Just nu:
11.35 I topp efter halva 2020
11.19 Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Åby 12 december: Ingo och Floyd går på knock

Åby står som värd och en del fina hästar får vi ta del av men även flera tunna lopp med få deltagare. Mycket svårt att hitta roliga spel denna kväll. Mycket segersugne Robert Bergh jagar championat och han är givetvis i hetluften ikväll och det lär nog bli en och annan Bergh-seger. I första spelloppet tror vi dock stall Bergh får på nöten då Ingo förhoppningsvis går på knock.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

5 Ingo bör nå ledningen här. Det gäller väl att hinna före 2 Imagine Boko och det  borde kunna gå bra.


Loppanalys:

Ett av flera lopp med få deltagare och positionerna blir extra viktiga. Det är utmärkt chans att 5 Ingo snor åt sig ledningen och det borde avgöra loppet. Ingo kan vinna loppet även från annan position men visst underlättar det rejält om det blir spets. Senast gick Ingo i mål med sparade krafter och näst senast vann han på mycket rejält sätt. Christoffer Eriksson har visat mycket fin form på sina egentränade hästar och Ingo är verkligen inget undantag. Bra kusk har man här dessutom. Bra häst i spets och litet fält brukar betyda bestämma tempot. Det är bra. 1.90 var kanske  i lägsta laget som odds men jag provar även till det. Jag tror mycket på Ingo.

Snackar man bra stallform så är Bergh högkatuell och hans 2 Imagine Boko är motbudet. Denne har också löpt bra och har fint läge men då Ingo borde spetsa så blir det ingen helt lätt uppgift för Berghs häst.

1 Nordmann har läget och är gedigen och bra men utan att vinna så lättvindigt. Lär vara med och hugga men kanske inte sticka nosen först.

8 Vagabond Vik är hygglig men har sämre läge. Får ändå en vettig position i det lilla fältet.

Rank: 5-2-1-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Ingo till oddset 1.90.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

6 Queen Neo kan nog spetsa. Oavsett vem som spetsar i första skedet så lär det nog bli 4 Vision d´Inverne rätt tidigt i tät. Om Håkan B vill.


Loppanalys:

Mera stall Bergh och här har de toppchans med 4 Vision d´Inverne. Denne ståtar nu med tre segrar i följd och har varit klart bra i sin nya regi. Robert talar sig varm om hästen och den startar helt klart i för låg klass. Visst kan det väl bli återfall till sin gamla galoppsynder rätt som det är men inget tyder på det här. Duktig kusk i Håkan B som vill göra som hans grabb Gustav gjorde i förra loppet (hoppas jag) och vinna. Tidig spets och sedan kan han köra på säkerhet och vinna. Kan eventuellt avvakta med attacken men bör vinna ändå. Det har dock ”alla” räknat ut och oddset är klent. 1.30 hej o hå.

Stallkamraten 12 D.D.H. Hall får väl rycka in om favoriten sviker och rädda stalläran. Vann i säker stil senast men läget är tufft.

Håkan K Persson har haft en del hästar som visat fin form och hans 1 Sephora kan dyka upp långt framme från sitt fina läge.

5 Queen Neo kan nog få en fin resa och är ett skrällbud.

Rank: 4-12-1-5


Spelförslag:

Jag står över spel.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

6 Cobbys Olifant har bästa springspåret och vass kusk i Uhrberg. Inga bakspårshästar dessutom och han kan ta ut voltningen rejält. God spetschans. 4 Vikens High Yield gynnas av strykningar och är en rejäl utmanare från start. Två gånger framspår har inneburit spets båda gånger.


Loppanalys:

6 Cobbys Olifant höll farten bra som trea senast och näst senast blev det seger. En bra och påltilig häst som bör ta ledningen här. Sitter sedan på leken och kan mycket väl rinna undan.

Jag väljer dock att gå på Berghs nyförvärv som heter 4 Vikens High Yield. En häst som kan öppna bra och kan vara ett rejält spetshot. Nu då ettan och trean är strukna är spåret betydligt bättre. Hästen har visat mycket fint kunnande vid bland annat flera segrar och nu hos Bergh är det mycket intressant. Tror den här är tuffast. Och det finns spetschans som sagt..

2 Magic Happens är gedigen men ingen krigare kanske. 7 Amphibian Madness kan blixtra till.

Rank: 4-6-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Vikens High Yield till oddset 3.90.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Armour AS med bra spår är nog tidigt i tät. 7 Schönbrunn är svår att sätta in.


Loppanalys:

Ett par Sverigedebutanter som givetvis är svåra att sätta in. Jag gillar emellertid vad jag sett av Riordans nyförvärv 4 Armour AS och då det låter bra från Riordan dessutom så räknar jag med mycket bra segerchans. Bör kunna bli spets. Fint läge alltså och att det nu är medeldistans stör mig inte så mycket. Den här kan Riordan få roligt med. Det ser ut att finnas mycket fart i hästen. 1.90 är dock för lågt att gissa på.

7 Schönbrunn gör också Sverigedebut. Jag såg hästen i ett provlopp i mitten oktober på Jägersro och Lövgrens häst skötte sig fullt bra som tvåa där. Lövgren verkar uppåt efter en sämre period och vi har ett svårbedömt men likväl tidigt bud.

3 Tresexton kommer från seger och är inte borta. 8 Elche ett bud felfri.

Rank: 4-7-3-8


Spelförslag:

Jag tänkte spela vinnare på 4 Armour As men oddset 1.90 är för klent.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

6 Cheap Thrills var positiv från ledningen näst senast och han trivs nog bäst med tätkänning. Svensson lär ladda och ha bra spetschans.


Loppanalys:

Två norska hästar i förarsätet och det handlar nog mycket om 3 Easy Winner och 4 Photo Creation. Med fina lägen. Jag trodde mycket på Kriteriefinalisten Easy Winner då han gästade Åby senast då hästen gjort det klart bra i tuffare gäng i Norge. Vann ju bland annat ett Kriteriekval. Senast blev det snöplig galopp då han laddades och Marius Höitomt har ingen riktigt bra förklaring till det. Hästen svarade för en mycket bra upphämtning och då hästen är fin i jobb så provar jag en gång till. Att Bergh ersätter gör inte ont även om Eirik är mycket segerrik också. Easy Winner är båda stark och snabb och måste duga gott här.

Photo Creation har också löpt bra och senast avslutade hon mycket bra till seger. Kan avsluta vasst och är en tuff utmanare.

6 Cheap Thrills höll bra från ledningen näst senast i ett lopp som kördes i tufft tempo. Svensson lär sikta på tät då hästen verkar trivas där och det kan hålla länge.

10 Enzo kan avsluta bra och är inte ofarlig. Rankas därefter. 12 Etienne Cross är också bra och ett skrällbud.

Rank: 3-4-6-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Easy Winner till oddset 2.85.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Floydside Am står ensam på startvolten och spetsstriden kittlar så där lagom.


Loppanalys:

1 Floydside Am gör debut i ny regi och då det är bra rapporter så är det troligt att ingen får ta på denne från spets. Hästen duger gott och Peter är vass på att köra i rätt tempo i spets. Bör kunna öka successivt och hålla undan bara formen är någorlunda och så låter det ju. Fått mycket jobb i sig och är väl förberedd.

7 Ibelieveinamerica gillas annars och detta är en bra spurtare med bra inställning. Nu med lopp i kroppen. Lite kruxigt läge men det kan gå.

2 Carrotlover höll bra från spets senast och bör få en fin resa här.

12 Thengill kan rätt mycket men brukar ha svårt med aktionen. Fungerade väl näst senast och det blev seger. Räckte inte i tuffare gäng senast.

Rank: 1-7-2-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Floydside Am till oddset 2.15.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Travtips
torsdag 11.19, 02 juli
Torsdag Gävle Lopp: 2 Kallblodsloppet på Gävle ser öppet ut och det vore kul att ha något drag till glatt odds just där. Och det har vi. 5 Månfröken är inte att lita på men fart och form finns det gott om. Senast blev det galopp och sedan en stark upphämtn...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson