Just nu:
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen
11.40 Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

I lördags slutade Ringostarr Treb trea i Sweden Cup. På måndagen blev den av Holger Ehlert tränade hästen av-stängd – för dopning.

Italienske Ringostarr Treb vann ett av försöken och slutade sedan trea i Sweden Cup på Solvalla i lördags. De två starterna innebar totalt 225 000 kronor i prispengar.

Bara två dagar senare, meddelar det italienska travförbundet UNIRE att Ringostarr Treb och Unicorno Slm som var oplacerad i Fyraåringseliten på söndagen – stängs av för dopning.

Båda hästarna testades positivt för fenylbutazon efter att ha tävlat i Padova den 12 mars i år. Det uppger danska travservice.dk. Avstängningen gäller till och med den 28 juni.

Fenylbutazon är en substans som verkar som antiinflammatoriskt och smärtlindrande.

Några dopningsprover ska inte ha varit tagna på Ringostarr Treb efter någon av hästens starter på Solvalla i lördags. Det trots att det, enligt uppgifter till sulkysport.se, varit känt att hästen misstänkts ha tävlat med otillåtna medel i starten i Padova.

Hästarnas tränare, i Italien verksamme Holger Ehlert, har tidigare varit involverad i dopningsfall. Mest känd är Let’s Go som kom i mål som tvåa i Elitloppet 2006, men senare fråntogs andrapriset. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Souloy-förhandlingarna inleds – dom lär dröja

Souloy-förhandlingarna inleds – dom lär dröja

I dag, tisdag, inleds i Oslo förhandlingarna i ärendet kring Fabrice Souloy som misstänks ha dopat några av stallets stjärnor i den uppmärksammade kobolt-härvan.

För cirka ett år sedan tävlade Un Mec d’Héripré i Elitloppet och trion Lionel, Your Highness och Timone Ek under OGP-dagen på Bjerke.

Efteråt visade de av Fabrice Souloy tränade hästarna dopningsprov höga halter av kobolt. En händelse som ledde till en av sportens största dopningshärvor.

Nu inleds förhandlingarna. Det är på Bjerke travbana som förhandlingarna äger rum och både Svensk Travsport och Det Norske Travselskap är representerade.

Enligt sulkysport.se yrkar DNT på livstids avstängning och 250 000 kronor i böter. ST har inget yrkande utan avvaktar vad som framkommer under förhandlingarna.

– Jag påstår, även om jag är part i målet, att utgången är väldigt oviss. Det är omöjligt att bedöma. Han kan gå fri, han kan få hårt straff och det kan bli mittemellan, säger Soluoys advokat Staffan Uvabäck till Travronden.

Tisdagen och onsdagen är avsatta för förhandlingar, med torsdagen som reservdag. En eventuell dom kommer dock dröja längre än så.

Normalt kommer processen fortsätta ett par veckor innan domen är klar. Därefter får Fabrice Souloy ytterligare ett par veckor på sig att överklaga till förbundens överdomstolar. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takethem snabbaste dansken - till Oslo GP
Nästa nyhet
Takethem snabbaste dansken – till Oslo GP

Takethem snabbaste dansken – till Oslo GP

Takethem lyckades inte ta sig till final i Elitloppet – men blev ändå den snabbaste dansken genom tiderna. Nu väntar Oslo Grand Prix.

Det danska hoppet Takethem hade en tuff uppgift att ta sig till final i Elitloppet i söndags. Men det var inte långt ifrån att det hade lyckats.

I skuggan av vinnaren Bold Eagle levererade sjuåringen en toppinsats och slutade femma på samma tid som fyran Spring Erom och sexan Delicious.

Tiden 1.09,2a var inte bara en förbättring av det egna rekordet med 1,3 sekunder (!) utan också den snabbaste som någonsin gjorts av en danskfödd häst. Tycoon Conway Hall har tidigare travat 1.09,4. (Det senare gäller dock fortsatt som danskt rekord, då det krävs seger för att officiellt räknas).

Nu är Takethem klar för ett nytt storlopp. Man har tackat ja till en start i Oslo Grand Prix.

– Vi har fått en inbjudan till OGP och tackat ja. Nu ser vi fram emot att starta på Bjerke där distansen passar honom bättre och förhoppningsvis får vi ett bättre spår än de senaste gångerna, säger delägaren Bernt Dahl till Dansk Hästväddelöb.

Oslo Grand Prix körs den 11 juni och startlistan till loppet ska bli klar på söndag. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter Elitloppet: Tunga böter för fransmännen
Nästa nyhet
Efter Elitloppet: Tunga böter för fransmännen

Efter Elitloppet: Tunga böter för fransmännen

Saftiga böter delades ut till fransmännen i samband med Elitloppet. För Bold Eagles tränare Sébastien Guarato hamnade slutnotan på 45 000 kronor.

Hästar från Frankrike hade huvudrollerna i Elitloppet. Bold Eagle var enorm i sitt försök – i finalen stal Timoko showen.

Tränarna till hästarna fick också dryga böter av Solvalla. Sébastien Guarato tilldömdes 15 000 kronor i böter efter Bold Eagles försöksseger, efter att ha använt otillåten utrustning.

Samma böter med precis samma rubricering, fick även Franck Leblanc och Richard Westerink, tränare till Up And Quick och Timoko, i det andra försöket.

Enligt sulkysport.se handlar det om en form av metallplattor på tömmarna, vilka inte är tillåtna i Sverige. I Bold Eagles fall tillkom även en oelastisk springrem; även det förbjudet enligt svenska regler.

Till finalen plockades detaljerna bort på vinnaren Timoko – medan Bold Eagle behöll sina. Något som renderade i ytterligare 30 000 kronor i bot.

I Elitloppets försök fick även Åke Svanstedt 30 000 kronor i böter, samt en veckas avstängning för felaktigt bruk av körspö bakom Resolve. Efter finalen tilldelades Johan Untersteiner bakom Propulsion 30 000 kronor i böter och tre dagars avstängning för samma rubricering. (Foto: ALN).

Läs även: Elitloppet: Outröttlige Timoko – chockade alla

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane fortsätter segerraden i Ina Scots Ära?
Nästa nyhet
Cyber Lane fortsätter segerraden i Ina Scots Ära?

Cyber Lane fortsätter segerraden i Ina Scots Ära?

Fina fyraåringsmatchen Ina Scots Ära är huvudrätten när Mantorp kör juni månads första V75. Kan Cyber Lane fortsätta sin obrutna segerrad?

Efter att Elitlopps-krutröken skingrats är det Mantorp som har hand om sommarens första V75-träff. Fyraåringsloppet Ina Scots Ära, med 300 000 kronor i förstapris, ser en stark startlista.

Det till trots att världsrekordtravaren Ferrari B.R. inte finns med. Norrmannen hade siktat hit, men var i behov av längre återhämtning efter urladdningen senast.

Mantorp får se en annan segermaskin. Johan Untersteiner-tränade Cyber Lane har inte gjort några fel hittills i sin karriär – och kommer till loppet med nio segrar på nio försök.

Valacken får här ett riktigt elddop, för motståndet är starkt. Stefan Melanders amerikan Dominion Beach har börjat bra i Sverige. Senast var han ute i Kungapokalen, men fick då chanserna grusade efter en galopp.

Kulltoppen och Kriterie-tvåan Policy of Truth, missade att kvala in till just Kungapokalen och är här ute efter en revansch. Extra krydda blir Roger Walmann-tränade Brooklyn Hill, här i sin andra start på svensk mark.

*Gulddivisionen, även Östgötaloppet, körs över lång distans och det har lockat franska stålstoet Anna Mix, nu åter hos Sofia Aronsson. Hon startade senast som trea i Seinäjoki-Race och möter här bland andra Copenhagen Cup-fyran Carabinieri och Alfas da Vinci.

Här är startlistorna:

Ina Scots Ära, 2140 auto

1 Cyber Lane – Johan Untersteiner
2 Brooklyn Hill – Örjan Kihlström
3 Mindyourvalue W.F. – Johnny Takter
4 Baron Gift – Rickard Svanstedt
5 Umberto Axe – Christoffer Eriksson
6 Destiny Am – Kenneth Haugstad
7 Dominion Beach – Per Lennartsson
8 Muscle Hustle – Robert Bergh
9 Policy of Truth – Ulf Ohlsson
10 Ubertino Grif – Björn Goop
11 Sliding Home – Jennifer Tillman
12 Electric Light – Peter Untersteiner

Östgötaloppet, 2640 auto

1 Anna Mix – Ulf Ohlsson
2 Mind Your Face – Örjan Kihlström
3 Donttellmeanymore – Johan Untersteiner
4 Usain Henna – Oskar Svanberg
5 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
6 Västerboonthenews – Johnny Takter
7 Billy Flynn – Christoffer Eriksson
8 Tango Negro – Wilhelm Paal
9 Seedorf O.M.F. – Erik Adielsson
10 Carabinieri – Peter Untersteiner
11 Sir Ratzeputz – Jorma Kontio
12 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppet: Outtröttlige Timoko - chockade alla

Travtips

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Travtips
måndag 15.53, 19 augusti
Eskilstuna heter veckans första spelbana och vi har flera sportsligt ordinära lopp att försöka bena ut. En del hyggliga spelobjekt anser jag mig ha vaskat fram och jag har en salig blandning av vinnare och platsspel. Någon från ledningen men en hel del fak...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.39, 14 augusti

Tips Solvalla 14 augusti: Toppkväll – med ett coolt spel

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson