Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Åby 2 januari: Ville har plan a och plan b

Åby drar igång sitt travår och vi är med på noterna. Adde Zukanovic har uppåtform på hästarna och ikväll startar han två hästar. Båda med hygglig chans faktiskt. Ville Karhulahti har också en spännande uppgift med sin Plan B. och intrycket på Zanzibar Effe senast gör att vi där har ett annat intressant spel. Vi kämpar!!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Crazymonsterheart är riktigt snabb första biten och blir mycket svårpasserad i spetsrusningen. Har spetsat två gånger från spår ett nyligen så har vanan inne.


Loppanalys:

Här ser det mycket bra ut för 1 Crazymonsterheart. Hästen har haft innerspår bakom bilen i två starter på slutet och spetsat båda gångerna. Har gjort det bra från den positionen som etta och tvåa. Senast var det sämre utgångsläge som gällde men Oscarssons Zola Boko-sto var fortsatt positiv då hon avslutade bra. Oscarsson Junior sitter nu upp och det gillas och det ser ut som spets och slut. Jag är väl inte jätteförtjust i själva typen men här bör det räcka långt. Mycket långt. Oddset 1.75 är dock inget som tilltalar mig.

12 Hector Greenwood kan nog vara tuffare och kommer från fin seger från ledningen. Tror det hjälper föga då utgångsläget är som det är.

4 Yukon Bay har vettigt läge med Calle och 7 Volt di Ruggero har rätt mycket inombords men har svårare att visa det. Extra plus på Yukon Bay som har fint läge och vass kusk och detta får bli mitt spel i loppet då platsoddset 2.75 är fullt bra.

Bra chans att Kevin med häst leder runt om. Hästen har travat i spets tre gånger. Seger, seger och en andraplats har det inneburit.

Rank: 1-12-4-7


Spelförslag:

Jag spelar plats på 4 Yukon Bay till oddset 2.75.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Nora Marke öppnar bra och det är få hästar på startvolten. Bör ha god chans på spets.


Loppanalys:

Ett öppet lopp där 8 Great King Wine ändå bör ha hygglig chans. Han har varit ute i helt andra gäng än kvällens och senast var det Milligan´s School som vann. Gjorde då vad han kunde från kön. Har svarat för ett par positiva insatser över lång distans och det är intressant med Henriette som kusk. Hon får fart på det mesta och är klart bra. Bra chans att de avgör. Adde sätter stora plus efter måndagsjobbet så det låter positivt. 1.65 var dock ett märkligt lågt odds och givetvis inget att prova. Svårt att hitta något vettigt men jag provar faktiskt med en head to head med 1 Nora Marke från perfekt läge som vinnare före 11 Bubba Degato. 1.95 är helt ok på det oddset.

Många bakom favoriten. 9 Roly Poly avslutade rätt fint senast och har Calle. 5 Olga Utca är stark men tränarkörd. 1 Nora Marke har visat fin fart och har läget. 7 Macho Look kan avsluta bra.

Rank: 8-9-5-1


Spelförslag:

Jag spelar head to head på 1 Nora Marke till oddset 1.95.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

3 Free Bird kan spetsa. 5 Balanced Rudder kommer nog stånkandes i spåren och kan tidigt få överta taktpinnen.


Loppanalys:

5 Balanced Rudder var konstant kvar ute i spåren senast men kunde ändå vinna i överlägsen stil till slut. En strong insats och han har löpt stark och radat segrarna. Här kan han bli släppt till ledningen efter ett tag då han lär köras offensivt på nytt och visst kan det bli ny seger. Har lite lurig stil och jag vill inte lira på den här till lågt odds. Jag litar inte fullt ut på hästen ännu och motståndet blir hårdare även om det inte är något toppgäng nu heller. Nu fick vi 4.65 i odds och det var ändå klart högre än jag trodde så det fick bli ett spel trots allt.

14 Malfoy fick ge sig från spets senast. Duger gott men det var inget plusformbesked senast. 12 Laurenti avslutade piggt senast och är hygglig.15 Snobben C.D. har lite svårt att få till det och läget är tufft. Skumt lopp detta.

Rank: 5-14-12-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Balanced Rudder till 4.65.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Plan B. öppnar rätt så bra. Ville kan tänka sig spets eller rygg ledaren för att ha open stretch-chans. 5 Victorious Wine hade framspår bil senast och var då tidigt i tät. Kan spetsa.


Loppanalys:

11 Enzo avgjorde på rejält sätt från fjärdepar utvändigt senast och dansken tål att göra en hel del i loppen. Bra efter galopp näst senast. Kan mycket väl visa sig tuffast och vinna detta men är ändå lite sårbar från detta läge på Åby med dubbla snikspår.

Jag spelar  3 Plan B. Villes häst avgjorde på bra sätt från tredjepar utvändigt näst senast och var godkänd från spets senast. Var då inte trött i mål anser Ville som nu ändrar från helstängt huvudlag till open eye för att hästen ska vara mer alert till slut. Dessutom debut med rycktussar. Ville kan tänka sig spets eller möjligtvis rygg ledaren för att försöka avgöra via open stretch. Det finns alternativ och Plan B. är tidig. Ville låter i övrigt nöjd.

5 Victorious Wine kan vara spetsbudet. Galopperade i striden senast och är inte stabil. 8 Milos Ganador var rätt bra bakom Enzo senast. Ett skrällbud trots spåret. 12 Cassius Ima räknas felfri.

Rank: 3-11-5-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Plan B. till oddset 4.65.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 I´m the Only One öppnar raskt. Kanske inte bråkar så mycket och det kan bli snabba 5 Jopi till tät.


Loppanalys:

4 Artemide Zack har startar två gånger för Dahlén på svensk mark och  hon visade gott kunnande direkt i Sverigedebuten näst senast. Avslutade då rejält till från fjärdepar utvändigt och visade att hon kommer att hävda sig väl. Man provade hästen med voltstart senast men det gick inte så bra. Åter bil och bra läge och dito chans.

Jag provar dock ett spel på 6 Zanzibar Effe. En pampig sort som inte är klockren i sin aktion men fart fiins det gott om. Senast såg hon dunderladdad ut med mycket sparat i tredjepar invändigt. Klättrade då i ryggar. Nu lär hon inte behöva sitta fast och med tanke på intrycket senast känns det befogat med ett spel.

5 Jopi är bra. Kan se jätteknepig ut men tar sig samman. Galopp senast i Slovenien och har pustat därefter. Inte på topp säger Bianchi så det kan saknas något även om hon känns fin.

1 Ottens Flamma och 9 Global Wireless är en Untersteiner-duo och rätt hårt betrodda. Kan duga men de sticker inte ut.

7 Twiligt Brodda var fullt bra senast och satt fast näst senast. Kan överraska.

Rank: 6-4-5-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Zanzibar Effe till oddset 5.75.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Zeeland Kronos trivs i tät och öppnar bra. Innerspåret kan vara lite kruxigt och 2 Champion Melon och/eller 5 Gizmo de Veluwe kan ta sig förbi.


Loppanalys:

1 Zeeland Kronos trivs i tät där hon har två segrar av två. Kan mycket väl leda detta runt om men det finns spetshot och spår ett bakom bilen på Åby är inte alltid så lätt. Hon är lite småtråkig bakifrån och inget spel för mig.

Jag tror på en ny Zukanovic-häst körd av Henriette Larsen (som i lopp fem). 5 Gizmo de Veluwe återkom efter långt uppehåll senast och fullföljde fullt bra efter invändig resa. Bör ha gått framåt markant med loppet i sig och kan dessutom öppna  bra. Jag räknar med en strong insats ikväll och spelar. Är stark och tål köras offensivt. Adde räknar med att hästen gått framåt rejält efter senast. Han har svårt att sära på sina två chanser ikväll. Två vettiga chanser. Den här till vettigt odds t.o.m.

2 Champion Melon kan också öppna bra och strider fint från tät. Ett bud. Har slutat 1,2,1 och 1 från spets.

11 Nolimijimmit kan städa av dessa men måste också sköta sig.

Rank: 5-1-2-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Gizmo de Veluwe till oddset 3.25.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson