Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Då drar vi till torsdags-Åby och som vanligt ett par danskar som gästar i angeläget ärende. Flemming och Westergård är alltid heta på Åby-travet men mitt danska spel blir på en mer för oss okänd kusk i Kenneth Andersen. Hans bidrag Ericano visar fin form och är värd ett slant i avslutningen. Emilia Leo är på besök och hon är som vanligt het i montéloppet. Nu med Sebastian Hall.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Westergård hälsar att hans 5 Zaffiro Jet är rejält startsnabb och visst är han snabb. Bra spetschans.


Loppanalys:

5 Zaffiro Jet är min bästa chans i kväll hälsar Westergård och senast satt hästen fast med rejält sparat. Öppnar snabbt och är spetsfavorit och sedan är det vettig chans. Vi noterar att hästen tävlat barfota runt om på slutet men Bo hävdar att han är helt säker på att skor runt om som nu fungerar mycket bra. Hästen har tävlat så i tidigare regi och visst är det vettig chans på ledning runt om. Korfitsen är offensiv och alert som kusk. Ändå lite frågetecken med skorna på anser jag och oddset är mycket lågt i 1.60. Och vi har ett bra motbud.

2 Dats So Cool går bra mest hela tiden och kan helt klart vara tuffast sista biten. Tuffare än  dansken. Har visat fin form ett längre tag och bör vinna lopp snart. Här bör det kunna bli resa i rygg på ledaren åtminstone och sedan har vi ju flera alternativ på open stretch-banan Åby. Jag spelar på denne.

6 Crossfire Simoni avslutade godkänt senast och fick sig en genomkörare. Tufft här.

Rank: 2-5-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Dats So Cool  till oddset 2.95 hos Unibet.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Coutinho kan lägga iväg snabbt men är svår innan bilen släpper och spår ett luktar strul. 4 Scarlet Knightmare öppnar kvick och är spetsfavorit. Har nyligen varit struken så vi får se hur upplägget blir.


Loppanalys:

Ett rätt tunt lopp och favoriten 10 Spencer Bob har en bra uppgift. Hon visar bästa takterna men det är bakspår och han är inte helt ren i sin stil och inget jag litar hundra på. Dessutom inget extra senast. Från bakspår till lågt odds nu och är sårbar bakom andra hästar som det känns.

1 Coutinho är rätt bra men knepig. Gick bra efter galopp senast. Är knepig första biten och Martin hälsar att han helllre startat från spår åtta än spår ett. Låter sådär det. Han ändrar lite i käken men lovar inget. Det luktar tyvärr strul men annars duger hästen fint.

4 Scarlet Knightmare räknas på spets men Crebas visar ingen vidare stallform och den här har nyligen varit struken för förkylning. Inga plus på det.

7 Jåkup Erik med säkre Persson räknas men det blir ju inga vinster där. För hästen alltså. 9 Boston Bore var fin vid senaste segern men har nu pustat. Hon tränar fint och de är nöjda men det kan behövas genomkörare. En luring är hon ikväll.

Favoriten litar jag inte på och jag har svårt att hitta något konkret motbud.

Rank: 10-1-4-7


Spelförslag:

Jag står över spel.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Få hästar på startvolten. Troligt att 2 Listas Terminator spetsar utmanad av 4 Hazyshadeofwinter.


Loppanalys:

7 Rexine har tidigare visat framfötterna i Sverige och Westergård tycker uppgiften ser bra ut och anser detta vara hans näst bäst chans. Hon är rätt tuff och segerglad och är med all rätt hårt betrodd. Tidig spets vid senaste vinsten men hon fungerar bra även i ryggar. Distansen är nog ingen plusvariant.

6 Veravia As hade krafter kvar i mål senast och verkar klart uppåt för dagen. Har visat gott kunnande och löper hon upp till sitt bästa så bör hon kunna strida här. Jag tror vi får se en vass insats ikväll och lirar.

4 Hazyshadeofwinter är tänkbar men inte alls gynnad av distansen tycker Eklundh.

2 Listas Terminator får en fin resa och är inte borta. Spets eller ev. open stretch-chans.

Rank: 6-7-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Veravia As till oddset  6.25 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Zar Neo har god spetschans med så få hästar på startvolten.


Loppanalys:

10 Vikings Preacher har visat fin form och segrat både i monté som trav och det är en snabb och fin montéhäst. Vikingen är tidig  här då formen också sitter där. Vann från spets senast och flertalet av segrarna är tagna efter tidig tätkänning. Försöker få bort  denne från detta läge då det blir en bit i spåren på väg fram.

15 Sebastian Hall höll bra som tvåa bakom Galactica senast och har Emilia upp. Galactica är ju en topphäst och insatsen var bra och Emilia kan bedöma tempot i monté som få andra kan. Jag spelar.

14 Robin Hood var fullt godkänd efter tappstart senast och kan rätt mycket då han visar sitt rätta jag. Vann på bra sätt näst senast och det är åter Aho nu som då. Tidigt bud.

9 Domingo Frei visar rätt bra form och räknas därefter.

Rank: 15-10-14-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 15 Sebastian Hall till oddset 2.50 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Enforalle P. är snabb om aktionen är med honom första biten. 4 Conrads Janne är annars tänkbar för spets och7 Eye In The Sky har flertalet segrar från spets. Gynnas av strykningar innanför.


Loppanalys:

2 Enforalle P. har visat fin styrka och kan även öppna bra. Senast blev det galopp i en trång situation men hästen har inte alltid aktionen med sig och nu är det skor runt om. Jag går emot denne.

4 Conrads Janne ser inte så mycket ut för världen men har en härlig inställning. Bör få en fin resa här och Hannah kör mycket vårdat och fint och vinner ofta med sina chanser. Jag tror de kan avgöra här från ett fint läge och spelar på det.

7 Eye in the Sky satt fast efter uppehåll och kan vara vassare nu. Har sin flesta segrar från spets och med stykningar invändigt finns spetschansen och även segerchansen. Svensson ligger lite lågt och vill se mer av sin häst innan han spänner bågen men ett outsider-spel kan det vara.

9 Enjoy Banker är rätt rejäl och räknas anser Westergård och 8 Dali Pagadi kan en del hel då han visar sitt rätta jag och strykningar gynnar. Rätt nära senast.

Rank: 4-2-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Conrads Janne  till oddset  5.75 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Fiery Heart kan vara kvick och vi får se hur upplägget blir över lång distans på open stretch-banan. 3 The Special Man F. kan tidigt nå tät.


Loppanalys:

3 The Special Man F. kan sno åt sig ledningen här och därmed vara ett hett bud. Fick en fin resa senast och visade väl inte så mycket men det var i tuffare gäng än här.

4 Alfas Kennedy duger gott men det blir ofta galopp och får visa bättring innan jag lirar. Ingen lätt häst detta.

Jag lirar danskt och går på 10 Ericano som löpt bra och avslutat fint. Fått se sig besegrad av Even Steven ett par gånger och det är ingen skam. Näst senast körde Andersen tidigt till tät från tilläggen men fick några tryckare och Kenneth Andersen var inte helt nöjd med hur loppet blev kört. Nu tycker Kenneth att distansen är klart plus och han är nöjd och anser att hästen går ner i klass. Jag tror Enciano kan avgöra med sin fina avslutning i passande konkurrens och spelar. Är van att tävla med skor runt om så det är bra.

1 Fiery Heart har läget och är inte borta och 8 Donovan Hall räknas också.

Rank: 10-3-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Ericano  till oddset 3.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson