Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Obesegrade Gotland kan ge Allaire storseger

Philippe Allaire har det väl förspänt när Critérium des Jeunes är söndagens höjdpunkt på Vincennes. Tränaren har fem hästar med i loppet – däribland den obesegrade Gotland.

Philippe Allaire har två tidigare tränarsegrar i Critérium des Jeunes. De kom 2008 med Ready Cash och året senare genom stoet Sanawa. De båda kom senare att bli föräldrar till jättelöftet Gotland – som passande nog är den stora favoriten när årets upplaga av det tidiga franska kriteriet för treåringarna körs på söndag.

Förutom den i sex starter obesegrade Gotland plockar Allaire för övrigt ut ytterligare en kvartett; Granon Védaquais, Gatsby Perrine, stoet Girls Talk och den i år i två starter obesegrade Golden Bridge. Det största hotet mot en Allaire-seger kan vara Sébastien Guaratos fina Bold Eagle-dotter Green Grass. Förstapriset är 76 500 euro.

Här är startlistan:

2700 volt

1 Grisbi du Persil – Benoît Robin
2 Garibaldi – Jean-Philippe Monclin
3 Good Morning – Damien Bonne
4 Gee – Jean-Michel Bazire
5 Guerrier Royal – Guillermo Roig-Balaguer
6 Golden Bridge – Yoann Lebourgeois
7 Greenpeace – Franck Nivard
8 Gatsby Perrine – Anthony Barrier
9 Girls Talk – David Thomain
10 Général du Parc – Alexandre Abrivard
11 Granon Védaquais – Pierre Vercruysse
12 Green Grass – Gabriele Gelormini
13 Gotland – Eric Raffin

Senaste vinnarna:

2018: Folelli – Alexandre Abrivard
2017: Ecu Pierji – Mathieu Mottier
2016: Django Riff – Yoann Lebourgeois
2015: Coquin Bébé – Jean-Michel Bazire
2014: Billie de Montfort – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Schism bakom Atlanta-affären: ”Är en stor skam”

Schism bakom Atlanta-affären: ”Är en stor skam”

Det blev stor uppståndelse när Hambletonian-vinnaren Atlanta i veckan gick ut till försäljning på auktion. Anledningen till händelsen är en schism mellan tränaren Rick Zeron och övriga delägare.

Tidigare i veckan lades Atlanta ut på nätauktionen OnGait me utropspriset en halv miljon dollar. Det fyraåriga stoet, som är tänkt att fortsätta tävla även i år, vann Hambletonian i fjol och är en kandidat till årets häst i USA. Därför var det förstås många som höjde på ögonbrynen när hästen nu är till salu.

Anledningen till försäljningen är en schism mellan ägarna. Stoet köptes som ettåring av Rick Zeron, som är hästens tränare, tillsammans med Holland Racing Stable, Howard Taylor och Brad Grant som då hade 25 procent var. Senare, under förra året, sålde Zeron 20 procent av sin del till Crawford Farms men behöll 5 procent.

– Vi säljer för att upplösa partnerskapet. Vi har en delägare som äger fem procent som måste lämna. Enda sättet, eftersom han tycks tro att han äger och kontrollerar hästen och att vi övriga bara är med på resan, är att sälja henne på auktion. Det är en stor skam, säger Brad Grant till harnessracing.com.

Rick Zeron ådrog sig tidigare i år en avstängning på sex månader sedan han brutit mot reglementet på flera punkter, bland annat ska tränaren ha förfalskat etiketter på mediciner, inte haft giltiga recept för mediciner och försök till mutbrott. En dom som Zeron överklagat.

– 95 procent av ägarskapet vill se hästen flyttad. Rick kan inte träna eller tävla med hästen på bland annat Mohawk och Meadowlands, stoet har flera stora lopp på de banorna.

Atlanta flyttades tidigare i veckan till tränaren Tony Alagnas stall, men hämtades helt sonika tillbaka av Rick Zeron. Därefter beslöt man att låta supertravaren gå ut på auktion. Högsta bud för närvarande är på en miljon dollar.

– Vi kunde inte komma överens om priset så vi får se vad marknaden erbjuder. Vår förhoppning är att hon får stanna kvar men om priset blir tillräckligt högt, antar jag vi säljer. Jag kommer inte låta henne gå billigt. Vi fyra delägare som vill ha henne kvar har enats om ett pris för att stanna, men går det över det så, lycka till nästa ägare, säger Brad Grant till harnessracing.com.

Läs även: Hambo-vinnaren Atlanta – säljs på auktion
Läs även: Falska etiketter – Zeron stängs av ett halvår

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Claes Svensson sparkad av häst - till sjukhus
Nästa nyhet
Claes Svensson sparkad av häst – till sjukhus

Claes Svensson sparkad av häst – till sjukhus

Vaggerydstränaren Claes Svensson blev illa sparkad i samband med utfodring av en häst. Han vårdas nu på sjukhus.

Det var på onsdagen som Claes Svensson skulle fodra en häst i hagen som travtränaren blev sparkad i bröstet. Han fick färdas i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping för vård där han befinner sig kvar.

– Läget är stabilt. Claes blev sparkad av en häst ute i hagen och från början verkade det inte så allvarligt mer än att några revben hade gått av, men samtidigt visade det sig att Claes hade fått en punkterad lunga och skadat levern. Vad som är positivt är att han inte tappat något blod under natten och i dag lär vi säkert få besked om levern ska opereras, säger sambon Marie Nilsson till Sulkysport på torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

Åby V64

Omgången: Åby står som V64-värd och jag attackerar omgången med hjälp av två singelstreck. Två spikar som jag tror vi får se i tidig ledning och sedan för övriga kämpa. Sådan är min förhoppning och tro inför kvällen. Jag spelar en matematisk lapp och med ett par vältäckta lopp. Bland annat i sista avdelningen där skrällen rensar härligt. Dubbeln blir dock en rak sådan och det är röd kusk som gäller. Peter-Peter och 10-10 är det som gäller. Lätt att komma ihåg.

Spikarna:  7 Callmeawinner i V64-1 samt 10 Burning Man i V64-5.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

7 Callmeawinner (3-6)
2,3,6 (1-8)
2,3,5,7,8,9 (4-6)
Alla startande (3-6)
10 Burning Man
(6-11)
1,3,4,6,7,8,9,10,12 (2-5)

1x3x6x12x1x9 = 1944 rader

DD-förslag: 10 – 10 x 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 7 B: 3-6-4-2-5 C: 9-1-8

Spetsanalys: Callmeawinner är riktigt snabb ut bakom bilen. Som för tre starter sedan ungefär då han lätt spetsade utan att kusken behövde köra på honom. Han trivs också förträffligt i tät där han har sex segrar ax sex. Vi har dubbla open stretch på Åby och det är ytterligare ett plus i jakten på tät. Ingen kan eller vill bråka. Mycket god spetschans för Callmeawinner.

Loppanalys:  7 Callmeawinner har sex segrar av sex från ledningen och trivs alltså alldeles utmärkt då han får husera i tät. Det bör han få göra här och det är mycket god chans och jag spikar. Senast bakifrån i V75 visade han väl inget extra och man kan spekulera i formtapp men jag är inte så orolig för det. Tränaren låter också tillfreds. Biken lär plockas fram igen och då rasslar det till första biten. Spets och rätt så odramatiskt tror jag detta blir. Motståndet ser klart överkomligt ut.

3 Kiss My Lips H.C. avgjorde fint vid skrällsegern näst senast. 6 Virna Zet med duktige tränaren Lugauer är svårbedömd. Båda dessa galopperade bakom bilen senast och lär knappast stöka till det för min spik första biten.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 2-6-3 B: 1-8-4-5-7

Spetsanalys: Calle Jepson och spår sex i volten brukar ofta vara det samma som pang till spets. Legacy H.H. är därmed spetsafvorit. De två motbuden Bowling El Mar och Far From Over vill säkert ta emot men Bowling El Mar har spår två och Far From Over är osäker. Känslan är dock att Bowlinghästen är stabil och snabb.

Loppanalys: Tre hästar höjer sig och jag har svårt att ta ställning. Skulle jag välja en häst så skulle jag ta 2 Bowling El Mar som jag gillar uppsynen och stilen på. En fin häst som var bra i debuten och ännu snärtigare senast. Ser ut att vara av bra sort och kan nog vara bäst här. Tänkbart spikbud. Tror även att den kan öppna bra och den här kan Medin få skoj med framöver. Kanske och troligt redan ikväll.

6 Legacy H.H. vann från spets senast och besegrade då min tipsetta som dock fick en jobbigare resa och alrdig gav sig helt. Legacy H.H. ser inte lika kapacitetsstark ut men kan säkert vara vassare nu och spets är alltid spets.

3 Far From Over är spänd och osäker men Uhrberg har kört denne två gånger och då har det gått felfritt. Var klart bra tvåa bakom en bra Luddehäst senast med gott om luft ner till övriga och det var en klart bra insats.

Tre streck. Ingen vågad/rolig lösning men alltid något.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 5-9-2 B: 7-3-8 C: 4-6-1

Spetsanalys: Quattro Töll har bra chans att nå spets och borde sedan köras där.

Loppanalys: 9 Viking’s Topline avgjorde i säker stil senast och streckas på nytt. Då var det Stefan som rattade och nu är det Anders igen. Inga direka plus på det och från bakspår är det bara en i mängden.Som klar favorit. Är dock rejäl av sig och blir svår att stå emot.

Jag tippar dock  5 Quattro Töll med tanke på att det är bra chans på spets och det kan bli halvbilligt. Qauttro Töll är van hårda gäng och bör hävda sig fint här även om det är glest med segrar.

2 Everton var rätt klen i debuten för Peter senast. Kan vara bättre nu och Peter ändrar i huvudlaget. Bra läge dessutom och hästen kan nog en hel del.

7 Jack Bowler vann via open stretch senast  och 3 Digger Lord är gedigen men vinner inte på beställning. Skrällen kan heta 8 Powerful Teemer som har fin form. Dessa streckas.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 3-6 B: 10-1-2-11-5-4-9-7-8-12

Spetsanalys: Barry B. är snabb och brukar kunna spetsa bara det inte blir galopp. Peck med Kolgjini lär utmana. Dreamboy A.F. är startsnabb men bråkar nog inte så mycket om spets där utifrån.

Loppanalys: Ett smålurigt lopp om nu inte Untersteiners 3 Barry B. skulle sköta sig. Gör han det så talar mycket för ledning runt om men det är ingen lätt sak. Han har sina segrar från spets och har fin spetschans. Kogjinis har dock en känd offensiv ådra i sig och 6 Peck kan stöka till det från början och kan tänkas köra Peters häst i galopp. Det kan vara planen. Skulle Peck nå spets kan han mycket väl hålla hela vägen hem.

10 G.K.Trixy är ingen stjärna utan mer gedigen. Den egenskapen kan räcka långt här med Calle från vettigt läge.

1 Skyliner avslutade fint via open stretch näst senast och har sådant läge på nytt. 2 Key West Snapper höll bra från utvändigt ledaren senast. 11 Front View kan en del men galopperar väldigt gärna. Kan vara skrällen felfri.

Jag streckar samtliga startande och jobbar in storskrällen.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 10 B: 6-11-2-7-1-13-9-8-5-4 C: 12-3

Spetsanalys: Kennedy har läget men det brukar för det mesta bli galopp så vi får se hur länge det håller. Från springspår på tillägg kommer Lord L.S. och Burning Man farande och över lång distans med open stretch så är det troligt att någon av dessa får överta. Peter är vass från start och med Burning Man bör han öppna snabbt och kan nå tät. Borde vara en bra rygg för övriga.

Loppanalys: Här spikar jag 10 Burning Man. En fin Puro-häst som dock har sina problem och tappar stilen emellanåt. Fungerar han så räcker han mycket bra i sin fortsatt låga klass och nu efter lite uppehåll så har Puro slipat till sin häst. Det ser dessutom ut bra chans på tidig spets. Hästen är nog allra bäst med ryggresa men spets här gör inte ont och det kan bli halvbilligt. Att spekulera i spets från tillägg blir ofta fel men hästen är som sagt minst lika bra i ryggar. Det viktigaste är att han fungerar och det tror jag han gör. Jag spikar.

6 Milles Fighter har varit bra men det är lite tuffare nu. 11 Fullpoint har fint kunnande men det blir ofta galopp. 2 Kennedy har stam och rykte men fungerar nästan aldrig.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 10 B: 3-6-8-12-1-9-4-7 C: 2-5-11

Spetsanalys: Raya Piraya är oprövad och svårbedömd bakom bilen. Troligt att favoriten Global Writer får överta.

Loppanalys: Här blir Johans 3 Global Writer favorit från ett bra utgångsläge. Det kan nog bli tidig ledning och då ökar chanserna så klart men det finns frågetecken. Senast blev det galopp men hästen såg fullt bra ut efter galoppen. Har sedan hunnit med att bli struken så hur är formen egentligen. Det känns åtminstone något bräckligt trots fina förutsättningar.

Gammal är äldst och jag tippar och spelar DD med pappa Peter i stället. Hans 10 Shutupandscratchme galopperade också senast men då var det spår fem i volten. Nu från bakspår med bil ska det inte vara någon galopprisk. Peters häst svarade för en klart bra upphämtning eftter galoppen senast och visade fin form. Bör kunna vinna lopp snart och varför inte här. Bör duga fint. Norskt huvudlag ikväll och det kan nog passa fint.

Jag streckar på lite. 6 Raya Piraya bör duga bra. Få se hur bilstart passar. 8 Zeno Lens är svårbedömd i Sverigedebuten. Har visat fint kunnande i Italien men har nu varit ifrån. Har ett svårt läge och nu över medeldistans och tränaren ligger lite lågt så här direkt. Vann från utvändigt ledaren vid segern i programraden och den här tränaren brukar ha trimmat så ett streck får det bli.

12 Big Farmer har lopp i kroppen och kan vara ordentligt framsatt. 1 Global Temptation har open stretch-läget. 9 Turbulence Face är inte heller oäven. Jag tar med nio hästar.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Boden
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Boden

Fredag: V65-tips till Boden

V65 Boden 15 februari

Omgången: Vinterbana i Boden och omgången ser inte jättesvår ut, trots många hästar i loppen. Jag spelar med två spikar, en på spets och en på styrka!

Spiken: 6 Hagentoy (V65-1) har straffspark och han ska vara huvudet högre än de han möter, dessutom tidig spets. 5 Cool On Photos (V65-6) är mycket rejäl och ska ha toppform nu och jag tror han mosar dem.

V65-förslaget är på 1224 kronor.

6 Hagentoy (2-3)
2/ 1-14-3-15-7-4-5-6-9 (11-8)
4-6-8-7-3-2 (1-5)
4-3-10-2-12-9-7-6-1-5-11-8 (4-3)
7/ 8-12-4-2-6-9 (10-3)
5 Cool On Photos (4-9)

1x1x6x12x7x1 = 504 kr
1x10x6x12x1x1 = 720 kr

LD-förslag på 900 kronor:

7 – 5 x 500
8 – 5 x 300
12 – 5 x 100 

V65-1:

Ranking: A: 6 B: 2-3-1-10-9 C: 5-8-7

Spetsanalys: Bakels Birdland och Victory Streamline gör upp om att släppa till Hagentoy.         

Loppanalys:

Mycket bra uppgift för 6 Hagentoy som håller hög nivå. Senast kördes han till ledningen tidigt och sedan bara lämnade han dem över upploppet, med norsken sparad och det såg oförskämt enkelt ut. Rikard nu är ingen försämring och över 2640 meter tror jag ingen vill svara favoriten. Det bär av mot ledningen och ny enkel seger. Jag spikar den stora favoriten. Vinterbana verkar snarare vara en fördel då han varit 1-2-1 på tre försök på isen – alla tre dock på Umåker ska sägas.

Finnarna kommer laddade, 2 Bakels Birdland får likt senast Santtu Raitala i vagnen och det är bra. Han såg klar ut då han ryckte undan på upploppet senast efter att ha spetsat från innerspår, men han blev trist och tvekade bort det. Bra chans till ledarryggen.

3 Protector vann två lopp för Jaara förra vintern på isbanan i Boden och han står bra inne i loppet. Han var ute i finska gulddivisionen senast, men såg ut att snubbla i galopp då bilen släppte iväg hästarna.

V65-2:

Ranking: A: 2 B: 1-14-3-15-7-4-5-6-9 C: 11-8-10-13-12

Spetsanalys: La Masse Monetaire var snabb bakom bilen i Finland vid segrarna och har bra spetschans. Crystal Cool var snabb med spår 8 senaste bilstarten och den kommer utmana.     

Loppanalys: 14 Atlas Eagra blir favorit och han är en ganska lovande fyraåring. Näst senast la sig Hanna lugn utanpå stallkamraten och höll bra. Senast släppte hon spets, fick chansen på open stretch och det var bra gjort att spela förbi på det smala ”snikspåret”. Värre uppgift nu trots allt.

Han kunde inte rå på 1 Sofarsogood L.A. näst senast, sedan denne körts till ledningen och dragit på rejält sista varvet. Det är en välbyggd och rejäl häst men han är. inte alls snabb ännu. Innerspår bakom bilen är stressigt och det kan mycket väl bli strul då han inte varit snabb hittills med bilstart.

Draget är 2 La Masse Monetaire som kommer från Finland, och formen kan jag inte vara säker på. Det var lite konstigt senast då kusken tog hästen ur loppet då han fick svar av dödenshästen med varvet kvar. Dessutom var det första starten efter paus. Han visade dock bra fart förra året och vann fyra av åtta starter, och stack till ledningen för att enkelt gå undan vid de båda senaste segrarna. Borde ha bra chans att komma till ledningen och sedan blir det intressant.

Den som utmanar från start är 4 Crystal Cool som inte alls orkade i dödens senast efter vila, i Boden. Var snabb näst senast då det var hård fart med 11,5 första 500 och 13,5 på varvet, men det höll inte alls.                          

V65-3:

Ranking: A: 4 B: 6-8-7-3-2 C: 1-5-9-10

Spetsanalys: Anchor Man var rätt bra med senast utan att hota om ledningen, men kan göra det nu. Nice Force har tagit ledningen flera gånger, men i lugnare inledningar. Mr Tibo D.F. klev på bra för Ohlsson till ledningen och snabb var Countdown Joke i tidigare regi, laddas?     

Loppanalys: 6 Mr Tibo D.F. är betrodd, och han var bra vid segern i somras då han enkelt avgjorde sista 600 då han fick anfalla. Sedan var han rätt bra starten efter, men hoppade bort sig tidigt i senaste starten och har nu inte startat sedan november. Det är bättre kusk nu än på sistone då tränaren kört själv, och det är chans om formen skulle vara tillbaka.

Jag tror att 4 Anchor Man vinner. Det är en kapabel häst som inte ser helt enkel ut. Senast var det härligt tryck i hästen och han såg klart ut hela loppet i andra ytter. Kusken gled fram utvändigt in mot sista kurvan och såg ut att brisa undan med gott om luft, men det blev konstigt hårt mot mål och han borde kanske avgjort enklare. Nu var det ändå 30 meter ner till trean och det var nog så att ledande Weasel W.F. var bra. Han har inte startat på dryg månad, och kanske inte var som bäst ändå? Normalt sett toppchans i klent gäng, men det är en lite knepig häst och som jättefavorit ligger värdet i att han torskar.

8 Countdown Joke är mycket knepig vad det verkar, han har bara släppt grejerna och galopperat in mot upploppet två gånger i rad, men bra placering på gaffeln. Det ser ut att finnas fart som räcker, om han travar… 

V65-4:

Ranking: A: 4-3-10 B: 2-12-9-7-6-1 C: 5-11-8

Spetsanalys: I Am Your Dream öppnar bra, men smyger nu verkar det som efter två plattmatcher. Yanru är snabb och kanske kan komma före Elsaonvacation. Ändå knapp favorit på den senare.        

Loppanalys: Lurigt lopp! 1 I Am Your Dream har vikit sig från ledningen två gånger i rad och varit klen. Det var dåliga blodvärden, och nu har man börjat om med snöträning och det kan fattas en del. Bäst i ryggar menar tränaren som smyger nu?

Jaara låter ganska nöjd med 3 Forgetmenot Sisu som fick lopp i kroppen senast och det har gjort henne gott menar han. Hon hoppade i sista kurvan senast och många hade problem där den dagen.

2 Yanru är en annan finsk gäst efter paus. Man har inte kört på banan, men tryckt på bra på rakbanan enligt tränaren och det kan räcka långt. Var ändå rätt så bra vid de två segrarna, kopplade snyggt grepp efter att ha klivit ut i dödens 600 kvar vid senaste av dessa.

Favorit kan 4 Elsaonvacation bli med seger 2/3 senaste. Hon har avgjort knappt båda gångerna men var ändå klart bra senast. Kördes i spets under småtryck, men fick släppa varvet kvar. Kunde ändå komma tillbaka och sätta dit skallen i strid med två hästar. Tippas!

Loppets roliga drag är 10 Mas Active som spurtade positivt i vida spår över upploppet senast! Nu kör man bort en etta och har två lopp i kroppen. Dags för vinst?

V65-5:

Ranking: A: 7 B: 8-12-4-2-6-9 C: 10-3-11-5-1

Spetsanalys: Smått lurigt vad gäller ledningen, Diablo Sisu öppnar bra men smyger. Obelix M., Rhesos Face och kanske främst Smooth Criminal kan tänkas testa för att överta. Jag tror på den senare!    

Loppanalys: 4 Diablo Sisu är favorit, och kan vinna men då måste det klaffa för han är snabb men vek den här. Det klaffade bra vid segern, men senast fick han lägga speeden för att jaga ifatt tätparet och då ebbade det ut i dåligt trav. Nu blir det norskt huvudlag vilket säkert är bra, och det kan bli ledarryggen.

Jag tror mest på 7 Smooth Criminal som känns intressant då Santtu Raitala hoppar upp. Hästen kan en hel del, och han vann senast han körde i december då hästen var helt överlägsen efter att Raitala glidit fram utvändigt halvvarvet kvar. Vid de två starterna i Boden i år blev det först väl tufft tempo i ledningen, och senast gick han fullt bra från tolftespår. Drag!

8 Jazza Håleryd har pausat lite, men står sig bra här normalt sett. Trots spåret och kort paus är det segerbud.

12 Hunkydoro Degato värmde inte alls bra senast och hoppade bort sig i starten. Fungerar hästen kan det bli seger, och Rikard är vass kusk. Betänk att hästen sprang 14,0 full väg som tvåa tidigare i höstas och det är bra för loppet.

V65-6:

Ranking: A: 5 B: 4-9-6-11-1-10-8 C: 3-12

Spetsanalys: Flash Spruce till plankan och det bör vara Mountain Hooligan som dyker förbi då den är snabb och brukar skickas.

Loppanalys: Hårt betrodd är 9 B.W.L.Ruthless som kommer med två raka segrar tagna i Boden. Kördes till ledningen varvet från mål senast och gick enkelt undan, och avgjorde bakifrån före det. Nu är det bakspår på 1640 meter och mot bättre motstånd och bara en av flera.

5 Flash Spruce kommer med full form. Senast löste det sig optimalt från ledarryggen då Pakkanen snävt tog sig loss och kunde spurta ner en tapper 5 Cool on Photos sista biten där dessa lämnade resten. Det var samma glid vid segern före, ledarryggen och tuppa loss och avgöra knappt men rätt säkert. Jag tror det vill till samma klaff för att bli tredje raka.

Jag spikar Cool on Photos som alltså var tapper i dödens senast endast knappt slagen och han är mycket stark och rejäl. Nu Santtu Raitala upp vilket jag gillar och även om det är väl kort distans så tror jag han kan mosa dem. Med två lopp i kroppen under februari efter en månads paus bör farten komma allt mer i benen på honom. Spik, även om jag inte hade väntat mig att han skulle bli favorit.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
100 dagar till Elitloppet - Här är hetaste hästarna

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson