Åby 13 februari: Jag tror att Floris mosar dem!

Ingen vidare spelkväll i onsdags, och jag måste säga att det är svårspelat i kylan med växlande banor och prestationer. Våren får gärna komma snart för min del, och redan nästa vecka verkar komma lite mildare temperaturer och sedan är ju inte långt undan med att skotvånget är över 1 mars.

Nu är det Åby med 15 hästar i alla lopp (innan några strykningar) och omgången kändes ruskigt svår då jag började kolla. Men jag kom fram till ganska snabbt att det är väldigt ojämna lopp men 5-8 hästar som knappt deltar och några höjer sig rejält. Så jättesmällarna får nog svårt,

Det är kuskmatch och jag måste säga att jag inte fattar något av att kuskarna inte lottas på hästarna. Nu får som vanligt de bästa kuskarna köra åt de bästa tränarna med bästa hästarna. Att kalla det kuskmatch smakar illa.

Jag tror att min bästa vinnare helt enkelt bara käkar upp dem!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Åby – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Annie Flame och 6 Garca är kvicka och har två av landets vassaste voltkuskar bakom sig, knapp fördel Garca som är rapp och har spetsat alla sex försök med framspår och volt!


Loppanalys:

Två hästar med lägre odds, Örjan kör en av dem åt Redén och han kan avgöra detta med 8 Erin Zet. Hon är en nybliven fyraåring som tagits väldigt lugnt och knappt startat med sina sex lopp, verkligen inte maxats på något vis. Det är utveckling i henne och hon avgjorde säkert i comebacken via perfekt resa då hon kunde vänta länge med attacken. Lopp i kroppen nu och verkar kunna bli rycktussar nu. Bra rygg i 1 Annie Flame som har spetschans och Örjan kommer kunna nyttja open stretch men det kan vara så att hon hamnar något hack för långt bak och inte givet open funkar för orutinerad häst.

1 Annie Flame har utvecklats bra och efter att ha strulat och kommit fel på det var det dags näst senast och hon bara klev runt dem i spåren. Höll tappert senast då hon tuggade på i dödens och gav sig motvilligt mot Erin Zet. Erik Adielsson upp i vagnen är stort plus i min bok och han är sylvass i volten och kan säkert få iväg denna snabbt. Finns spetschans och det är givet segerbud.

Mitt spel blir ändå 6 Garca som det bara blev fel för senast då Jepson körde på chans och man fick inte chansen och det var mycket sparat. Jepson och springspår är lika bra som Adielsson och volt och dessa giganter lär få bra start och jag ser Garca som spetsfavorit. Sedan kan Jepson välja taktik och vinna från spets eller kanske än bättre från ledarryggen och se till så hans konkurrenter hamnar längre bak. Vinnit 3/5 spetslopp och nu blir det norsk för första gången.

2 Violette Face låter Magnus uppåt på och det var klart rappt och bra upplopp senast och formen bör vara nära topp nu.

Rank: 8-1-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Garca till oddset 5.75 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

De flesta kan öppna, och då brukar det vara svårt att komma till med spår 8 som 8 Lucky Truc har men han kan forceras förbi om 5 eller 6 skulle spetsa och så kan det bli.


Loppanalys:

Ungdomschampions och segersugna ungdomar och lika segersugna och optimistiska tränare gör att det nog kan bli bra tryck på detta race. Dessutom över 2640 meter och på Åby så det kan nog bli långt hem. Jättedrag är det på 8 Lucky Truc som stallbacksmannen Matteus drar upp i flera medier under veckan, senast i lunchsändningen och efter att han lyckades med det helt osannolika att få in spik på Glimma Blixten och Taxi Out så ser spelarna honom som Messias. Han är vass Matteus, och jag gillar honom och han tugg då han kan få fram något extra mot vad flera av de andra pladdermaskinerna lyckas med med den ena floskeln efter den andra – men det blir en enorm effekt på oddsen då han tjoar till. Hästen är bra, och senast snöpligt då det blev galopp när Kevin skulle överta. Kan bli spets trots spåret, men ändå vill jag inte hamna på dem som ”alla” andra ska ha.

2 Bold Heuvelland trodde jag skulle bli favorit i början av veckan, och han är den andra hårt betrodda. Har vunnit 6/8 med inte mött nåt. Det är en klassig sak som är halvbror till Mister F.Dag och nu maxas med bike och huvudlag. Klarade lång-brodd dåligt senast men vann ändå då han inte mötte nåt. Magnus A Djuse är ordinarie kusk och det är plus och den har chansen, men första jättelånga resan nu är frågetecken.

Jag tror de kommer köra för fort och spelar 15 Filip Winner. Den är rätt bra och det är märkbart hur nöjd och uppåt Steffe Persson låter om familjens häst. Bike på (för fjärde gången totalt) och rejält trimmad för loppet och jag tror han kan mata ner dem om det går lite för fort under vägen på 2640 meter.

Riktig modell är 1 Hooper des Chasses som klev undan senast på snyggt vis och det hörs hur mycket tränare Sybille gillar den. Borde få svårt att vara med första biten för Ida, men utan strul springer de inte ifrån den här. Det var runt 12,5 sista 700 senast och luft under vingarna.

Rank: 8-2-1-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 15 Filip Winner till oddset 15.00 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Artful Deimos ska smygas nu menar Pekka och det ska även 2 Baby Boy och en felfri 5 Geronimo Am körs till ledningen efter en bit.


Loppanalys:

Jag tror tre hästar gör upp då de höjer sig (5,6,12) och jag spelar 6 Quantum Roc som jag håller mycket högt. Nu är det tyvärr så att han blandar och ger och en häst som det strular med brukar det fortsätta strula för och så bra som han hade potential att bli kommer han aldrig att bli. Men det räcker bra i lopp som detta. Han har varit för seg några gånger, och näst senast var han nog mer åt för laddad då han sprang undan i 50 meters ledning och vann med 50 meter och visade vad som finns i hästen. Att han inte vann senast är däremot en gåta, Stefan trodde han bara skulle åka undan men han fick vika sig. Jag tycker Hannas hästar varit klenare senaste tiden, och lite lurigt är det med stallformen och hon tog chansen att ligga lågt nu. Men det blir rycktussar som bör vara klart bra på en loj häst (hade det för tre starter sedan men var som död hela loppet). Borde hinna ut framför Conrads Janne och sitter knappast fast i vare fall och en normal Quantum Roc tycker jag ska vinna detta.

5 Geronimo Am är det mer drag på, och det kan ju vara rätt. En rätt fin häst som inte alls fick det att lossna förra året, men nu kanske det kan göra så. Såg bra ut senast med gott om sparat och det är nog bra chans till spets då de innanför verkar vilja ha ryggen. Westholm brukar ha trimmat till V75 och lopp i kroppen är mycket bra grej på den här skulle jag tro. Givet bud.

12 Darlington har varit riktigt bra i nya regin. Insatsen vid segern i Umeå var något extra då det var 10-öppning till spets och sedan tufft pressad sista 700 men ändå gick man undan. Springspår på tillägg kan bli lite vad som helst men hästen duger bra.

Det låter sådär på Berghs duo 13 Timo Lane och 7 Conrads Janne som knappast är i form för att vara tidigare i detta lopp. Timo är den bättre av de två, och honom tar vi till våren utan skor!

Rank: 6-5-12-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Quantum Roc till oddset 4.75 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 Lilo Love har bra chans att vara loppets ledare.


Loppanalys:

Vid första anblicken kändes detta hur svårt som helst, men det är en helt del mindre bra hästar som knappast vinner. På start är de orutinerade och flera borde vara chanslösa, och det är stor chans att 2 Lilo Love körs till ledningen och vinner. En mycket välbyggd fyraåring som varit helt överlägsen vid båda segrarna, och kom starkt då hon hittade fritt som fyra nästan på linje med de andra över mål. Tränare Madsen är otroligt uppåt i snacket, menar att hon kunnat vinna detta från tillägg. Kan vara så och i spets är det normalt sett vinnaren. Dessutom rycktussar nu. Det som talar mest emot är att det är ett orutinerat sto och spår 2 i volt. Dök till spets med spår 4 i volt, men då var bara fyra på start och ettan studsade direkt och nu fullt fält. Men jag spelar inte till löjliga 2.05.

13 Tour Eiffel var riktigt bra senast då hon pallade offensivt upplägg och bara tuggade undan efter att snyggt ha körts till ledningen (okej, lite tursamt…). Läget kan bli lurigt med springspår för häst som inte alltid har travet med sig och här får Ingves ta fram körhänderna. Travar hästen och hittar vettigt läge så kan det nog bli offensivt upplägg och den räknas.

8 Follow My Lead är nedstruken sedan Goop tog bort 7 Keepsake Boko under fredagen. Lite spännande häst detta då det var krafter kvar mot kanske ännu bättre ston på V75 senast och nu lopp i kroppen då det gått långt mellan starterna senast. Jag testar plats till vettiga 2.65.

14 Ale Pride Gar gick bra över upploppet senast och var inte långt efter kapabla Mellby Good. Knappast sämre med loppet och den kan duga med klaff.

Rank: 2-13-8-14


Spelförslag:

Jag spelar plats på 8 Follow My Lead till oddset 2.65 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Bugatti Miles vill favoritlirarna få till spets, men han har varit minst sagt knepig i voltstart och inte varit nära att trava senaste försöken. Innerspår och Örjan och endast fyra på volten är plusfaktorer och felfri körs han till spets.


Loppanalys:

1 Bugatti Miles är jättefavorit och lite överraskande klar favorit måste jag säga. Nu gillar de flesta (även jag!) att springa på Redén-bollen för det brukar vara bra chans att få ställa sig i luckan då. Hästen såg riktigt läcker ut i debuten för honom senast och avgjorde i ett nafs då Örjan vek ut efter att ha vilat lite i slutsvängen. Nu mötte han ”inget” och räckte med 13,5 sista varvet så lite tufft att hissa enkom på det. Nu låter Redén löjligt nöjd med hästen och ska vara klart bättre nu och den ska vara stark som en björn har jag läst han tycker. Sköter han sig så blir det tidig ledningen och kan vara så att han bara vinner – men han har varit skakig i voltstart och det är en enoddsare vi gissar på.

Jag är svag för 10 Oracle Tile som jag trodde hårt på i finalen på Solvalla med Örjan i vagnen och första bike och han bara sprang runt dem utan att han knappt ens hann få upp farten såg det ut som! Han var ute på dålig bana senast och vann säkert. Nu springspår med Adielsson och jag tror han kan få bättre snurr på hästen än vi sett tidigare (han har varit mindre snabb) och kanske kan söka sig fram i närkontakt tidigt. Han är säkert hårdare än favoriten i dagsläget och jag spelar hellre honom där två höjer sig markant.

6 Ready Doc är snabb i benen och lättplacerad och vann för Ingves de båda lopp han körde hästen. Kan säkert få bra start och skulle han hitta rygg på favoriten efter en bit vore det lite spännande. Var inte långt efter Oracle Tile på Solvalla i finalen då de båda möttes.

Rank: 1-10-6-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Oracle Tile till oddset 3.05 hos Unibet.

10 Åby – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

6 Morotai Degato kan ju köras till spets med Erik Adielsson från springspår, men det vill nog till att kusken verkligen prickar och får hästen med sig. Han har inte varit så snabb, och vill de ta emot så kan de nog göra det. 2 Upper Face och 3 Exclusive Matter är de som kan ta emot om de kommer före.


Loppanalys:

Två hästar mer betrodda, och kommer 6 Morotai Degato till ledningen utan att det kostar allt så är det bra chans. Han har lyft sig rejält senaste starterna och vann en V75-final på vasst vis. Var oväntat bra näst senast i genrepet och trots mycket tid i dödens så kopplade han grepp. I lördags fick han åter knalla utvändigt utan rygg och var tapper utan att koppla grepp om Sweetman. Voltstart har han inte visat så mycket startsnabbhet med men han har en av de bästa kuskarna och kan nog köra till sig ledningen. Bra chans om så blir fallet, men det känns som han blir väl hårt spelad då det finns lite strulrisk från start.

Jag tror att 14 Floris Baldwin är för bra för dessa, han har gått mot en ny vår och varit otroligt bra i vinter efter att jag trodde att han var slut. Han var ytterst nära att nypa Very Kronos i guldfinalen under julhelgen, och senast såg han hur bra ut som helst där kusken körde på chans och letade febrilt efter lucka bakom hästar som Sorbet och Hawk Cliff. Hästen har körts väldigt passivt, men nu låter det på Magnus som att han vill vara med i loppet och jag tror att hästen kommer öppna rejält och vara framme i dödens mitt i loppet som senast. Sedan ska han vara bättre än dem och vinna på hårdhet och jag tror ganska mycket på honom. Det är bara 20 meter mellan är härdad guldhäst och en häst som var i Klass I-final i lördags.

2 Upper Face har varit bättre än jag trodde och drog fram Oracle Tile senast i finalen och la sitt krut innan upploppet, men repan var smått vacker han gick. Borde kliva ivägbra trots spår 2 i volten och Adrian kör säkert i spets om han kommer dit.

5 Deede Star är det låga rapporter på då det är galopprisk och vanlig vagn. Prestationen senast var mest konstig då hanvar tokladdad hela loppet men kusken deltog inte. Han var nog för laddad och kanske kvävde sig då det tog helt stopp. Örjan nu och nästan på kronan rätt inne i loppet och han är stora fidusen för kapacitet finns mycket.

Rank: 14-6-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Floris Baldwin till oddset 2.80 hos Unibet.

11 Åby – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Laradja Vrijthout och 4 Broadway Sun är riktigt snabba rusartyper, det lär gå undan men jag tror nog att den senare kommer till spets till sist.


Loppanalys:

4 Broadway Sun har visat otroliga fartresurser sedan han kom till Per Henriksen och det måste varit årtiondets bästa 10-oddsare näst senast! Hästen kördes till ledningen, ledde med 50 meter hela loppet och vann med 100 – typ! Likadant såg det ut senast då han bara sprang undan i hårt tempo och vann med många längder. Han har inte tävlat med de andra utan bara sprungit sitt eget lopp, och imponerande att hålla ihop det så över 2640 meter måste jag säga. Ändå skaver det med hästar som bara rusar, det brukar aldrig hålla i längden och då han möter bättre hästar och kanske får svar en bit kan det bli pyspunka. Dessutom verkar han tänt till på sandbanan, nu är den hopfrusen och han har inte kunnat träna på den – inget plus det! Får han svar en bit kan han nog varva upp sig rejält och på V75 är det sällan det håller för vargflocken kommer till slut. Klart han kan vinna, men jag vill inte hoppa på det tåget till lågt odds.

3 Laradja Vrijthout var årets mörkning senast, det gjorde han bra Lugauer som skrattade åt att hästen var favorit, sedan bara sprang han undan och var helt överlägsen! Grattis till degen, får man säga! Annars så har jag fel och hästen var 200 meter bättre i lopp mot i träning och det aldrig hade kunnat tro det. Nu för sa sig Marc strax innan loppet då han till Mattues sa att det skulle gasas, och det gjorde han. Nu var det ett dåligt lopp, och lite svårt att säga hur bra han är men nu läste jag att Lugauer hoppas att det ska vara en klassklättrare! Det svänger fort i Tysk… förlåt i hockey. Öppnade mycket snabbt och får spets eller ledarryggen och räknas.

Jag gillade dock intrycket kraftigt på 13 Oxidizer senast för jäklar som han såg ut sista 150 då han bara studsade undan och det var vassa 10 sista 400 då Ohlsson jajjade igång honom. Jag har varit besviken på honom inom V75 flera gånger, men min teori är att han är mycket bankänslig och det har varit lös och dålig bana både på Axevalla och på Jägersro. I torsdags menar Bergh att banan var kanon på Åby, och försöker de inte trolla till en sommarbana så kuskarna får ta med sig en solstol till stranden – ja då kan det bli bra för Oxidizer. Spår 13 i spårtrappa gillas, där glider man ofta igenom och jag spelar!

Rank: 4-13-3-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Oxidizer till oddset 6.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson