Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Fabrice Souloy är trots årsskiftet, fortsatt avstängd i Frankrike. Det sedan det franska förbundet nu startat en utredning med anledning av avstängningen i Norge.

Fabrice Souloy har under hela 2017 haft sin tränarlicens indragen i Frankrike. Det med anledning av det för kobolt positiva dopningsprov som hästen Lover Face lämnade under 2016.

När avstängningen som gällde i Frankrike löpte ut i samband med årsskiftet, ansökte Souloy om att återfå licensen i hemlandet – något som han inte fått, meddelar det franska förbundet, SECF, i ett pressmeddelande.

Det efter att SECF påbörjat en egen utredning, i vilken man bland annat konsulterar inrikes-ministeriet, huruvida den norska domen även ska gälla i Frankrike. Därför är tränaren fortsatt avstängd även i Frankrike tills vidare.

Fabrice Souloy dömdes i Norge i december till tio års avstängning efter det att fyra hästar lämnat positiva dopningsprov innehållande kobolt efter Oslo Grand Prix-dagen 2016. En svensk dom väntas också inom kort gällande det positiva dopningsprov som Un Mec d’Héripré lämnade efter Elitloppet samma år.

Enligt regelverket inom det europeiska travförbundet, UET, är medlemsländerna inte tvingade att följa varandras domar, men UET har rekommenderat övriga medlemsländer att efterfölja den norska domen. (Foto: ALN).

Läs även: Avstängningen för Souloy sänks – till tio år

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Schackdrag gav Mack Dragan ny fullträff

V75: Schackdrag gav Mack Dragan ny fullträff

Pang sa det när Mack Dragan tog sats till spets efter ett halvvarv. Sedan var loppet historia. Den fyraårige segermaskinen avrundade året i Örebro med sin nionde årsseger.

Fyraårige Mack Dragan har haft en häftig säsong. När travåret avslutades med V75 i Örebro på nyårsaftonen kom ännu en seger. Zola Boko-sonen noterades här för inte mindre än den nionde årssegern.

– Han slutar aldrig att förvåna mig. Han är makalös, sa tränaren Morgan Wihelmsson kort efter segern i ATG Live.

Mack Dragan började från bakspår, men det löste Carl Johan Jepson med bravur. Hästen sändes hastigt fram via spåren och lyckades överta täten efter första 500 meterna. Ett schackdrag som blev vinstgivande, därefter var Axevalla-hästen ohotad.

Favoriten Tudor Kronos synade dödens, men uppgiften blev för tuff. Över upploppet stack Mack Dragan enkelt undan på spänstiga hovar. 1.15,2a över 2100 meter var segertiden.

*****

*Hemmaseger i stayer-loppet. Åke Lindblom släppte spets efter ett varv med Porthos Race till Coktail Fortuna, ett drag som föll ut väl. I sista sväng blev det fritt spelrum och Porthos Race kunde säkert arbeta ned ledaren över upploppet. 1.16,9 över 2640 var tiden.

*Robert Bergh-tränade Transcendence höll sig på benen och visade sin stora kapacitet. Segern i treåringsloppet togs efter att gått i dödens loppet igenom, kopplat greppet på ledande Fritjof och säkert hållit undan för bra spurtande Vikens High Yield. 1.15,9 över 2100 var segertiden.

*Rigmor Jacobson-tränade Firewire var riktigt laddad för dagen. Scarlet Knight-dottern kom fram i dödens, hade övertagit ledningen redan vid ingången av sista sväng och stack undan för Niclas Stenquist. Försprånget krympte aldrig nämnvärt och segern togs i fin stil på 1.14,3 över engelska milen.

*Ledningen hela vägen hade Jesper Hedqvists fine fyraåring Minnestads Ecuador. Micael Stjernström körde till spets och efter ett ryck i sista sväng, höll det säkert hela vägen. Det här var hästens femte seger på tio starter det här året. 1.16,1,a på 2100 var segertiden.

*Tät slutstrid i V75-6 där Anders Eriksson lotsade in storrensaren Luna Nera Doc till segern. Stoet som tränas av Håkan B Svensson hann fram precis, efter att ha avslutat snabbt längst ute i spåren. 1.16,6 på 2160 meter var tiden.

*Årets sista lopp gick också det till Carl Johan Jepson, som lånade Lutfi Kolgjini-tränade Friend of Nature som gjorde loppet i spets, men det blev stenhårt i mål. Rafiki Fri avslutade med en rejäl långspurt och det behövdes en kik på målfotot för att fastställa segraren. 1.15,3a/2100 var tiden.

…Därmed avslutades också V75 Winter Burst med ”multijackpot”. Den svårfunna V75-raden betalade 16,9 miljoner kronor till tre lyckliga vinnare med sju rätt. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsions mäktiga besked i Prix de Bourgogne
Nästa nyhet
Propulsions mäktiga besked i Prix de Bourgogne

Propulsions mäktiga besked i Prix de Bourgogne

Propulsion är redo för Prix d’Amérique. Daniel Redéns kanon såg riktigt fin ut när han från spets enkelt kunde ta hem segern i Prix de Bourgogne.

Det ser mycket spännande ut ur svensk synvinkel inför Prix d’Amérique om en månad. Efter att Readly Express hemfört Prix Ténor de Baune i jul, var det på nyårsafton dags för Propulsion att säkerställa en plats i superloppet sista söndagen i januari.

Och det var ett högst övertygande besked som Propulsion lämnade. Med Örjan Kihlström i sulkyn tog han, här i sin tredje start efter uppehållet, en säker seger från ledningen.

– Jag har känt att han har blivit allt bättre, men han är inte på topp ännu, det ska han vara i slutet av januari. Men nu har vi kvalat in och kan ge honom ett snällt lopp i Prix de Belgique, så kommer han att vara helt på topp när det är dags för Prix d’Amérique, sa en belåten Daniel Redén efter loppet.

Örjan Kihlström var resolut från början och körde fram Propulsion till ledningen. Efter att de första 600 avverkats i 07,5-tempo tog Briac Dark kraftig sats i spåren och pressade sig förbi, men Propulsion vreds direkt ut för att förnyat överta taktpinnen.

Efter det kunde ingen rucka på Propulsion som fortsatte i tufft tempo, första 1100 klockades strax över 1.09. Björn Goop avancerade fram Anna Mix till dödens och såg till att hålla tempot uppe, men stoet mattades till slut och kom i mål som sjua.

Bold Eagle, som gjort loppet som trea i andraspår följde med i rygg på Bélina Josselyn mitt på den sista bortre långsidan och ur sista sväng fick titelförsvararen full marsch-order av Franck Nivard.

Men det var för sent. Propulsion lämnade fältet med några längder, Bold Eagle avslutade rappt i spåren men segern var helt ohotad. Klockorna stannade vid 1.10,5a över 2100 meter – loppets näst snabbaste segertid.

Propulsion belönades med 54 000 euro i förstapris, men framför allt då en helt säkrad plats i Prix d’Amérique, ett lopp som han slutade fyra i förra året.

Bold Eagle noterades alltså för en ny förlust, men levererade ändå en god insats genom sin kvicka avslutning, ”Örnen” slutade tvåa, en tiondel efter vinnaren. Klar för Prix d’Amérique för andra året är också Briac Dark (10,8) som för Matthieu Abrivard säkert höll till tredjepriset från rygg ledaren.

PdA-klara Billie de Montfort (10,9) fixade fjärdepriset efter en invändig resa. Klart positiv som femma var Day or Night In (11,0) som för Johan Untersteiner spurtade riktigt starkt från ett tråkigt utgångsläge. Sexa, på samma tid, slutade Bélina Josselyn.

Lionel, körd av Göran Antonsen, gjorde loppet som fjärde häst och fick aldrig helt fritt spelrum. Fuxen gick över mål med till synes mycket krafter kvar som åtta på 1.11,1. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag (nyårsdagen): V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag (nyårsdagen): V64-tips till Färjestad

Måndag (nyårsdagen): V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 1 januari 

Omgången: Jag spelar med två spikar i svår omgång med klasslösa lopp, det kan smälla bra i flera lopp.

Spikarna: 

12 Ramstad Balder (V64-1) är bra och tränar bra under uppehållet. Jag tror han körs tidigt till spets trots tillägg och vinner. 6 M.T.Laroche (V64-4) borde spetsa hem ett mediokert sprinterlopp.

V6-förslaget är på 2016 kronor (enbart V6).

12 Ramstad Balder (7-9)
12-10-7-6-11-8-5-4-1 (2-9)
8-1-7-4-12-9-5-10 (11-6)
6 M.T.Laroche (11-2)
9-4-6-10-1-7-5 (4-6)
7-8-11-5 (10-3)

1x9x8x1x7x4 = 2016 kr

DD-förslag på 900 kronor:

9 – 7,8 x 300
9 – 5,11 x 150

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 12 B: 6-5-7-9-2-1 C: 8-3-11-4-10

Spetsanalys: Tåga Viktor har hållit upp båda försöken från innerspår, och har då även körts från ledningen. Vi tror man testar där igen.

Loppanalys: 12 Ramstad Balder klev undan enkelt från ledningen i V64-lopp i Arvika i somras, men var sedan inte till sin fördel och har varit borta länge. Ska träna bra efter att man tog ner honom rejält i form, och på fart duger han såklart bra. Det låter bra från tränarhåll och med springspår på tillägg och tröga hästar som betrodda i övrigt tror jag Micke kan forcera mot ledningen tidigt. Jag spikar och kopplar grepp på omgången!

6 Hadland Stjernen kan en del och borde vara mer motiverad efter vila, och kliver förbi många. Det låter rätt bra från Mjölneröd som brukar ha vältränat då han kommer över.

Stallkamraten 5 Mjölner Zorro är bättre än raden men galopperar ofta. Har gått bra efter galopp i Sverige tidigare, och satt fast med gott om sparat för tre starter sedan på innerspår. Dock trög häst och kan inte hinna med att svara min spik efter 400-500 meter?

V64-2:

Ranking: A: 12-10-7 B: 6-11-8-5-4-1 C: 2-9-3 

Spetsanalys: Jaanus Tooma bör sticka till ledningen, släpper kanske i comebacken? Sukpoint C.C. kan överta?

Loppanalys: Lurigt lopp där de inte radat segrar under 2017 direkt. Jag ger tipset till 12 Judge Reo som ser mest formstark ut. Satt fast med en hel del sparat och vann före det, låt vara i uppsamlingslopp med 10 lax. Kan vilja mest och tippas trots spåret.

10 Antonio America gjorde första starten efter lång vila senast och efter galopp fullföljde han helt okej. Bör vara bättre nu och här har han chans. I grunden är han klart bra, och kanske kan han hitta tillbaka nu. Dock ingen seger under 2017.

6 Jaanus Tooma mötte de bästa i kullen som treåring och var riktigt lovande, men 2017 blev skuffelse med 23 lax insprunget. Nu gör han comeback och är kastrerad. Tar säkert ledningen, men han har aldrig gått där. Svårbedömd är han, men visst finns fart för vinst.

7 Sukpoint C.C. har bra form, och det var ändå positivt på V75 senast som trea. Han brukar vilja ha smyglopp, men senaste segern togs efter att ha körts till spets 1200 kvar. Det var enda segern 2017, och i lopp med 10 lax i första. Körs mot ledningen nu?

V64-3:

Ranking: A: 8-1-7 B: 4-12-9-5-10 C: 11-6-3-2 

Spetsanalys: Wiking Blesa borde köras från ledningen.

Loppanalys: 8 Alm Malabar blir favorit och det ska han vara. Han var överlägsen senaste besöket i Sverige och vann i snabb avslutning efter det. Då visade han bra inställning då han blev utmanad in mot upploppet, men säkert höll undan. Han hamnade i kön senast och såg ut att ledsna, men nu är säkert kusken mer aktiv. Det är bra kliv i hästen.

1 Wiking Blesa hängde på bra som trea senast och var positiv och hoppade bort segern en start före det då han blev generad till galopp av kusken framför. Leder länge.

Jag tar med 7 Röjar Ralf som Morgan körde väl hårt med i dödens senast,och pressade i dödens men när ledaren galopperade på sista långsidan verkade det lite som han la ner verksamheten. Kanske hade det gått bättre om han haft sällskap?

V64-4:

Ranking: A: 6 B: 11-2-8-1-3-7-4-5 C: 9-10-12

Spetsanalys: M.T.Laroche har varit snabb med springspår och är klar spetsfavorit, och jag tror hon körs där.

Loppanalys: Det känns lite som en eller många och jag spikar 6 M.T.Laroche som jag tror sticker till ledningen från sitt springspår. Hon har öppnat bra tidigare med springspår och jag tror ingen varken vill eller kan svara. Magnus har ofta kört snällt med stoet, men nu bör det vara dags att köra henne från ledningen över passande kort distans. Ingen har häst att sätta upp farten tidigt, och jag spikar.

11 Quite a Charm är bättre, det är jag rätt så säker på men då hon har varit ifrån och tränaren haft dåligt att träna på så bör det fattas en del till rätta formen. Segrarna togs på mersmakande sätt och som femma i Örebro satt hon fast med gott om sparat.

Bakom dessa är öppet, och det behöver inte vara fel att måla igen loppet, bränner min spik luktar det skräll!

V64-5:

Ranking: A: 9 B: 4-6-10-1-7-5 C: 8-2-3-11-12

Spetsanalys: Snabba hästar men som Arnold Scoop öppnade förra vintern då han spetsade varje gång – ja då är det han som är spetsfavorit.

Loppanalys: 10 Enjoy the Life är hårt betrodd, och han är fartfylld rusartyp som gör sina klart bästa lopp från ledningen. Därifrån rusade han på och varvade på snabba 11,5 senast, och ledde ett tag med 100 meter och ingen kunde utmana trots att det blev stumt och bara nära på 20-fart sista 500. Samtliga fyra segrar är tagna från ledningen, och han går vi emot.

Jag tycker att 9 Space Star är mest intressant och går på honom, han är allt för lite spelad. Näst senast kryssade han fram över upploppet utan att få chansen, och att han vann senast till 18 för tio var ingen rysare direkt. Han kördes till ledningen och kusken satt och hade järnkoll upploppet ner med gott om sparade krafter. Kul drag och jag chansspikar på DD till valfria odds!

4 Lord L.S. har hittat formen i nya regin och senast var det smått imponerande då han blåste runt dem till enkel seger. 6 Arnold Scoop var riktigt bra i vintras, men har varit struken dubbelt och inte startat på ett år. Ändå spetsfavorit och han räknas, men är såklart svårbedömd som hårt betrodd.

V64-6:

Ranking: A: 7-8-11-5 B: 10-3-1 C: 9-5-6-12-4 

Spetsanalys: Även här snabba hästar, Tarragona Ås bör spetsa med bra spår men släpper?

Loppanalys: Lurigt lopp detta med hästar som inte gärna vinner lopp… Kanske är 7 Fred Cobra den som borde vinna trots allt. Han reglerade dem från dödens vid senaste vinsten och har mött för bra hästar på V75 efter det. Är formen lika bra som vid segern så bör han köras till dödens och vinna. Mest DD-spel.

8 Ritzo låter det bra på och det är bra form på stallets hästar. Nytt huvudlag med open eye är rätt tror jag och den rankas högt.

11 Eastar Rapida var bara seg senast, men han bör gå fram rejält med den urblåsaren och Kaj Widell upp är jätteplus till denna start. Han är kul skräll att hålla upp då han har mycket fart om viljan finns, och kanske är det roligare mot dessa hästar? 5 Drive Launcher har chans att köra till ledningen, och senast var han klart positiv tvåa bakom V75-vinnande Mack Dragan.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Uppvisning av Dante Boko - vann på 1.10,7
Nästa nyhet
V75: Uppvisning av Dante Boko – vann på 1.10,7

V75: Uppvisning av Dante Boko – vann på 1.10,7

Dante Boko bjussade publiken på en häftig uppvisning i Gulddivisionen. Med Lutfi Kolgjini i vagnen bombade han i spets runt om – och kom i mål på snygga 1.10,7a.

Sjuårige Dante Boko visar ruskig vinterform. Lördagens seger i Spring Eroms lopp i Halmstad var en riktig godbit. För sin tränare Lutfi Kolgjini var han överlägsen i spets.

Dante Boko gasade till ledningen i den första kurvan, nådde första 500 efter 09,5 men fortsatte i högt uppskruvat tempo; kilometern gick efter 10,5. Västerboonthenews fick ta dödens, men kröp ned på innerspår genom sista sväng – medan ledaren länsade undan.

Västerboonthenews gjorde ett starkt lopp även han, men hade ingen chans att rubba vinnaren. Dante Boko skar mållinjen på, för årstiden mäktiga segertiden 1.10,7a över 1640 meter.

Dante Boko tar nu sikte mot Frankrike och Prix du Luxembourg, som avgörs på Vincennes dagen för Prix d’Amérique, berättade ”Ludde” efter loppet.

Spring Erom själv då? Jo, han gjorde loppet som trea i andraspår, provade spåren ur sista sväng men fick nöja sig med att bli femma i denna sin långa karriärs sista start. Nu väntar en framtid som avelshingst.

*****

*Det inledande stoloppet avverkades i högt tempo, något som gynnade Sofia Aronsson-tränade skrällen Legoholm Zon körd av Thomas Uhrberg. Stoet kom hastigt fram genom sista sväng och kunde sedan vinna enkelt på 1.14,4 över 2160 meter.

*Mats Rånlund-tränade Yankee Sensation slog till i Klass 2. Peter Ingves satt i sulkyn och körde fram till dödens, kopplade greppet på upploppet. Aktionen föll ur sista biten, men Yankee Sensation höll starkt undan för en sylvasst spurtande Machiavelli. 1.16,7a över 2640 visade klockan.

*Utklassningsseger i Stodivisionen. Peter Untersteiner sände iväg Julia af Solnäs över sista bortre långsidan – och fyraåringen formligen svepte fältet. Den snabbfotade damen utökade därefter bara marginalen och kom i mål på skarpa 1.13,2 över 2160 meter – nytt banrekord.

*Thomas Uhrberg var på hugget. Med Västerbo Exact plockade han hem också Bronsdivisionen. Loppet gick i hårt tempo och vinnaren kunde följa favoriten Niky Flax i rygg över sista bortre – och avgjorde mycket enkelt över upploppet. 1.12a blankt över 1640 blev tiden för den Roger Persson-tränade vinnaren.

*Favoritviktoria i Silverdivisionen. Det blev en lätt match för Justice Ås och Peter Untersteiner. Valacken snabbstartade till spets, kunde dämpa för att öka farten över sista långsidan. Justice Ås kunde i denna sin andra start efter längre frånvaro, vinna enkelt på 1.13,6a över full distans.

*Peter Ingves är i storform och han kunde avsluta i Klass 1 med att sätta dit Joakim Lövgren-tränade Uptothe Chapel i spurten. Fyraåringen gick i fjärde utvändigt, men kunde avgöra lätt till slut efter en stark avslutning. Tredje raka segern togs på 1.14,0a över 2140. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncio stannar i Sverige - PdA fortfarande möjligt

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson