds. Det är klass i henne och även om hon inte mötte så mycket senast så var det läckert då hon joggade förbi i 11-avslutning sista 500. Det är en välbyggd märr detta och barfota runt om som jag tror är för första gången är ytterligare på pluskontot. Voltstart vet jag inte hur det går såklart, men det är springspår och borde gå bra. Kul vinnare!

4 Lorelei Marie var fin vid båda vinsterna, men fick snabba pengar och står tillägg nu och formen kanske inte sitter där. Småkall kan jag tycka som halvbetrodd.

Rank: 5-10-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Fighter Lady till oddset 5.75 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Slide So Easy kommer vara snabbare denna gång menar Flemming, men innerspår på Åby är svårt. 5 Nobel Amok är snabb, 6 Floris Baldwin borde man ladda med och kan överta.


Loppanalys:

1 Slide So Easy är hårt betrodd och han gör det bra måste man säga då han blivit tolv år. Avgjorde senast via lugn start och sedan dödens efter ett varv. Blev rejält trött i spets då man konstigt nog svarade spets i omgångar över 2640 meter. Det var märklig taktik över långt. Nu verkar Jensen inne på att ladda mer än senast och visst kan han vinna detta, men det är inte spetsgaranti från svåra innerspår på Åby. Hästen är lite mer ojämn numera och lite överskattat startsnabb ändå.

6 Floris Baldwin borde vara bättre än dessa och han kommer vara bättre nu. Jag trodde på honom senast men det var att hugga i sten då Morotai Degato sprang ett 11-varv till slut i spets. Han var sämre med vanlig vagn dessutom norsken, och nu blir det bike och barfota (från tyngre skor) och han kan vinna från spets eller med rygglopp. Då bör han vara snabbare än de andra i ett trött gäng.

3 Pacific Face är det drag på då han gör första starten på 1640 meter i sitt livs 80:de start! Han har blivit snabbare och taktar inte lika mycket i stilen. Senast gick han starkt som tvåa i guldfinalen och sprang under 11 sista 800 meter i vida spår. Han kan säkert springa 11 hela vägen här över 1640 meter, sedan är frågan om han hinner få slag på de andra. Det har blivit väl mycket surr om hästen.

4 Speedy Face är på väg mot rätt vårform med två lopp i kroppen och han kommer vara klart bättre nu tror jag. Kolgjini har härlig snurr på stallet och nu blir det bafrota fram och bliknershuvudlag.

Rank: 6-3-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Floris Baldwin till oddset 3.75 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Inte så snabba hästar och nu är det dags att öppna med 5 Pre Calculated, sedan får vi se om han kan ta sig förbi 4 Cassius Ima. 7 Lumbermans Kalle var oväntat snabb då han hade framspår, kan ta sig förbi dem och släppa.


Loppanalys:

10 Lucky Truc är en mycket fin häst som lovar mycket. Han har strulat till det för sig på V75 galopperade först på väg mot spets och sedan i klar ledning in på upploppet i speedkörningen. Man fixade till lite i balansen senast och det såg klart bra ut då han blåste ner dem enkelt. Klart man kan tro på favoriten, men han möter två bra hästar med bättre spår och jag spelar en annan.

5 Pre Calculated gillar jag, han kan hävda sig i årgångslopp under året då det är klass i honom lite utöver det vanliga. Han värmde mycket bra senast och levererade snygg insats till seger där det såg ut att vara en del sparat, det var starkt intryck då han klev undan. Han har inte varit så startsnabb, men det känns som man inte tryckt av så mycket heller och kan vara läge nu med bra spår. Skulle han komma till spets tror jag det är över, men han är så bra så han kan vinna oavsett och är mitt spel och den långa distansen tror jag bara är plus för en stark typ.

4 Cassius Ima galopperade bort en trolig V75-seger senast i sista kurvan på den knepiga banan i Mantorp för den var mycket bra gående i sista sväng då han klev på men galopperade. Man körde med stängt huvudlag då, men öppet och det brukar inte göra dem snabbare från start. Finns risk att man kan ta emot min vinnare, men då bör de på 1 och 2 inte kunna hålla emot och det i varje fall blir ledarryggen. Cassius Ima var stark och rejäl vid dödensseger på Solvalla, och han är ett givet bud.

2 Violette Face var klart bra vid seger i lunchloppet förra lördagen, trots tuff inledning i spåren kunde hon sticka undan enkelt.

7 Lumbermans Kalle är en cool typ, visade bra startsnabbhet näst senast och kan vara spetshot.

Rank: 10-5-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Pre Calculated till oddset 5.35 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Billi Time är snabb nog för att spetsa här, öppnar han som han kan och är körbar runt svängen så ska det vara spets.


Loppanalys:

1 Billi Time är en jäkla läcker pålle hos Flemming och det här är toppchans. Han har vunnit 22/35 starter och gör det han ska och han har vunnit enkelt varje gång hemma i Danmark. Det är en riktigt fin häst som är svår att inte gilla, och han kan öppna bra och Flemming har sällan eller aldrig laddat. Var snabb från innerspår under 2019 på Billund där han höll spets, men Jensen släppte efter 400 meter då det var hård körning men han hade kunnat köra i spets om han velat. Jag tror han spetsar och vinner detta enkelt.

2 Nouba Mom är hårt betrodd och det är en mycket kapabel märr som övertygat hos Riordan. Hon klarade inte voltstart näst senast, men hon levererade fint senast. Jag tror hon får göra jobbet nu med favoriten i spets och det borde vara att hugga i sten.

5 Pere Ubu svarade för en strålande comeback senast! Visst, det var lopp längs sargen och springa fort i 500 meter, men det var ändå ett jäkla sug i steget in mot upploppet och gick runt 08,5 sista 400. Peter är ovanligt uppåt om hästen och den ska passas med lopp i kroppen och barfota bak som det inte var senast. Peters hästar är på gång nu ska man tänka på.

4 Don Cash var Adrian inne på senast och gick före Maestro Crowe, men då denne galopperade blev det för tight då han själv skulle gå tillbaka, det var snöpligt. Detta är en mycket fin sort som ser ut som en stjärna, och kommer bättre styrka i kroppen i nya regin kanske han hittar de växlar han ser ut att ha i sig.

9 Kurri Jari Boko är en fin häst, men med skor i comebacken verkar det inte vara så aktuellt.

Rank: 1-5-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Billi Time till oddset 2.75 hos Unibet.

10 Åby – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Garca är spetsfavorit, sedan får vi se om Jepson kör där.


Loppanalys:

Lurigt lopp och jag litar inte på favoriterna. 1 Garca har läget och hon är klart snabb i vomtstart och spetsfavorit. Senast släppte Jepson efter ett halvvarv, och var nära att avgöra på open men en fint framdragen princess S.W. höll huvudet före. Jag tycker detta lopp är lite jämnare och kan nog vara så att Jepson kör i spets om ingen bra kommer tidigt. Han är som jag nämnt tidigare en mästare att hitta rätt på Åby och oavsett finns chansen, men det är lite enkel häst för att vara intressant som hårt betrodd.

14 Ultra Bright är en hedersgumma som nästan sprungit in respektingivande fem miljoner! Hon är inte som förr, och denna uppgift med 40 meters tillägg på en vårsnabb Åbybana är mastig. Överspelad.

2 Diversity Pellini kan vara draget, det är klass i hästen som haft en brokig karriär och bara startade två gånger 2020. Visade i comebacken senast att det finns mycket att hämta för henne, vann enkelt från dödens på en jobbig och krävande bana och Hanna verkar vara mycket nöjd med vart hon har hästen. Lättas i balansen och får säkert fint rygglopp.

8 Just Make It är mitt chansspel, jag gillade intrycket senast då det var studs i steget över upploppet och det hade nästan ingen på den bana Mantorp erbjöd. Kul läge nu med rygg på spetsfavoriten Garca och som formintrycket var senast är detta intressant från ledarryggen eller tredje inner. Plats får det bli spel på.

6 Follow My Lead klarade inte alls långresan till Åby och hade bråkat sex timmar i transporten, nu testar man att åka till Åby igen. Svårbedömd.

4 Teton Sweet Lindy var mycket fin i debuten för Svedberg då hon bara dundrade undan i spets. Finns chans att forcera till ledningen i en andravåg OM hästen trampar iväg med snävt startspår. Det är stor galopprisk för hon har varit knepig.

Rank: 1-2-8-4


Spelförslag:

Jag spelar plats på 8 Just Make It till oddset 4.00 hos Unibet.

11 Åby – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

Våldsam inledning att vänta för det är riktigt startsnabba hästar hela vägen med spår 1-8. 4 Dark Roadster är spetsfavorit, var mycket snabb med racergrejer. 8 Cargo Door är bortlottad, men Magnus kommer skicka och han är nog allra snabbast i gänget.


Loppanalys:

4 Dark Roadster är favorit och han är laddad för detta lopp. Han vann på V75 på nyårsafton och fick lite pust efter det. Spurtade bra i lill-comebacken och i lördags var det en riktig nästa-gångare som fastlåst då han såg laddad ut där Oxidizer vann. Hästen har gått med dämpad utrustning på sistone, men kolla gärna lopparkivet för fem starter sedan då det var bike och barfota för det var ett sjukt bra intryck då han pullade ifrån dem trots 09-öppning till spets. Nu är det bättre motstånd och han får vara minst lika bra, men från ledningen kan han ju vara svårslagen.

2 Exclusive Matter är ett av två tänkbara drag för mig för han är kraftigt gynnad av att gå utan skor. Ändå gick han vasst efter galopp med skor senast då Persson inte pressade hästen till slut via bra steg över upploppet. Jag tänkte först att det kan vara spets och slut här (överta av 3 Echelon) men han matchar nog inte dessa från start hästen trots racergrejer med helstängt och bike. Dock kan han vara starkast till slut och jag spelar honom.

8 Cargo Door tror jag man laddat för detta lopp, kort distans sedan skotvånget släppt och han står perfekt inne i klassen. Med spår 1-5 hade det varit en bombvinnare då han är otroligt startsnabb. Nu fick man spår 8, men Magnus kommer skicka och viss spetschans har hästen med enorm utväxling. Klart det blir tufft, men skulle han lyckas ta sig till spets tror jag han kan vinna även om det kostar mycket första biten.

1 Zaffiro Jet är snabb, och han har spetsat mot snabba hästar från innerspår. Borde vilja ha rygg här, men han är en faktor.

10 Upper Face verkar hittat nya växlar på omlagd träning och han kan ta ner många vid överpace.

Rank: 4-2-8-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Exclusive Matter till oddset 6.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson