Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Rocky Winner är en av svenskarna som åker till Norge för Steinlagers Äreslopp då den här lördagens V75 körs på Momarken.

Dags för gemensam norsk-svensk V75-omgång den kommande lördagen. Momarken står för fiolerna och det är Steinlagers Äreslopp, med cirka en halv miljon svenska kronor i förstapris, som är dagens högst doterade lopp.

Norrmännen sätter förhoppningarna till bland andra B.B.S. Sugarlight, som börjar från fina bricka två, Bruno di Quattro och Thai Brodaway som nu är tillbaka i norsk regi.

Från svenskt håll kommer de färska Gulddivisions-vinnarna Rocky Winner och Sir Ratzeputz samt Quick Fix och hedersmannen Harry Haythrow i ännu en V75-start. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Bruno di Quattro – Frode Hamre
2 B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop
3 Pingus Vang – Åsbjörn Tengsareid
4 Pebbe Simoni – Erlend Rennesvik
5 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
6 Quick Fix – Lutfi Kolgjini
7 Rocky Winner – Peter Ingves
8 Harry Haythrow – Johan Untersteiner
9 Rafolo – Eirik Höitomt
10 Sir Ratzeputz – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9

Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9

Efter idel andrapriser i vinter var Bold Eagle tillbaka där vi är vana att se honom – i vinnarcirkeln. I söndagens Grand Critérium de Vitesse visade sig den franske fantomen från sin allra bästa sida – och vann på 1.08,9.

Det var en lättad och lycklig Pierre Pilarski som fick se sin juvel Bold Eagle återvända till överst på prispallen vid söndagens storlopp Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer på den franska sydkusten. Nu kan man med tillförsikt se fram mot Elitloppet. Solvallas sportchef Anders Malmrot fanns på plats med en rosa biljett.

Efter att ha radat upp silverplatser under hela vintermeetinget, kunde Bold Eagle nu ta sin första seger sedan i början av augusti. Och ”Örnen” gjorde det i ruggigt fin stil. Jättefavoriten var helt i sin egen klass i loppet med 90 000 euro i förstapris.

Bold Eagle inledde från innern men Franck Nivard letade sig direkt ut i andraspår för att kliva fram och överta täten från snabbstartande Billie de Montfort, när man svängde in över den bortre långsidan.

Anna Mix, som hade Björn Goop i sulkyn, fick en tung inledning i tredjespår innan man kunde komma ned i dödens först efter halva distansen avverkad. Än längre ut, fortsatt i tredjespår travade Bird Parker.

Ingen ur motståndet skulle dock utgöra något hot mot Bold Eagle som såg riktigt maffig ut framme i ledningen. Franck Nivard behövde inte direkt se sig bakåt när storfavoriten stack undan över det långa upploppet.

Bold Eagle såg ut att ha gott om krafter kvar då mållinjen passerades, men det var knappast inte för att det gick långsamt. Segertiden var majestätisk – den engelska milen avverkades efter 1.08,9a.

Tiden innebar att Timokos löpningsrekord från i fjol putsades rejält, med sex tiondelar. Hippodromen i Cagnes-sur-Mer mäter 1300 meter.

Critérium de Vitesse slutade i en dubbelseger för tränaren Sébastian Guarato. Stoet Billie de Montfort, körd av Nicolas Ensch, höll enkelt andrapriset från rygg på stallkamraten och klockades till 1,09,2. Trea, från tredje invändigt, blev skrällen Dijon, femåringen kom i mål på 1.09,4.

Bird Parker (09,5) gjorde i skymundan av vinnaren en heroisk insats, med nästan hela loppet i tredjespår, tog han sig i mål som fyra. Anna Mix (09,8) mattades till slut, men höll bra och passerade mål som sexa, men fick femteplatsen då Une Sérénade diskades.

Loppets enda svensktränade häst Apollon de Kacy (09,9), körd av Jörgen Westholm inledde loppet på innerspår, tog sig ut i andraspår över sista bortre långsidan och grejade den sista biten av priskakan då han slutade sjua. Cash Gamble slutade i det slagna fältet som nia.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 12 mars

Omgången: Jag spelar med en sund spik och ett fräckt lås, och det vore klart bra om det gick att tävla barfota för min DD-spik…

Spiken: 1 Conway Streamline (V64-3) är motiverad favorit och han har bästa läget och har visat bästa formen och bör vinna.

Låset: 6 Copimade och 7 Havbergs Knight (V64-5) är långt ifrån att vara favoriter, men jag tycker de är två bästa hästarna och då är kul att låsa igen på dessa.

V6-förslaget är på 1728 kronor (V6).

5-2-4-3-10-7-6-8 (5-2)
3-2-10-4-7-11-6-8-1 (5-9)
1 Conway Streamline (2-5)
9-8-4 (7-1)
6-7 (5-8)
3-1-2-8 (4-5)

8x9x1x3x2x4 = 1728 kr

DD-förslaget på 900 kronor:
6 – 3 x 600 kr
7- 3 x 300 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1
A: 5-2-4 B: 3-10-7-6-8 C: 9

Spetsstrid: Flera snabba hästar, Omay Southwind har öppnat snabbt och ska ta sig till plankan. Släpper man till Rebel Yell Face eller Bigarrå sedan? Jag har svårt att se Vikens Prince ta sig förbi alla invändiga även om den är rapp i benen.

Loppanalys: Lurigt lopp inleder, och spelarna sprider sina streck och vi gör detsamma. Jag ger tipset till 5 Bigarrå som vore spetsgynnad och Veijo testar säkert vad som går mot svängen och kanske kan forcera henne dit. Var överlägsen vid spetssegern och senast blev allt bara fel och hon gick inte tom så formen pekar uppåt.

2 Omay Southwind fick ett nyttigt lopp i kroppen senast då hon inte orkade haka på i spåren. Ohlsson nu och perfekt läge, hon är snabb i benen och jag tror hon tar sig till plankan. Sedan kan man välja taktik, hon har bara en seger från ledningen på fem försök.

4 Rebel Yell Face är ojämn, men även han rätt startsnabb och var tvåa på V75 i somras från ledningen. Tre av fem senaste har varit lopp med 100.000 i förstapris och han är härdad mot övriga. Blek senast och han har nu pausat, men gått bra efter vila tidigare och enligt Adde vore det jätteplus om man kan köra utan skor.

V64-2
A: 3-2-10 B: 4-7-11-6-8-1 C: 5-9-12-13

Spetsstrid: Felfri Ridgehead Mikko har bra spetschans, annars lär Micke köra till ledningen efter en bit med Dinjo.

Loppanalys: 2 Dinjo är favorit och den står på tur för seger. Höll bra näst senast utan att få slag i Chip Bourbon. Senast var det till ledningen och Micke drog undan sista 700, men man mötte en för bra häst helt enkelt. Var klart tvåa, men det är en vanlig häst detta och bara en av flera.

Jag tippar 3 Ridgehead Mikko som är en fin typ som inte fått ut det han ser ut att ha i sig. Han lägger mycket mark under sig, och efter att ha blivit behandlad ska han träna bra. Han galopperade direkt ur volten med samma spår senaste gången, men pep snabbt iväg till spets försöket före (galopp under press 200 kvar då och blev inte körbar). Kommer han rätt i volten tror jag på spets och det vore mycket intressant i detta gäng.

10 Walther På G. Inledde lovande och vann 3 av 6 inledande starterna. Det har tagit emot lite nu, men senast får han godkänt då han öppnade 11,5 första 500 på seg bana. Han är hetsigare hemma numera menar tränaren, känns lite svårbedömd även om kapaciteten räcker bra. Segrat 2/3 i Mantorp. 

V64-3
A: 1 B: 2-5-7-11-3-9 C: 4-10-6-8

Spetsstrid: Claes Svensson är vass startkusk och jag tror att han håller upp med Conway Streamline. Dandy du Metz har spetsat två senaste med volt, båda från innerspår och kommer kliva iväg bra.

Loppanalys: 1 Conway Streamline är megafavorit, och det är motiverat. Han har flyttat runt en del, och gör nu första starten för Claes Svensson. Hästen vann senaste starten hos Ralf Karlstedt och var rejäl från dödens. Gick mycket bra efter galopp före det så segern var ingen överraskning. Första Claes är alltid hett, även om han haft svårt att hitta formen på sina hästar men denne kom alltså i full form. Han bör vinna detta ganska klena lopp och jag spikar trots stora favoritskapet. Jag tror att han kan hålla upp innerspåret.

Om man vill gardera är det 2 Dandy du Retz som är aktuell, även om han har svårt att få till det och har tappat travet. Så var det senast, lite i skymundan men mot bättre hästar och han var inte tom även om han hade lite svårt med tempoväxling. Skulle han komma före favoriten kan det vara segerdags.

V64-4
A: 9-8-4 B: 7-1-2-12-3 C: 5-6-11-10

Spetsstrid: Det vimlar inte av startraketer, kan vara risk för favoriten Indian Font till spets efter en bit? Denne har dock varit mindre snabb, och det finns att de med sämre spår hinner före. Susan Journey i andravågen kanske?

Loppanalys: 4 Indian Font är nästa storfavorit, men här vill jag syna. Han var bra vid segern och har mött för bra hästar på V75 efter dewt. Nu har han fått träningsperiod, vunnit provlopp på 1.25, men jag tror det kan fattas lite och det finns bra hästar med här. Har inte visat så mycket startsnabbhet men kanske släpps till spets som favorit.

9 Keycard var riktigt frän vid segern då hon bara studsade förbi dem till slut och det såg ut som en racer i det intrycket! Drog på tufft senast men orkade inte och var inte lika bra – eller kanske är det så att hon vill gå på väntan. Så bör bli nu och då tror jag att hon har bra chans.

8 Susan Journey gillar jag, hon är bra. Senast var hon bara bäst och vann hur enkelt som helst i humörhöjande sällskap. Jag hade tänkt gå lite på henne, men Sövik som kusk är inget jag gillar som ersättning och dessutom har hon haft problem med karlederna och det brukar vara mindre bra. Hon är bäst, det tror jag, och halvstängt på är plus. Skulle hon kunna forceras till ledningen efter en bit vore det grymt intressant.

V64-5
A: 6-7 B: 5-8-3 C: 10-1-9-11-4-2

Spetsstrid: Snabba hästar och oviss spetskamp. Jag tor ändå inte att 1-3 körs från ledningen, det ska då vara 5-6-7 som gör upp, kan man hoppas på Copimade?

Loppanalys: Bra lopp med många fina hästar, men till viss del osäker form. Jag går på 6 Copimade på DD då jag vill ha ett drag här. Han är grymt kapabel, och med två lopp i kroppen tror jag formen sitter där. Han såg laddad ut i loppet senast, men fick en häst i knäet på sista långsidan och drogs sist och kom bra tillbaka i skymundan.

Konstigt stor favorit är 5 Great King Wine som agerar ojämnt, men varit bra vid segrarna. Dock för klen loppet däremellan och han verkar väldigt bankänslig. Han möter kapabla hästar och ska inte vara storfavorit tycker jag.

Bästa hästen kanske ändå 7 Havbergs Knight är som var väldigt bra förra året och vann V75-lopp vid två tillfällen. Nu ligger man lågt och har ruttet spår och kanske backas han ner och bara ska få loppet i kroppen? Ändå är han så bra så han måste räknas, och jag spelar DD med 6 och 7 som även blir fräckt lås På V6!

V64-6:
 A: 3-1-2-8 B: 4-5-13-12 C:  6-14-10-7-15-11

Spetsstrid: Man O’War var snabb första stegen i december 2016 med spår 4. Han känns mer spänd med spår långt in, fick ledarryggen då han hade innerspår men var inte så snabb. Kanske är snabbare hos Bergh, men han möter snabba. Right For Glory formligen följde bilen i höstas och den blåser förbi dessa – men släpper. Luksom försöker vara före Bergh-hästen och bör lyckas.

Loppanalys: Jag spikar spetsfavoriten 3 Luksom på DD – och då tror jag inte att han kan svara startraketen 5 Right For Glory men denne bör släppa välvilligt. Luksom öppnade rejält på Solvalla och kördes till spets och drog tufft på egen hand. Orkade inte, och man trodde att han skulle vara bättre. I onsdags plockade man av skorna och hästen spetsade men hoppade efter 200 meter. Borde ha bra vinstchans från tät, segern togs näst senast via dödens och han kontrade till dött lopp. Nu vill man rycka lite skor och det vore nyttigt om det gick.

Intressant debut för Robert Bergh gör 1 Man o’War som är bättre än trista raden speglar. Han gjorde fyra starter för Kristian Lindberg och var påpassad på spelet men floppade och är nu flyttad. Han var feberstruken 1/3, kanske inte formhöjande. Det finns viss chans att han kan smita ut och överta ledningen i andravågen, men oavsett är han tidig då jag tror han kommer vara klart förbättrad.

Jag betalar även för 2 Ufo Jet som fastnade med sparat senast och kan få loppet i draget, och 8 Lajos Fawör som sett formstark ut vid dubbla segrar.  Jag står däremot över 4 Wild Card som jag inte tror kommer förbi och till någon ledning. Det är en nyttig pålle som var bra vid segern då han fick allt annat än snäll resa även om det var lite billigt som det kändes.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: "Piraten" slog till igen - fick Zenit Brick på fall
Nästa nyhet
V75: ”Piraten” slog till igen – fick Zenit Brick på fall

V75: ”Piraten” slog till igen – fick Zenit Brick på fall

Det går aldrig att räkna bort On Track Piraten, tydligen. V75-Omgångens största favorit Zenit Brick fick se sig passerad sista biten av den outröttlige dalahästen.

Zenit Brick har getts epitetet vinterns häst efter att ha staplat segrar i Gulddivisionen på varandra de senaste månaderna. De flesta trodde nog att han skulle hemföra Mälarpriset på Sundbhyolm också – men då slog han till igen, ”Piraten”.

Narold Vox var hästen som körde sig till spets efter ett halv-varv. Dödens ville ingen ha, varför Örjan Kihlström sakta smög fram Zenit Brick utvändigt om ledaren. Den Timo Nurmos-tränade storfavoriten fick vandra där återstoden av loppet.

Genom sista sväng hade Zenit Brick fått grepp om ledaren, problemet var dock att bakom skuggade Hans R Strömberg med On Track Piraten som nu fick gå för fullt. Favoriten stretade emot, men ”Piraten” var den starkaste till slut. Segern blev säker på 1.13,8a över 2640 meter.

– Vi hade lite flyt den här gången, men hästen travade inte helt hundra i dag heller så jag var lite orolig. Men han tog sig samman över upploppet, sa segerkusken och tränaren Hans R Strömberg i Kanal 75.

*****

*Timo Nurmos-tränade GlobalSatisfaction hade varit borta ett år före han gjorde en stark comeback senast – nu var det dags för seger. Sexåringen var ett flitigt anlitat streck och med Ulf Ohlsson i jollen gjorde han inte favoritspelarna besvikna. GlobalSatisfaction letade sig fram mot dödens tidigt och kunde säkert manövrera ut ledande Ajlexes Cubano sista biten i ”Hockey” Erikssons lopp. 1.14,5a på 2140 meter visade klockan.

*Riktigt läcker vinnare i Diamantstoet. Claes Sjöström rattade Dealwithakiss, tränad av Axevallas David Persson, som slog motståndet knockout. Orlando Vici-dottern gick till attack med 800 meter kvar, svepte fram till täten in mot sista kurvan – och bara tackade för sällskapet. 18-oddsaren, som här var tänkt att göra sista start i karriären(!) vann överlägset på 1.13,9 över 2140 meter.

*En välförtjänt seger ordnade Peter Untersteiner-tränade Staro Ivy League i lärlingsloppet. Understödd av duktiga Henriette Larsen gick han en fin avslutning och fångade kort före mål in oddsaren Ellieann som gjort ett bra lopp. 1.15,5 på 2680 meter slutade segertiden vid.

*Fint stammade Lightningsky har mycket kapacitet, något fyraåringen visade vid en enkel seger i Klass 2. Förvisso fick man släppa spets för en het Enjoy the Life, men det löste sig ändå när det kunde vikas ut i andraspår halvvarvet kvar. Lightningsky lämnade fältet med flera längder och vann för Ulf Ohlsson på skarpa 1.12,3a 1640 meter i blott sjätte starten. Reijo Liljendahl tränar talangen.

*Och Olle Rols vägrar att förlora – i Bronsdivisionen kom nu sjätte raka för Mats Rånlunds segermaskin. Olle unnade sig en kort galopp från start, men ställde sig och fann tredje utvändigt. 500 meter kvar var det dags för attack och den härlige Ready Cash-valacken avgjorde sedan säkert till slut på 1.14,4 över medeldistans.

*Qahar Q.C. har vi sett ett antal gånger på V75, nu får vi nog vänja oss också med lillebrorsan Sir Q.C. Ulf Ohlsson, som här tog dagens tredje V75-viktoria, lotsade den av Catarina Lundström tränade femåringen till en vattentät seger i Klass 1. Sir Q.C. kördes till ledningen efter 700 meter och hade sedan inga problem att spåra hela vägen. 1.13,9a på 2140 meter var segertiden. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Chocken på Romme: Eldvin fällde Lannem Silje
Nästa nyhet
Chocken på Romme: Eldvin fällde Lannem Silje

Chocken på Romme: Eldvin fällde Lannem Silje

Lannem Silje var jättefavorit, såg ut att ha segern klar, men blev utkontrad av Eldvin som ställde till med en häftig skräll med skötaren Linda Forsberg i sulkyn.

Efter att ha gjort comeback på tävlingsbanan hade Lannem Silje tagit två högst övertygande segrar och att hon skulle få sträcka vapen på Romme under fredagskvällen var det nog ingen som riktigt hade övervägt. Men så blev det.

Jörgen Westholm-tränade Eldvin, som var tillbaka på hemmaplan efter starter i Paris, kördes av sin skötare Linda Forsberg. Tillsammans skulle de få jättefavoriten på fall.

Eldvin inledde i dödens men övertog täten då man gick in på slutvarvet. Samtidigt startade Lannem Silje, med Tor Wollebäk i sulkyn, sitt avancemang i spåren. ”Super-Silje” forsade fram över den sista bortre långsidan och när man nådde upploppet var greppet kopplat.

Eldvin hade dock aldrig gett slaget förlorat och kontrade sig tillbaka – när mållinjen nåddes var segern faktiskt säker. Tioåringen fällde den 10 för 10-spelade favoriten, som alltså fick nöja sig med ett av sina sällsynta andrapris.

Eldvin inkasserade förstapriset på 50 000 kronor genom seger på 1.23,1a över 2140 meter, två tiondelar före Lannem Silje. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfect Spirit fick högst poäng vid avelsvärdering

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson