Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Nuncio på Solvalla – hyllas av Elitlopps-publiken

Giganten Nuncio har lagt upp tävlingsskorna på hyllan – men kommer ändå göra ett gästspel då Elitloppet väntar på Solvalla. En av sportens största ska hyllas.

Den heroiska tredjeplatsen för tre år sedan och den tuffa segern året därefter i Elitloppet. Två av Nuncios mest minnesvärda lopp. I vintras kom beskedet att han slutade sin tävlingskarriär för att i stället fokusera på avel. Men Nuncio kommer ändå dyka upp på Solvalla i helgen.

Inför Elitloppet på söndag förmiddag ska Nuncio tackas av på allvar och få emotta publikens hyllningar och ovationer.

– Jag vet att Solvalla-publiken håller Nuncio kär och det kommer bli ett stämningsfullt ögonblick, säger banans sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Nuncio, sju år nu, sammanfattar sin framgångsrika karriär med 42 segrar på 63 starter och lite mer än 28,6 miljoner kronor intjänat. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter banjobb – Readly Express är nära comeback

Efter banjobb – Readly Express är nära comeback

Vi fick inte se honom i Elitloppet, men snart ska Readly Express vara tillbaka. Efter ett tillfredställande banjobb är hästen nu nära en comeback.

Readly Express var först att få en Elitlopps-inbjudan men efter problem med att få honom i form efter arbete med avel innebar till slut att den svenska superstjärnan fick stå över.

Fast snart kommer Readly Express att vara tillbaka på tävlingsbanan. Under tisdagen körde tränaren Timo Nurmos banjobb med den femtonfaldige miljonären. 1.24,5 på 2500 meter klarades av på ett fint vis. Exakt var första starten sedan Prix d’Amérique-seger sker, är dock inte avgjort.

– Hästen har tränats hela tiden samtidigt som han verkat i aveln under våren. Inom några veckor startar Readly Express, säger Timo Nurmos till sulkysport.se. (Foto: ALN).

Läs även: Tungt återbud – Ingen Readly Express i Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska löftet Flocki d'Aurcy fixade femte raka
Nästa nyhet
Franska löftet Flocki d’Aurcy fixade femte raka

Franska löftet Flocki d’Aurcy fixade femte raka

Philippe Allaire har en ny jättetalang i stallet. Treårige Flocki d’Aurcy börjar segla upp på tronen som Frankrikes bästa i kullen. På tisdagen blev det seger i Prix Kalmia.

Treårige Ready Cash-sonen Flocki d’Aurcy är nästa snackis i Frankrike. På sju starter har löftet nu tagit sex segrar, de fem senaste i följd, då han på tisdagskvällen hemförde Grupp 2-loppet Prix Kalmia på Vincennes.

Det är Philippe Allaire som tränare Flocki d’Aurcy och som vid tidigare starter satt Yoann Lebourgeois i sulkyn då man tidigt gick till täten. Franck Nivard sände snart fram Follow You och övertog, men som snart återlämnade till favoriten.

Loppet inleddes i låg fart, men efter en riktigt snabb avslutning kunde Flocki d’Aurcy säkert hålla undan för uppvaktningen. Segertiden stannade vid 1.17,6 över 2700 meter. 54 000 euro var den här segern värd.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norge eller Finland - blir nästa start för Cyber Lane
Nästa nyhet
Norge eller Finland – blir nästa start för Cyber Lane

Norge eller Finland – blir nästa start för Cyber Lane

Det blev nej till Elitloppet men det finns fler storlopp att välja på. Nästa uppgift för Cyber Lane blir antingen Oslo Grand Prix eller Kymi Grand Prix.

Efter två vattentäta segrar i år, senast i Copenhagen Cup, och åtta raka var Derby-vinnaren Cyber Lane en av de stora önskehästarna i Elitloppet. Den platsen valde man att tacka nej till, men femåringen lär synas mot världseliten inom kort ändå.

Det är tränaren Johan Untersteiner som meddelar på Twitter att Cyber Lane nästa gång kommer att starta i Oslo Grand Prix som körs den 10 juni – eller en vecka senare i Kymi Grand Prix på Kouvola-banan i Finland.

Norrmännens största begivenhet, Oslo Grand Prix, har till sig redan lockat franske stjärnan Aubrion du Gers, hemma-hoppet Lionel och italienske Urlo dei Venti. Dessutom är fjolårsvinnaren Twister Bi en aspirant.

Untersteiner skriver också att den inför Elitloppet aktuelle Day or Night In, som galopperat bort sig i Olympiatravet och Algot Scotts Minne, närmast siktas mot Jämtlands Stora Pris i Östersund. Ett lopp som går den 9 juni. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lindqvist om Bold Eagle: "Världsrekordet är i fara"
Nästa nyhet
Lindqvist om Bold Eagle: ”Världsrekordet är i fara”

Lindqvist om Bold Eagle: ”Världsrekordet är i fara”

Från Frankrike kommer årets givna favorit i Elitloppet. Men Bold Eagle är inte den ende hästen från den stora travnationen som ryms i årets upplaga. Frankrike-kännaren Anders Lindqvist ger sin syn på årets inslag från trikolorens land.

Svenske travtränaren Anders Lindqvist, 65, har levt och verkat i Frankrike i över två decennier och från sin borg på anrika Grosbois har han lärt känna den franska travsporten utan och innan. När Elitloppet nu står för dörren gör de franska travarna resan till Solvalla i ett angeläget ärende. Anders delger oss en inblick i vad vi kan förvänta oss.

Av de franska inslagen är det förstås ett namn som i synnerhet sticker ut. Bold Eagle var hästen på allas läppar redan i fjol, så även i år. Nu återvänder Sébastien Guaratos monster för att rätta till det som gick snett i fjol.

– Jag pratade med ägaren Pierre Pilarski en stund efter lottningen, de var väldigt nöjda med spåret som man fick. Man tycker att Propulsion är den svåraste motståndaren men att motståndet ändå kändes som överkomligt. Han var full av självförtroende, säger Anders Lindqvist till travnet.se.

Hur det gick för den lågflygande ”Örnen” för ett år sedan på Solvalla, det kan vi vid det här laget. Efter en uppvisning i splendid isolation i försöket, kunde han inte infria det stora favoritskapet i finalen där krigshästen och landsmannen Timoko i stället snodde showen.

– Man får tro att de lärt sig något från förra året. Vad jag förstår så han man tränat honom i heat inför i år; hästen har varit ute i en träning, sedan har man tagit ut honom igen för ett nytt heat. Så det verkar som att han ska lärt sig den biten nu.

I vintras var snacket kring Bold Eagle ett annat. Efter att året före vunnit ”triple coruonne”, vinterns tre största lopp, radade han i år i stället upp andrapriserna. I sina senaste starter har hästen dock återvänt till segerpodierna, efter klanderfria segrar i Critérium de Vitesse och Prix de l’Atlantique.

– Jag tycker faktiskt att han sett bättre ut i år. Saken var väl den att konkurrensen var lite sämre förra vintern och uppladdningen i år var inte lika bra. Bold Eagle hade problem med en hov bland annat. Jag tycker att han gjorde det fantastiskt bra som kunde vara tvåa i de där loppen, säger Anders Lindqvist och tillägger:

– Hästen kommer att vara bättre i år i Elitloppet. Jag gillar verkligen Sebastian K., han var en fantastisk häst, men jag tror att hans världsrekord kommer att vara i fara i år.

Bold Eagle är den stora stjärnan förstås, men årets Elitloppet innehåller fler franska inslag. Up And Quick, som vann Prix d’Amérique för tre år sedan, har blivit tio år men i unge Antoine Lhérétés regi verkar gubben ha tänt till återigen.

– Up And Quick känns väl tyvärr lite bortlottad, men han har sett fin ut. Jag tror nog aldrig han varit så vass över just Elitlopps-distansen som han är nu. Franska hästar blir ofta bättre sprinters på äldre dagar och jag tror absolut att han kan nå final här, så får vi se hur han klarar två heat.

Amiral Sacha, åtta år, körd av Gabriele Gelormini, har alltid brottats med de bästa i hemlandet men samtidigt inte haft sina toppar under vintermeetingen och därmed gått lite under radarn för den svenska publiken. Anders Lindqvist menar att också han är en häst att ta på allvar.

– Amiral Sacha är också en fantastiskt bra häst, men han har haft lite problem och inte startat så mycket, han trivs heller inte helt på vintern. Men han såg bra ut senast och hästen kommer att gå fram med det loppet. Jag tror det är som med Up And Quick, han är en häst som blir allt bättre på de korta distanserna.

Dreammoko, som förvisso representerar Neder-länderna, tränas i Frankrike av Richard Westerink, mannen bakom den dubble Elitlopps-vinnaren Timoko (som ju också är hästens pappa). Med Björn Goop vid tömmarna från innerspåret i sitt försök, tar han rollen av en joker i årets lopp.

– Dreammoko såg vi ju senast vad han kan i Lotterian. Det är en snabb häst, lättplacerad och att han får Björn Goop i sulkyn är förstås en stor fördel. Samtidigt är det här nog den av de franska hästarna som jag kanske tror minst på, men det är en häst med framtiden för sig.

Också Uza Josselyn får räknas till det franska gardet. Även fast stoet nu ägs och tränas av en schweizare, är det i Frankrike som hon har sin hemvist. Erik Adielsson ska köra det kvicka stoet på söndag.

– Ja, hon står här på Grosbois. Hon har en mycket intresserad tränare i René Aebischer som ju varit en väldigt populär och väl anlitad veterinär här nere, men han har nästan lagt ner det där nu. Han tycker det är så jäkla roligt med att träna hästar och satsar på det, jag tror vi får se en Uza Josselyn i absolut toppform på söndag.

Med det sagt, det fanns nog fler hästar från Frankrike som Solvalla gärna hade velat se till helgen. Men alla vill som bekant inte komma. Är det någon som du saknar särskilt, Anders?

– Aubrion du Gers hade varit kul att se, men jag vet faktiskt inte vad Jean-Michel Bazire har för problem med Sverige egentligen, han vill verkligen inte komma. Sedan hade någon av Allaires hästar kunna förgylla dagen, men samtidigt ser jag inte att de ska kunna göra de bästa loppen som sprinters. Traders är väl dock en häst man kan hoppas på i framtiden, kanske.

Förutom huvudnumret Elitloppet körs det en räcka av fler topplopp på Solvalla i helgen. Harper Hanovers har efter det att man höjt förstapriset avsevärt, fått förhöjd status. Här får vi se ett av de mest intressanta franska inslagen i år, menar Lindqvist. Bold Eagles stallkamrat Carat Williams sätter extra guldkant på stayerklassikern.

– Carat Williams är en jävelusiskt bra häst, alltså. Han gick ju dött lopp om tredjepriset med Bélina Josselyn senast, och vilket odds hade hon gett i Harper Hanovers? Jag tror att Carat Williams i alla fall är tio, femton meter bättre än Coquin Bébé i samma lopp, för mig är han jättestor favorit här.

Hur är det med Anders Lindqvist själv då, vi får väl se dig på Solvalla även i år?

– Ja, jag kommer, men tyvärr har jag ingen häst med mig i år. Det är jättetråkigt, det är ju de här stora dagarna man vill vara med, men vi har ingen häst som duger på Solvalla i år.

När vi avslutningsvis frågar om vem som kommer att vinna Elitloppet i år, dröjer Frankrike-experten inte många tiondelar av en sekund med svaret.

– Bold Eagle. En häst som Propulsion är fantastisk, verkligen, och det kommer att bli ett jättebra lopp men för mig är Bold Eagle ett fenomen, säger Anders Lindqvist.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vunnit 13 av 13 - Manchego lattjade i årsdebuten

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson