Hockeylegendaren Mats Sundin har satsat stort på travhästar de senaste åren. Men nu säljs flera av dyrgriparna på nätauktion.

Hockeystjärnan Mats Sundin har figurerat som hästägare en längre tid och är ett av namnet bakom pseudonymen Stall Droad, som de senaste åren inhandlat flera auktionsdyringar.

Bland annat köptes Le Lahar (då under namnet Tough Rain) in för 760 000 kronor vid Elitauktionen 2011 och två år senare lade man högsta budet vid samma auktion för Atomic Rain som kostade 770 000.

Le Lahar vid en av sina segrar. Foto: ALN

I sin ägo har man även fyraårige Farmer Jack som köptes direkt av uppfödaren för en miljon-summa. Ingen av hästarna har dock, ännu, levt upp till de högt ställda förväntningarna.

På tisdag går hela trion under klubban vid ASVT Trottex Internetauktion. Utropspriser är ännu inte bestämda.

– Vi har sex hästar i stallet och nu känner vi att det är läge att reducera beståndet lite. Det blir dyrt om hästarna inte levererar och vi har planer på att köpa fler hästar, därför gör vi så här, säger delägaren Lennart Hovelius till Trav 365.

Nimbus C.D. finns i Frankrike. Foto: ALN

Både Farmer Jack och Le Lahar har haft skador, men är på väg tillbaka.

– Den ena har en gaffelbandsskada och den andra har en hovbens-fraktur. Båda är under läkning, säger Hovelius.

I Stall Droad ingår även Nimbus C.D. som man köpte som fyraåring och därefter vann bland annat Jubileumspokalen i fjol.

Nimbus C.D. befinner sig sedan en tid i Frankrike hos Fabrice Souloy.

Här kan du nå Internetauktionen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Un Mec d’Héripré möter Dante Boko på Rivieran

Un Mec d’Héripré möter Dante Boko på Rivieran

Efter segern i Åby Stora Pris, redan i kväll fredag är Un Mec d’Héripré tillbaka i hetluften – och möter bland andra Dante Boko.

Fabrice Souloy-stjärnan Un Mec d’Héripré har haft en riktigt stark säsong och vann som bekant senast Åby Stora Pris efter skiljeheat mot Propulsion.

Denna fredagskväll väntar nästa uppgift. Nu på hemmaplan. Närmare bestämt i Cagnes-sur-Mer då Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritimes ska avgöras. Ett lopp som är ett av de sista för säsongen som även ingår i Trotting Masters.

Dante. Foto: ALN

Denna gång är det Jean-Michel Bazire som sköter spakarna bakom Un Mec.

Bland motståndet finner vi Lutfi Kolgjinis Dante Boko, årets vinnare av Sweden Cup och senast etta i Lyon Grand Prix. Pierre Vercruysse sitter i sulkyn.

Loppet innehåller även välkända namn som Aladin d’Ecajeul, Pascia’ Lest och Princess Grif – där Björn Goop dyker upp som kusk. Förstapriset i loppet är 81 000 euro.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Starter du Rib – Jean-Charles Féron
2 Aladin d’Ecajeul – Gabriele Gelormini
3 Pascia’ Lest – Pietro Gubellini
4 Olmo Holz – Christophe Martens
5 Soumoulou – Anthony Laigron
6 Un Mec d’Héripré – Jean-Michel Bazire
7 Zorro Photo – Roberto Andreghetti
8 Princess Grif – Björn Goop
9 Truman Daipret – Dominik Locqueneux
10 Dante Boko – Pierre Vercruysse
11 Seattle Bi – Marco Stefani
12 Slow de Beauvoisin – Romuald Mourice

Senaste vinnarna:

2015: Going For Gold Zaz – Dominik Locqueneux
2014: Timoko – Björn Goop
2013: Timoko – Jos Verbeeck
2012: Commander Crowe – Christophe Martens
2011: Commander Crowe – Christophe Martens

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Färjestad

Fredag: V65-tips till Färjestad

V65 Färjestad 26 augusti

Omgången: Mycket stark spik finns i V65-avslutningen och då det brukar kunna skrälla på Färjestad med ganska lågklassiga lopp så ska det kunna bli trevlig fredagslunch! Min idé Champion Chip blev struken och jag har ändrat om lite i systemet. Lycka till!

Spiken:
2 Juvels Boy
(V65-6) är en lördagshäst som satt fast med vinstkrafter på V75 i somras och han vinner utan prut!

Utgångarna:
2 Zitazarita M.J. (V65-4) har bra chans att rinna undan från ledningen.
15 Ponce de Leon (V65-5) är tuff och borde tåla att syna dödens, och han är en bra utgångshäst med öppet lopp bakom.

V65-förslaget är på 2058 kronor.

1-3-2-7-9 (4-5)
4-6 (10-1)
4-12-9-11-15-7-14-5-8 (1-4)
2/ 10-8-13-9-3-14-4-15-6-5 (7-1)
15/ 14-5-10-13-8-4-2-1-6-9 (3-11)
2 Juvels Boy (10-11)

5x2x9x1x11x1 = 990 kr
5x2x9x11x1x1 = 990 kr

LD-förslag på 1000 kronor: 

2 – 15 x 1000

V65-1:

Ranking: A: 1-3-2 B: 7-9-4-5 C: 6-7-10-11 

Spetsanalys: Paradiziac och Hubby Star möttes med samma förutsättningar, spår precis innanför för den förstnämnde (5 och 6) som enkelt svarade ut och vann loppet från ledningen. Ska kunna göra det igen, svara från start. Smirre Creec är också mycket startsnabb och lär laddas.

Loppanalys: 1 Paradiziac har fin uppgift då han trivs från ledningen över 1640 meter, vilket han visade näst senast i Årjäng då han tämligen enkelt höll ut 2 Hubby Star och enkelt stack undan på upploppet. Han kördes lite mer på chans senast i Sola I Kallsta-loppet och fick inte chansen. Han har bra chans att spetsa hem loppet tror jag och får tipset.

2 Hubby Star kunde inte ta sig förbi då de möttes, första 100 var han inte ens snabbare och det var lönlöst då han pressade i svängen innan han klev ner bakom Paradiziac. Han fick chansen 150 kvar, men tog inget alls. Han växer flera klasser från ledningen där alla sex segrar är tagna ifrån, senast efter 700 meter i loppen. Det är mycket vassare kusk nu mot när han mötte Paradiziac för Andreas och kanske kan Micke få honom förbi? Det är inte omöjligt och då är han favorit att vinna loppet.

Skulle 3 Contucky Newport fungera och visa det jag tror att han kan så är han absolut bra nog att vinna. Han fungerade inte alls näst senast och sprang bara på en töm, men senast såg han riktigt stark ut från ledningen och vinner det om han inte fallit ur i aktionen helt 400 kvar. Det var knepigt och kan vara något som stör honom, och svårt att hetsa för mycket då han agerat som han gjort i två lopp. Men han är å andra sidan väldigt lite spelad och värdet högt!

7 Love Palema har gått bra i två starter på sistone och han kommer vara med där framme igen liksom bra spurtaren 9 Quantum Outlook.

V65-2:

Ranking: A: 4-6 B: 10-1-7-2-9 C: 3-5-11-8

Spetsanalys: Lite ovisst då de inte är jättesnabba, och ovan kusk på den normala ledaren. Breezy Badger eller Mactheman borde sitta i spets efter 500.

Loppanalys: 6 Mactheman är jättefavorit och han är bra för ett lunchlopp och har vunnit 9/29 starter. Han har matchats snällt i sommar och gjort det bra, och senast var han finare och bättre än någonsin kanske? Via dödens bara klev han förbi ledaren på långsidan och försvann ifrån Love Palema och övriga med flera längder i joggande stil. Skulle han släppas till ledningen lär det vara över, men startsnabb är han inte, dock kan de ju släppa över 2640 meter.

Jag måste ändå tippa 4 Breezy Badger, och med proffskusk hade jag nog spikat honom då det skiljer för mycket på dessa vad gäller spel. Breezy har gjort två mycket bra lopp på V75, först urstark upphämtning efter startgalopp och senast tapper trea från dödens då tre hästar stack undan. Nu körs han av lärling som bara kört ett tävlingslopp senaste två åren! Det var just Breezy Badger i juni och då körde han fram i dödens och höll bra gjorde hästen. Med proffskusk hade jag trott på spets, men nu kan det ju bli fel men kommer han till spets blir det kul, och han var snabb innan galoppen näst senast. Dessa är bättre än övriga och starkt lås!

V65-3:

Ranking: A: – B: 4-12-9-11-15-7-14-5-8 C: 3-2-6-10

Spetsanalys: Bildebut för flera, däribland Champion Chip som troligen inte kan spetsa men han ska testa bilen före. Flor de Rafaela är rapp och Magnus brukar skicka iväg, utmanas av Carbureightr som kanske kan överta?

Loppanalys: Min idé 1 Champion Chip blev struken och jag spelar då matte, det är öppet värre och kan smälla!

Favorit är 9 Hajson som vist form och han höll bra senast då han gjorde jobbet, men stumnade och åkte dit som trea. Ivarsson som favorit från bakspår kan aldrig vara rätt att jobba med och sviker min vinnare så borde det bli skräll.

11 J.S.Alpha gjorde det bra i alla tre senaste loppen, bra tvåa från dödens men har inte startat sedan maj och läget är ju trist, men anmäld barfota runt om och har gått med skor alla starter före!

Jag varnar för 4 Carbureightr som kan vara rysare om duktige Per Nilsson som förstärker, kan hitta till ledningen. Stred bra där tidigare och endast 2%, samt för 12 Arnie Dream som hakade på Joe Martini positivt.

V65-4:

Ranking: A: 2 B: 10-8-13-9-3-14-4-15-6-5 C: 7-1-11-12

Spetsanalys: Zitazarita M.J. höll enkelt upp ledningen från innern och är klar spetsfavorit med endast tre på start.

Loppanalys: 2 Zitazarita M.J. har vunnit 2/3 senaste och gav ett klart bra intryck vid spetssegern för Jepson för tre starter sedan. Höll då enkelt upp ledningen från innern och gav inte mer rutinerade hästar någon chans att utmana på upploppet. Hoppade direkt senast, men reglerade dem starkt från dödens däremellan och med bara tre på start och enkelvolt är det bra chans till felfritt och ledningen och då borde hon rinna undan. Utgång!

Jag nöjer mig med utgång då hon har hoppat 2/5 senaste och är klar favorit, och det är ett lopp som kan skrälla.

Värst emot är andrahandaren 10 Valnes Doris som spurtade bra senast på Solvalla och hon står sig bra mot dessa om hon slipper göra allt jobb. Då hon går utan rygg kan hon bli för vass, och hon körs säkert på väntan om det går.

8 Bella Jaam är vek men snabb och senast fick hon ligga på väntan och spurtade positivt. Hon får lopp i draget igen och kan fälla alla.

13 Lottie Palema är lite bättre än raden även om det inte är någon stjärna men senast gick hon helt okej i vida spår mot bättre hästar där Pense Kloster vann.

V65-5:

Ranking: A: 15 B: 14-5-10-13-8-4-2-1-6-9 C: 3-11-7

Spetsanalys: Ovisst då spetshästar saknas, men felfri Undiyng Lands kanske kan vara spetsaktuell? Spetsade med liknande läge för Björn 2015 och var snabb till ledarryggen senare samma år i 11-öppning.

Loppanalys: Skumt lopp där jag hoppas överleva med sju streck, men skulle gärna sitta målat… 15 Ponce de Leon ska vara favorit på kapacitet, men det är ingen häst som bara kliver runt dem då han är lite speciell. Han såg för att vara honom bra ut i travet i comebacken som var skräplopp, men det var starkt intryck då han lämnade övriga. Han föll ur och orkade inte alls sedan i DD-lopp då jag trodde på honom, men senast spurtade han riktigt bra mot bra hästar ute i spåren. Spårtrappa och spår 15 är tufft, inte minst i lägre klass då det inte skiljer mer än från 100 till 200.000, men kanske körs han fram i dödens och avgör på styrka. Jag spelar utgång och spikar på LD!

14 Mellby Cheeky gör spännande start och debut för Goops. Han lovade massor för Walmann men levde sällan upp till det utan svek ofta, och föll ur i travet. Han skulle gjort debut redan i november för Goops, men ströks då och nu har tiden gått… Pappa Olle kör, och kanske är det inte så påställt men hästen har mycket hög kapacitet och måste läggas upp högt, kvalade också på bra vis.

10 Mithril är betrodd och han har varit bra, och senast bara gasade Micke till ledningen efter 600 meter och drog undan till enkel seger. Klart han räknas igen då han är rejäl och formstark.

5 Bertil K. gick positivt mellan hästar då han fick chansen senast och han räknas. 13 Tougherthantherest kommer från bra seger, men Magnus ligger lågt och menar att det finns dåligt med lopp så han går ut tufft här.

V65-6:

Ranking: A: 2 B: 10-11-6-3-8 C: 5-7-4-1-9

Spetsanalys: Juvels Boy har varit snabb flera gånger och varit med och kört/spetsat i 10-öppningar och jag tror att ”Håson” tidigt sitter i ledningen.

Loppanalys: Omgångens största favorit har också bäst chans och jag hoppas att skrällarna redan gjort sitt och jobbar in favoriten 2 Juvels Boy. Han har varit riktigt bra senaste året och räcker gott på V75 vilket han visat och han satt fast med vinstkrafter i Årjäng på V75. I finalen var banan usel och han kunde inte ta något från bricka 12. Nu blir det skor, men det är inte katastrof alls, och han kan öppna snabbt. Konkurrenterna lär ha respekt för hästen som ska sitta i ledningen i första kurvan och sedan vinna enkelt. Given spik!

10 Codebreaker visar bra form och senast var han klart positiv då han sköt till fint från ledarryggen mot bra hästar, Jepson upp är bra och han läggs tvåa.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olyckan i Derbystoet-kvalet - fick ett lyckligt slut
Nästa nyhet
Olyckan i Derbystoet-kvalet – fick ett lyckligt slut

Olyckan i Derbystoet-kvalet – fick ett lyckligt slut

När den sista uttagningen till Derbystoet skulle köras, föll Rydens Maya plötsligt till banan. Men efter en lång stund reste hon sig. Nu kommer positiva besked.

Jägersro avverkade uttagningarna till Derbyt och Derbystoet på onsdagen. Men efter 600 meter i det allra sista kvalet till Derbystoet inträffade en otäck händelse.

Rydens Maya, körd av Peter Untersteiner, föll till marken och blev liggande till synes livlös. Många befarade det värsta, men efter en lång stund kunde veterinärerna få hästen på benen igen.

Untersteiner. Foto: ALN

– Jag kände redan 100 meter innan hon föll att hon inte hade kontroll på sina ben, berättar Peter Untersteiner för Jägersros hemsida.

Rydens Maya kvävde sig och förblev avsvimmad för en stund. Men veterinärerna arbetade intensivt och efter bland annat behandling med dropp, reste hästen sig alltså och fick tillbringa natten i sin box.

– Jag var själv och tittade till henne på torsdagsmorgonen och allt såg ut att ha gått bra, säger banans sportchef Mats Ahlkvist.

Rydens Maya ska redan under torsdagen åka hem igen till Norge där hon tränas och ägs. För kusken Peter Untersteiner gick det under omständigheterna också väl, trots en ömmande handled.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Archangel Am spräckte franska segernollan
Nästa nyhet
Archangel Am spräckte franska segernollan

Archangel Am spräckte franska segernollan

Efter flera försök på fransk mark kom äntligen segern för Archangel Am. Lutfi Kolgjini-träningen stod för en god insats på Vincennes.

Sexårige Archangel Am tävlade flitigt i Frankrike i vintras och har gjort ett par bra insatser även i sommar, bland annat med två andraplatser.

Archangel. Foto: ALN

Men vid onsdagens tävlingar på Vincennes blev det fullträff för den av Lutfi Kolgjini tränade valacken. Pierre Vercruysse körde till seger.

Archangel Am stod för en rejäl prestation, efter att via en inledning i spåren klivit fram till ledningen.

Väl i den positionen kunde ingen hota svensken som tog segern på 1.13,8 över 2700 meter. Belöningen blev 20 700 euro.

Du kan se loppet här.

Flera andra svenskhästar var i ropet samma dag. Arazi Boko har gått bra i ett par starter för Fabrice Souloy och knep en ny andraplats värd 16 250 euro i ett tidigare lopp. Norske Juliano Rags var femma i samma race.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-kvalen: Readly Express joggade till final

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson