Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Åby 19 november: Calle och sedan Calle

Lunchdraget satt. Idag igen och vi ångar på. Åby-kväll och nya utmaningar väntar. Calle Jepson har redan varit igång idag och vunnit lopp och jag spelar på att Calle inleder spelomgången ikväll. Calle och sedan Calle är tanken. Vikens High Yield kämpade enormt senast och har bra chans att avsluta spelomgången. Till låga 1.70.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Troligt att 3 Beauty Wind från bra läge med Calle tidigt är i tät. 7 Emirate kan öppna och har varit bra i spets tidigare.


Loppanalys:

3 Beauty Wind är motiverad favorit i det inledande spelloppet. Hon har mött tuffare hästar och gjort det bra och nu är det enbart ston från fint läge. Skulle tro att Calle tidigt är i spets med Goops häst. Hon var klart duktig bakom och nära kapable Ready Tonight näst senast och fullt gott även senast. Lättare uppgift här och från spets har hon en seger och en andraplats. God chans.

1 La Sassicaia smög med bakom Beauty Wind senast och var godkänd men inte lika positiv. Har fint Åby-läge med open stretch här och tidig emot.

8 Bring Me Wine var duktig vid seger näst senast men har jobbigt läge här.

7 Emirate var duktig ett par lopp från spets tidigare och är ett bud om formen sitter där.

2 Caramelle T.T. hade sparat näst senast och avslutade godkänt senast. Är säkert med och hugger om fin placering från bra utgångsläge.

Rank: 3-1-8-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Beauty Wind till oddset 1.90 hos Unibet.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Inte många som visat någon startsnabbhet. 3 Kantens Cash är anmäld barfota runt om och borde vara rätt rapp så. Är favorit på tidig spets.


Loppanalys:

7 Macao har varit positiv vid två ohotade segrar och är favorit. Behöver inte vara fel men möter tuffare och står placerad långt ut bakam bilen. Kan nog bli en rätt dryg väg fram och jag går emot.

3 Kantens Cash är anmäld barfota runt om för första gången och har spetsläge och det kan vara vinnaren. Bergh-häst första barfota är farligt och hästen var fin vid ohotad seger från tidig spets för fyra starter sedan. Jag går dock emot.

Jag spelar Calle igen bakom mycket snabbe 12 Imani. Denne var helt överlägsen vid två segrar och en av dessa med just Calle. Plusplus på Calle igen och hästen sköt till fint senast. Kan skölja detta gäng över en långsida. Så är känslan.

2 Sandsjöns Arras var fullt bra senast och har läget till sin fördel. Inte borta men har inte visat så mycket ännu.

Rank: 12-7-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Imani till oddset 4.75  hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Inte många som visat startsnabbhet här heller. 4 Time to Vacation är hygglig ut och möjligt att Boel bombar till tät. 5 Salvator Mundi kan vara för snabb.


Loppanalys:

4 Time to Vacation heter min etta och spel här. Hon kördes tidigt till ledningen senst och vann lätt. En bra insats utan att se klockren ut i stilen och jag tror på något liknande här. Tidig spets och ny seger är min tanke. 5 Salvator Mundi kan häxa om spets och den kan också duga.

8 Global Unknown var på väg mot seger näst senast som mitt speldrag men då kom en minst sagt snöplig galopp kort före mål. Nu är läget svårt och jag tror det kan bli strul. Galopperade från start senast och frågan är om det går att ladda.

12 Cash Bore var alldeles för pigg i spets senast och kan vara gynnad av att löpa i ryggar härifrån. Snabb häst.

6 Joel di Quattro har två spetssegrar i programraden. Ny kusk nu och det kan nog bli svårt att nå spets. 11 Air Space visade fin form senast.

Rank: 4-8-12-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Time to Vacation till oddset 7.00 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Peter U och Calle J är vassa första biten och en felfri 4 The Special Man F kan nå spets som senast men det finns galopprisk. 3 Our Pleasure kan nå tät.


Loppanalys:

3 Our Pleasure är betrodd men har inte varit så bra på slutet och har nu pustat. Kan nå spets men kan även behöva loppet och inget jag vill gå på.

Calle räknas även här men hans 4 The Special Man F är inte stabil men felfri kan det bli spets.

Berghs duo 11 Conrads Janne och 10 Gelatiamo och mest tror jag på chefens styrning Conrads Janne som sköt till fint bakom mycket fine Kurri Jari Boko senast. Vettig chans trots läget. Jag spelar dock en annan.

Jag spelar 9 Jori Boko. En oansenlig typ men springa går bra och avslutningen efter uppehåll senast var vass. Bra fart över mål och en given nästagångare fick vi. Smyger med här och kan spurta ner allt.

Rank: 9-11-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Jori Boko till oddset  4.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Uncle Töll var rask iväg från spår tre i våras och kan spetsa. 6 Roller Coaster Ås och 7 Il Duce Boko utmanar utifrån.


Loppanalys:

1 Uncle Töll vann på bra sätt trots dryg resa fram utvändigt ledaren näst senast och var duktig bakom tuffa hästar senast. Har tidigare öppnat bra och kan spetsa men annars finns chansen via snikspåret. Stefan gör mycket rätt i vagnen och det ser bra ut. Från spets har hästen fyra segrar av fem. Nu har Eklundh mycket tunt med segrar på stallets hästar på slutet och med tanke på det så kan jag inte lira den här.

6 Rolle Coaster Ås vann efter uppehåll senast och lär vara ännu vassare nu. 7 Il Duce Boko är fartfylld och kan öppna bra.

9 Rudisha är dyringen som haft det svårt men senast kom segern och 10 Quick Lane räknas också. Var fullt godkänd senast. Rätt öppet lopp detta.

Jag drar till med skrällspel på 12 Dominic Wibb från kallt läge. Hästen gillas och oddset gillas men det måste nog till stentufft tempo från detta läge. Kolgjinis häst höll farten strongt senast efter tung löpning med körning utvändigt ledaren där mycket fine Sevilla vann. Kolgjinis häst duger och får ett chansspel.

Rank: 1-6-7-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Dominic Wibb till oddset  27.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

5 Pere Ubu brukar spetsa från framspår och snabb ut är även 3 Zelante C.R. Ensamt springspår har 6 Ornello och denne får ändå gälla som favorit på spets.


Loppanalys:

11 Vikens High Yield har mycket gott kunnande och senast kämapde han storstilat vid seger. Fick utstå tuff mangling men höll undan till seger och tog emot allt och alla.  Tappert!! Fungerar bra även bakifrån och har mycket bra chans att runda allt. Till lågt odds 1.70.

Öppet bakom med ett gäng rätt bra pållar. 7 Kennedy höll farten strongt senast och kan mycket. Nu dock anmäld med skorna på.  5 Pere Ubu och 6 Ornello är spetskatuella och därmed tidiga.

9 Ingo orkade inte från spets mot Farlander Am senast men denne är ju riktigt bra.

Rank: 11-7-5-6


Spelförslag:

Jag står över.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson