Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Det blev träff på tre av sju spel (Danilo Brick blev sent struken av veterinären) så det blev en bra plusdag. Detta trots att bästa spelet Odessa Celeber brände. Det var verkligen galet att ge 5.75 på henne, men tyvärr blev hon för het med goggles-huvudlag (även om hon gick med det starten före) och Örjan orkade inte hålla henne. Det var knappast Örjans beslut att gå på i det konstiga läge han gjorde, hon riskerade nog att kväva sig och det blev fel. Hon borde mer varit 3-oddsare, och liknande spel ”gular” jag mig mer än gärna på. Visst bränner de ibland, men i längden är det guld värt med så sjuka överodds!

Nu till roligare, träffarna! Niky Flax fick det lopp han ska ha och speedade förbi dem ganska säkert då flera ”snikspår” fanns att tillgå. Oväntat högt odds hos ATG måste jag säga, även om jag inte trodde att de 5.50 jag hade var ett guldodds. Det var ett knepigt lopp och då blir det ofta luriga odds med drag på någon häst som det inte borde bli det på.

Martin de Bos fick sin revansch och det löste sig väldigt bra för honom från sitt usla spår. Han är riktigt bra och spurtade bäst och avgjorde säkert till glada 5.50 hos Unibet.

Träff även på fina platsspelet Lingbo Eivor som höll på att vinna loppet från ledningen. Favoriten Sweet On You travade dåligt och var inte alls i ordning, en av de sämre 1.40-favoriterna på länge det.

I övrigt vek Harper Seabrook ner sig från ledningen och var sämre än jag hade trott. Jag varnade för två skrällar, en av dem var Bear a Perfection som spurtade förbi alla till 14 ggr såsen. Snabb och kapabel typ det där!

Anna S.H. fick lite oturligt dödens trots att det var tillägg, och trots att hon kämpade på tappert räckte det bara till tredjeplatsen. Hon är i varje fall på gång men favoriten höll undan i spets, Vinci I.M.

Jag trodde nog att det skulle bli pott då Björn ”kuppade” sig till ledningen med Roberto från spår 12, och fick hållas där framme. Tyvärr är det inget bra med Goop-hästarna för dagen och även han tappade travet och åkte dit. Lite surt på fint odds, och 500 kvar är det nog inte många som vill spela någon annan än Roberto i det loppet.

Nu till Åby och SM-dagen och det är riktigt kul lopp. Jag tror hårt på min vinnare i avslutningen, och det finns flera fina speldrag!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Åby – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

Tre skrällar på start, men Bergh brukar vara offensiv och kanske övertar med 3 Dollar Hornline. En felfri 6 Kennedy körs nog till spets sedan.


Loppanalys:

Dagens mest öppna lopp, där jag tycker att 11-12 hästar har vinstchans. Unibet har satt 4.35-6.75 som tre lägsta oddsen och det är de som har störst chans att vinna så det är korrekt. 6 Kennedy är lägsta oddset till 4.35, och han tävlar en del mot sig själv i den klass han är. Var ute i kval till europaderbyt senast och gick bra som femma, och blev störd till galopp i Derbyt före det. Sköter han sig så kan det bli pott men jag litar inte på honom.

Jag väljer att spela 15 Staro Leonardo, men nöjer mig med plats. Senast visade han toppform för den prestationen var mäktig då han kunde avgöra via 11 sista 800 i spåren. Han var bra på V75 före det och Lövgren verkar tycka att hästen är helt på topp, och då brukar det vara så. Visst krävs lite glid med dubbla tillägg, men jag tror att hästen kommer vara riktigt bra och en plats bland de tre främsta ska han ha bra chans att ta och 2.75 är bra spelodds!

11 Vincent As är den tredje med lägre odds, och han kan massor vissa dagar, men har även dagar likt senast då han helt enkelt slutar springa mitt i loppen. Väldigt svår att räkna på, och en ständig outsider. Jag tycker det är svårt bakom och ganska jämnt mellan högoddsarna men kan nämna att det är mycket bra form på 10 Stand By Ken som kan överraska vid klaff. Senast fick han endast ge sig för Admiral As som är ett löfte.

8 Ibra Boko står sämre till nu mot då han skrällde på V75 och trots Örjan nu är han inget jag drar upp.

Rank: 6-15-11-10


Spelförslag:

Jag spelar plats på 15 Staro Leonardo till oddset 2.75 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 16.40

Spetsstriden:

1 U.B.Cool är riktigt kvick och klar spetsfavorit, och jag räknar med att Mats kör hästen i spets.


Loppanalys:

SM för amatörer och två hästar med lägre odds. 1 U.B.Cool spetsvann i försöket till detta lopp och var bra då han fick utdelning på formen. Mats Holmstedt vinner med det mesta för dagen och det kan vara spets och slut igen. Dock känns detta lopp lite tuffare och hästen är inte så hård över upploppet och jag tror man kan syna honom.

Mer tror jag på 2 Andre Agassi som sett strålande ut vid de båda segrarna på sistone, och han körs av Jimmy H Andersson som jag tycker lyft sig rejält som kusk. Tränare Pihlström hyllar och det är ganska starkt att Jimmy inte tycker man behöver sätta på bike utan det ska bli vanlig vagn igen. Jag tror hästen kan avgöra detta, lite oavsett upplägg, och spelar till vettiga 3.25. Det kan bli spets, eller kanske ner bakom 1? Eller så tar han bara det lugnt i andraspår.

5 Bitcoin var rejäl vid försöket då allt mer framgångsrika Ingvar Nyberg körde till efter en bit och kunde överta ledningen. Det verkar som att toppformen är på gång då hästen ska träna bättre efter det loppet och fuxan kan vara vinnaren. 7.75 är inget dåligt odds och hon var ett tänkbart alternativ att spela.

7 Velasquez Gar är knepig, men det finns bra kapacitet i honom och kanske kan det lossna för honom nu? Ändå inget extra vad gäller oddset kan jag tycka med 6.75.

Rank: 2-5-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Andre Agassi till oddset 3.25 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 17.03

Spetsstriden:

Monté och det kommer gå undan! 3 Bonnies Celebrity är en rysare och frågan är om det ens går att släppa ledningen? Jag kan tro man vill det och 8 Flashing Boko är mycket snabb liksom 10 Star Advisor Joli och någon av de borde vara ledaren. Tänk på att det är tio hästar med framspår bakom bilen i monté.


Loppanalys:

Mycket bra montélopp, och det är ju SM så det är som det ska vara. 9 Ladyofthelake har imponerat stort i monté och bara varit överlägsen vid segrarna. Hon är inte så startsnabb och brukar få göra jobbet själv. Det kommer bli högt tempo på loppet, annars blir jag mycket överraskad, och hon kan vara starkast. Nu gillar jag inte att hon har pausat i sedan 31/8 då hon varit bra med täta starter. Formen kan vara lite dunkel även om man siktat hit och hon är inget bra spel till 2.65 tycker jag.

Jag köper inte riktigt att 10 Star Advisor Joli är klar andrahandare, trots att det är en bra montéhäst med form. Han visade senast att han behåller sin grymma skalle trots att han blivit tio år och haft sina problem. Det kommer kosta massor att spetsa här utifrån och jag tycker 4.50 är ett tunt odds.

Mitt drag är 1 Donners Am som är obesegrad i monté och han har sett hur stark ut som helst. Alla som ridit honom hyllar, Emilia Leo har sagt att han är en av de bästa hon ridit och det är starkt att Jenni H Åsberg väljer honom före den hon vann SM med förra året, 4 Order to Fly. Linderoth har siktat mot detta, det var ett rent prepare-lopp senast och han gick med spänst i mål. Nu rycker man av alla skorna och jag tror han kan vara bäst och spelar. Spetsbud är han inte, men ingen kommer sitta fast här och Åsberg är kanske allra bästa ryttarinnan vad gäller taktiskt kunnande.

4 Order to Fly har hittat samma form som gav SM-seger förra året och får han sitt lopp i draget i högt tempo så kan han trilla förbi.

Rank: 1-9-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Donners Am till oddset 5.85 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 17.25

Spetsstriden:

1 Tyson Dimanche är snabb nog att ta ledningen och han borde försöka ta emot men jag tror att 4 J.H.Respons kommer utmana tufft liksom 5 Get Ready On Tour. 3 Key Mom smyger ner till sargen bara?


Loppanalys:

6 Mellby Granat är nästa favorit att räkna på, och han är för bra för sin klass. Senast trodde jag på honom i hårt långlopp men efter snabbstart i en omstart var det som att han spände sig och inte kom iväg lika bra. Det blev sedan bara fel för honom och han höll bra som femma. Skulle Mats E Djuse kunna forcera till ledningen efter kanske 500 meter så slår övriga knappast hästen som det ser ut att finnas massor av utveckling i. Ändå lite lurigt med spår långt ut i ett SM-lopp och dubbla open stretch till slut. Skulle jag få en pistol mot skallen och tvingas säga en vinnare så är det givet att hugga Mellby Granat men till 2.40 som han är sänkt till finns inte så mycket spelvärde kvar.

Unibet har satt 10 Eclipse Am som andrahandare och den är mycket tidig. Han var trög senast, men då man drog ner norsken gick han till mål på bra vis. Nu är det Magnus A Djuse upp vilket är stort plus då han är otroligt vass i vagnen, det visar han mest varje styrning han får. Klart aktuell.

Jag väljer att spela plats på 3 Key Mom som åkte dit senast trots att han såg helt klar ut efter att ha åkt till ledningen varvet kvar. Petri Tarrimaa kör inte så många lopp (ett per år senaste åren) och han trodde nog det var klart och hann inte dra tussarna då det hårdnade till. Hon blev kanske för ensam helt enkelt, och det är formintryck på henne. Hon har fått stygga lopp före det och gjort det bra. Jag gillar kusken och läget likaså, och får hon spara spelen kan hon överraska. Vettigt platsspel till 2.65.

4 J.H.Respons var snabb i Bergh-debuten och hade gått 13 full väg utan galopp i striden på upploppet. Vann senast under Kriteriedagen och var bra, men han har tendens att tappa stilen. Han körs av Lukas som jag tycker är lovande, och klart vassare än sin bror. Det finns spetschans och han är tidig.

Rank: 6-3-10-4


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Key Mom till oddset 2.65 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 17.48

Spetsstriden:

7 Dear Friend borde köras till ledningen men även 2 Miss Sober är snabb i benen och Bergh verkar intresserad av att gasa.


Loppanalys:

10 Mellby Free är dunderfavorit, Unibet har 1.75 och hon har varit överlägsen i stoeliten. Hon torskade EM för ston, men hade dålig uppladdning inför det och var inte på något vis dålig. Hon kördes till ledningen tidigt senast och hade full kontroll, det var lagom uppladdning för SM. Nu kör Björn Face Time Bourbon i Finland och det är ny kusk upp. Nu är Örjan en vettig ersättare, men ändå ny grej för hästen. Hon har bakspår, men det är klart att hon har bra chans att bara vara bäst igen. Frågan är hur Örjan ska lägga upp det, och visst finns ändå chansen till förlust från bakspår. Jag tror hon vinner, men vill inte spela till 1.75 i SM och från bakspår.

9 Cash Crowe är en kanon, hon vann SM förra året och var bra trots att hon knappt hade några starter i kroppen då. Nu har det varit ännu sämre uppladdning, hon fungerade inte alls i genrepet då hon galopperade flera gånger. Det var någon form av ny balans den gången och nu ska man gå tillbaka till säkrare balans om jag förstått förvirrade tränaren korrekt. Det är tufft att begära seger med så få starter i kroppen under året och då det varit så mycket strul med henne. Skulle hon vara som förr går ingen säker för henne, men det är otroligt svårt att räkna på henne. Lite av måstestart detta dessutom.

7 Dear Friend är spetsfavorit även om det är svårt spår, men hon har nog inte samma tokform som under sommaren och är väl en av flera här.

Jag tycker att 11 Speedy Foxy Vicane är intressant till högt odds! Hon har hittat sin patenterade höstform för jäklar vad hon såg laddad ut som fastlåst i guldfinalen senast. Jag hade runt 08 sista 700 på henne och Kim låg raklång in i mål bakom de som gör upp i öppna SM! Det är bakspår, men skulle det lösa sig med ryggarna under vägen och hon får spara speeden så kan hon överraska. 16 ggr får vi och det är värt ett lillspel.

Rank: 10-9-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Speedy Foxy Vicane till oddset 16.00 på Unibet.

10 Åby – Spelstopp 18.16

Spetsstriden:

5 Il Diablo var snabb senast och är han lika snabb nu bör det vara spets, och sedan ska 7 Tony Afrika kunna överta.


Loppanalys:

Robert Bergh meddelade i sändningen på lunchen att det ska bli första barfota runt om på 2 Caligula, och då fick Unibet spel och har sänkt oddset till 3.75. Jag blev ändå inte helt övertygad efter den intervjun, och fick mer känsla att det är en chansning och mycket väl kan bli ”brasa”. Dessutom är det dunkel form efter paus. Nja säger jag.

Jag tror mer på 7 Tony Afrika som höll tappert för press av Ike Schermer senast i V75-finalen och denne var grymt bra för dagen! Tony höll bra och han har blivit allt bättre senaste loppen tycker jag. Var bra som tvåa i försöket före exempelvis även då bakom Ike Schermer. Nu är det intressant med flera mindre startsnabba innanför och som jag läser loppet kan han tidigt köras till ledningen av allt mer framgångsrika Marc Elias. Från ledningen tror jag han har bra chans och jag gillar att oddset höjts till 5.50. Det är taget!

Tredje betrodda är 4 Dexter Brick som varit riktigt fin och avgjorde enkelt via spåren i V75 senast. Magnus A Djuse är mycket bra för detta lärlingslopp och hästen är en av de med störst chans. Han har varit medium från start, men det bör finnas mer att ta av där då han nu är i toppform.

3 Maggie Cash är skrällbudet, det har varit bra spänst i mål två gånger i rad utan att få chansen. Perfekt inne i loppet och bra läge och får hon spara sin vassa speed så är det skrällchans!

Rank: 7-2-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Tony Afrika till oddset 5.50 hos Unibet.

11 Åby – Spelstopp 18.38

Spetsstriden:

4 Disco Volante är nog snabbast då 2 Sorbet knappast laddas över 2640 meter (inget helstängt då) men han får sedan överta.


Loppanalys:

Svenskt Mästerskap och jag tror att 2 Sorbet vinner då han måste ha mycket bra spetschans bland dessa. Han kunde inte utmana Nadal och Trustworthy senast men då hängde han i spåren första 700 och det blev sedan ett rent taktiklopp. Örjan pressade honom inte via 08 sista 700 metrarna och han höll ihop travet fullgott för att vara Sorbet. Han har segrat 7/7 från ledningen och sträcker på sig snyggt där framme och här kan han faktiskt få hållas lite då den som skulle kunna pressa upp farten har bakspår i 12 Rajesh Face. Jag trodde det skulle bli mer drag på Sorbet än det har blivit och 3.50 tycker jag är spelbart. Det har varit 3.50 hela dagen, men precis då jag skulle publicera blev det 3.25, men det funkar också.

3 Nadal Broline är ojämn, men ruskigt bra då han är bra. Han hann precis förbi Sorbet då de möttes i Bollnäs efter demonspurt. Såg ut att ha koll i dödens i guldfinalen senast, men blev utkontrad av Global Trustworthy. Nu Stefan Persson i vagnen vilket är oväntat. Han kan bli hängande från spår tre, men måste oavsett ha en riktigt bra dag för att slå Sorbet från utsidan. Visst kan det gå vägen, men då får det väl vara så då.

9 Global Trustworthy är bra, och han visade oväntat bra skalle som vågade hålla undan för Nadal Broline senast. Det var ett taktiklopp där han fick dämpa från 09,5 första 500 till 14 på varvet. Springa fort kan han göra, men nu ska denna frontrunner ut i spåren och det tror jag inte kommer gå lika bra, och jag tycker man kommit för lågt på oddset.

Jag har mest respekt för 7 Racing Mange som fick perfekt genomkörare senast och jag hade 08,5 sista 500 lite i skymundan. Han har laddat för detta lopp och kommer vara riktigt bra, det tror jag. Nu är det vingelläge för Lövgren, jag tror inte han vågar ladda och riskera het häst (se Jarlsberg, då norsken åkte ner och han bara rusade). Han kan bli över då, men med lite klaff har han helt klart chans.

11 Milliondollarrhyme är riktigt bra helt enkelt och han har växt in i eliten och visst är det spännande att det kan bli första barfota runt om! Nu verkar det bli regn och då tror jag ändå vi inte får se ”dubbelrött” i skoinfon när loppet ska gå.

12 Rajesh Face är oerhört kapabel, och nu har man fått honom tillbaka. Ändå har det varit perfekt för honom att springa på i ledningen och nu ska han göra det själv mot eliten. Tufft att begära tycker jag, och hoppas att Adrian inte vill sänka sin häst (och mitt spel).

Rank: 2-7-3-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Sorbet till 3.25 hos Unibet.


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson