Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Överdomstolen skärper straffet: Tio år för Souloy

Ansvarsnämnden dömde Fabrice Souloy till ett års avstängning. Nu har också överdomstolen gett sin syn på saken – och stänger av tränaren i totalt tio år för medveten dopning.

I juli dömde Svensk Travsports ansvarsnämnd Fabrice Souloy till ett års licensindragning samt en miljon kronor i böter. En dom som båda parter sedan överklagade.

När nu överdomstolen behandlat ärendet väljer man att skärpa den franske travtränarens straff avsevärt. Fabrice Souloy döms till tio års kör-, anmälnings- och totalt tillträdesförbud. Det sedan man gjort bedömningen att han uppsåtligt dopat hästen Un Mec d’Héripré i Elitloppet 2016.

– Överdomstolens beslut är helt i linje med vår hårda syn på dopning. De har funnit att Fabrice Souloy medvetet dopat Un Mec d’Héripré med kobolt som är totalförbjudet och oförsvarligt, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För oss är det självklart att en sådan person inte har någon plats i travsporten. Vår sport och våra tävlingsregler bygger på ett starkt djurskydd och att tävla på lika villkor.

Därmed blir den svenska domen i paritet med den i Norge; den norska Domskommittén dömde Souloy till tio års avstängning förra året. Överdomstolens beslut går inte att överklaga. (Foto: ALN).

Läs även: Souloys svenska dom: ett års avstängning
Läs även: Avstängningen för Souloy sänks – till tio år

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Mantorp

Fredag: V65-tips till Mantorp

Omgången
Mantorptravet bjuder på lunchunderhållning där Stefan Persson kan bli huvudaktör. Halmstadtränaren reser upp med en stark armada där det känns som att Man Of Steel (V65-1) inte går på någon ”kryptonit”. Femåringen blir mitt (och många andras singelstreck) i omgången och det kompletteras med två utgångsspikar.

Spiken
5 Man Of Steel (V65-1)

Utgångarna
1 Loyaltymakestheman (V65-2)
14 Indi Band (V65-4)

Skrällen/LD-spiken
15 Massive Turnover (V65-6/LD-2)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: 5 Man Of Steel (res 11-3)
V65-2: A 1 B: 2,5 (res 7-8)
V65-3: 1,2,3,5,8 (res 7-4)
V65-4: A 14: B: 5-13-11-9-6-8-4-10 (res 2-1)
V65-5: 2,3,5,6,10,11 (res 9-8)
V65-6: 2,3,6,9,10,15 (res 8-12)

1x1x5x9x6x6 = 1620 rader/kronor
1x3x5x1x6x6 = 540 rader/kronor

Totalt 2160 kronor

LD-förslag:
3,5 – 15 x 300
2,6,10,12 – 15 x 100

Totalt 1000 kronor

V65-1

Ranking: A: 5. B: 11-3-8-6-2-12. C: 9-7-10-1-4.

Spetsanalys:
3 Tiger Marke är snabbast ur startblocken men var inte alls sin fördel från spets på Solvalla senast och jag tror inte Jepson gör någon ansats att svara när Stefan Persson kommer tidigt. 5 Man Of Steel frontar!

Loppanalys:
Spårtrappa över 2140 meter är först ut denna lunch och det ser upplagt ut för comebackande 5 Man Of Steel. Femåringen avslutade fjolåret med ett par riktigt fina insatser och allra bäst var han nere på Jägersro i början av december. Den gången tog han täten i en 08-öppning och spårade sedan runt om på 1.12,2a/1640 meter. Det kan mycket väl bli ledningen i årsdebuten också och då blir Stefan Perssons-travare inte lätt att plocka ner. Jag tycker dessutom att det saknas ett vettigt motbud i loppet och jag spikar mig ur inledningen.

11 Alfas Dimitri visar ofta fin styrka de dagar han håller sig på benen. Hamnar dock ofta långt bak i fältet och då krävs det lite extra tur på vägen för att han ska kunna komma in i matchen. Anmäld barfota fram!

3 Tiger Marke var inte bra senast, men har ett bra läge som kan innebära ledningen. Svek dock i den positionen senast och kan vara den som får loppet i rygg på ledaren nu.

8 Stall Warning fick ett blytungt lopp senast och återkommer efter tävlingspaus. Kan en del i grunden men brottas också med spåret längst ute på vingen.

V65-2

Ranking: A: 1. B: 2-5-9-7-8-3-11. C: 10-4-6.

Spetsanalys:
Enbart tre hästar på grunddistansen och klar fördel 1 Loyaltymakestheman som klivit iväg bra från spår tre i volten två gånger på raken. Nu är det innerspår och tror jag att Marcus Lindgren frontar utan större problem.

Loppanalys: 2640 meter och voltstart där 1 Loyaltymakestheman har den största delen av spelarnas förtroende. Zola Boko-sonen liftade med i vinnarhålet senast och kunde avväpna ledaren tämligen enkelt när det löste sig perfekt i det lilla fältet 200 kvar. Fyraåringen sprintade undan på lätta fötter och är hästen att slå från ledningen den här gången. Utgång!

2 Forest Man årsdebuterade senast och behövde det loppet innanför västen. Femåringen borde rimligtvis vara bättre med loppet i kroppen och får en fin resa i den främre träffen. Dags för första segern?

Jag tycker också att det finns ett intressant namn på tillägg också i form av 5 Ecopus Ahla. Nu Pagadi-avkomman har inte riktigt gett sig själv chansen i de två senaste starterna, men var dessförinnan väldigt bra vid fullträffen hemma i Kalmar. Felade då kort från start men kunde ändå skära mållinjen som etta. Streckas!

V65-3

Ranking: A: 5-8. B: 3-1-2. C: 7-4-6.

Spetsanalys:
1 Dokonjo är klart snabb ut och har dessutom bästa läget bakom bilen. Mikael Å Linderoth får dock elda på sin travare rejält första biten för att kunna svara ut 3 New Star Power som inte alls laddades senast. Är dock ruskigt kvick första biten om man väljer det upplägget och får min röst.

Loppanalys:
Åtta hästar till start i detta sprinterlopp men ändå inget lätt soppa att reda ut. Strecken är rätt jämnt fördelade mellan en kvartett som sticker ut och det kan dessutom bli körning när bilen släpper fältet. Favoriten 8 Wingait C.H. höll starkt från dödens i comebacken på Jägersro men har inte startat sedan dess och kanske hade behövt ett lopp till för att vara på topp.  I det lilla fältet borde Stefan Persson kunna ramla ner i vettigt slagläge direkt trots spår åtta men jag ser honom som en av flera.

Min tipsetta blir 5 Pokemon Ås som inte fått till det i sina två senaste framträdanden men som var riktigt vass på Åby 8/3. Litet fält passar perfekt för sexåringen som kan köras på både speed och styrka och han är dessutom härdad i rätt tuffa gäng.

2 New Star Power visade 10,5/400 i en vass avslutning senast och ställs nu inför helt rätt förutsättningar. Wilhelm Paal trycker nog av sitt startsnabba sto den här gången och i ledningen är ekipaget absolut med i matchen.

1 Dokonjo sitter i rygg ledaren i mitt tilltänkta loppscenario och bli farlig därifrån. Imponerade så smått senast när han fick trava utvändigt ledaren men ändå hade styrkan att avgöra till slut.

V65-4

Ranking: A: 14. B: 5-13-11-9-6-8-4-10. C: 2-1-3-12-7.

Spetsanalys:
8 Afrodite Miguan är troligen snabbast i främre ledet men har svårt läge. 1 Quite Solo har spetsat en av en från innerspår och visade kvicka benen från bricka fem senast. 5 Beauty Taste öppnade bra för Jens Laursen för två starter sedan och är tänkbar. Kim har kastat loss henne rätt bra från innerspår bakom bilen tidigare och jag ger ekipaget min nådiga nick i spetsstriden.

Loppanalys:
Spårtrappa för ston, där en stor del av strecken plitats ner på hästarna i det allra bakersta ledet och Stefan Persson sitter upp bakom ytterligare en favorit. 14 Indi Band har gjort tre starter i karriären och gått bra varje gång. Sist comebackade Juliano Star-dottern efter nästan ett halvårs tävlingsfrånvaro och hon avgjorde enkelt efter en vilsam resa i andra ytter. Med lopp i kroppen ska hon givetvis kunna göra sig gällande igen, men nu ska hon kliva runt ett helt fält vilket blir tuffare. Får agera utgångshäst, men det smäller högt bakom och jag målar på rejält på garderingslappen

5 Beauty Taste är mitt spetsbud och Kim Eriksson brukar inte missa chanson när han får den. Andover Hall-dottern är inte helt stabil på benen men känns som ett tidigt i detta sammanhang.

13 Last One Pale spurtade bra efter invändig resa senast och detta är en häst som sällan gör ett dåligt lopp. Med rätt draghjälp på slutrundan kan det vara dags för karriärens andra fullträff.

11 Global Top Notch var slagen tidigt från rygg ledaren senast men kan bättre än så vilket hon visade via två fina avslutningar från kön i starterna innan det.

9 Blue Star Caviar övertygade från spets i ett breddlopp senast och är inte chanslös trots tuffare förutsättningar.

Nio streck totalt med utgång på Indi Band!

V65-5

Ranking: A: 5-3. B: 2-6-12-10-9-8. C: 11-1-4-7.

Spetsanalys:
2 Melody Marke och 3 Unheard Of gör upp om detta och jag tror Stefan Söderkvist vill allra mest. 3 till tät tidigt

Loppanalys:
Återigen ett stolopp och nu är det korta häcken som gäller. 3 Unheard Of gör årsdebut och har gått 1.20 som snabbast inför detta. Jaded-dottern är rask första biten, och Stefan Söderkvist lär ha siktet instället på täten men ringrosten kan göra sig påmind sista biten. Motstånd saknas inte heller och jag letar vidare efter min tipsetta.

5 Pearl Face tävlade flitigt på V75 under den här tiden i fjol och var ett ständigt skrik då. Var sedan ifrån tävlingsbanan lite mer än ett halvår men börjar komma igång igen denna säsong, Sexåringen såg ut att bli fast i trött rygg på sista bortre senast, men det löste sig i sista sväng och avslutningen till segern var vass.

6 Luna Nera Doc vann V75 på nyårsafton i fjol men har mest galopperat i år. Fick dessutom omöjligt lopp för två starter sedan och känns helt bortglömd på strecken nu.

2 Melody Marke har inte varit bra på sistone men har nu rätt läge och brukar prestera bäst over 1640 meter. Men läge, kusk och att Selins sto troligen får fin löpning gör ändå ekipaget värt en markering.

12 Omega Broline är inte helt avsågad om det blir hyperfart i loppet. Detsamma gäller för 10 Saint Mathilda.

9 Edelsa har aldrig vunnit bakifrån men formen är det inga som helst fel på.

8 Talija Bi är tillräckligt bra att blanda sig i segerstriden i sammanghanget men frågetecken finns för både spåret och formen.

V65-6

Ranking: A: 15-6. B: 2-10-3-9-8-12-4-7. C: 1-11-5-14.

Spetsanalys:
3 Quantum Cappuccino kan verkligen flytta på sig första biten tar troligen en längd på 2 Elegant Frost.

Loppanalys:
Ett vidöppet lopp avslutar där jag chansar iväg tipset till skrällen 15 Massive Turnover. Valacken har nu fått ett lopp i kroppen efter vintervilan och stod för en finfin insats från åttonde utvändigt. Det räckte till en tredjeplats då och har han hittat tillbaka till samma form han hade i sensommar/höstas blir han livsfarlig. Endast streckad på 3% ett par timmar innan spelstopp och chans-spikas på LD!

6 Wildest Dreams felade 600 kvar på grund av en skugga senast, men kom tillbaka bra och kommer nu utrustas med jordbländare. Valacken visade fin styrka vid segern 2/2 och även då körde Stefan Söderkvist. Given i striden felfri.

2 Elegant Frost har två segrar i år och den senaste togs från spets tillsammans med Kaj Widell. Körande Rebecka Dahlén har lotsat fyraåringen till framgång tidigare och utgångsläget är perfekt.

10 Grand Illusion glimtade till ett par gånger förra säsongen och är inte helt borta i sin årsdebut. Detsamma kan skrivas för 9 Tom C.Coger som varit riktigt bra vid de två raka segrarna i höstas.

3 Quantum Cappuccino är härligt bortglömd från sitt spetsläge och med lopp i kroppen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: "Harran Boko är som en Formel 1-bil"
Nästa nyhet
Inför V75: ”Harran Boko är som en Formel 1-bil”

Inför V75: ”Harran Boko är som en Formel 1-bil”

I fyraårige Harran Boko har Conrad Lugauer ett stort löfte. Hästen är obesegrad felfri och den här lördagen väntar hemma på Jägersro Derby Trial. Ett lopp som kanske ger en hint om framtiden.

Maharajah-valacken Harran Boko har hittills hunnit med nio starter, samtliga sex felfria av dem har slutat med seger. När fyraåringen senast återkom efter drygt två månaders frånvaro såg han hur läcker som helst ut i överlägsen seger från ledningen.

– Han var riktigt fin och hästen har tränat på bra efter det. Vi kan bara vara jättenöjda med honom, säger tränaren Conrad Lugauer till travnet.se.

I starten före, i slutet av januari, såg Harran Boko ut att gå mot segern i en division av Margaretas Tidiga Unghästserie, men föll över i galopp den sista biten. Vad var det som hände då?

– Det är en bra fråga, vi vet egentligen inte. Visst var vi lite överraskade men jag tror mest det handlade om orutin, säger ”Conni” som fortsätter:

– Hästen är lite som en Formel 1-bil, så skulle jag beskriva honom. Han kan vara hur bra som helst, när han har en fin dag kan han göra enorma prestationer men en annan dag kan han vara ostabil.

Är Harran Boko en kulltopp?

– När är man en kulltopp egentligen? Det är en omöjlig fråga att svara på i dag, han har inte mött några av de bästa i kullen och inte vunnit några stora lopp, så just nu är han det inte.

Men om vi i stället ställer frågan om Derbyt är det stora målet i år?

– Ja precis, vi har stora mål för hästen, det har vi. Tanken är att han ska starta i alla de stora loppen under året med Kungapokalen först om han är bra nu på lördag. Om han lyckas där får vi se då, men han tillhör i alla fall en av de största talanger som jag har tränat.

Nu på lördag är det Derby Trial som gäller som inleder V75-spelet. Här går Harran Boko ut över lång distans för andra gången, den första gången han provade Derbydistansen var i Gävle i december.

– Ja, han slog svenskt rekord då..,påminner Conrad och fortsätter:

– Jag kan berätta att han tränar bra och att han är så som vi vill ha honom. Jag tycker att det ska vara en bra vinstchans. Jag tror kanske inte att det kommer vara så stor skillnad mot senast men han var duktig redan då och det är klart att det alltid är bra med ett lopp i kroppen.

Stallet har dock fler hästar som blir att räkna med på lördag. I V75-2, ett lärlingslopp, sitter Marc Elias upp bakom Volita Go som kommer till den här starten med två raka i bagaget.

– Hon har vunnit på bra sätt och har tränat på fortsatt fint i jobben hemma efter det. Spåret här är perfekt då hästen är mycket snabb ut.

I en stenhård upplaga av Silverdivisionen (V75-6) kommer miljonären Sahara One ut, men han lär få slå ur underläge den här gången.

– Han tränar också på bra men möter tufft motstånd nu. Tyvärr fick han sin sämsta position senast och gick i dödens, han brukar aldrig göra bra lopp därifrån. Bakspåret nu är inte så roligt då han ju är snabb ut.

Vilken är då bästa chansen på lördag?

– Jag tycker att vi har tre bra chanser på lördag då vi också har Spartak Face utanför V75-kupongen. Jag skulle säga det är jämnt mellan Harran Boko och Volita Go, avslutar Conrad Lugauer. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Italienska in - Seinäjoki-Race blir snart fulltaligt
Nästa nyhet
Italienska in – Seinäjoki-Race blir snart fulltaligt

Italienska in – Seinäjoki-Race blir snart fulltaligt

Det finländska storloppet Seinäjoki-Race tar form. Sedan italienskan Peace of Mind nu anslutit återstår bara en plats för att göra loppet fulltaligt.

En spännande travdag väntar nästa lördag. Samtidigt som den sista uttagningen till Olympiatravet sker på Umåker och Prix de l’Atlantique körs i Paris, avgörs också Seinäjoki-Race i Finland där vinnaren belönas med 70 000 euro.

Startfältet är i det närmaste fulltaligt. Det sedan italienska Peace of Mind, tränad och körd av Alessandro Gocciadoro, tagit den nionde och näst sista platsen, skriver ravinetti.fi.

Tre svensktränade hästar är sedan tidigare klara för Seinäjokis storlopp. Johan Untersteiner kommer med både Pastore Bob och J.H. Mannerheim medan Joakim Lövgren bidrar med Jairo.

Hemmafärgerna försvaras bland andra av Finlands båda starkaste kort för dagen, Midnight Hour och Workout Wonder. Startlistan blir klar under söndagen. (Foto: ALN).

Klara för Seinäjoki-Race är:

I’m Just A Sund
Jairo
J.H. Mannerheim
Midnight Hour
Next Direction
Pastore Bob
Peace of Mind
T. Rex
Workout Wonder

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen övertygar - tangerade svenskt rekord
Nästa nyhet
Månprinsen övertygar – tangerade svenskt rekord

Månprinsen övertygar – tangerade svenskt rekord

Månprinsen A.M. glänste återigen när han tangerade det svenska rekordet och Enterprise vann en tuff duell mot Transcendence. Det bjöds vass sport på Bergsåker.

Månprinsen A.M. har börjat säsongen synnerligen starkt. Den tredje segern på lika många starter i år kom vid Bergsåkers tävlingar under onsdagen – och den var minst lika övertygande som de tidigare två.

Gunnar Melander inledde loppet sist utvändigt med sin kanon och blev där till 900 meter var kvar av loppet då marschen i tredjespår påbörjades.

Eldvin hade anfört loppet i hårt tempo, men började vackla när Flex pressade på och Tangen Haap nu satte in stöten då man närmade sig sista sväng. Månprinsen A.M. han fortsatte tåga i tredjespår och då man nalkades upploppet stod det klart vem som var bäst – även den här kvällen.

”Prinsens” avslutning var blytung och segergreppet hade kopplats med lätthet 150 kvar. Elvaåringen gick ifrån till enkel seger, värd 100 000 kronor, på 1.22,0 över 2160 meter. En tid som innebar en tangering av det svenska rekord som Nordgubben innehaft i snart elva år.

*Den av Stefan Melander tränade spännande jänkaren Enterprise gjorde resan till Bergsåker och kördes liksom i Sverige-debuten senast av Per Linderoth. Nu var fyraåringen redo för seger – något som skedde i ett försök till Norrlands Grand Prix.

Enterprise övertog ledningen i den första kurvan, men någon enkel väg till mål blev det inte för den sakens skull. Robert Bergh klev fram och lade vid varvningen press på ledaren med Transcendence och duon började lämna det övriga fältet.

De båda fyraåringarna duellerade därefter loppet igenom – men Enterprise ville aldrig ge sig. Förra årets Hambo-trea levererade en stark insats och höll ifrån sig uppvaktningen till seger på 1.13,5a över 2140 meter. I loppet fick Weekend Fun sin segerrad bruten, men avslutade strålande till tredjepriset. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel genrepar när Solvalla bjuder på toppkväll

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson