Just nu:
19.00 Ragazzo Da Sopra skrällde
17.59 Odd Herakles på 1.20,3
16.39 Alegra B. starkast i Berlin
11.09 Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade
13.34 Färjestad 21 september: Bo C är omgångens ”klaring”!
13.10 Kalmar 20 september: Goop fredagsmyser i Kalmar
10.06 Googoo Gaagaa fullbokad – på en vecka
08.45 Plunge Blue Chip vann på topptid
15.41 Boden 19 september: Hvalstad Odin vinner felfri
15.10 Pinto Bob till start i S:t Leger

Det blev återigen en oförglömlig dag för Jimmy Takter. Hans Pinkman höll för trycket när han vann försök och final i Hambletonian.

För fjärde gången har Jimmy Takter vunnit världens största treåringslopp. Explosive Matter-sonen Pinkman motsvarade favoritförväntningarna när han tog en säker seger i Hambletonian Stakes på Meadowlands under lördagen.

Pinkman och Hambots enda sto Mission Brief vann de båda uttagningsloppen tidigare under dagen – båda kördes av Yannick Gingras. Det blev några tuffa minuter för Gingras men valet föll till slut på att köra stoet, Ron Burke-tränade Mission Brief i finalen.

Brian Sears fick köra Pinkman i Hambletonians final. Foto: ALN

Det gav Brians Sears möjligheten att hoppa upp i sulkyn bakom Jimmy Takters Pinkman och det skulle ”the White Knight” disponera på allra bästa vis – det här var Sears tredje triumf i Hambletonian. Gingras å sin sida får fortsätta att vänta på sin första.

– Jag förstår att Yannick hade ett tufft val att göra, men jag sa till honom att han gör nog ett stort misstag när han väljer bort Pinkman. Den här hästen ser inte ut att imponera men han slutar alltid här i vinnarcirkeln, sa Jimmy Takter efter hästens 8:e seger i 9:e starten för i år.

Jimmy Takter hade hela fyra hästar med i finalen. Uncle Lasse var den som var raskast ut och tog hand om ledningen med The Bank, körd av Johnny Takter som närmast följande. Efter de första 400 meterna övertog dock The Bank täten.

Samtidigt tog Brian Sears sats i andraspår med Pinkman som kunde forceras till ledningen efter halva distansen avklarad. Nu var det bara för Mission Brief att syna dödens på sin huvudkonkurrent.

Resten av loppet skulle handla om de båda förhandsfavoriterna. Genom sista sväng körde Pinkman undan för allt vad tygen höll och det blev en omöjlig uppgift för stoet Mission Brief att reda ut. Pinkman gick undan över upploppet till säker seger, även om Mission Brief närmade sig sista biten.

Segertiden stannade vid fina 1.09,0a över den engelska milen. Den tiden betydde ett nytt världsrekord för treåriga valacker. Det gamla världsrekordet var tio år gammalt och innehades av Vivid Photo, den senaste valacken att just vinna Hambletonian.

Pinkman blev nu den femte valacken genom historien att ta hem segern i loppet. Förstapriset var en halv miljon dollar.

För Jimmy Takter, som precis innan även vunnit Hambletonian Oaks med Wild Honey, blev det återigen en jättetriumf. Hans Uncle Lasse spurtade in som trea och Johnny Takter körde in The Bank som fyra.

För Åke Svanstedt blev Hambletonian ingen succé. Ingen av hans tre hästar, däribland betrodde Centurion Atm avancerade till final. Han fick i stället trösta sig med att ta hem Vincennes Invitational genom Resolve som spräckte segernollan för året.

Till final i Hambletonian hade även Jonas Czernyson tagit Aldebaran Eagle, Takter hade även med French Laundry och Trond Smedshammer hade Donatomite.

Läs även: Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

Läs även: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna

Läs även: Stor succé för D’One – vann direkt i USA-debuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:00, 21 september

Ragazzo Da Sopra skrällde

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 17:59, 21 september

Odd Herakles på 1.20,3

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:39, 21 september

Alegra B. starkast i Berlin

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 11:09, 21 september

Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:06, 20 september

Googoo Gaagaa fullbokad – på en vecka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 20 september

Plunge Blue Chip vann på topptid

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:10, 19 september

Pinto Bob till start i S:t Leger

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

För andra året i följd fixade Jimmy Takter och Yannick Gingras segern i Hambletonian Oaks. Wild Honey var ohotad om segern.

De treåriga stonas största uppgift Hambletonian Oaks var en ganska öppen affär på förhand men konklusionen vid målgång var att en häst stod i en egen klass.

Yannick Gingras för andra året i följd. Foto: ALN

Cantab Hall-dottern Wild Honey tog en enkel seger i loppet med en sammanlagd prissumma på en halv miljon dollar.

Det här var Jimmy Takters femte triumf i det prestigefyllda årgångsloppet. Det var också den andra segern i loppet för kusken Yannick Gingras. I fjol vann han med Takters Lifetime Pursuit.

– Det är ingen stor häst det här men hon har verkligen ett stort hjärta, jag är verkligen glad för hennes skull att vi fick ta den här segern, sa Jimmy Takter i vinnarcirkeln.

Wild Honey kunde tidigt i loppet överta ledningen och behövde sedan aldrig bekymra sig nämnvärt. Gingras hade kontroll över sitt motstånd och stoet höll utan några som helst problem undan för vinnarhålets Rules of the Road över upploppet.

Wild Honey klockades till 1.09,9a över 1609 meter. Rules of the Road slutade tvåa och Bright Baby Blues inkom som trea.

Läs även: Takter gjorde det igen – Pinkman i Hambletonian

Läs även: Favoriterna höll i tvåårinsfinalerna

Läs även: Stor succé – D’One vann direkt i USA-debuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambo: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna
Nästa nyhet
Hambo: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna

Hambo: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna

Tvååringarnas största race, Peter Haughton Memorial, resulterade i en mycket enkel seger för favoriten Southwind Frank.

Liksom när han vann 2013 med Father Patrick blev det Yannick Gingras som tog hem Peter Haughton Memorial (349 850 $) vid lördagens stortävlingar på Meadowlands.

Årets segervapen var favoriten Southwind Frank, tränad av Ron Burke. Muscle Hill-sonen kunde gasa sig till ledningen efter halva loppet och hade sedan full kontroll.

Över upploppet stegade Southwind Frank ifrån med retfull enkelhet och kom i mål med krafter kvar på segertiden 1.10,7a över den engelska milen.

Jonas Czernyson-tränade Brooklyn Hill, körd av David Miller, lade beslag på andrapriset medan Johnny Takter rattade in Jimmys Earn And Burn som trea. Jimmy Takter själv körde in Bar Hopping som fyra medan Nancy Johansson-tränade Dominion Beach var femma. Czernysons andra häst Sliding Home blev sist i mål.

David Miller vann med Broadway Donna. Foto: ALN

***

Jim Doherty Memorial för de tvååriga stona slutade i seger för storfavoriten Broadway Donna som fortsatt är obesegrad i karriären. Men segern satt stenhårt inne för Jim Campbell-träningen och det var Johnny Takter som var på vippen att snuva den tunga favoriten.

Johnny körde brorsans Kathy Parker som spetsade men snart släppte till stallkamraten Sunset Glider. Efter halva distansen kom Brodaway Donna (e. Donato Hanover) snabbt forcerad av David Miller och tog över täten.

Men över upploppet började Broadway Donna bryta ut vilken gjorde att Kathy Parker fick fritt spelrum på innerspår. Takter-travaren närmade sig dramatiskt sista biten men favoriten höll undan till målfotoseger. Vinnartiden blev 1.11,1a över 1609 meter och loppets totala prissumma var 389 450 dollar.

Jimmy Takters träningar Kathy Parker och Sunset Glider var tvåa och trea samt I’m Outstanding och Miss Tezla som slutade femma och nia. Nancy Johanssons Silent Blessings var sexa, Staffan Linds Celebrity Eventsy sjua efter galopp, Svanstedts Southwind Adele var åtta och Marcus Melanders Lindy’s On Fire sist efter galopp.

Läs även: Takter gjorde det igen – Pinkman i Hambletonian

Läs även: Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

Läs även: Stor succé för D’One – vann direkt i USA-debuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stor succé för D'One - vann direkt i USA-debuten
Nästa nyhet
Stor succé för D’One – vann direkt i USA-debuten

Stor succé för D’One – vann direkt i USA-debuten

Debuten i USA slutade i stor succé för D’One. Det svenska stoet plockade säkert ned storfavoriten Bee A Magician till seger i storloppet Fresh Yankee.

För åtta år sedan slog Giant Diablo och Donato Hanover världsrekord under samma tävlingsdag. Tre år senare föddes deras gemensamma blåblodiga avkomma D’One.

På lördagen gjorde D’One sin första start i USA – och det slutade i en formidabel succé. Tillsammans med Örjan Kihlström tog hon överraskande hem storloppet Fresh Yankee (181 450 $). Det trots att hon inte startat sedan Elitloppshelgen och inledde från spåret längst ut bakom bilen. D’One var spelad till 31 gånger pengar på den amerikanska toton.

D'One slog till direkt i USA-debuten. Foto: ALN

– Hon gillar att träna och är inte så svår att hålla i form. Jag sa redan för två år sedan att jag skulle åka över hit och försöka slå hennes mammas rekord och vi får väl försöka med det, sa tränaren Roger Walmann i vinnarcirkeln.

Kihlström lyckades få iväg D’One fint från start och lade henne som trea i andraspår, i rygg på Shake It Cerry med Johnny Takter i vagnen. Loppet inleddes i tufft tempo där loppets storfavorit Bee A Magician, som var på jakt efter sjätte raka segern, kunde komma till ledningen efter cirka 600 meter.

In över upploppet vreds D’One på i fjärdespår och samtidigt började Bee A Magician tappa lite fart. Loppet kördes över den i USA ovana distansen 1810 meter och det passade svenskan perfekt. Ledaren orkade inte sista biten och D’One kunde koppla på segersmilet i god tid före mål.

Segertiden stannade vid 1.09,1 över 1810 meter. Bee A Magican höll till andrapriset medan Shake It Cerry kom in som trea efter en bra avslutning.

***

Magic Tonight slutade oplacerad. Foto: ALN

För Elitloppsvinnaren Magic Tonight slutade det inte lika bra som för sin stallkamrat. Örjan Kihlström körde honom i John Cashman Jr Memorial (301 500 $) och var snabbast ut men släppte snart ledningen. Efter lite stafettkörning landade Magic Tonight som trea på innerspår.

Favoriten Market Share övertog efter knappt halva distansen ledningen och gasade på rejält, men tröttnade in över upploppet. I stället kunde Flanagan Memory, körd av Brians Sears, ta kommandot och segla undan till väldigt enkel seger på 1.09,5a.

Gural Hanover slutade tvåa och Obrigado trea. Magic Tonight fick fritt över upploppet men kunde inte ta något utan föll snarare tillbaka lite grann och kom i mål som näst sista häst. Market Share tröttnade sista biten och slutade också oplacerad.

Läs även: Takter gjorde det igen – Pinkman i Hambletonian

Läs även: Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

Läs även: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guld i Dam-SM för Sandra Eriksson
Nästa nyhet
Guld i Dam-SM för Sandra Eriksson

Guld i Dam-SM för Sandra Eriksson

Det blev en härlig skrällseger för Sandra Eriksson när Dam-SM avgjordes på Färjestad under lördagskvällen.

Dam-SM var en av godbitarna när Färjestad travade under lördagskvällen. Det slutade i en skön seger för Sandra Eriksson. Den 25-åriga Boden-tjejen tog sin första SM-titel när hon lotsade in 25-oddsaren Rutger Gigant.

Sandra Eriksson är lärling hos Petter Lundberg och det är också han som tränar vinnaren. Rutger Gigant fick ett perfekt lopp som tvåa i andraspår. I ledningen travade Kamanda och Marika Eriksson med favoriten O.P.Q.C. och Maria Törnqvist i dödens.

Eriksson kunde avvakta till utgången av sista sväng innan hon vred på i tredjespår. Det skulle inte dröja länge innan segergreppet var kopplat. Rutger Gigant försvann ifrån över upploppet till kuskens stora lycka.

Segertiden blev till 1.13,5a över 2140 meter och förutom SM-tecknet belönades vinnarekipaget med 100 000 kronor. Jennifer Tillman tog, efter sen lucka, andrapriset med Global Newsletter. O.P.Q.C. och Maria Törnqvist fixade bronset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora Pris: Maven ut - två nya in

Travtips

Färjestad 21 september: Bo C är omgångens ”klaring”!

Travtips
fredag 13.34, 20 september
Det var svåra lopp i onsdags, och man kom snabbt ner på jorden igen tipsmässigt. Min bästa vinnare Franklin Face kom till ledningen, men fick lite massage av Mamba och han kunde inte riktigt freda sig utan han och Dante åkte dit sista stegen mot brorsan Ad...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.10, 20 september

Kalmar 20 september: Goop fredagsmyser i Kalmar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.41, 19 september

Boden 19 september: Hvalstad Odin vinner felfri

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.11, 18 september

Jägersro/Solvalla 18 september: Franklin Face är spelet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 17 september

Solvalla 17 september: Djokovic runt om!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.42, 16 september

Eskilstuna 16 september: Positivt kring Mercedes nyförvärv

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 13:11, 16 september 2019

Kommer fler svenska uppfödare lägga av framöver?

NORMLÖSA: En fin dag idag i Östergötland. Dock märks att hösten numera är här. Höstkylan på morgonen märks numera betänkligt. Marcus Melander Jisses amalia vilka framgångar unge Marcus Melander noteras för där borta i Nordamerika. Han får de andra tränarna...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson