Åby 23 april: Kunga och Drottning kval med fräna lopp

Åby en fredag är ovanligt men det ska vi kunna leva med. Framför allt med tanke att vi har Kungapokalspokal samt kval till Drottningens och härliga lopp att få ta del av. Spela vill vi också göra och vi har väl några vettiga drag att jobba in. Roligaste loppet att titta på blir nog lopp sex med tre riktiga topphästar med bra startspår. Jag går där på Selected News som gillas skarpt.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Hat Trick med fint läge och med Björn tror jag tidigt är i spets.


Loppanalys:

3 Hat Trick får gälla som min favorit på spets och det är en värdefull position att ha. Höll farten strongt senast men är ändå bara en av flera här.

9 Rome Pays Off var positiv i Sverigedebuten senast som tvåa bakom Mister Hercules senast. Säkert vassare nu och tidig. Får tipset men inte mitt spel.

5 Wild West Diamant vann tyska derbyt och har fått skarpare jobb inför årsdebuten men är ändå lite svårbedömd. Jag är lite osäker på hästens storhet.

2 Toto Barosso är grundkapabel och det är barfota runt om nu och läget är fint. 8 Beacon Kronos är kapabel men var lite väl vass senast. Barfota runt om och bike nu som plus.

Mitt drag har sämre läge än många men jag vill sätta en liten slant på 10 Fire N´Fury som avslutade bra senast. Nu är det anmält med bike och barfota runt om som jag hoppas det blir nu och jag tror det kan bli rätt bra körning i detta lopp. Som outsider-bud är Jormas styrning rätt intressant med tanke på ändringarna.

Rank: 9-10-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Fire N´Fury  till oddset 9.00 hos Unibet.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Lite lurig spetsstrid där Berghs 6 Fifty Cent Piece säkert gynnas av spår längre ut nu och mer vana vid autosystemet här. 1 Ester Wibb kan nog öppna bättre än visat och 3 Sayonara barfota runt om och med bike och Calle är rask. Calle med häst kan nog vara rätta spetsbudet.


Loppanalys:

3 Sayonara låter Wallin klart nöjd med och hans häst kan mycket i grund och botten. Nu vankas barfota runt om och bike och jag är inne på spets och spelar på det. Höll farten fullt bra senast efter dryg resa.

6 Fifty Cent Piece är fortsatt lite svårbedömd. Fick inte fritt i Sverigedbuten senast och lär vara vassare i form nu. Kan tänkas nå spets dessutom.

1 Ester Wibb bör få fina resan och var fullt bra från kön senast.

7 Alien Hill vann lätt senast och har nu lopp i kroppen. Bör vara i vass form och räknas tidigt.

Rank: 3-6-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Sayonara  till oddset  2.85 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Brambling kan spetsa men det kan bli tufft att stå emot 2 Bitcoind´Arc som brukar dra iväg.


Loppanalys:

Tre topphästar med bra lägen ska strida och detta kan bli riktigt skoj. 1 Brambling vann Kriteriet i fjol och årsdebuten senast löstes på bra sätt med säker seger men fick också en fin resa. Här bör det bli spets eller rygg ledaren och det finns ju också open stretch.

2 Bitcoind´Arc övertygar hos Nurmos med ohotade segrar. Svårt veta var gränsen för hästens kunnande går och här kan det bli ledning runt om.

Mitt drag är dock mycket kapable 3 Selected News som jag tror kan vara vassast för dagen. Höll farten urtappert efter tung resa bakom Brambling senast och lär vara ordentligt i form nu. Har vettig chans att vara tuffast här och jag går på det.

8 Hollywood Story gillas och rankas därefter från tufft läge. Nu anmäld med bike.

Rank: 3-1-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Selected News till oddset  5.25 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Önas Prince är mycket snabb och här bör det bli spets.


Loppanalys:

5 Mister Hecules är en topphäst och årsdebuten är avklarad. Då blev det seger på bra sätt efter tidig ledning och han är med all rätt tufft betrodd. Kan visa sig båst så klart och avgöra.

Det kan ändå bli tufft att vinna från utvändigt 1 Önas Prince som var riktigt fin vid sina segrar i år. Vann mycket lätt från spets senast och här bör det bli spets på nytt då hästen är så vass från start. Ingen lätt häst att plocka ner då eftersom formen dessutom är helvass.

9 Maesteraemon har lopp i sig och får Goop upp men der ser tufft ut mot de två favoriterna.

6 Fade to Black Ås rankas därefter men det blir inte så lätt.

Rank: 1-5-9-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Önas Prince till oddset  2.35 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

7 Manny Muscle mot spets är det troliga. Kan öppna fint.


Loppanalys:

7 Manny Muscle är en klassig krabat och årsdebuten löstes på bästa sätt. Det blev då spets och sedan traskade han på där i 11-fart sista varvet. Här tror jag på tidig spets och sedan måste det vara riktigt bra chans. Reijo låter onekligen helnöjd med sin travare.

5 Hemisphere gillar jag och det gör Linder också. Med rätt resa i ryggar så kan denna avsluta vasst.

10 Hennessy Am med Björn är inte borta men spåret försvårar. Barfota runt om och bike får vi. 4 Jacoby Keeper gör det bra och kan vara ett skrälldrag. 1 Bandido Gar är bra men skum och 2 Staro on the Rocks hade sparat senast.

Rank: 7-5-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Manny Muscle  till oddset 1.75 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Chablis Ribb öppnar raskt. På open stretch-banan Åby är man nog nöjda med rygg på 2 Bank Wise As eller 5 Honey Mearas. Är lite inne på Bank Wise As mot tät.


Loppanalys:

2 Bank Wise As eller 5 Honey Mearas tror jag vinner detta. Båda var positiva i sin årsdebut senast och det låter klart bra från respektive stall. Det kan nog vara så enkelt att den som når spets även vinner och jag spelar på att Bank Wise As vinner den striden. Två givna segerbud hur som helst.

3 Chablis Ribb kan mycket och öpppnar raskt men frågan är om rätta formen finns där. En bra resa bör det bli.

1 Helluva Am har spännande läge och grejat flera segrar men det är tuffare nu.

Rank: 2-5-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bank Wise As  till oddset 2.70 hos Unibet.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson