Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Planen: Propulsion gör comeback i Guldbjörken

Första starten i matchningen inför Elitloppet närmar sig för Propulsion. Daniel Redén meddelar att man ställer siktet mot Guldbjörken på Umåker nästa helg.

Propulsion har inte startat sedan han slutade femma i Prix d’Amérique i slutet av januari. Därefter har hästen laddats på hemmaplan för revansch i Elitloppet, ett lopp som han, liksom Olympiatravet, redan är inbjuden till. Men snart ser det ut att bli comeback för fjolårets dominant i storloppen.

Det är tränaren Daniel Redén som via Twitter låter meddela att Propulsion troligen kommer att gå ut i Guldbjörken på Umåker nästa lördag, den 13 april. Loppet, som har 200 000 kronor till vinnaren, är också den tredje deltävlingen i Olympiatravet. Finalen körs två veckor senare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Aubrion du Gers är tillbaka på startlinjen

Aubrion du Gers är tillbaka på startlinjen

Jean-Michel Bazire laddar Aubrion du Gers mot en start i Elitloppet och ser på onsdag ut att kunna knipa sin trettonde raka. Den franske stjärnan startar i Angers.

Jean-Michel Bazire har hittat en ny uppgift för Aubrion du Gers. Den Elitlopps-klare valacken styr kosan mot Angers, sydväst om Paris, för att på onsdag ta sig an Grand Prix Angers Loire Métropole, med 24 750 euro i förstapris.

Aubrion du Gers som avslutade förra säsongen med elva raka segrar, gjorde i Caen nyligen årsdebut och vann även då vattentätt. Vid onsdagens uppgift är nioåringen belagd med femtio meters tillägg på grunddistansen 3100 meter och det på pappret tuffaste motståndet kommer från Philippe Allaires duo Bugsy Malone och Django Riff, som står på lika start.

 

Här är startlistan:

3100 volt

1 Dayana Berry – Olivier Raffin
2 Blackaro – Francois Lecanu
3 Bambina Blue – Jean-Philippe Mary
4 Alliance de Chenu – Antoine Dabouis
5 Berry Félin – Gilles Delacour
6 All Feeling – Mickaël Lemercier
7 Bora Fligny – Christophe Chalon
8 Alceste du Goutier – Sébastien Olivier
9 Archibald – Tomas Levesque
3125 meter
10 Super Fez – Nicolas Bazire
11 Alamo du Goutier – Vincent Hébert
12 Blues des Landiers – Dominique Chéradame
13 Beau de Grimolt – Franck Anne
14 Be Mine de Houelle – Loïc Guinoiseau
15 Coquin Bébé – Pascal Tijou
3150 meter
16 Bugsy Malone – Yoann Lebourgeois
17 Django Riff – Jean-Philippe Monclin
18 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rekordjakten fortsätter - 40 raka för Trebol
Nästa nyhet
Rekordjakten fortsätter – 40 raka för Trebol

Rekordjakten fortsätter – 40 raka för Trebol

Rekordjakten för Trebol fortsätter. Under söndagen noterades han på Menorca för sin 40:e raka seger – något som inget varmblod tidigare har klarat av.

Spanske ikontravaren Trebol fortsätter att lägga segrar på hög. En segerrad som påbörjades i september 2017 är nu uppe i 40:e raka. Det är en prestation som Trebol är ensam om i travvärlden, i alla fall bland varmblof. Rekordet i antal raka segrar för varmblod innehades tidigare av tyske Bentley Sun som 2011 fick en rad om 39 raka bruten.

Den senaste segern för Trebol kom på Menorca-ovalen Torre del Ram på söndagen. Återigen en mycket lätt uppgift för tolvåringen som besegrade ett startfält om totalt fem hästar på 1.17,3/2550 meter. Förstapriset var 78 euro. Trebol kommer starta på samma bana nästa söndag.

Världsrekordet i antal raka segrar för travhästar innehas som bekant Järvsöfaks. Till vår svenska kallblodskungs resultat har Trebol nu två segrar kvar för att tangera.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Djuse-jubel efter Mr Golden Quicks rykande spurt
Nästa nyhet
Djuse-jubel efter Mr Golden Quicks rykande spurt

Djuse-jubel efter Mr Golden Quicks rykande spurt

När jättefavoriten Selmer I.H. galopperade slog Mr Golden Quick till. Körande kometkusken Magnus A Djuse firade med frejdig segergest i Scandal Plays Minne.

Magnus A Djuse har fått en flygande start på kuskkarriären och på lördagen blev nittonåringen den yngste kusken genom tiderna i Sverige att nå hundra kusksegrar. Det såg han till att fira rejält redan dagen efter – genom att lotsa in Mr Golden Quick till seger i Scandal Plays Minne, huvudloppet vid Bodentravets tävlingar på söndagen.

Annars var det Selmer I.H. som var stor favorit i loppet. Hästen som förbereds för Seinäjoki-Race om två veckor, fick en tung inledning i spåren men såg ändå ut att sitta på leken sedan man kört sig till spets 1200 meter från mål. Men när Selmer I.H. slungade sig i galopp in på den sista bortre, så ändrades såklart förutsättningarna för loppet.

Magnus A Djuse hade placerat Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick i femte utvändigt, följde med i ryggar och sändes till fullt anfall via femtespår när upploppet nalkades. Sexåringen svarade med en rykande finish och kopplade på några få steg segergreppet. Magnus A Djuse visade glädjen med en segergest i den högre skolan – sedan Mr Golden Quick gått över mål på 1.13,2a/2140 meter.

Förstapriset var 100 000 kronor. Magnifik Brodde slutade tvåa, medan Hesiod mattades från dödens och blev sexa. Selmer I.H. gick helt okej i kön efter galoppen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Färjestad: "Riesterer får segerdefilera?"
Nästa nyhet
Tips Färjestad: ”Riesterer får segerdefilera?”

Tips Färjestad: ”Riesterer får segerdefilera?”

Tips och analyser Färjestad

Färjestad. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Darco var riktigt snabb iväg bakom bilen senast. Hade då spår mitt i banan och spår ett är lurigare men det bör kunna gå vägen. 3 El Cantante med Micke är nog sugna på att komma förbi men fördel Darco.

Loppanalysen: Ett lopp med få deltagare och spetshästen brukar vara extra gynnad i sådana lopp. Jag tror att 1 Darco kan försvara innerspåret till ledning. Han var så pass rask från start senast. Vann det loppet från ledningen men det blev rätt knappt till slut. Darco har startat i Sverige två gånger och vunnit från spets båda gångerna. Gav ett fint intryck senast även om det tog emot sista biten. Kan nog vara ytterligare framsatt i form till denna start och tränare Kolnes är duktig. Han har redan vunnit lopp under lunchen idag.

3 El Cantante är kapabel men har vairt skadedrabbad och frågan är om han komma tillbaka på allvar. Har i alla fall fått ett par lopp i kroppen nu men han har det kämpigt med sin aktion. Får han trava på innerspår skulle det nog underlätta mycket.

2 Aramis Race galopperade senast men gick sedan bra och detta kan vara vinnaren felfri. Läget är fint.

5 Fighting Joe var först i mål och positiv senast men blev snöpligt fråntagen segern efter att ha tagit sig ut snävt. Räknas med chans här. Behöver nog smyglopp och det kan bli strul.

7 Viscount återkommer. Är bra i grunden men kan behöva loppet och läget är inte så bra även om det gör mindre skada i litet fält.

Spelförslaget: Jag gillade intrycket på 1 Darco senast även om han blev lite väl stum sista biten. Har två segrar av två i Sverige och båda är tagna från ledningen. Kan mycket väl bli repris här. Spets i litet fält är mycket gynnsamt och jag spelar vinnare till oddset 4.00.

Färjestad. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 7 Gateruds Amarula är nog snabbast men hon har inte varit som bäst i spets och Berglöf vill söka rygg. 1 Granit Palema är man nog spetssugna med. 3 Swift Babe kan vara snabb men också knepig i volten.

Loppanalysen: Ett mycket tunt lopp. 1 Granit Palema är hårt betrodd och visst kan det vara lösningen. Vann från spets näst senast och fick då öppna rätt tufft innan det blev lugnt. Han höll undan på stumma ben och det är ingen stjärna. Lär inte heller behövas för att strida här. Nu kan det häxa i spetsstriden då han inte är jättesnabb iväg. Dessutom inte i ordning senast och har pausat. Inget för mig.

Snabbast kan nog 7 Gateruds Amarula vara. Hon har inte varit bra i spets och nu söker rygg. Sitter formen där och löpningsförloppet blir det rätta så duger hon fint i detta klena lopp.

10 Goetmals Joe har Benzon upp och det är plus. Hästen är ganska stark och långt ifrån sämst här. Är dock speciell i stilen och bakspåret känns inte bra. Vann knappt från spets näst senast i jobbig stil och senast blev det tidig galopp. Då var det dock med annan kusk.

11 Fred´s Lucky Day och 3 Swift Babe kan vara skrälldugliga. Fred´s Lucky Day går hyggligt och Swift Babe såg helt ok ut i spets i kvalet efter mycket långt uppehåll. Hon har tränats i sex månader med ett provlopp samt kvalet som snabbast. Mycket svårbedömd även för tränaren.

 

Spelförslaget: Jag chansar på att 7 Gateruds Amarula har formen på plats och att hon får sin efterlängtade resa i ryggar. Då duger hon gott och jag spelar vinnare till 6.00.

 

Färjestad. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  3 Global Weather är nog tidigt placerad i tät.

Loppanalysen: 3 Global Weather gör comeback efter långt uppehåll och ger inte mycket till odds i 1,60. Trots frånvaro på över nio månader. Magnus häst inledde karriären med två fina segrar och var sedan nära segern som tvåa. Därefter tappade han travet och stilen i ett lopp och hann även med att bli struken i en start. Magnus brukar ha hästarna i fint skick då de kommer ut och från ett mycket lämpligt utgångsläge så ser det upplagt ut för att leda runt om. Lågt odds är det som sagt och lite för mycket gissning.

12 Ufo Jet var inte långt borta från att greja segern bakom It´s Time senast. Detta efter uppehåll och barfota runt om. Lopp i kroppen nu och har Magnus häst inte sin bästa dag så bör Ufo Jet räcka mycket långt i detta gäng. Mycket långt t.o.m.

5 Carbureightr går bra men har 60 starter och ingen seger. Bryter ner en hel då det ska avgöras och har det allmänt svårt sista biten. Formen är dock mycket fin.

1 Edmund är inte sämst och har läget med Calle. Bör betyda en fin resa.

Spelförslaget: Jag spelar på visad form och förordar 12 Ufo Jet som vinnare. Han gick bra senast. Tyvärr ingen kontakt med Pettersson trots många försök men vi hoppas och tror på barfota.  Oddset är 4.75.

 

Färjestad. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Easy to Like öppnade snabbt till spets från spåret längst ut på vingen senast. Har utmärkt spetschans från spår ett här. 3 Cendrillon utmanar nog.

Loppanalysen: 9 Fast Food Hanover avslutade i pigg stil sista biten senast och gav ett fullgott formbesked. Har svarat för flera goda insatser på slutet och den här uppgiften ser mycket lämplig ut. Ida känner hästen och kör vårdat och bra i ett lärlingslopp som detta. Hon har kört hästen tre gånger coh slutat bland de tre främsta varje gång. Det blir mest troligt barfota runt om och bike så det finns klara plusfaktorer. Bra chans.

8 Jubel är speciell av sig och säkert inte helt lättstyrd för lärning. Vann senast och har fin fart för ett lopp som detta. Då var det Jepson som också serverade hästen en fin resa.

1 Easy to Like vann från spets senast och det kan åter bli halvbilligt från spets. 3 Cendrillon är också tänkbar för spets. Har mycket svårt att sköta sig men felfri är det ett bud. Speciellt från tät.

4 Bicc´s Lexie agerar mycket ojämnt men ser ut att kunna en del. Loppet är öppet bakom Fast Food Hanover.

 

Spelförslaget. Jag tycker att formstarke 9 Fast Food Hanover har en bra uppgift och spelar vinnare. Oddset är 2.25.

 

Färjestad lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 No Limit L.A. öppnar snabbt och är spetsfavorit från sitt fina läge. 5 Firewire är snabb.

Loppanalysen: Ett litet fält men ändå intressant och inte helt lättlöst. Ledningen tror jag 3 No Limit L.A. tar och det är värdefullt. Jag litar dock inte på honom sista biten över full distans.

8 Athos Race såg ut att vara på väg mot seger senast då det blev galopp in på upploppet. Snöpligt. Han är inte helt att lita på men kunnandet räkcer mycket långt i ett lopp som detta. Vann på Solvalla ex. i fjol trots en inledande startgalopp så hästen kan mycket.

4 Super Photo Bood vann loppet där Athos Race galopperade. Senast i Norge fick Super Photo Bood en mycket tung inledning fram utvändigt ledaren och var ursäktad. Nu med Kim och tidigt bud.

6 Maze Runner duger gott. Ny regi nu och lär köras snällt. 5 Firewire är också bra men det är årsdebut och inte vassaste kusken som kör. Finns spetschans.

7 Flash Håleryd kan också vara med och strida men möter tuffa hästar.

 

Spelförslaget: 8 Athos Race har bra chans i felfri löpning . Bör kunna vara tuffast och jag spelar vinnare till oddset 4.50.

Färjestad lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 2 All Cash nöp i galopp bakom bilen senast och vi får se om det går att ladda. 3 Jullan Palema brukar inte ha några problem och hon öppnar bra och trivs i tät. Tror dock att 1 Formosa Am håller ut alla. Hon öppnade snabbt ex. näst senast. Barfota då som nu.

Loppanalysen: 3 Jullan Palema kan leda länge. Släppte spets till Scorzone senast och fick chansen sista biten. Näst senast vann hon från spets och hon biter ifrån sig från den positionen. Kan spåra hem loppet.

2 All Cash gjorde debut för Martinsson senast. Dubbla galopper blev det då och intrycket var lite knepigt. Duger bra om hon fungerar och läget är bra.

8 Isabelle Boko vann i överlägsen stil senast och bara blåste förbi till seger. Bra form men sämre läge och lite tuffare nu. Ohlsson upp är bra.

1 Formosa Am är ändå min spetsfavorit. Hon har visat att hon kan öppna bra och de övriga ska ta sig förbi. Hon tävlade i mycket tuffa årgångslopp i fjol och senaste loppet vann Conrads Rödluva. Hon var bra bakom de bästa i stokullen. Det är nu årsdebut men hon har tränat bra och tanken är barfotakörning. Får hon spets och slipper bli överfallen så borde hon ha vettig chans.

Tuffaste stoet bör vara 14 Lullaby S.I.R. Hon gjorde årsdebut senast och galopperade 200 m kvar. Hon kan vinna ett lopp som detta från utvändigt ledaren och med årsdebuten avklarad så tror jag att formen sitter där. Vettig chans men tung resa bör det bli och hon såg inte helt fläckfri ut senast. Det belv ju också galopp då kusken provade.

 

Spelförslaget: 1 Formosa Am tror jag har bra chans att leda runt om. Spelar vinnare till 6.00.

Summering spelförslag:
Färjestad lopp 4 – Vinnare 1 Darco till 4,00.
Färjestad lopp 5 – Vinnare 7 Gateruds Amarula till 6,00.
Färjestad lopp 6 – Vinnare 12 Ufo Jet till 4,75.
Färjestad lopp 7 – Vinnare 9 Fast Food Hanover till 2,25.
Färjestad lopp 8 – Vinnare 8 Athos Race till 4,50.
Färjestad lopp 9 – Vinnare 1 Formosa Am till 6,00.

 

Avstå spel på:
Färjestad lopp 4 – 5 Fighting Joe
Färjestad lopp 5 – 1 Granit Palema
Färjestad lopp 8 – 7 Flash Håleryd

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane tillbaka i Olympiatravets uttagning

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson