Travnet
ANNONS
Travtips
(138337) Milliondollarrhyme def 2 (2) (1)

Milliondollarryhme är ett hett bud i Paralympiatravet. Foto: Micke Gustafsson, ALN

Åby 25 april: Pengaregn väntar i avslutningen!

Skribent

Publicerad kl 14.25, 24 april 2020

av Mattias Ludvigsson

5 Åby - Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Miss Sober spetsar och släpper till den av favoriterna som kommer först. Mest troligt 3 Zeniah Bi.


Loppanalys:

Ojämnt lopp för stoeliten där 5 Conrads Rödluva står i 1.90 hos Unibet. Hon var överlägsen i kullen från Oaks och framåt som treåring, men åkte på pisk i Drottning Silvias Pokal och det var inte samma lyster om henne under året som fyraåring. Något fattades henne, för som hon såg ut under treåringssäsongen trodde jag detta var en superstjärna på gång. Kanske kom man rätt på felet under hösten och hon var klart bra då hon vann Breeders. Hon har årsdebuten avklarad då hon släpptes till spets och gick undan med en gäspning. Det kan vara så att man hittat rätt med henne, med foder och annat som det låter och det är väl inte otänkbart att hon kan vara först framme och överta ledningen. Klart det är bra chans.

Italienska 3 Zaniah Bi var ruskigt bra varje gång under hösten där hon bombade runt på vassa tider. Dock var hon sjuk i årsdebuten och har haft något som liknar influensa menar Gocciadoros sambo och det låter ju inte som man har toppform efter det. Vad jag fått fram så har hästarna inte gått vässande banjobb eller så då de inte kunnat starta och formen är verkligen svår att gissa på. Jag tror inte vi får se samma magiska insatser som tidigare med dessa förutsättningar - och nu gissar alla på motsatsen… Kanske kan man hålla ut Rödluva, även om inte heller Zenaiah visat blixtrande startsnabbhet av det jag sett i Italien. 3 ggr bjuder man på italienskan, sådär tycker jag.

Jag testar roligare spel för jag är väldigt förtjust i 11 Vikens Fingerprint. Hon joggade med bakom Rödluva näst senast och har sett grymt bra och stark ut på sistone. Senast var jag besviken, inte på hästen men på kusken som borde kört fram i dödens då ledaren körde i Järvsöfaks-tempo. Toppspurten räckte bara till knapp förlust. Nu verkar bli barfota runt om och det var hon väldigt bra på den gången man testade men kunde inte stå emot en bra A Sweet Dance på 2640 meter. Med kubbning där framme mellan favoriterna så kan hon med lite glid blåsa ner dem - för bra det kommer hon vara! 22 ggr vinnare och 3.85 plats är taget!

8 Racing Brodda har tuff årsdebut framför sig med spår 8 och även om hon är ruskigt bra går det inte att tro på henne här ute. 6 Lyx Håleryd är väldigt snabb och senast var upploppet häftigt och hon kan skrälla då det kan bli första gången med jänkarvagn dessutom.

Rank: 5-3-11-8

Spelförslag:

Jag spelar vinnare och plats på 11 Vikens Fingerprint till oddset 22/3.85 hos Unibet.

  • 11 Vikens Fingerprint, vinnare och plats

6 Åby - Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Snabba hästar men som 2 Amazing Warrior öppnat hemma i Finland har jag svårt att se honom missa ledningen han är riktigt snabb. Snabb är även 3 Sam the Man och 4 Martin Tooma. 5 King of Everything kommer laddas, men släpps väl inte till spets.


Loppanalys:

Kul lopp där det bör bli drag på loppet, men jag tror ganska mycket på 2 Amazing Warrior som är en frän pålle! Jag har sett många av hans starter hemma i Finland, och han brukar spetsa mest varje gång lite oavsett spår och han är svårslagen i ledningen. Han gjorde debut i ny regi för duktiga Iikka Nurmonen och från dödens hade han lekstuga via 12 sista varvet. Det var lite ny utrustning, han sprang utan käk och verkade trivas. Nu ser jag det som mycket bra spetschans och han är ett givet speldrag!

7 Zeppelin Kyu Bar är favorit men han är lite svårbedömd tycker jag även om han visat fin syrka hemma i Italien. Dock är han trög och lite seg och han kan bli över där ute i banan med svårt spår. Det låter bättre på honom än den i första V75, men jag har ingen feeling för honom som favorit. 

5 King of Everything är såklart intressant första gången barfota runt om, och det har testats hemma menar Claes. Jag tror han får gå bakifrån med snabba hästar innanför men han kan ju vinna. Och kanske blir en nivå bättre barfota.

3 Sam the Man kanske kan få ledarryggen på ”finnen” och Örjan upp är ju sällan ett minus och han är långt framme med det scenariot.

10 Ivory di Quattro har Unibet 4.85 på, och det är ändå inget extra med bakspår på V75 mot riktigt bra hästar. Jag har ingen feeling alls för honom till det oddset.

Rank: 2-5-3-7

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Amazing Warrior till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Åby - Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

De tre på start lär inte bråka när 6 Cyrius d’Ariane kommer farande.


Loppanalys:

Paralympiastayern är mycket spelbart lopp men jämna odds, Unibet har fem hästar mellan 3.75-7.75. Favorit har man nu 13 Prosperous som och han är en riktig häst. I ny regi har han blommat ut och visat den kapacitet jag trott han haft i sig. Han bollade med Niky Flax från dödens senast och såg ut att han ett gäng växlar kvar. Klart värre uppgift nu, det förra loppet var lite ihåligt men visst har han klar segerchans. 

15 Moni Viking har varit väldigt bra i Paris och segrat fyra av fem senast. Tuggade ner dem via spåren senast och han vet var målet är. Nu är det första starten i regi Björn Goop där han inte varit speciellt länge. Han är hård och Björn ganska uppåt, men det är tufft att stå 20 bakom hästar med 1,7 miljoner på sig.

6 Cyrious d’Ariane är en ”tanks” som visat stigande form och senast var han riktigt bra då han mosade dem. Kanske har Katja Melkko hittat helt rätt med honom nu och han står perfekt inne i loppet. Tar han första initiativet kanske och körs till ledningen?

Jag har väl ingen riktig känsla för 12 Bucks to Burn som nog kom bort på banan senast i blåsten och regnet eller 14 Harran Boko bakifrån mot dessa.

Mitt spel blir plats på 9 Enzo Am. Han är bra mot bra hästar, slog bra hästar under påsken 2019 och var inte långt ifrån att vinna Örebro International efter det. Jag är inne på att han trivs bäst denna period på året (Örebro kör det storloppet nästa helg) och han är väldigt startsnabb med voltstart. Borde sitta med i draget och 6 ggr plats hugger jag!

Rank: 13-6-9-15

Spelförslag:

Jag spelar plats på 9 Enzo Am till 6.00 hos Unibet.

8 Åby - Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

4 Rapide Cash borde kunna köra till ledningen, men kanske vill Oskar köra där med 6 Catwalk Ima som är spetsfavorit i förstaläget.


Loppanalys:

Jättefavorit är 9 Indra’s Secret som är väldigt bra, inget annat går att säga. Hon har startat mot formen och i två lopp utan skor har hon imponerat stort. Det går knappast att vinna enklare än hon gjorde senast från ledningen, och före det mosade hon i dödens. Det som kan ställa till det är voltstart för det var inte ens nära att hon skulle trampa iväg med spår 4 på tillägg i vintras för fyra starter sedan. Nu är det spår 2, hon borde trampa iväg men det är verkligen ingen garanti och till 1.90 finns inte mycket till felmarginal. Går hon iväg är det toppchans över passande 2640 meter.

10 Visia Spin ska ut på lång distans, och hon har nästan enbart startat på 1600 meter. Det måste ändå vara stort frågetecken med 2640 meter då hon ofta gått 1600 på 800 metersbana. Nu är det Gocciadoro-tränat och hon är säkert helt okej och det är Björn Goop upp. Voltstart nu är ovisst och jag vet inte riktigt, bara skräll för mig.

1 Cobbys Nana har varit grymt bra och hittat flera växlar sedan man plockat av skorna. Nu är det anmält med skor och det kan mycket väl vara stort minus. Ofta så, tänder till då skorna plockas av men inte lika kul med skor på.

Jag tycker det är svårt att tro på mycket på någon men Unibet har ändå hamnat snett på headen 8 Sharp Dream/11 Callmesally. Visst Sharp Dream vann loppet båda var med i senast men då var det 1640 meter och klar fördel för henne. Nu ör det 2640 och tror jag inte alls passar, detta är en sprinter. Callmesally har startat mot formen och går från bakskor med tränaren i vagnen på 1640 meter - till barfota, Örjan upp och bättre distans.

Jag tycker hon borde vara favorit på den och till 1.95 är det givet att spela!

Rank: 9-11-10-4

Spelförslag:

Jag spelar h2h på 11 Callmesally till oddset 1.95 hos Unibet.

9 Åby - Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

2 Pastor Power har varit snabb då han haft innerspår och borde komma iväg snabbt. De är inte några raketer, 4 Can Lane rätt snabb och 5 M.S.Triple J. vill man till spets med. Snabb är 7 Niky Flax som säkert laddas.


Loppanalys:

5 M.S.Triple J. och 6 Man at Work är två lägsta oddsen i drygt 3 ggr pengarna men jag vet inte riktigt om jag tycker det är rätt.

M.S.Triple satt fast bakom en dålig Disco Volante senast och fick ett perfekt lopp i ryggar till sista kurvan vid segern före. Nu får han säkert göra mer på egen hand och det kanske inte är lika roligt för honom. Han har överskattad startsnabbhet tycker jag, men med Erik Adielsson och bra spår finns väl spetschans och då kör man säkert där. Ändå överspelad.

Man at Work är en bra häst, men jag håller fast vid att han är klart bäst på sprinterdistans då han ofta ligger på väl mycket och blir matt på full väg. Han öppnar medelsnabbt och hamnar väl mitt i fältet då Örjan inte vill ha dödens och han är en av flera som kan vinna. Men som 3-oddsare, nja.

Även här svårt att hitta något riktigt speldrag, men jag tassar 8 Grainfield Aiden för jag tycker det är lite extra intressant med Hannu Torvinen upp i vagnen som jag ser som ett plus. Hästen var otroligt tapper i skiten senast då han blev överfallen av en ”galen” Robert Bergh som det släppte för i loppet då han kom fel på det. Han har svårt att hinna med på snabbare banor, men på Åby släpps han nog fram i dödens om kusken testar för det - och kanske till och med kan överta vid tidig attack? Jag tror han slär ledaren från dödens och han är lite kul att jobba med till 7.75.

11 Night Brodde är oväntat högt odds på, även om formen är lite diffus då han inte fått riktigt lopp på länge. Hoppade konstigt senast efter 250 meter. Var favorit då, nu 11.50 och det är för högt.

Rank: 5-8-11-6

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Grainfield Aiden till oddset 7.75 på Unibet.

10 Åby - Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

Stor risk att 5 Vikens High Yield körs till ledningen då han varit snabb hos Bergh.


Loppanalys:

Vilket kanonlopp! 5 Vikens High Yield har utvecklat allt hos Robert Bergh och jäklar vad bra han har varit! Senast var det tufft tempo på 3160 meter men han bara stegade undan enkelt och verkar vara ”hur bra som helst”. Nu bör han köras till ledningen så snabb som han varit bakom bilen hos Bergh, och spåret är bästa tänkbara på Åby för den hästen. Svårslagen såklart.

Det låter inte toppat på två av kanonerna efter paus. 4 Zaire Wise As var otroligt bra då han vann sista loppet under lördagen på Elitloppshelgen förra året och den prestationen kan ingen här stå emot. Nu har han inte startat sedan november och det verkar lite lågt med rapporterna.

10 Ike Schermer var även han otroligt bra några starter i höstas. Han vann V754-final från dödens på 11,8/2140 meter för tre starter sedan då han gick barfota runt om för första gången och var helt enkelt galet bra! Nu har inte heller han startat sedan november och med bakspår blir det ju tufft.

Jag testar att spela plats på 2 Nero Maximus som varit riktigt bra och han var moralisk vinnare senast då en konkurrent slank loss. Han såg grym ut starten före och nu blir det mer vässat med utrustningen och barfota. Kul platsspel till 2.20!

Rank: 5-4-10-2

Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Nero Maximus till oddset 2.20 hos Unibet.

11 Åby - Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Disco Volante luggar de knappast på ledningen, men de är grymt snabba utanför! 2 Cyber Lane kanske inte maxas, men 4 Elian Web och 6 Next Direction är två startkanoner som kommer tryckas av!


Loppanalys:

Jag tror stenhårt på att 5 Milliondollarrhyme vinner Paralympiatravet! Han svarade för en kanonbra comeback då han tuggade i tredjespår sista 800 metrarna utan rygg och verkligen aldrig gav upp som trea. Med lopp i kroppen och perfekt läge bland hästar som kommer offra mycket från start så tror jag att han helt enkelt bara är bäst. Han utvecklades otroligt under förra året, och man har till och med växlar kvar med barfota bland annat. Detta är inte aktuellt nu vad det verkar - det kommer ju ett Elitlopp sedan… Han var helt överlägsen i SM då det visserligen var 2640 meter, men han verkar trivas hur bra som helst på Åby och jag tror det bara kommer vissla till. Vinka hem det, Freddan!

Det ska bli barfota runt om på 6 Next Direction och det är såklart intressant och han var grymt bra i lördags då han vann från dödens. Lopp i kroppen och han tillhör eliten men med spår utanpå Elian Web är spetschansen liten.

Loppet är väldigt jämnt gällande oddsen, 3 Billie de Montfort har ju mött de bästa i Frankrike och kommer säkert väl förberedd, men jag tycker ändå det är hårt att begära seger för ett nioårigt sto. Björn Goop drar mycket spel, men jag har ingen feeling för henne till 5.75.

Mer intressant är då 2 Cyber Lane som är tillbaka och har lopp i kroppen och han kommer fälla många om han får ett hänglopp.

4 Elian Web har bollat med Propulsion och slog 10 Sorbet ganska enkelt från ledningen senast. Kommer han förbi 1 Disco Volante så är det chans och den chansen finns faktiskt med lite vinkel från start.

Rank: 5-6-2-3

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Milliondollarrhyme till 4.00 hos Unibet.

  • 5 Milliondollarrhyme, vinnare
 

Spelredaktör Mattias Ludvigsson [email protected]

Unibet trav fasta oddsÅbytravetParalympiatravet tips
ANNONS
Nästa artikel