Åby 22 oktober: Jo han vann - igen!

Åby heter kvällens bana och vi har dubbla snikspår. En del öppna lopp och visst kan det hända saker. Johan Untersteiner har visat fin stallform och hans kunnande som lånekusk är inte heller fy skam. Johan är med i hetluften i de flesta lopp och har chanser. Vi spelar med Johan och vi spelar emot.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Key West Snapper spetsade senaste gången från spår ett. Då var det med Jepson på innerspårsgynnade Axevalla och i en konstig start men visst är det troligt med spets även här då hästen är snabb. Hanna vill till plankan med 2 Zelante C.R. och 4 Valour Kronos gynnas klart om det skulle bli spets. Jag är inne på att en offensivt körd Valour Kronos når sin önskeposition i spets.


Loppanalys:

Ett mycket öppet lopp och många med chans. Vi har intressanta ändringar på 7 Bankrobber och den är tidig. Arnqvist muttrar om att det går segt med segrarna samt att spåret är långt ut men påpekar också att det blir bike samt barfota runt om samt goggles nu. Han hälsar att hästen känns fin dessutom och det är också en bra detalj. Johan är säker i vagnen och har vunnit i rätt jämn takt på slutet och kan nog hitta ner i vettig position och då kan det absolut räcka. Med tanke på ändringarna framför allt.

Många med chans här. 1 Key West Snapper bör få loppet men formen är lite oviss. Gick sig trött senast och det var nog ingen humörhöjare.

2 Zelante C.R. är bra mest varje gång och bättre nu än senast siar Hanna. 10 Eppur Si Muove avslutar bra och 9 Zipolo är anmäld med bike och barfota runt om. Såg inte så rolig ut i Goop-debuten senast men intressanta ändringar. Öppet lopp detta.

Tipsetta blir slutligen 4 Valour Kronos som jag tror kan nå spets och spets är alltid spets. Extra bra position för en sådan häst som Valour Kronos som alltid är svårpasserad i tät. Det lär bli full sula från start och över Åbys open stretch-bana bör spetschansen vara rätt god. Fem segrar och en andraplats är resultaten från tidigare spets på Valour Kronos. Oddset tre gånger är dock klart lågt och jag spelar emot.

Rank: 4-7-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Bankrobber  till oddset  11.50 hos Unibet.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Hunter Sund lär streta på från spets.


Loppanalys:

Ett montélopp och jag tror 9 Palais Bourbon har god chans. Han har visat fin form och Lövgren har rent allmänt visat klar uppåtform på hästarna. Palais Bourbon vann lätt senast och har visat sig tävla fullt bra i monté tidigare. Bör komma igenom bra från sitt läge på tillägg för att sedan kunna avgöra.

8 Victoria Tilly rids av skicklige Carré och visar hästen form igen så kan det gå. Formen är dock diffus. 12 Kicki Lagö var positiv senast och ett bud med duktiga Aho.

13 Evan Williams Sisu avslutade bra från kön senast och kan runda många. 5 Knock Nevis galopperade i spets senast och har farten men inte stilen med sig. 10 Doyouknow är fullt tänkbar också.

Rank: 9-8-12-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Palais Bourbon till oddset 5.25 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Follow Me Now har bra spetschans.


Loppanalys:

7 Global Boom avslutade vasst till seger senast och Johan har fin chans till ny seger. Spår fyra oroar något och som favorit vill jag försöka fälla. Det finns även dugliga konkurrenter. Johans häst är fin och tippas men,,,

6 Horizon du Gers vann i överlägsen stil från ledningen senast och verkar klart uppåt. Berghs häst har ett bättre spår än favoriten och bör få ett försprång direkt. Kan till och med nå tidig spets och det vore mumma. Bör vara minst lika bra nu och jag tror på en vass insats och lirar.

9 Profit Tile vann på bra sätt näst senast och har läge på tillägg. Tidigt bud.

1 Follow Me Now räknas från sitt fina utgångsläge. Har fin fart i kroppen och ser bra ut för dagen.

Rank: 7-6-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Horizon du Gers till oddset  3.00 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Symphonic Irja är snabb ut och läget fint. Open stretch-bana har vi och 4 Alcione Font kan få överta.


Loppanalys:

5 Mellby Hawaii är hårt betrodd och är given på kapacitet. Nu är Goopens sto ingen pålitlig kamrat och inget jag vill hålla på med till låga odds. Är van tuffa gäng och duger gott men,,,,

Jag är väl inte helsåld på 2 Gaagaa Rivner som inte glänser men jag tror det kan gå bra denna gång. Johan upp gör inte ont och läget är perfekt för en fin resa. Dessutom nu anmäld barfota runt om och det kan säkert ge extra växlar. Jag tror det kan vara dags här och nu.

1 Acredula R.L. galopperade från samma spår senast (före start) och det oroar. Bör felfri duga rätt bra. 4 Alcione Font kan nå spets. Tvåa från tät näst senast.

7 Lovley O.O., 10 Hazyshadeofwinter och 11 Made for Heaven vill jag också nämna.

Rank: 5-2-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Gaagaa Rivner till oddset 4.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Zucchero Roc har läget med Björn. 3 Mad Princess kan utmana.


Loppanalys:

Johan har en mycket bra chans här med 9 Kick the Dust Ås. Denne avslutade i mycket fin stil senast och det blev ohotad seger. Johans häst gav då ett mycket fint intryck och var duktig även näst senast. Spåret betyder mest troligt en fin resa i draget serverad Johan och det ser bra ut. Trolig vinnare.

1 Zucchero Roc hade en hel del sparat näst senast och med tanke på läge och Björn så har vi ett motbud.

4 D´Laina visade väl inget extra i ny regi senast men har det loppet i kroppen.

12 Högstenastalldräng är kapabel men har varit struken efter senast och har läget emot sig.

8 Imagine Boko höll farten bra senast och Peters duo 3 Mad Princess och 11 Ofelia O.E. räknas därefter.

Rank: 9-1-4-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Kick the Dust Ås till oddset 2.05 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

2 Milos Ganador är snabb och Calle är snabb. Utifrån laddas nog 6 Leon Zon som vann från spets senast men nog är ännu vassare från rygg. 7 Point Zero kan vara den som är mest ute efter spets.


Loppanalys:

6 Leon Zon såg laddad ut senast och vann från spets. Formen ser ut att vara på plats och Leon Zon är mycket vass med rätt resa. Med rätt ryggresa då han fugerar så är han farlig för de flesta och på Åby finns många möjligheter till sådan resa. Vettig chans.

7 Point Zero kan nå tidig spets och därmed har vi ett tidigt bud. 10 Quantum Roc gillas men hästen har haft en del problem. Har nu fått två banjobb men Hanna vill köra snällt och bygga. Kan vinna men det låter inte så aktuellt nu.

1 Starbec´s A.To Z. var ute mot hästar som Ecurie D och Power senast och skötte sig fullt bra. Får fin resa här. 12 Gazza B.R. duger men har inte visat rätta formen. 5 I Come In Peace räknas. Med Johan. 2 Milos Ganador får loppet.

Rank: 6-7-10-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Leon Zon till oddset  6.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson