Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. Hästen är stark och nu blir det med bike.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Jimpeto Joy med sylvasse Calle bör spetsa. 6 Jareth Boko strulade bakom bilen senast men bör öppna rätt bra från springspåret.


Loppanalys:

Riordans 1 Jimpeto Joy blir hårt betrodd från smaskigt läge med toppkusk. Näst senast stressade hästen upp sig en hel del efter att omstarter och kraftig störning före loppet. Senast var hästen ok men kanske lite stinglös och stilen inte fullt bra. Spets här underlättar och visst är han ett givet bud men jag är inte helt såld på hästen.

6 Jareth Boko utmanar från start. Smågalopperade från start senast och kördes sedan offensivt. Orkade inte riktigt men var godkänd.

Mitt speldrag blir 8 Anemone Du Bon Air. Har gjort ett par starter hos Bianchi och senast var hon riktigt positiv från utvändigt ledaren bakom bra hästar. Hon blir allt bättre och Bianchi låter nöjd. Hon är mer stark än snabb och bör fälla många. Zadel försöker hålla rygg på Jimpeto Joy och han som känner stoet sedan tidigare säger att voltstart fungerar bra. Nu blir det första bike och blir det hygglig fart så blir hon intressant om taktiken stämmer. Jag spelar på klaff. Gammelstoet är stark så distansen bör passa fint.

2 Livi Nam Nam är bra för ett lopp som detta och kan vara aktuell direkt.

Rank: 1-8-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Anemone Du Bon Air till oddset 5.50.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Gladiator d´Am från bra läge bör bomba till spets.


Loppanalys:

Två hästar höjer sig och bästa läget har 3 Gladiator d´Am. Vann på bra sätt från ledningen senast och här ser det ut som spets på nytt. Kolgjinis hästar är uppåt och från ledningen lär Gladiatorn grilla de övriga.

Värsta motbudet är halvrejäla 10 Carmencita. Var rätt rejäl från mestadels utvändigt ledaren senast. Kämpar på fint men det är tuffa förutsättningar denna gång och jag tror det är klar fördel Kolgjinis häst. Peters häst riskerar få göra det mesta själv.

Mer öppet bakom. 5 Sioux Femme Fatale kommer från billig seger från spets men det är tuffare nu.

4 Mac Dubh med Skoglund rankas därefter. Var hygglig senast.

Rank: 3-10-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Gladiator d´Am till oddset 2.90.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Tiffany Stars har varit ifrån länge och Zadel vill köra snällt. 3 Kicki Lagö spetsar nog. Lång distans och det finns viss chans att 5 Candy Crush får överta.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp och favoriterna är bara några i mängden. Det borde kunna hända något. Tidig är 5 Candy Crush som jag brukar småjaga. Tyvärr inte senast då hon trots resa utvändigt ledaren var snudd på överlägsen till nästan 80 gånger. Här bör hon sitta fint till direkt och det kan bli tidig spets. Riskerar dock trava utvändigt ledaren.

3 Kicki Lagö har bra spetschans och sedan kan man välja taktik över distansen som är ett frågetecken. Stallkompisen 8 Ilydia Boko är ett tidigt bud också.

Skrällbud är 10 Cheeky Schack som var positiv vid seger i Danmark senast. Avgjorde på bra sätt men startspåret oroar en hel del här. Femte och inget springband och hästen är svår första biten.

9 Modern Love är lite speciell av sig men har styrka och fart för att vinna. Kan vara borta direkt från svårt spår. 14 Okaloosa Bell kan runda allt.

Mitt spel och tipsetta blir 7 Maharanee Star som har fin form. Såg fin ut senast mot tuffare hästar och gick rätt bra. Med resa i draget så blir den här farlig och jag provar.

Rank: 7-5-3-8


Spelförslag:

Jag spelar 7 Maharanee Star vinnare till oddset 11.50.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Big Jim Pellini har läget och öppnar snabbt. 8 Crank är nedstruken två hack och kan utmana. Även 3 Memento Vivere är snabb iväg.


Loppanalys:

Här tror jag Cekas 5 Acredula R.L. har utmärkt chans och spelar. Galopperade innan start senast och svarade sedan för en strong upphämtning ute i spåren.  Den här gör det bra mest varje gång och tuggar på rejält. Tas nog rätt lugnt första biten nu och med ett par strykningar så bör det ändå bli en hygglig position och sedan blir Ceka svår att stå emot.

2 Big Jim Pellini var godkänd från spets senast men utan att det slog några gnistor. Öppnar bra och får fin resa. Troligt med spets.

3 Memento Vivere och 8 Crank kan båda utmana första biten och kan bli intressanta om det skulle bli tät. Två rätt kapabla hästar.

Rank: 5-2-3-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Acredula R.L. till oddset 3.10.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Dubbla snikspår på Åby och favoriten 6 Hobby de L´Iton har god chans att tidigt vara i spets. 1 Noble Boy är väl den som skulle kunna försöka.


Loppanalys:

6 Hobby De L´Iton har löpt starkt hos Sofia och han har det mesta. Han vinner från de flesta positioner och senast var det bakifrån. Här ser det ut som tidig spets och då blir han mycket svårfångad. Frågetecknet är statusen då hästen varit struken för förkylning efter senast men Sofia brukar ha täckning då hon startar.

Intressant emot är 1 Noble Boy som gör spännande debut i ny regi Riordan. Noble Boy har alltid sett ut som en ”riktig” häst men det har inte lossnat fullt ut. Kan ju vara klart bättrre nu och läget är spännande så klart. Står ändå över spel då jag inte har rätt känslan. 4.75 kan vara vettigt men jag passar.

7 Volita Go var nära segern senast och rankas bakom de två. 3 Youngblood Pellini är gedigen och har bra läge men borde få svårt mot favoriten.

Rank: 6-1-7-3


Spelförslag:

Jag står över spel.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Bra chans att 6 Corleone D.K. spetsar. Snabb häst med fint läge och offensivt lagd kusk. Dessutom positiva tongångar. 3 Symphonic Lincoln lär vilja smyga.


Loppanalys:

6 Corleone D.K kan mycket väl leda detta från start till mål. Heiskanen har svårt att få sprutt på djuren men det verkar uppåt på den här och i spets krigar Corleone gott. Spets ser det ut som och vettig chans. Tre gånger spets i Sverige har inneburit lika många segrar.

4 Veravia As är gedigen och har Calle. Bra avslutning näst senast och senast höll hon fullt bra från utvändigt ledaren. Har också ett fint läge och bör få en passande resa för att avsluta bra.

9 Jopi är inte alls oäven. Senast hade man ändrat en del i utrustningen och det fungerade inte. Zadel vill köra lite snällt ikväll men med hårt tempo så kan hon komma in i matchen. Är inte helt lätt i humöret dock och hennes knän kan också ställa till det.

2 Volt di Ruggero har fart och läge för att strida men svårt att få till det.

Rank: 6-4-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Corleone D.K. till oddset 2.90.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson