Just nu:
11.08 Breeders Crown: Greenshoe direkt till final
10.27 Donato Hanover har kommit till Sverige
10.05 Sexfaldig miljonär från USA – till Robert Bergh
08.41 Världsmästaren inte aktuell för Elitloppet
22.34 BC: Betting Gangster slog tufft gäng
15.37 Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid
10.57 Herregud, vilka lungor hans hästar har
10.46 Hjärtproblem för Ferrari B.R.
09.48 Talangerna jagar segern i Svampen Örebro
08.28 Björn Goop till 2000 tränarsegrar

Halmstadtravet har fått ett nytt tillskott bland proffs-tränarna. Wihelm Paal har flyttat till Sverige.

Tyskfödde Wilhelm Paal, 55 år, är en meriterad kusk som har hunnit med över 2000 segrar i sulkyn. Han har också varit verksam som tränare i flera länder. Förutom Tyskland, även USA, Belgien och nu senast Italien.

Men från och med den här veckan är han det senaste tillskottet i Halmstadtravets tränarkår. Den svenska licensen är nu klar och han har öppnat en filial på Petri Puros gård i Eldsberga, utanför Halmstad, skriver Halmstadtravets hemsida.

Efter segern i Sweden Cup. Foto: ALN

För närvarande ryms nio hästar på ”Wim” Paals träningslista. Där inkluderas dubbel-miljonärerna Royal Blessed, som startar på Bjerke på lördag, och Pick Kronos.

Tysken har varit en ofta sedd gäst i Sverige genom åren och vann i våras Sweden Cup med Holger Ehlert-tränade Ringostarr Treb. Bland Wim Paals mest kända träningar genom åren kan nämnas Toss Out som bland annat slutade fyra i Elitloppet 1994.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 11:08, 16 oktober

Breeders Crown: Greenshoe direkt till final

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:27, 16 oktober

Donato Hanover har kommit till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:05, 16 oktober

Sexfaldig miljonär från USA – till Robert Bergh

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:41, 16 oktober

Världsmästaren inte aktuell för Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 22:34, 15 oktober

BC: Betting Gangster slog tufft gäng

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:46, 15 oktober

Hjärtproblem för Ferrari B.R.

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:48, 15 oktober

Talangerna jagar segern i Svampen Örebro

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Allt väl med Orecchietti – gick banjobb

Allt väl med Orecchietti – gick banjobb

Orecchietti fortsätter att göra framsteg mot en eventuell comeback. I onsdags var han tillbaka inne på Solvalla.

Stjärntravaren Orecchietti, numera åtta år, har under hösten långsamt jobbats för att förhoppningsvis kunna göra comeback på tävlingsbanan. Det efter en räcka av skadeproblem, senast ett läckage i en hjärtklaff.

Pasi Aikio. Foto: ALN

Träningsrapporterna fortsätter i dur. Under onsdagen var den fyrfaldiga miljonären inne på Solvalla för ett banjobb. Tillsammans med Pink Elephant gick han 1600 meter efter 1.23.

– Orecchietti kändes jättefin! Vi landade på runt 1.23 med en snabbare avslutning. Det blev precis ett så lugnt och fint träningsjobb som jag ville. Vi har varit så försiktiga med honom där vi tagit en dag i taget och det finns ingen anledning att stressa nu. Han kändes i alla fall jättefin och låg också bra i puls så allt var bra. Om allt ser fortsatt bra ut, så får han gå in till Solvalla om två veckor igen, säger tränaren Pasi Aikio till travkompaniet.se.

Läs även: Nu hålls tummarna för Orecchietti i comeback

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången
Roligare fredagsomgångar har man kanske upplevt på Solvalla men jag tycker åtminstone det känns spelvärt och det finns ett par favoriter att fälla. Spelar ett större system med ett tvåhästarlås samt en spik som kommer i sista där 5 Moni To Spare ska kunna köra sig till front tidigt och sedan hålla nosen först hela vägen.

Spiken
5 Moni To Spare (V65-6)

Låset
1 Knugen Palema & 2 Interest Sånna (V65-2)

Dragen
1 Miss Golden Quick (V65-1)
9 One More Rebel (V65-4)
5 Too Cool To Care (V65-5)

V65-systemet (spel för sex rätt)
V65-1: 1,4,5,10,12 (res 2-6)
V65-2: 1,2 (res 4-8 )
V65-3: 1,5,6,8,12 (res 7-10)
V65-4: 1,2,7,9,15 (res 5-6)
V65-5: 1,2,4,5,7,8,9,15 (res 6-14)
V65-6: 5 Moni To Spare (res 3-11)

5x2x5x5x8x1 = 2000 rader/kronor

Dubbelförslaget
1,7 – 5 x 300
9 – 5 x 200
2,15 – 5 x 100

1000 kronor

V65-1

RANKING A: 5-4. B: 10-1-12-2-6-9-3. C: 11-7-8.

Spetsanalys:
Väldigt svårbedömd spetsstrid där inte många visat, eller fått chansen att visa, något av värde på den fronten. 1 Miss Golden Quick har från spår fem på startvolten (resten bakspår) men klev iväg okej den gången utan hon kom runt helt bra heller. Innerspår nu och dessutom aviserar stallet barfota runt om – vad kan det ge för effekt? 2 Ponderosa Face utmanar men jag klämmer ändå till med att Miss Golden Quick håller täten!

Loppanalys:
Stolopp stängt vid 40 000 kronor och en hel del orutinerade donnor. Stefan Melander har hela fem hästar till start och 5 Rum Swizzle låter man smått lyrisk om från stallet. Per Lennartsson körde fram utvändigt om ledaren 1500 kvar senast och även om treåringen aldrig kunde utmana höll hon farten starkt som trea bakom stallkamraten 4 Tweet Hanover. Cantab Hall-dottern satt då i rygg på ledaren och höll bra till andraplatsen. Dessa två har duellerat tidigare och näst senast höll Tweet Hanover starkt från dödens i ett lopp där Rum Swizzle vann. Det känns som ett denna duo är vassast av dem på framspår och dessutom ryktas det om barfota på den sistnämnda. Plockar dessutom med 10 Firewire som vann på styrka senast och som verkar vara av det rätta virket.

12 Banthechocolate vann på en fin tid senast och har visat fin fart under hovar i sina tre framträdanden hittills. Jorma upp är inget minus men utgångsläget drar ner chanserna. Inte borta.

1 Miss Golden Quick har både läget och formen och är dessutom anmäld barfota runt om. Pass upp!

V65-2

RANKING A: 2-1. B: 4-8-5-6-9. C: 10-3-7.

Spetsanalys:
Intressant spetsstrid att vänta där 1 Knugen Palema har lottats till innerspår och Visbyhästen är inte alls oäven bakom bilen. Dock tror jag att 2 Interest Sånna är snabbare och Jenny Brunzell kommer ladda rejält. Tippar den sistnämnda!

Loppanalys:
Montélopp över korta häcken och ett par rätt dugliga hästar under sadel. 2 Interest Sånna fick bestämma i ledningen och hade sedan inga problem att värja sig från konkurrenterna. Hingsten trivs i just den positionen och har dessutom visat att han tål att dra i jämnt, hårt tempo. Distansen ser jag som ett plus om Jenny Brunzell väljer det upplägget och förhandsintervjun säger hon dessutom att hästen inte var som bäst vid triumfen på Kalmar men att han känns klart bättre nu trots att han beträtt tävlingsbanan på drygt en månad. Jag tror knappast att ekipaget missar spets från detta läge och sen leder man länge.

Väljer dock att låsa loppet på två hästar och 1 Knugen Palema utgör andra halvan. Adams Hall-sonen gör första starten under sadel men känns som den typ av häst som kommer passa i disciplinen. Får ett fint lopp bakom Interest Sånna och i monté får man alltid chansen.  Bara 4% i skrivande stund vilket känns alldeles får lågt.

V65-3

RANKING A: 1-5-8. B: 6-12-7-10-11-9. C: 4-3-2.

Spetsanalys:
Klar fördel 1 Griminal Jack från innerspåret bakom bilen och jag tror ingen av de utvändiga tar en längde på Joni-Petteri Irri.

Loppanalys:
Återigen ett sprinterlopp med en hårt betrodd duo från Timo Nurmos. 1 Griminal Jack är bästa chansen av dessa enligt mig sett till förutsättningarna. From Above-sonen övertygade vid fullträffen senast och är nog tillräckligt snabb ut för att hålla innerspåret denna gång. Sen får man se hur mycket det kostar men fyraåringen har faktiskt två av tre från spets. 8 Global Rebellion är inte i sämre slag än stallkamraten men har lottats till bricka åtta bakom bilen. Står vettigt inne i loppet och är långt framme om man inte blir hängande från början.

5 Benji Dana är en grundkapabel häst som dock inte lyckat fått någon kontinuitet i sitt tävlande det senaste halvåret. Valacken har varit grymt bra vid segrarna både på Romme och Gävle men har sedan ådragit sig småblessyrer som bromsat formkurvan. Nu har han inte startat på drygt en månad men en häst av hans kaliber kan inte nonchaleras.

6 Kanerva felade från start senast men kunde ändå kliva runt konkurrenterna på slutrundan. Start insats från Varenne-sonen och skulle han lyckas hålla sig till rätt gångart hela vägen denna gång kan han utmana.

12 Mon Cherie Ass har inte fått till det på svensk mark hittills och känns dessutom bortlottad. Thorsten Tietz sa inför loppet senast att hästen kan en 13-tid men det ska till en hel del för att han ska hinna fram.

V65-4

RANKING A: 7-1. B: 9-2-15-5-6-12-11. C: 13-10-3-4-8-14.

Spetsanalys:
Björn Goop vänder bort konkurrenterna i volten och tar kommandot 1 Prince Poppycock.

Loppanalys:
Svensk Travsports Grundserie och återigen får vi se 7 Höwingssilberpfeil i huvudrollen. Efter segern på Solvalla 16/10 gjordes femåringen till ännu större favorit i den efterföljande starten men fick inte aktionen att flyta och föll tungt som 64-procentare. Valacken är hårt bertodd även denna gång men jag tycker han känns svårbedömd sett till senaste insatsen samt utgångsläget. Samtidigt möter han minst sagt ett ihåligt gäng och frågan är vem som vinner detta om inte Dennis Spangenberg lyckas lotsa skimmeln förbi rasket.

En kandidat kan vara 1 Prince Poppycock som har spetsläge och där har hästens bästa resultat kommit. Valacken har kanske inte imponerat något större men får nu Björn Goop i sulkyn och det tillsammans med spåret gör ekipaget intressant.

9 One More Rebel hamnade fel på det senast men gick godkänt till slut och detta var fyraåringen första start på nästan åtta månader. Hästen gör sällan dåliga prestationer och har dessutom härdats mot tuffa jämnåriga konkurrenter.

2 Jeppas Picasso och 15 Iambillythekid är två tidiga garderingsbud. Fem streck totalt.

V65-5

RANKING A: 8-7-5. B: 4-9-1-15-2-6-14-11. C: 12-13-10-3.

Spetsanalys:
Fem ekipage på grunddistansen och jag tror detta står mellan 2 Bambi Flash och 5 Too Cool To Care. Den sistnämnda har inga hästar utvändigt om sig och borde kunna få ett fint anlopp med tanke på det. Håller dock Mats L Anderssons travare som knapp spetsfavorit.

Loppanalys:
Stolopp över 2140 meter med riktigt många hästar om budet. Jag streckar nio av dem men känner mig inte alls säker med enbart dem. 8 First Visit borde kanske ha vunnit senast men kunde inte stå emot både Enjoy Boko och Tricia sista biten. Muscle Hill-dottern har en seger i pipeline och det är inte omöjligt att den kommer nu. Tippas med viss tvekan men i ett öppet lopp tycker jag hon känns hetast!

7 April Sisu höll bra från spets i ett billigare lopp senast och det var hennes första vettiga insats på länge. Annars har det mest blivit galopper och plumpar om vartannat men denna fyraåring kan bättre.

5 Too Cool To Care drog i tufft tempo näst senast men fick se sig passerad sista 100 av Happy Pal. Sist blev det galopp i starten men treåringen är inte alls så tokig i grunden. Skulle gynnas av trava i ledningen men kan få svårt att komma dit.

4 Photo Girl galopperade kort efter start i sin comeback och formen får därmed betecknas som diffus. Duger normalt i klassen och ska med på lappen

9 Mad Diva har inte fått till det fullt ut men visar då och då upp fartresurser. Stoet är ännu utan seger det kan vara dags att spräcka den nollan idag.

Både lägesgynnade 1 Viva Las Divas och härdade 15 Moonshine All Over platsar på systemet tillsammans med 2 Bambi Flash.

V65-6

RANKING A: 5. B: 3-11-12-7-10-13-1. C: 8-6-14-15.

Spetsanalys:
1 Lucky Larry kommer säkert in i första sväng som ledare men jag tror nog att Klaus Kern släpper till 5 Moni To Spare.

Loppanalys:
2140 meter och voltstart men en given favorit i fine 5 Moni To Spare. Fyraåringen comebackade på Eskilstuna 6/10 och var då duktig som tvåa efter att hart kört fram utvändigt ledaren med varvet kvar. Valacken hände dessutom på en töm men såg sedan klart bättre ut vid spetssegern på Solvalla. Detta är helt klart hästen att slå i loppet och lyckas Kenneth Haugstad komma till täten tidigt borde segerchansen vara god. Gynnas av två strykningar där framme och detta ser ut som en toppchans på förhand. Spik!

3 Digital Extreme är en duglig häst som återkommer efter vila och som dessutom gör debut i ny regi. Treåringen kan öppna snabbt och borde kunna få ett fint lopp där framme men jag tror inte han rår på min spik.

11 Top Of The World avslutade godkänt mot tuffa hästar senast och vann från spets gången innan det. Fyraåringen har klart bäst statistik i just ledningen, där sju av åtta segrar har tagits, men hästen går också bakifrån.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Besviken om han inte vinner"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Besviken om han inte vinner”

V65 Solvalla: ”Besviken om han inte vinner”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han vann från spets senast på Kalmar men kändes faktiskt inte som bäst för dagen. Jag har kört honom i dag torsdag och han känns betydligt bättre och förväntar mig en vassare insats imorgon. Läget är perfekt och jag tror vi tar ledningen igen. Sen tycker jag inte att motståndet höll värsta klassen och jag blir faktiskt besviken om han inte vinner. Han är klart bäst barfota runt om och vi siktar på samma balans, säger Jenny Brunzell om Interest Sånna (V65-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Miss Golden Quick – Hon verkar bli allt bättre och allt är bra. Hon har ett fint läge och kan öppna bra från start. Balansen bestämmer jag senare. Hon brukar tävla med skor runt om men det kan bli ändring nu, säger Timo Nurmos.

2 Ponderosa Face – Hon har väl inte direkt övertygat men svarade för en positiv insats näst senast. Hon är fin i jobben och det blir barfota fram, säger Kenneth Haugstad.

3 Showcase – Hon fick ett för tufft lopp senast men kämpade väl ända på skapligt i spåren. Utgångsläget är bra men vi siktar på ett smyglopp och känns hon väl inte som den hetaste av våra hästar i loppet. Troligtvis barfota runt om, säger Marcus Schön.

4 Tweet Hanover – Hon är inte alls en så tokig häst som stått för två fina andraplatser. Björn Goop upp känns intressant på henne och jag tycker hon är värd en varning. Vi har pratat om att rycka skorna på henne men vi får se hur banan ser ut på fredag, säger Marcus Schön.

5 Rum Swizzle – Hon är faktiskt en ruggigt läcker häst som nu fått två lopp i kroppen och varit väldigt bra. Hon verkar vara under rejäl utveckling jag tycker att hon är den bästa chansen av våra hästar i loppet. Till och med den bästa chansen i omgången. Skor runt om, säger Marcus Schön.

10 Firewire – Hon fick gå först i tredjespår sista varvet senast men kämpade på fint och lyckades vinna loppet. Hon har visat prov på fin styrka men har heller inte fungerat klockrent i aktionen. Med en liknande insats som senast duger hon långt men Rum Swizzle är en bättre chans. Barfota runt om, säger Marcus Schön.

11 Escape Rope – Hon har fått startat på kontinuerligt men nöter väl mest bara på utan att glänsa. Vi ligger lågt på förhand när det gäller henne och hoppas på en slant. Barfota fram, säger Marcus Schön.

Lopp 2, V65-2

1 Knugen Palema – Han gör första starten i monté men kändes fin i kvalet enligt henne som red. Jag tycker annars att hästen verkar vara i skaplig form trots att han inte startat på ett tag men kanske kommer det fattas lite. Vi möter dessutom ett par dugliga hästar och jag tycker han är svår att sätta in i sammahanget. Barfota runt om, säger Torbjörn Östergren.

2 Interest Sånna – Han vann från spets senast på Kalmar men kändes faktiskt inte som bäst för dagen. Jag har kört honom i dag torsdag och han känns betydligt bättre och förväntar mig en vassare insats imorgon. Läget är perfekt och jag tror vi tar ledningen igen. Sen tycker jag inte att motståndet höll värsta klassen och jag blir faktiskt besviken om han inte vinner. Han är klart bäst barfota runt om och vi siktar på samma balans, säger Jenny Brunzell.

4 Big Finish – Han har tävlat bra i monté och felfri är han rätt bra. Han galopperade direkt senast och är lite speciell av sig. Startbil är en fördel för honom och han tränar bra. Skor runt om, säger Mattias Djuse.

9 Daydream – Hon var duktig senast men det var lättare motstånd då och nu ser det värre ut. En fjärde-femteplats är realistisk. Det blir skor runt om, säger Dennis Spangenberg.

Lopp 3, V65-3

1 Griminal Jack – Läget med innerspår bakom bilen kan vara en fälla men hästen verkar bra i ordning och allt är väl. Det blir skor runt om, säger Timo Nurmos.

5 Benji Dana – Han har inte startat på ett tag nu men känns pigg och alert. jag tycker dock det har blitivt lite långt mellan starterna men samtidigt är detta en häst som duger i klassen. Jag tycker att han utvecklat sin startsnabbhet så därför provar vi kort distans. Helt borta är han givetvis inte och vi kör barfota fram samt med öppet huvudlag, säger Rikard Lindh.

6 Kanerva – Han har svårt att sköta sig men kunde vinna senast trots inledande galopp vilket såklart var imponerande. Då var det voltstart och att det är startbil nu är en klar fördel. Hästen kan en hel del i grunden och skulle han fungera fullt ut går motståndare inte säkra. Skor runt om, säger Niklas Johansson.

8 Global Rebellion – Hästen är lite trög av sig och efter uppehåll så kan det behövas lopp i kroppen. Läget är dessutom inte så roligt. Det blir skor runt om denna gång, säger Timo Nurmos.

12 Mon Cherie Ass – Hon har lite problem med travet i kurvorna men hon är stark och bra. Läget är inget vidare men hon fungerar även bakifrån. Hon är fin i jobben men ogillar om det körs långsamt. Barfota fram, säger Dennis Spangenberg.

Lopp 4, V65-4

1 Prince Poppycock – Han har ett mycket fint utgångsläge då han är rejält startsnabb och bör spetsa. Hästen är fin i jobben och vi har Goop upp. Jag är optimist och siktar på barfota runt om samt att leda runt om, säger Jevgenij Ivanov.

2 Jeppas Picasso – Han var sämre senast och hade problem med halsen. Nu är han fin i jobben och kan duga bra här. Mest troligt blir det skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

5 Endurance – Han springer mest på halvfart och har inte riktigt fattat vad detta går ut på ännu. Insatserna har varit ojämna och vi ligger lågt tills han visar bättring. Vi siktar på barfota runt om igen om banan tillåter det, säger Marcus Schön.

6 Signmeup – Han har svarat för två bra insatser på slutet och allt verkar fortsatt väl med honom. Han är lite entaktad av sig och jag har ingen känsla av att det blir någon snabbstart från detta spår. Knappast spets. Vi kör barfota fram, säger Mattias Djuse.

7 Höwingssilberpfeil – Han travade inte som bäst senast men ska vara bättre nu. Med klaff från det här luriga läget så bör det vara fin segerchans. Han tränar mycket bra och det blir barfota runt om, säger Dennis Spangenberg.

9 One More Rebel – Han var duktig i comebacken senast och står rätt fint inne i loppet. Det bör kunna vara en platschans här. Vi kör honom med skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 5, V65-5

1 Viva Las Divas – Hon har fått en liten paus och är åtgärdad. Jag tror hon kommer behöva loppet i kroppen och vi siktar på att glida med till en slant. Barfota fram, säger Marcus Schön.

3 O.M. Breakindishes – Hon var duktig senast men det ser ut att vara ett rätt så tufft lopp här och jag tror inte på någon större segerchans. Barfota bak, säger Jevgenij Ivanov.

7 April Sisu – Hon höll farten bra efter en hård öppning senast. Spåret är jag nöjd med och formen verkar fin. Det kan bli barfota runt om denna gång, säger Mattias Djuse.

8 First Visit – Hon har gått helt okej på slutet men trodde väl kanske att hon skulle kunna rinna undan senast. Formen verkar i alla fall vara riktigt på gång och jag tror vi kommer sätta på en henne ett norskt huvudlag denna gång. Barfota fram, säger Marcus Schön.

Lopp 6, V65-6

5 Moni to Spare – Han har nu gjort två starter efter vila och kommer mer och mer. Sist vann han på ett bra sätt och jag tycker han känns klart uppåt för dagen. Volstart och spår kanske inte är det optimala med tanke på hur stor han är men samtidigt är han travsäker så jag tror inte det är någon galopprisk. Han startar väl alltid med chans i den här klassen och är hller inte beroende av ledningen men han har givetvis fungerar oerhört bra i den positionen. Inga ändringar, säger Niklas Johansson.

6 Home Front – Han var inte som bäst på Romme senast men jag tror inte att han trivdes på distansen och vi glömmer den insatsen. Han har gjort fina lopp i USA men har inte fått till det här. Jag vet inte hur han kan öppna från springspår men vi får smyga ner till sargen och lifta med. Skor runt om, säger Marcus Schön.

7 Bella Beluga – Hon har fått ett lopp i kroppen efter tävlingsuppehåll och borde vara bättre nu. Jag tycker kanske inte hon varit lika bra i år och ligger aningen lågt på förhand. Barfota fram, säger Marcus Schön.

12 Stirling Cheer – Hon håller kanske inte samma form som tidigare och har agerat ojämnt. För hon ligga på rulle kan hon avslut vasst men på det hela taget tycker jag hon måste visa mer. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious tillbaka - startar på Solvalla
Nästa nyhet
Delicious tillbaka – startar på Solvalla

Delicious tillbaka – startar på Solvalla

Stjärnglans sprids över Solvalla-kvällen på onsdag. Delicious är nämligen tillbaka på banan.

Blir det möjligen en start i Prix d’Amérique i vinter för Delicious? Det är fortfarande den stora frågan. Nästa start för Daniel Redéns ”supermerca” blir i alla fall redan på onsdag.

Femte raka för Delicious? Foto: ALN

Det är Peace Corps lopp med 80 000 kronor i förstapris och som körs för stoeliten, som är kvällens höjdpunkt på Solvalla. Delicious, som vanligt körd av Örjan Kihlström, får en tråkig inledning då hon lottats till bricka elva bakom bilen.

Delicious kommer till loppet med fyra raka, högst imponerande, segrar i bagaget. Senast det begav sig var när hon vann Silverhästen förra lördagen.

Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Eketorpets Tess – Peter Untersteiner
2 Mousse – Daniel Redén
3 Ruby Trap – Stefan Melander
4 Georgina Corner – Dennis Spangenberg
5 Blue Martini Ås – Kenneth Haugstad
6 Britt Hudson – Thomas Dalborg
7 Rugiada Dei Rex – Erik Adielsson
8 Askens Valencia – Jorma Kontio
9 Talk the Talk – Torbjörn Jansson
10 Air Frame – Per Lennartsson
11 Delicious – Örjan Kihlström
12 Twigs Voici – Pekka Korpi

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt besked: Gaffelbandsskada för "Super-Silje"

Travtips

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober
Toppsport mitt i veckan på Axevalla denna höstdag med ett par uttagningslopp till Breeders Crown att sätta tänderna i. Tänkvärt är att det primära för många i BC är att ta sig vidare och det kan påverka balans/utrustning och taktik. Jag har analyserat det...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.30, 11 oktober

Romme 11 oktober: Malmin gästar Romme och vinnarcirkeln

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 10 oktober

Gävle 10 oktober: Elias – vår man i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.19, 9 oktober

Solvalla/Åby 9 oktober: Odessa Celeber avslutar!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson