Efter flera lopp mot yppersta eliten var det dags för Volstead att beträda vinnarcirkeln igen. Femåringen var riktigt rejäl då han vann American Trot från dödens.

Volstead har i sina senaste starter matchats mot stenhårt motstånd – de tre senaste gångerna i lopp som vunnits av stallkompisen Nuncio.

När det på Romme under lördagen var dags för en ”vanlig” Gulddivisionen, tillika American Trot, slog Stefan Melanders fine jänkare till med en seger. Det på ett rejält sätt.

Volstead bjöd på ett segersmil. Foto: ALN

– Han har varit bra hela säsongen och gör alltid bra lopp. Det är en riktig kämpe det här och gör alltid sitt oavsett position. Det blev hårt i mål, men det räckte, sa kusken Örjan Kihlström efter segern.

Coldtown gick i ledningen, öppnade första 500 efter 1.10 och fick Volstead i dödens med varvet kvar. I den positionen skulle Cantab Hall-sonen bli kvar – och från den positionen bärgades guldet.

Coldtown ville emellertid väldigt ogärna ge sig och kontrade tillbaka i upploppsstriden, men Volstead höll alltjämt nosen först och kunde kirra 150 000 kronor genom seger på 1.11,2a över 1640.

***

Fossens Bonus fortsätter att övertyga. Foto: ALN

*Magnus Jakobsson har en häst för eliten i Fossens Bonus. Som stor favorit infriade han säkert i Silverdivisionen.

Sexåringen gled till ledningen, varvade på 14,5 och var aldrig hotad. Carabinieri gick ett starkt slutvarv och blev tvåa, men Fossens Bonus vann väldigt lätt på 1.13 blankt full distans.

– Det blev ett önskescenario för oss så som det blev. Det är en riktigt fin häst det här och nu siktar vi mot finalerna, sa Jakobsson.

*Veijo Heiskanen fixade segern i långloppet Charlie Mills Race. Med Tellmeastory övertog han täten efter 600 meter. Över sista bortre långsidan skärptes tempot rejält och fyraåringen kunde sedan vinna smått överlägset före Picasso Tilly från vinnarhålet. Segertiden: 1.15,7 över 3160 meter.

Tellmeastory bäst i långa loppet. Foto: ALN

*Björn Goop satt bakom vinnaren i Dubbelcupens final. Med Joker C.K., tränad av Sverre Hjörneröd, körde han sig tidigt till ledningen. Efter ett ryck med 500 meter kvar kunde övriga aldrig komma i närkamp och femåringen vann lätt på 1.25,8a över 2160.

*Stenhårt i mål i Klass 2. Niagara Broline anförde fältet från första metern, men när Erik Adielsson fick lirkat ut Island Life från vinnarhålet över upploppet spurtade Peter G Norman-träningen sylvasst. Island Life hann fram till målfotoseger på 1.14,5a full distans.

Eriksson och Röcklinger nöjda. Foto: ALN

*Get A Winner var bästa hästen i Klass 1. För Ulf Eriksson vann Björn Röcklinger-fuxen från dödens. Jämn strid över upploppet mot ledande Digital History, men kort före mål kopplade Get A Winner greppet och vann på 1.13,9a på 1640.

*Peter G Norman var på väg mot ny seger då han kopplat grepp med Valeur i Bronsdivisionen på upploppet, men ute i vida spår kom Jorma Kontio susande med Zenit Brick. Timo Nurmos-valacken fick segern precis på linjen och klockades till 1.13,7a över 2140.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Duvaldestin-vinnare i franskt maratonlopp

Duvaldestin-vinnare i franskt maratonlopp

När ”maratonloppet” Prix de la Ville de Caen avgjordes under lördagen, var det Univers de Daidou och Thierry Duvaldestin som var starkast till slut.

Det fanns inga svenskar med när kraftmätningen Prix de la Ville de Caen kördes i franska Caen på lördagen. Loppet såg i stället en liten överraskning i åttaårige Univers de Daidou.

Thierry Duvaldestin körde själv Jag de Bellouet-sonen som inledde i andraspår, sedan klev ned på innerspår och över upploppet kunde avgöra säkert efter att ha letat sig loss mellan hästar.

Långa distansen 4400 meter klarades av på 1.16,2 och förtjänsten blev 36 000 euro. Tiburce de Brion slutade tvåa, Venosc de Minel trea och favoriten Briac Dark mattades till slut och blev sjua.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
D'One slipade på USA-formen i kvallopp
Nästa nyhet
D’One slipade på USA-formen i kvallopp

D’One slipade på USA-formen i kvallopp

D’One har ännu inte fått något ”riktigt” lopp i USA i år, men under fredagen var svenskan ute och slipade på formen i ett kvallopp.

Förra året hade D’One stora framgångar i Nordamerika, men hittills i år har det svenska stoet inte gjort något lopp – då flera försök blivit inställda.

BC nästa helg. Foto: ALN

Men under fredagen fick sexåringen känna på Meadowlands. Det då hon, utrustad med Tim Tetrick i sulkyn, testades i ett kvallopp.

Roger Walmann-tränade D’One kom i mål som tvåa, bakom Nowucit Nowdount, och klockades till 1.11,0a över engelska milen.

D’One gjorde sin senaste start i Sto-EM på Solvalla i mitten av augusti och laddas nu för att försvara sin titel i Breeders Crown nästa helg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin sugen på nytt rekord - Gävle nästa
Nästa nyhet
Tekno Odin sugen på nytt rekord – Gävle nästa

Tekno Odin sugen på nytt rekord – Gävle nästa

Kan det bli en ny rekordnotering för Tekno Odin? På torsdag kväll intar den snabbfotade norrmannen Gävletravet.

För elva år sedan klämde Järvsöfaks till med 1.17,9 på Gävletravet. Fortfarande den snabbaste tid som ett kallblod travat. På torsdag dyker Tekno Odin upp på samma bana i ett försök att hota rekordet.

Vilken tid kan Tekno Odin springa? Foto: ALN

Tekno Odin, som kommer till loppet med nio segrar på sina tio senaste starter, har på sistone noterat både världsrekord över medeldistans och norskt rekord.

I torsdagens lopp i Gävle, ett försök i Dubbelcupen, möter han bland andra den svenska mästaren Odin Tabac.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Norheim Faksen – Erik Adielsson
2 Finnskog Sjefen – Torbjörn Jansson
3 Cali Maks – Jorma Kontio
4 Guli Järven – Jan-Olov Persson
5 Tekno Odin – Öystein Tjomsland
6 Titan Tabac – Håkan Wallberg
7 Mofaksan – Ove A Lindqvist
8 Torpa Glad – Kaj Widell
9 Junifaks – Ulf Ohlsson
10 Odin Tabac – Jörgen Westholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker

Fredag: V64-tips till Umåker

V64 Umåker 21 oktober

Omgången: Jag gör ett ”TV-system” och spikar i båda avslutande avdelningarna – men då en av dessa är inte alls favorit blir det hela intressant! Lycka till!

Spikarna: 9 Pascha Tilly (V64-5) och 3 Going Ribb (V64-6) tror jag hårt på. Båda är mycket bra för klassen och formen sitter där och jag avslutar med dubbla spikar.

V64-förslaget är på 1.458 kronor (Endast sex rätt).

1-2-3-9-6-4 (7-12)
11-10-6-4-9-5-2-8-1 (7-12)
12-9-8-14-10-2-13-6-3 (5-1)
6-12-10 (1-11)
9 Pascha Tilly (1-7)
3 Going Ribb (6-1)

6x9x9x3x1x1 = 1458 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

9-3 x 1000 

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 2-3-9-6-4 C: 7-12-11-5-8-10

Spetsanalys: Katla Kiro vill till ledningen, men jag tror inte att hon har någon chans att svara Guli Gry.

Loppanalys: 1 Katla Kiro är verkligen megafavorit spelad till 70% av insatserna, det är mycket! Hon har utvecklats mycket och då det är fördel för stona har hon en mycket bra uppgift, inget snack om det. Hon visade stor fart senast, men det stämde inte alls med travet och hon hoppade flera gånger – men hade ändå varit långt framme utan galopp in på upploppet. Hon fick fäör dåligt fäste i banan menar tränare Bjurman. Man ändrar till öppet huvudlag mot helstängt, och det är ändå inget plus och 1600 meter är ingen favoritdistans heller. Jag tror inte hon håller spets, men kan köras dit sedan och vinner troligen. Men som megafavorit med flera galopper senast så garderar jag.

Flera har chans om favoriten kommer bort, 2 Guli Gry står bra till och är den troliga ledaren inledningsvis i alla fall. 9 Lome Lykt har varit med på V75 och fått hårdhet och var bra vid segern. Inte startat sedan juni sätts inte på pluskontot. Ohlsson på 3 Lottman är intressant och läget perfekt.

V64-2:

Ranking: A: 11-10 B: 6-4-9-5-2-8-1 C: 7-12-3

Spetsanalys: Lurigt! Alva Sisu kanske är mest intresserad och hon kördes till spets från femtespår, för att släppa. Luxury Dream har spetsat med sämre spår och kanske försöker ta emot. Även 2 och 4 kan öppna, och orutinerade kuskar dessutom gör det ovisst!

Loppanalys: 9 Castanya Am är favorit med tre raka segrar i bagaget. Senast vann hon från ledningen via 15,5 sista varvet, men nu är det andra förutsättningar och hon är bara en av flera i garderingslopp.

11 From Heaven High får tipset som visat kapacitet vid bra dag och vid båda segrarna har hon varit bra. Det var fullgott senast då hon visade 14-fart sista 800 metrarna och liknande insats tror jag duger här. Kusken fick bra fart på henne för tre starter sedan.

Intressant är 10 Vanilla Streamline som efter regibyte varit klart uppåt och senast vann hon via 13,5 sista varvet på mycket rejält vis.

6 Alva Sisu är en fin typ som ska kunna bättre än visat, bra som tvåa och senast hade hon infektion så det glömmer vi och nu finns viss spetschans. 4 Scarlet Susie står bra inne och har en bra speed om det klaffar.

V64-3:

Ranking: A: 12-9 B: 8-14-10-2-13-6-3 C: 5-1-4-11

Spetsanalys: Shiwer W.F. med startraska Janne Norberg tror jag är spetshästen, spetsade från tredjespår senaste med framspår.

Loppanalys: Jag har gillat intrycket på 12 Dragondamour Sisu och det var riktigt snyggt sätt hon jagade ifatt undflyende häst senast och enkelt klev förbi på upploppet via 12,5 sista varvet – i ganska obesvärad stil dessutom. Jag tror hon har bra chans, men läget är jobbigt för treårigt sto – plus att Ohlsson hoppar upp. Tänkbar utgångshäst men jag spelar mattelapp.

9 Guiseppe Boko räknas, det ser ut att finnas mycket i hästen som redan vunnit tre lopp under året. Det var både bra och dåligt senast vid segern för han hängde väldigt mycket på en töm och det var först då han kom förbi de innanför och han sprang rakt ner mot ledaren (från att ha varit i vida spår) som han tog fart och vann säkert. Får man honom att springa rakade är han given. Dessa är klart mest spelade, och bästa hästarna men då det är lite frågetecken på båda kan det smälla till.

6 Tip Jar är ganska betrodd, men begränsad och det var inget bra lopp han var tvåa i senast och han borde ha vunnit det.

V64-4:

Ranking: A: 6-12-10 B: 1-11-5-8-13-14-3 C: 4-7-9-2-15

Spetsanalys: Jag tror att Dirty Dancing In körs till ledningen, om inte annat efter en bit i andravågen då de lär ha respekt för henne.

Loppanalys: Tre hästar känns tryggt här, alla betrodda men det får jag ta. 6 Dirty Dancing In var sämre senast då hon mest höll farten på V75. Hon har gått på V75 tre raka starter för Linderoth och såg dunderlavad ut mellan hästar näst senast då hon inte fick chansen i finalloppet och före det bra spurt som tvåa. Det borde vara bra chans att hon forceras till spets med springspår och då hon är långstegad.

10 Trading är en fin häst som tillhörde kulltoppen som treåring och nu är hon på väg mot toppformen igen, hon vann ett kval till Oaks bland annat förra året. Hon gick bra senast lite i skymundan som trea där en jätteskräll (Perfect Dynamite) plockade ner 11 för tio-favoriten Le Miracle. Det var positivt och hon kan fälla alla.

Travade illa gjorde 12 Malgomaj B. senast då kusken fick stötta och bära mest hela slutvarvet, men ändå var hon med i tätstriden. Nu är hon åtgärdad och ska fungera bättre och då biter hennes tunga långspurt bra mot dessa.

V64-5:

Ranking: A: 9 B: 1-7-4-8-10-6-5-12 C: 2-11

Spetsanalys: Raja Ribb är mycket rapp och jag ser honom som klar spetsfavorit.

Loppanalys: Kanske är 9 Pascha Tilly oväntat stor favorit, men jag gillar hästen och tror att han har mycket bra segerchans och spikar. Det är en mycket fin häst som blandat lite då han svek lite någon gång på V75 i vintras. Nu har han visat bra form och senast spurtade han riktigt bra efter att ha suttit sist och det var fullt tryck i steget in mot mål. Han vann enkelt näst senast och här borde det bli bra tempo med flera sugna hästar i Klass 1-försöket. Jag spikar!

7 Namit Southwind var tapper på V75 senast då han tidigt mosade ledande Mellby Charmören och höll starkt som tvåa. Spår långt ut och hästen har varit ojämn tidigare och 15% lockar inte.

Som tvåa lägger jag spetsfavoriten 1 Raja Ribb som övertygade så smått vid segrarna, och gick bra innan galoppen mitt på upploppet senast. Säljer sig dyrt.

10 Antonio America var ”snuskfin” vid spetssegern, men inte alls lika bra senast då det inte stämde alls. Man har inte hittat något fel och det låter sådär och han får stå tillbaka.

V64-6:

Ranking: A: 3 B: 6-1-11-13-9-8-5-2 C: 10-12-7-14-4-15

Spetsanalys: Snabba hästar då 1,2,3 alla öppnar snabbt och jag tror att Jessika kan köra förbi med snabbfotade Going Ribb.

Loppanalys: Det bästa väntar till sist för redan då 3 Going Ribb gick i mål senast kändes det som en finalvinnare och det är nu det! Hästen har alltid visat kapacitet, men haft aktionsproblem och man har byggt upp honom och nu verkar det bära frukt.  Han hade vunnit på V86 näst senast om han inte galopperat kort före mål, och senast såg han rent lysande ut! Öppnade snabbt för Jessika, släppte för att överta efter 500 meter och sedan bara studsade han undan med fullt tryck och kusken låg och drog och bara tittade på dem! Det är inte direkt mycket värre nu och från spets ska det vara över, men hästen kan vinna med de flesta upplägg.

6 Julia Kaulitz är formstark och kommer med tre raka segrar. Enligt kusken var hästen nästan bättre än någonsin senast och formen är på topp, men innerspår på tillägg och bra hästar på start gör att hon är överspelad. Trots att hon går sina 12-avslutningar.

1 High Roller är underskattad och bra efter tuff körning på V75 näst senast och höll bra mestadel i dödens på Going Ribb senast. Kuskminus nu dock. 11 Elit Håleryd börjar hitta sin vinterform och det är enklare hästar för honom.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nicolaj Andersen kritisk efter dopningsprov

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson