Just nu:
11.48 Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego
11.41 Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel
11.18 Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers
11.00 Face Time Bourbon tillbaka till sommaren
10.28 Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten
08.24 Spännande årsdebuter
14.07 Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!
18.51 Fartfylld Floris Baldwin
17.48 Face Time Bourbon överlägsen
17.12 Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

16.20 som starttid för V75 – fortsätter nästa år

Den omdebatterade starttiden för V75 – kommer inte att ändras under 2020 heller. V86 Xpress fortsätter. Och Solvalla byter tillbaka från tisdagar till onsdagar.

Svensk Travsport har tagit beslut om tävlingsstrukturen för de största spelformerna under år 2020. I ett pressmeddelande kan det konstateras att starttiden för V75 kommer att förbli klockan 16.20 även under nästa år.

Svensk Travsports sportchef Petter Johansson utvecklar hur tankarna gått när man kommit fram till att starttiden, som splittrat trav-Sverige, nu kvarstår.

– Det korta svaret är att vi inte vill riskera att tappa tv-tittare och spelintäkter. Att ansvara för tävlingsschemat innebär att ta ansvar för många saker. Och det är viktigt att travsporten fortsätter att synas och att vi fortsätter att tjäna pengar, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Vill inte riskera att tappa tv-tittare”
Svensk Travsports sportchef Petter Johansson

– Det som kanske främst oroar oss med en tidigareläggning är risken att inte kunna ha kvar den attraktiva platsen klockan 18.00-19.00 i TV4. Med nuvarande upplägg är tittarantalet högt eftersom två av loppen går live. En timme med ren eftersändning lockar inte lika många tittare. Att kunna visa upp travsporten i landets största tevekanal en timme på lördagskvällar är något som andra travländer bara skulle kunna drömma om. Det vill vi inte tappa.

Det nuvarande konceptet på onsdagar med V86 Xpress fortsätter också nästa år. Storbanorna delar på omgången med express-trav likt tidigare.

För Solvalla innebär dock nästa år en förändring. Det koncept som provats i år, med tisdagar som banans huvuddag bestående av tävlingar med högre klass och mer prispengar, skrotas till nästa år. I stället återgår man till onsdagarna, då med V86 Xpress, som veckans fokus.

”Inte blivit den framgång Solvalla siktat på”
Petter Johansson

– Tisdagarna har inte blivit den framgång Solvalla siktat på, trots att banan gjort ett bra jobb och verkligen försökt. Att Solvalla går tillbaka till onsdagar tror jag stärker både sport och spel. Med V86 följer ett medialt fokus och allmänt intresse som är svårt att skapa en vanlig vardagskväll, säger Petter Johansson.

Det detaljerade tävlingsschemat för 2020 kommer att fortsatt arbetas med under sommaren. Det väntas stå helt klart i månadsskiftet oktober, november.

Här är tävlingsschemat för 2020.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 11:48, 08 mars

Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:18, 08 mars

Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:00, 08 mars

Face Time Bourbon tillbaka till sommaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:28, 08 mars

Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:24, 08 mars

Spännande årsdebuter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:51, 06 mars

Fartfylld Floris Baldwin

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:48, 06 mars

Face Time Bourbon överlägsen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Startfältet är spikat – i Ulf Thoresens

Startfältet är spikat – i Ulf Thoresens

Vitruvio startar – och körs av Jorma Kontio. Daniel Redén byter häst till Double Exposure. Nu är startfältet definitivt till fina Ulf Thoresen Grand International.

750 000 norska kronor i förstapris har lockat ett riktigt starkt startfält till den här söndagens Ulf Thoresen Grand International som körs på Jarlsberg. Startfältet är nu klart – och spåren lottade.

Ovisst och oklart var det huruvida avstängde Alessandro Gocciadoro skulle komma med sina hästar till Norge, men när startlistan är klar är det avgjort att Vitruvio startar i storloppet. Precis som vid hästens seger i Oslo Grand Prix blir det Jorma Kontio som tar över tömmarna.

Daniel Redén hade från början med Sorbet i loppet, men valde i sista stund att byta häst. I stället blir det Double Exposure, senast tvåa i Jämtlands Stora Pris, som blir stallets bidrag i loppet. Det är Örjan Kihlström som tar plats bakom.

I Ulf Thoresens får vi också se Petri Salmelas stjärna Makethemark, som drog bricka tre, Joakim Lövgren-tränade Racing Mange som kommer från imponerande seger i Kymi Grand Prix och Ulf Stenströmers succé Handsome Brad.

De utmanas av fjolårets Elitlopps-vinnare Ringostarr Treb, som lottades till ett perfekt andraspår, årets Sweden Cup-chock Queer Fish och italienaren Voltare Gifont. Hemmalaget består av femårige fenomenet Gretzky B.R. samt Photo Lavec.

Här är startlistan:

Ulf Thoresen Grand International, 2100 auto:

1 Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
2 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
3 Makethemark – Ulf Ohlsson
4 Gretzky B.R. – Magnus Teien Gundersen
5 Racing Mange – Joakim Lövgren
6 Vitruvio – Jorma Kontio
7 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
8 Double Exposure – Örjan Kihlström
9 Photo Lavec – Tom Erik Solberg
10 Queer Fish – Ulf Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane på guldjakt i Halmstad
Nästa nyhet
Cyber Lane på guldjakt i Halmstad

Cyber Lane på guldjakt i Halmstad

I sin första start sedan den i Sweden Cup är Cyber Lane tillbaka på tävlingsbanan. Det när han beträder hemmabanan Halmstad för lördagens Gulddivisionen.

Första helgen i juli är Halmstadtravet i fokus, efter torsdagens övningar i Sprintermästaren väntar en full rikstotoomgång på lördagen. Gulddivisionen får besök av en av banans största artister.

Johan Untersteiner tar ut Cyber Lane igen. Den tidigare Derby-vinnaren startade senast då han blev trea i finalen av Sweden Cup. Mot sig på lördag får han, bland andra, Joakim Lövgrens tuffe Jairo, Rajesh Face, Coktail Fortuna och Lover Face – den senare gör här debut i regi Anders Svanstedt efter en lång sejour i Frankrike.

Lördagens högst doterade lopp är finalen av Stosprintern med 800 000 kronor till vinnaren. Den nu kompletta startlistan ses här nedan:

Gulddivisionen, 2140 auto:

1 Radieux – Örjan Kihlström
2 Lover Face – Stefan Söderkvist
3 Coktail Fortuna – Robert Bergh
4 Policy of Truth – Erik Adielsson
5 Rajesh Face – Lutfi Kolgjini
6 Cyber Lane – Johan Untersteiner
7 Deep Sea Dream – Björn Goop
8 Generaal Bianco – Peter Untersteiner
9 Tango Negro – struken
10 Jairo – Joakim Lövgren


Stosprintern, 1609 auto:

1 Miss Golden Wine – Tommy Karlstedt
2 Zeta Wise As – Kevin Oscarsson
3 Maggie Cash – Carl Johan Jepson
4 No Matter – Ulf Ohlsson
5 Dallas As – Robert Bergh
6 Fanny Chenal – Björn Goop
7 Fast Moving Cash – Kenneth Haugstad
8 Aleppo Pine – Örjan Kihlström
9 Global Well Off – Daniel Wäjersten
10 Felicity Shagwell – André Eklundh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt när Axl Rose återvände som vinnare
Nästa nyhet
Lätt när Axl Rose återvände som vinnare

Lätt när Axl Rose återvände som vinnare

Efter holmgången i Treåringseliten på Solvalla var Alessandro Gocciadoros tuffe treåring Axl Rose tillbaka som vinnare när han enkelt tog hem Gran Premio Citta’ di Napoli.

I den senaste starten fick Axl Rose nöja sig med ett tredjepris efter en tuff dust i Treåringseliten på Solvalla, men när Gran Premio Citta’ di Napoli avgjordes på Agnano under söndagen kunde den svenskuppfödde jättetalangen återvända till segerpodiet.

Tränaren Alessandro Gocciadoro körde Axl Rose tidigt fram för att överta ledningen och särskilt mycket mer dramatik var det aldrig tal om. Love You-sonen kunde mycket kontrollerat gå undan till seger på moderata 1.13,9a/2100 meter. En seger värd 55 000 euro. För Axl Rose var det här åttonde segern i karriärens tionde start.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny storseger för Lorentzons Guardian Angel Ås
Nästa nyhet
Ny storseger för Lorentzons Guardian Angel Ås

Ny storseger för Lorentzons Guardian Angel Ås

Anette Lorentzon tog en ny stor tränarseger när Guardian Angel Ås krigade till sig segern i The Cleveland Trotting Classic – på världsrekordtid.

Femårige Guardian Angel Ås, som tränas av Anette Lorentzon, har haft en strålande säsong så här långt. Archangel-sonen noterade fjärde raka segern när han på lördagskvällen hemförde pokalen i en stark upplaga av The Cleveland Trotting Classic på Ohio-banan Northfield Park.

Jason Bartlett satt i sulkyn bakom favoritspelade Guardian Angel Ås som tidigt kom fram i dödens på Emoticon Hanover. Lorentzons travare såg ut som en tiger när han slog klorna i ledaren i den sista svängen – och säkert gick undan till seger före en bra avslutande Muscial Rhythm.

Segertiden 1.09,6a/1609 var nytt världsrekord för femåriga hingstar och valacker på 800-meterbana. Förstapriset i loppet uppgick till 87 500 dollar.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Talangfyllde Tekno Jerven - trots galopp

Travtips

Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel

Travtips
måndag 11.41, 08 mars
Måndag Färjestad Lopp: 4 5 My Sea var mycket fin vid segern från ledningen för tre starter sedan och nu tror jag det blir ledningen igen. Det bör vara loppavgörande och vi har veckans första men säkert inte sista spets-och-slut-spel. Fick en jobbig resa nä...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.07, 7 mars

Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.12, 5 mars

Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.11, 5 mars

Bollnäs 5 mars: Spela smart – spela Art

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.11, 5 mars

Lunch-draget Solvalla: Smyga i draget och sedan…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 16.21, 4 mars

Östersund 4 mars: Troll Prinsen – det roliga draget till 12.50

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson