Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser

Åby står som värd för kvällens tävlingar. En del starka favoriter ser vi i listan men även ett par roligare speldrag. Marc Elias är kvällens nyckelkusk. Han kan vinna ett par lopp. Vi får inga höjdarodds på deras hästar men chanserna är bra.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

Spetsstriden bör handla om 1 Great Winner och 6 Romero. Great Winner har inte varit så snabb ut de gånger han haft spår ett bakom bilen och jag tror det är hygglig chans att vi får se Romero i spets. Denne kan galoppera bakom bilen ibland men är bra iväg felfri. Även 3 Countdown Fougett kan öppna bra. Smyger nog.


Loppanalys:

Marc Elias har flera fina chanser denna Åby-kväll och här kan han leda runt om med 6 Romero. Denne vann från spets näst senast och har två segrar av två från ledningen. Senast blev det startgalopp och helt stabil på benen är han inte.

1 Great Winner bör få fina loppet på innerspår med open stretch-chans. Nu är det ny distans och vi fär se om han hinner med sig.

3 Countdown Fougett har god form och kan också öppna bra, Avslutade vasst senast och kan absolut duga då han är så bra i ordning. Lär smyga för att hålla sig lugn.

Läget talar emot 12 Roberto Brazz men hästen är fin och har Calle upp. Vann mycket lätt från ledningen senast och svarade fint på norska huvudlaget. Fungerar fint även bakifrån och trivs med körspö i Sverige. Var sjuk näst senast och dutkig före det. Allra bäst barfota runt om hävdar Brenne och hästen har fina hovar. Tränar som han ska och bör duga fint trots läget. Jag provar ett vinnarlir. Calle har kört en gång och det blev seger.

Rank: 6-12-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Roberto Brazz till oddset 7.25.

5 Åby – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

7 Il Duce Boko har haft springspår en gång och då blev det spets efter en bit. Bör bli samma visa här.


Loppanalys:

Här har Elias en ännu bättre chans då hans 7 Il Duce Boko bör leda från start till mål. Vann överlägset från den positionen näst senast och var fullt bra efter tidig spets även senast. Då mot betydligt tuffare hästar än vad han möter här. Väl i spets bör det inte hända så mycket i kvällens drabbning och det är mycket bra chans.

Öppet bakom. 10 Corleone har bra form och fin styrka. Vann från utvändigt ledaren näst senast och kan vara den som sätter upp någorlunda tempo utvändigt Il Duce Boko. Nära segern senast och bär sluta i främre träffen här. Ändå tufft att plocka ner favoriten. Tränaren har bra form på sina hästar för övrigt.

Rankar 5 Vikens Brummer därefter men den har inte visat så mycket.

Rank: 7-10-5-1


Spelförslag:

Vinnare på 7 Il Duce Boko till oddset 1.30 är inte att tänka på. Plats på 10 Corleone till 1.75 är ok.

6 Åby – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

6 Högstenastalldräng öppnar raskt och ingen lär bråka. Det bör bli spets.


Loppanalys:

Stor chans att det blir favoritseger till favoritodds då 6 Högstenastalldräng lär leda från start till mål. Ahos häst gör det bra mest varje gång och näst senast blev det överlägset från spets. Fortsatt fullt bra från ledningen även senast även om han fick ge sig mot Best of All. Ahos häst har en mycket fin uppgift här då motstånder ser klart lämpligt ut och spets bör det bli. Ingen kan/vill bråka på open stretch-Åby. Det hade gått en månad inför senaste starten och hästen bör ha mått bra av loppet senast.

3 Master Sea vann med samma kusk näst senast och har fint läge. Strulig löpning senast och räckte inte.  Sämre läge har 8 Snobben C.D. som är hygglig.

11 Twist Lane har inte heller något vinstläge men formen är god. Vann lätt senast och avslutade då bra.

Rank: 6-3-8-11


Spelförslag:

1.756 Högstenastalldräng får duga som vinnare.

  • 6 högstenastalldräng, vinnare

7 Åby – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Få hästar på startvolten. 1 Massive Turnover har läget samt snabb kusk i PU. God chans på spets. Kommer 10 Quite a Quality tidigt från sitt springspår på tillägg så får den nog överta.


Loppanalys:

Ny fin chans för Marc Elias och här heters hans vapen 10 Quite a Quality. Denne vann i övertygande stil trots tung resa senast och duger mycket gott i klassen. Är inte helt stabil och jämn i sina insatser men från springspåret på tillägg så bör det vara lugnt och sedan kan Marc köra offensivt. Hygglig chans till och med att de får överta ledningen tidigt över den långa distansen. Duger bra även från utvändigt.

8 Budets Lasse smyger med och kan komma med en bra avslutning om allt klaffar. 7 Typhoeus Face gick mycket bra efter två galopper senast men har samma kniviga spår på nytt och det är uppenbar galopprisk. Bud felfri

1 Massive Turnover har läget. Rätt öppet lopp men jag räknar med bra chans för Elias styrning.

Rank: 10-8-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Quite a Quality till oddset 2.75.

8 Åby – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

7 Very Good Z.S. verkar vara riktigt snabb ur groparna och här bär det nog av mot ledningen.1 Dokonjo är bra med från bricka ett.


Loppanalys:

Här tror jag att Dahléns nyförvärv 7 Very Good Z.S. har fin chans att braka till ledning och sedan spåra hem loppet över lämplig kort distans. Hästen har visat rejält startsnabbhet och kan springa fort över aktuell distans. Dahlén har i och för sig inte visat den rätta stallformen på ett bra tag men intressant då han får in en ny och kapabel häst som här. Han låter dessutom nöjd med sin häst.

10 Höwings Unbeatable vann efter tidig spets senast men känns inte så rolig att tro på med dessa förutsättningar (bakspår och kort distans). Kan nog få problem att hinna avgöra.1 Dokonjo har drömäget och bör få en perfekt resa. Troligt med rygg ledaren.

6 Can Lane kan en del och är nog på gång uppåt i form.

Rank: 7-1-10-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Very Good Z.S. till oddset 5.00.

9 Åby – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

1 Thanasi Bob är snabb iväg. 2 Princess Corner och 3 Fossens Wally är också bra med första biten. Det kan nog bli Princess Corner till tät.


Loppanalys:

Här kan det bli Norge då 2 Princess Corner har en fin uppgift att nå spets för att vinna. Vann bakifrån näst senast och tvåa från spets senast. Blir gärna lite väl gåvillig vid laddning och stilen senast var inte helt bra. Vi får se hur upplägget blir.

3 Fossens Wally har bra läge och kan också vara aktuell såväl första biten som till slut. Avslutade bra senast.

Mitt lir i loppet blir 1 Thanasi Bob som öppnar bra och har drömläge. Senast orkade hon inte rikitgt men har nu det loppet i kroppen. Fast med sparat i tufft gäng före det. Har löpt bra i spets men kan också räcka via open stretch här. En snabb häst med hyggliga möjligheter här.

5 Ofelia O.E. är inte borta med lopp i kroppen. Marc Elias få här slå ur underläge då 12 Ilydia Boko står så illa till.

Rank: 2-1-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Thanasi Bob till oddset 5.50.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson