15 raka för Odd Herakles – passerade Atom Vinter

För Odd Herakles var det ännu en dag på jobbet som världens bästa kallblod. Jätte-favoriten behövde knappast förta sig när han på Jarlsberg grejade sin 15:e raka seger.

Femton raka segrar och fortsatt obesegrad i år med tretton raka. Det är facit efter Odd Herakles visit på Jarlsberg på lördagen. Uppgiften den här gången för den 11 för 10-spelade favoriten var att ta hem Arnt Haakestads Minneslopp. Den enda dramatiken var den att Ulsrud Tea faktiskt tog sig före till tät in i första kurvan, men när stoet sedan snart överlämnade blev återstoden programenlig.

Tom Erik Solberg kunde mest kontrollera fältet och se till att Ulsrud Tea blev kvar i vinnarhålet och därmed tvåa. Odd Herakles vann på 1.22,8a/2100, tjänade på det 60 000 norska kronor och klev med det också förbi legendariska Atom Vinter som Norges femte vinstrikaste kallblod genom tiderna. Nästa start väntas bli i Moe Odins Äreslopp om tre veckor.

Hickothepooh fick fritt – hann fram

Franske Bel Avis gjorde Frode Hamre-debut och en intressant start i Th Marthinsens Äreslopp, men gav slaget förlorat från ledningen redan i sista kurvan och slutade oplacerad. Segern tillskrevs i stället Hickothepooh som för Vidar Hop körde stafett mellan hästar och hittade loss invändigt. Jänkaren Bill’s Man höll starkt från dödens, men fick se sig slagen i sista steget. 1.13,3a/2100 var segertiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gimpanzee gjorde det

Gimpanzee gjorde det

Gimpanzee och Breeders Crown har blivit närmast synonymt. På lördagskvällen skrev Marcus Melanders superstar in sig i historierullorna när fyraåringen för tredje året i följd vann en final. En bedrift som endast en celeber skara tidigare lyckats med.

Både som två- och treåring har Gimpanzee (e. Chapter Seven) vunnit Breeders Crown-finaler och den svenskägde topptravaren var givetvis sugen igen när han som fyraåring äntrade Hoosier Park under lördagen då dag två av finalpassen avverkades. Uppdraget lyckades – Marcus Melander-träningen var den starkaste i loppet med en kvarts miljon dollar i förstapris.

Vunnit Breeders tre år i rad

Ordinarie körsven Brian Sears forcerade fram Gimpanzee till ledningen strax före halva distansen hade avverkats och den manövern innebar också segern. Tuffaste konkurrenten på pappret, Atlanta provade utmana genom sista sväng, men i stället var det Crystal Fashion invändigt som blev den mest närgångna. Fast Gimpanzee försvarade sig säkert för att vinna på 1.09,3a/1609.

Att vinna Breeders Crown i tre raka år från tvååringssäsongen blir Gimpanzee därmed den tredje att göra i historien; en bedrift som tidigare blott legendariska namn som Peace Corps och Mack Lobell lyckats med.


Manchego ordnade en ny pokal

Totalt har fem hästar i historien vunnit tre, eller fler, finaler av Breeders Crown – ytterligare en är Manchego (e. Muscle Hill). Nancy Takters femåring infriade lätt som favorit i finalen för äldre ston. Dexter Dunn lät Manchego attackera vid ingången av sista sväng, stoet kopplade ett till slut mycket enkelt grepp och stack undan med sträckta linor över upploppet. Vinnartiden blev 1.09,6a/1609. Här slutade Åke Svanstedt tvåa med Plunge Blue Chip.


Ny tung titel till Amigo Volo

Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker blev en ny framgång för Nifty Norman-tränade valacken Amigo Volo, som tidigare i år vunnit Kentucky Futurity. I segersulkyn också här Dexter Dunn som körde till spets efter knappt halva milen och sedan höll knappt undan för skrällen Play Trix On Me som störtdök invändigt. Amigo Volo bärgade segern på 1.10,2a/1609. Här blev Nancy Takters Ready For Moni bästa ”svenskhäst” med en femteplats.


Guld för Sebastian K-dottern

Breeders-finalen för treåriga ston blev en fin framgång för Sebastian K. – som fadershingst. Segern gick nämligen till Jim Campbells Next Level Stuff som hittade fritt spelrum på innerspåret och via en skarp avslutning säkrade segern på 1.09,6a/1609 körd av Tim Tetrick. Här var Sorella (Takter) tvåa i en tät kamp mot Ab’sattitudexpress (Wallin) och Hypontic Am (Melander).


Svenska silver för tvååringarna

Tvååringarnas finaler avgjordes redan på fredagskvällen och fick se On A Streak (e. Cantab Hall) vinna i klassen för hingstar och valacker. Luc Blais tränar vinnaren som kördes av Bob McClure och som hann fram invändigt över upploppet på 1.10,1a/1640 före Marcus Melanders In Range. Här var Svanstedts löfte Captain Corey femma, efter att ha spårat loppet i hårt tempo.

Linda Toscanos Lady Chaos (e. Cantab Hall) bärgade guldet för de tvååriga tjejerna, efter en tuff duell över upploppet mot Lucas Wallin-tränade Mazzarati. Vinnaren, framförd av David Miller, klockades till 1.11,4a/1609. Trea i loppet Åke Svanstedt med Splash Blue Chip.

Här ser du Gimpanzees seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane hela vägen
Nästa nyhet
Cyber Lane hela vägen

Cyber Lane hela vägen

Johan Untersteiner laddade för fullt och kunde sända Cyber Lane till ledningen. Det blev det vinnande draget. Very Kronos utmanade tappert från dödens – men var maktlös att ta sig förbi i Müllers Memorial på Jägersro.

Johan Untersteiners flaggskepp Cyber Lane har verkligen hittat toppformen och då kommer också segrarna. Den forne Derby-vinnaren vann starten, kunde sticka till ledningen och var därmed ett omöjligt byte att fånga. Valacken anförde C.L. Müllers Memorial från start till mål och segrade före en mycket tapper Very Kronos.

– Det var verkligen skoj såklart. Det var en hård kamp mellan två fantastiska hästar där framme men vi hade det bästa läget och då kunde vi också gå vinnande ur striden. Vi hade bra fart men det var inget ”tok”, så jag hade en bra feeling hela vägen. Nu är han klar för finalen om en månad och det är det vi siktar nu, sa Johan Untersteiner i ATG Live.

”Hade en bra feeling hela vägen”Johan Untersteiner i ATG Live

Cyber Lane var klart snabbast ut, spetsade och öppnade 10,6 första 500. Färske svenske mästaren Very Kronos fick därmed finna sig i att göra arbetet i dödens. Något som han gjorde med stort beröm; Cyber Lane fick sträcka på sig över upploppet, men höll ändå säkert undan till segern på 1.12,3a/2640. Ett förstapris på 400 000 kronor förde därmed Cyber Lane över 12 miljoner på segerkontot. Moni Viking, som gjorde första starten på två månader, fick ryggen på Very Kronos, gick en godkänd avslutning men kunde inte placera sig bättre än på bronsplatsen.


Urstark Rolls Royce höll för trycket

Mycket rejäl vinnare i Klass 1 i form av tungt spelade Rolls Royce. Här dundrade Hummer Scott till spets, klockade första 500 efter 06,3 och fortsatte i frisk fart. Björn Goop lämnade innerspåret och tog dödens 800 från mål med Rolls Royce som fick tidigt grepp om den rusande ledaren och urstarkt höll undan för fint avslutande Oscar L.A. och Gazoline Mearas. 1.11,1a/1640 var en trevlig vinnartid.


Untersteiner-hästar gjorde upp

Peter Untersteiner hade en kvartett till start i Diamanstoet, satt själv bakom favoritspelade Darah Bibo som fick ge sig iväg först i tredjespår in på slutvarvet. Det passade stallkompisen Velegance perfekt, som därmed fick en stark rygg och kunde avvakta till ingången av upploppet före attacken verkställdes. Velegance kopplade snabbt greppet och höll ifrån sig Ofelia O.E. – också från samma stall. 1.14,2/2160 visade vinnaren som kördes av Johan Untersteiner.


Säkert för Dragster efter prima lopp

Roger Malmqvists fajter Dragster har visat fin stil på sistone och nu blev det seger i Silverdivisionen. Erik Adielsson kunde ge valacken ett perfekt race; rygg på ledande favoriten Zap di Girifalco som kvickt tog sig till täten. Men när ledarhästen föll ur aktionen in på upploppet, blev det säkert för Dragster som redan funnit fritt spelrum. Mily gick en tung avslutning, men hade för långt fram för att fånga in vinnaren. Dragster klockades till 1.12,2a/2140.


Red Mile Brodde från start till mål

Klass 2 visade bli en enkel historia för Red Mile Brodde (e. S.J’s Caviar). Medan flera motståndare felade i starten prickade Jörgen Sjunnesson innerspåret perfekt, spetsade lätt och väl i ledningen såg man till att hålla tempot uppe. Konkurrenterna kunde därmed aldrig komma i någon farlig närhet och fyraåringen gick mycket lätt undan till segern. Ola Karlsson tränar Red Mile Brodde som vann på 1.13,9 över full distans 2140 meter.


Farlander Am knockade motståndet

Johan Svenssons Farlander Am har ruskig kapacitet. Femåringen lyftes ut till attack med kilometern kvar av loppet och i det läget hade Ingo fått bestämma i spets. Men Farlander Am hade ett blytungt sista varv att plocka fram; gick ledaren i närkamp in mot sista kurvan och slog bara klorna i Ingo in på upploppet. Stefan Persson fick njuta i sulkyn bakom den femstjärniga vinnaren som kom i mål på 1.13,0a/2140 meter.


Danske Dortmund starkast i stayern

Oktoberstayern blev händelserik. Efter en mycket snabb inledning (12,5 första 1000) kom Kennedy till täten, men överlämnade en stund senare till Dortmund. Det blev segerdraget för dansken som för Peter Untersteiner därefter höll hela vägen, före en starkt utmanade Kennedy. Indra’s Secret, som bar favoritmanteln, fick en tuff resa i både tredje- och fjärdespår på slutvarvet och föll tillbaka. Vinnande Dortmund, som tränas av Marc Baek Nielsen, segrade på 1.14,8/3180.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk Uppfödningslöpning - nu är det dags för kvalen
Nästa nyhet
Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Landets förnämsta titel för våra tvååriga travare ska avgöras i november. Men först väntar två uttagningar. Det är på onsdag som finalfältet i Svensk Uppfödningslöpning blir klart.

Precis som förra året körs uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning enbart på Jägersro. Dessa sker nu på onsdag och är två till antalet. Det är de sex främst placerade i vardera som får plats i finalen som avgörs på samma bana den 21 november. Vinnaren belönas då med 700 000 kronor.

Svante Båth med en kvintett

Hemmabanan och Solvalla dominerar i uttagningarna och flest hästar till start har Svante Båth med fem. I kvintetten inkluderas Breeders Course-vinnaren Mellby Jinx och Svampen-tvåan Cool Kronos. Andra namn att hålla ett extra öga på blir Conrad Lugauer-tränade Manual Flight, tvåa i Svampen, Adrian Kolgjinis trio med Aquarius Face i spetsen och Per Nordströms Good Vibes som efter två raka senast var tvåa i Breeders Course.

Svensk Uppfödningslöpning, uttagning 1, 1640 auto:

1 Tyrion – Giampaolo Minnucci
2 Match’Em – Erik Adielsson
3 Cool Kronos – Ulf Ohlsson
4 Opal Sjöhammar – Daniel Wäjersten
5 Good Vibes – Per Nordström
6 Icicle – Anders Eriksson
7 Aquarius Face – Adrian Kolgjini
8 Igor Sisu – Stefan Persson
9 Akilles Face – Dante Kolgjini
10 Lilliannes Love – Johan Untersteiner
11 Conrads Anette – Kim Eriksson
12 Midas Mirakel – Kevin Oscarsson

Svensk Uppfödningslöpning, uttagning 2, 1640 auto:

1 Aberdeen Face – Adrian Kolgjini
2 Seventh Heaven – Christoffer Eriksson
3 Islay Mist Sisu – Peter Ingves
4 Dowhatyoudodowell – Jeppe Juel
5 Felix Orlando – Per Nordström
6 Manual Flight – Conrad Lugauer
7 Loyal Cash – Giampaolo Minnucci
8 Mellby Jinx – Erik Adielsson
9 Chipper Kronos – Ulf Ohlsson
10 Global Catwalk – Daniel Wäjersten
11 Ain’t Misbehavin – Johan Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljoner på spel i Orsi Mangelli
Nästa nyhet
Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Ett av Europas mest klassiska treåringslopp avgörs på söndag. Stora pengar står på spel när årets Gran Premio Orsi Mangelli körs i Turin.

Finalen har en samlad prispott på lite mer än 250 000 euro när Gran Premio Orsi Mangelli avgörs på Vinovo-banan i Turin på söndag. Liksom tidigare körs det stora treåringsloppet genom två försök ur vilka de främst placerade går vidare till finalen senare på kvällen.

Gocciadoro har sex hästar

Alessandro Gocciadoro vann loppet i fjol med Axl Rose och är rikligt representerad också i år, han har sex hästar med och sitter själv bakom Bubble Effe och Bepi Bi, den senare var trea i Derbyt tidigare i år. Vinnaren av det italienska Derbyt, skrällen Bleff Dipa, som tränas av Holger Ehlert finns förstås också med i Orsi Mangelli. I startlistan hittar vi också Bolero Gar, som tidigare funnits i Timo Nurmos regi, samt stoet Balsamine Font som i Björn Goops regi tagit fem segrar på svensk mark i år. Dessutom har Paul Hagoort en duo med – däribland tyske Derby-vinnaren Wild West Diamant.

Orsi Mangelli, försök 1, 1600 auto:

1 Bleff Dipa – Roberto Vecchione
2 Barolo Roc – Santo Mollo
3 Kuyt F. Boko – Robin Bakker
4 Betta Zack – Andrea Guzzinati
5 Bolero Gar – Pietro Gubellini
6 Bubble Effe – Alessandro Gocciadoro
7 Boltigeur Erre – Andrea Farolfi
8 Bristol Cr – Gaetano di Nardo
9 Belen Hall Fas – Antonio di Nardo
10 Baresi Effe – Federico Esposito

Orsi Mangelli, försök 2, 1600 auto:

1 Wild West Diamant – Robin Bakker
2 Babirussa Jet – Antonio di Nardo
3 Bepi Bi – Alessandro Gocciadoro
4 Belzebu’ Jet – Vincenzo Luongo
5 Bigbusiness Arc – Andrea Guzzinati
6 Bonjovi Mmg – Giampaolo Minnucci
7 Bengurion Jet – Marco Smorgon
8 Banderas Bi – Roberto Vecchione
9 Balsamine Font – Santo Mollo
10 Bonneville Gifont – Antonio Velotti


Senaste vinnarna Orsi Mangelli:

2019: Axl Rose – Alessandro Gocciadoro
2018: Zarenne Fas – Antonio di Nardo
2017: Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
2016: Unicka – Pietro Gubellini
2015: Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson