Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Tips Bergsåker 24 augusti: Track Angle bästa spelet

Derbykvalen var häftiga som vanligt, det är verkligen en höjdare. Jag måste säga att jag trodde min bästa vinnare Staro McMillan skulle ha toppchans att bara vara bäst, men det blev fel kan vi konstatera. Det var nära att Erik hittade ner i andraspår kort efter start, men han blev kvar i spåren och körde till ledningen. Då var det som det brann för hästen och han verkade tro att det var 400 meter kvar då det var 1400 meter kvar, och han blev på tok för het och då gick det inte. Hittar han ner i andraspår håller han sig lugnare och då han han nog viss chans att vinna det lopp som nu Roofie vann…

Imponerade enormt gjorde Campo Bahia, och även om alla har koll på honom så är han nog till och med bättre än vad många tror för jisses som det driver för honom! Även om kullen är bra så är han lite extra, för sättet han löste upploppet på i onsdags trots att det var 12-fart hela vägen, ja det var häftigt även för en rutinerad räv som jag är. Jag har svårt att bli bländad av prestationer numera, men det här går till och med jag igång på.

Jag gick i Going Kronos-fällan då han kom fram som unghäst, han var häftig häst som såg helt överlägsen ut, men det visade sig att han inte hade skallen som krävdes för eliten utan det var ”bara” ultratalang. Campo Bahia vann från ledningen nu, och var samma i Kungakannan och det återstår att se hur han beter sig i strid utvändigt om en annan topphäst om riktiga skallen finns. Så här långt är han i alla fall läcker som få, och jag hoppas att det bär hela vägen. Lugauer verkar också så otroligt säker på sin häst, och han blir inte lätt att slå nästa söndag!

Övriga kval då. Global Wise Guy fick ”stjäla” sitt försök då Jorma Kontio kunde köra 20-fart stor del av mellanvarvet. Lite konstigt att inte Skoglund körde fram i dödens med Betting Gangster då Ad Hoc hade galopperat. Även om han inte är på topp så finns nog chans med det scenariot för han gick ändå okej i snabba avslutningen och var inte långt ifrån finalplats. Kändes ändå vettigt att ha spel till 4.50 på honom (3.21 på ATG) men blev torsk.

Global Welcome bara vinner, och gör det som vanligt utan att få några rubriker. Han är en arbetare, och tog nu seger nio på lika många försök från ledningen. Toppspurt av Alone som gick från sistaposition till att bli tvåa på 200 meter. Blir säkert surr om honom efter det, men från spår 11 är det inte så hett. My Tambourine Man skötte sig glädjande nog, men det fattades som väntat lite tempo men han står billigt inne på V75 där han säkert kan vinna under hösten.

Cab Lane var inte frisk då han tidigt var iskall från ledningen. Attraversiamo såg ut att sitta på leken, men då Adielsson skulle sticka undan tog det slut på 100 meter. Han var inte som bäst, men tog sig till final och fick spår 6 så det blev bästa tänkbara lottningen med tanke på insatsen. Han är med i loppet, men ligger infektionsbild eller så bakom är det svårt att hinna vara på topp och utmana Campo Bahia på tio dagar… Nu vann Ferrari Sisu och han var riktigt bra, och Marc Elias körde offensivt och mycket snyggt lopp!

Inti Boko var den efter Campo Bahia som övertygade mest. Han fick inte vara ifred i ledningen, men sättet han studsade undan på imponerade på mig. Nu var det försöket ihåligt då Avant Garde galopperade. Närmast sörjande var några sprinters på 2640 meter, men intrycket lovade ändå mer.

Nya race på lördag och det är ovanligt öppna sådana, där både fem, sex och sju hästar utan tvekan deltar i flera av loppen. Det är inte givet att peka på just EN häst som ska vinna, men vi gör ett försök och jag har riktigt bra feeling för bästa vinnaren/draget!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bergsåker – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

Ovisst med voltstart. 1 Venerdi är osynad men ser rapp ut. 2 Real Masterpiece öppnar rätt bra men troligen är springspåren snabbast. 6 Harley As tar spets om kusken är med på noterna, och släpper till 7 Hennig Lixarve. Denne körs nog i spets, men kanske kan 3 Everest Sisu testa att överta efter 500 meter?


Loppanalys:

Ett av många luriga lopp denna lördag. Klar favorit 9 Caligula som övertygade stort vid segern i Dam SM då han bara dundrade undan på topptid. Nu är det osäkert med voltstart som han aldrig testat i tävling men han strulade då han skulle kvala tidigare och blev utkörd. Bergh låter märkbart oroad och det blir nog tappstart om han trampar iväg. Han vill helst vara med där framme och jag går emot.

Jag gillade verkligen intrycket på 3 Everest Sisu senast. Han satt i dödens, och då kusken petade till honom lite över bortre långsidan bara stack han undan och det var övertygande. Hästen tål jobb och ser stark ut för klassen och det är min vinnare. Ingvar Nyberg vinner med det mesta han kör och har härlig medvind för dagen. Oddset har sänkts under dagen, men jag hugger 5 ggr.

Grymt formintryck var det på 10 Aston D.K. senast då han bara dansade undan från ledningen. Lite onödigt att rycka norsken på upploppet kan jag tycka och de växlarna kunde ha sparats. Jag tycker hästen ser ut att trivas klart bäst på innerspår i ledningen och bakspår på full väg är två minus enligt mig.

9 Guillaume Sisu har höjt sig barfota i två starter. Svarade för häftig svepning vid segern och höll undan i lite tveksamt trav. Senast tvåa bakom kanonen Staro McMillan. Chans såklart, men det är stängt spår i starten och han är bara en av flera för mig.

På skrällfronten nämner jag 1 Venerdi som har viss spetschans med innerspår i volt och han växer nog där. Visat bra kapacitet och formen tror jag pekar uppåt nu.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 3 Everest Sisu till oddset 5.00 hos Unibet.

6 Bergsåker – Spelstopp 16.41

Spetsstriden:

6 Tand Kraft borde vara en av få som laddas över 2640 meter och öppnar han som för några år sedan så finns spetschans bland dessa. Släpper säkert till 7 Pydin om Ove sänder tidigt.


Loppanalys:

SM för Kallblod och jättefavorit är 7 Pydin och han ska vara klar favorit, men han har blivit för stor favorit. 1.65 är Unibet nere på, och det ger inte mycket marginal över för att spela. Han är inte jättesnabb från start, men visst finns risken att Ove A kan forcera honom till ledningen efter en bit då alla har respekt för favoriten. Ärligt talat är detta tunn upplaga av SM med Månprinsen skadad, och han har mycket stor chans, men jag kan inte spela till 1.65.

Jag chansar istället på 12 Granetta som jag är svag för, hon kommer växa in i eliten då Alf Jonsson alltid skyndar långsamt. Hon var femma i SM förra året från samma trista spår 12 då Månprinsen vann före Odin Tabac – detta med galopp. Hoppade mitt i loppet senast och det var sådär, och hon har galopperat två lopp i rad. Nu ska inte Jimmy behöva chansa något, och jag tror hon kan växla de flesta sista 500-600 på sin vassa speed. Det är faktiskt inte hästar som skrämmer i loppet och jag anser att Unibet satt henne i för högt odds.

Ulf Ohlsson låter uppåt om 6 Tand Kraft som gick snabbt mellan galopperna näst senast och satt fast senast. Kanske kan hästen köras till ledningen, och sedan köra där eller släppa om favoriten kommer. Visst ska han vara första utmanare, men det är Unibet med på och har honom som klar andrahandare.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 12 Granetta till oddset 4.65 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

5 Eldorado B. ska vara ledaren bland ovanligt osnabba hästar för att vara i så hög klass.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp! Unibet har satt favorit på 11 Bucks to Burn (4.15) och visst kan han vara lösningen. Han har varit otroligt bra i ny regi och sprungit in 827.000 under 2019. Han har varit mycket bra varje gång, och såg ut som en bomb i Finland där kusken körde över konkurrent och blev diskad. Senast var det dock inte samma tryck, han fick hållas som han ville från ledningen men var stum på upploppet och kunde inte svara. Visst, det var Milliondollarrhyme som vann, men han borde hållit undan. Kanske var det bara sämre dag han hade, men det kan ju också vara tappform. Bakspår i silver är alltid svårt och jag letar roligare drag.

Jag tänkte spela 3 Spickleback Face som har bra uppgift, men det är inga bra rapporter på honom. Bergh ligger märkbart lågt med hästen som inte varit som bäst i veckans jobb. Han var lite kantig innan loppet senast (Jubileumspokalen) och galopperade och det kan vara fel kurva på honom.

5 Eldorado B. var det inget drag i senast, men banan var skum den dagen och skördade sina offer. Kanske var det samma med honom? Han var bra före det vid V75-segern men blandar väl mycket för att jag ska spela i silver. Det är favorit på att han kan komma till ledningen, och visst kan han rinna undan men upploppet är långt i Sundsvall.

Flera har skrällchans och 7 Une Etoile Gar ska gå barfota nu och hon gick vasst i skymundan i taktiklopp som Double Exposure vann. Intressant skrällbud och jag spelar plats till högt odds!

12 Esprit Sisu som varit oerhört bra senaste starterna. Senast var det mäktigt slutvarv han gick och hade mod att sätta nosen först. Han har spår 12, men kan vinna.

4 Vienvia Font toppspurtade näst senast bakom Vainqueur R.P. och kördes väl påställt senast och kan duga med klaff. 1 Picasso gick lika fort som Milliondollarrhyme senast, men det luktar tredje inner nu. 8 Ural fick krafter kvar senast, normalt bortlottad nu.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 7 Une Etoile Gar till oddset 5.00 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 17.25

Spetsstriden:

Springspåren bör göra upp i förstaläget, finns sedan chans att 2 Queen of Sand kan överta i andraläget.


Loppanalys:

Stolopp för lärlingar och jag tror på 2 Queen of Sand. Jag tror att mamma ställt iordning åt Clara Jonasson som ska köra hästen. Läget är bra, och hon har varit bra ur volten tidigare hästen. Det finns chans att köra till ledningen tidigt och då tror jag inte de slår henne. Det har varit tal om skor under veckan, men beror nog mest på hur banan blir om det blir regn och hårt. Vore inte på plussidan om skorna sitter på såklart då hästen brukar tävla utan. Senast avslutade hon urstarkt i spåren sista 700 och fångade in ledaren säkert och formen sitter där. Perfekt inmatchad här.

8 Visa As var ledaren som blev infångad, och här kan man snacka om att vara tapper. Det blev 10 första varvet över full väg och hon höll till 100 kvar! Har visat grym kapacitet för klassen, men nu är det nytt med voltstart och stängt spår. Jag har fått känslan att hon är bäst då hon får ”dunka på” hela vägen. Nu är det bara två hästar till på bakspår och kanske kan hon hitta loss direkt och köras offensivt. Måste säga att jag trodde hon skulle bli klar favorit, och det är hon inte och oddset 3.75 är vettigt om man är sugen på henne. Hon var spelad till 1.43 mot Queen of Sand senast…

1 Chapter N.Deo är tredje mer betrodda. Formen är lite diffus då hon varit struken, men hon får bra lopp med toppkusk i vagnen och kan vinna. Viss spetschans, men inte alls givet.

7 Hossiana Boko höll starkt senast då ”JW” körde 10-fart hela loppet och hon höll till mitt på upploppet. Gynnas av att 5 är struken för då får de mer plats från springspår och hon har spetschans och körs nog där i så fall, även om hon är bättre på 1600.

Dessa och två på tillägg bör göra upp. 13 Hevin Boko är mycket rejäl, men Kaj P från tillägg mot bra hästar bör bli tufft i spåren då hon säkert får göra jobbet. 15 Shadow Gar är kanske mer intressant. Hon kan tänkas växa då hon känner att hon möter enklare hästar än stoeliten som varit på sistone. Kan nog rygga Hevin Boko och det borde vara bra rygg under slutvarvet. Tänkbar.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Queen of Sand till oddset 4.15 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 17.48

Spetsstriden:

1 Klose har inte alls visat någon startsnabbhet, 2 Staro Mary Lou var kvick förra året, och kan vara ledaren om kusken vill. Även om jag blev brydd över hur långsam den var på Axevalla… Snabb är 6 Texas Elite som släpper.


Loppanalys:

Lurigt lopp i lägsta klassen! Favorit är 5 Mellby Galanga som varit ”uppsurrad” av tränaren men svek lite i våras. Han var tillbaka efter vila senast och blåste ner ett lunchgäng enkelt. Det var helt annat fokus med helstängt huvudlag och han ”fladdrade” inte lika mycket. Nu åker skorna och alla skydd av, dessutom bike för andra gången (första Färjestad i våras) och helstängt igen som var första gången senast. Mycket plus, men hästen är ändå svårbedömd tycker jag. Han har inte slagit mycket vid segrarna, och ser inte helt stabil ut. Öppnar inte snabbt heller och han måste inte vara vinnaren till 2.75. Men det lär bli surr om hästen!

Jag är sugen på 2 Staro Mary Lou som sett väldigt plusbetonad ut i två starter för Bert/Gabriella. Blev fråntagen segern i billigt lopp då det var hästar i vägen hela upploppet men ändå hann man fram. Det kändes som konstig nedflyttning. Senast var det fränt intryck i dödens, och då kusken petade till henne in mot upploppet bara stack hon och fick 20 meter direkt. Hon är både stark och snabb och öppnade snabbt på Jägersro tidigare mot snabba hästar. Finns spetschans, om man vill det och Mika upp är plus. Tyvärr är Unibet med på noterna, och 5,75 är verkligen inte i överkant, men jag spelar ändå.

1 Klose var ruskigt bra och förbättrad i debuten för duktiga Daniel Wäjersten senast. Sättet han forcerades till spets och sedan dansade undan lovade mer. Läget är nog inte bra nu då han öppnat långsamt och han kommer troligen hamna en bit bak. Men han duger med lite klaff, det tror jag helt klart i ett ganska ihåligt lopp.

9 Simb Triumph var mycket positiv senast och såg ut att vara i fel lopp då han studsade undan från ledningen. Nu tror jag han växer där i spets, och bakspår hämmar men jag hade inte väntat mig att det skulle bjudas 14 ggr på honom, det är inte dåligt odds.

3 Imola Boko var chanslös mot Simb Triumph senast, men visade bra inställning som kämpade hela upploppet som tvåa. Kan vinna, mer på Goop och jag gillar inte hästen. 12 Highspeed Dynamite tror jag får svårt att hinna med i sitt trav på V75.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Staro Mary Lou till oddset 5.75 på Unibet.

10 Bergsåker – Spelstopp 18.16

Spetsstriden:

2 Marciano är snabb och försöker säkert hålla ut 3 Mr Clayton J.F. och 6 Final Dream och det känns som jämnt mellan dessa. Jag sätter liten slant på den sistnämnde in mot svängen till spets, men med open eye på Clayton kommer det kosta mycket för den som vill till spets!


Loppanalys:

Här kommer min bästa vinnare för dagen, och det är 4 Track Angle! Jag har alltid varit svag för honom, och han har utvecklats på sistone då han kunnat starta på mer regelbundet och nu har Waage bra form på sina hästar. Maximus M.M. såg fin ut vid seger i början av veckan och Track Angle har toppform! Näst senast bara blåste han ner Corroded via 09 sista 700, och senast blev det mesta fel men han gick bra som fyra i spåren sista varvet. Det var Global Undecided som vann det från ledningen. Nu är det spännande med helstängt huvudlag som testats i träningen, och ska bli så i lopp nu om hästen inte är för het i värmningen. Han har tävlat med öppet tidigare, och första helstängt kan ge mycket! Det enda som gnager lite är att jag inte har scenario hur han ska vinna loppet, jag tror inte att han kommer till ledningen men slipper han allt för mycket strul (det brukar mycket duktiga Anders Eriksson lösa) så tror jag bara han är bäst här. Det är risk att han hamnar ”för bra” på det och får gå först i tredjespår, men det är över favoritdistansen då jag ser honom som sprinter och jag tror han kan greja det med!

Faktiskt är det han som är favorit hos Unibet till det oddset, så visst är loppet öppet. Ytterligare fem hästar har Unibet under 10 ggr på, mellan 6.75-9.50 och dessa kan trilla in. 7 Falcon Am har varit mycket bra, men nu är det vingelläge med spår 7 på 1640 meter för häst som inte är jättesnabb, och dessutom menar tränare Linder att det är 80%-ig form. Ingen feeling för honom, även om de 6.75 som finns var högre än jag hade trott.

6 Final Dream har skrällchans för han har knallform och höll tappert i spets näst senast och sköt till rappt senast. Jag skrev om honom efter det loppet som kommande vinnare i vanligt lopp. Nu blev det åter V75, men skulle han ta sig till spets kan han hålla emot länge över 1640 meter. Kommer dock kosta att ta sig till tät.

3 Mr Clayton J.F. hade toppform i våras och överst i raden var han sylvass bakom Norton Commander. Lopp i kroppen nu och spetsläge på 1600 meter, och dessutom blir det open eye-huvudlag. Lite tveksam är jag på moralen, och det är sällan en slump med fel lutning på raden och han har 2-5-7 på sina 24 starter. Sätter troligen färg på loppet i varje fall.

2 Marciano har visat form i vanliga lopp och såg fortsatt finfin ut i Norge senast. Kan öppna dugligt och har perfekt läge.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 4 Track Angle till oddset 4.85 på Unibet.

11 Bergsåker – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Ringostarr Treb är mycket svår att ta längd på, och ingen av dessa är snabb nog att lyckas med det.


Loppanalys:

Sundsvall Open Trot och 1 Ringostarr Treb är favorit hos Unibet där de sänkt oddset några punkter och är nere i 2.50. Jag tycker gränsen går ungefär där för även om jag varit tveksam på honom i veckan så har känslan växt fram att han har bra chans. Han var otroligt bra då han vann Hugo Åbergs trots våldsam öppning och dödens sista 600. Nu tycker jag att han är klart bäst på 1600 meter, även om han vann detta lopp 2017 och var sanslöst bra då han vann Olympiatravet från spets 2018. Den vevan hade han sitt livs form, och så bra är han inte nu. Ändå talar mycket för honom, för det är passiva kuskar emot honom och då han tar ledningen lär det sedan inte hända något på ett varv. Mycket talar för att han sticker undan.

Loppets mest intressanta häst är 10 Cyber Lane som jag tycker varit mycket sämre under året, han har sett glödlös ut och inte kämpat. Nu har något hänt med honom, för två senaste starterna har han varit som den gamle Cyber Lane igen för jisses som han sett ut! Först var han bara helt överlägsen från dödens i guldlopp, och bara studsade undan efter att ha övertagit ledningen på två steg över långsidan. Senast satt han fast med rubbet sparat i Hugo Åbergs och verkligen klättrade bakom hästar. Så kan man egentligen inte se ut i sånt lopp där de vinner på 09,7! Skulle Ringo vara lite sämre och Johan hittar rygg under slutvarvet, eller kanske Johan kan köra fram utvändigt varvet kvar? Ja då blir jag inte helt chockad om han kan plocka ner favoriten och jag chansar på honom. Känslan är att något hänt med hästen på sistone och till 7.50 chansspelar jag.

6 Makethemark är jämn och bra varje gång. Han såg otroligt laddad ut i sista sväng senast i rygg på Propulsion och gick bra. Jag tycker ofta det lilla extra fattas i honom, men han håller väldigt hög nivå ändå. I Finland borde han ha vunnit enklare exempelvis.

4 Milligan’s School kommer inte förbi favoriten, och kan hoppas hitta ner bakom om inte 2 Sorbet sitter där. Det måste klaffa för att Melanders pålle ska vinna detta.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 10 Cyber Lane till 7.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson