Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Måndag: V64-tips till Eskilstuna

V64 Eskilstuna 19/11

Omgången: Min hemmabana Sundbyholm utanför Eskilstuna är värd för kvällens V64-tävlingar. Blandad sportslig klass men spelmässigt ser det småkul ut med lite annorlunda propositioner och ett par vidöppna lopp. Spiken kommer direkt i inledningen i Timo Nurmos-tränade Volocity de Vie och som vanligt spelar jag endast för sex rätt när det gäller V64.

Spiken 

8 Volocity de Vie (V64-1) galopperade bort en framskjuten placering i en V75-final senast och återkommer efter en kort paus. Nurmos brukar alltid ha iordningställt och hästen står perfekt inne i loppet.

Utgångarna

1 Cast Bolt (V64-2) är en riktig rusare som höll mycket bra i spets senast då han endast fick ge sig mot kanonen Global Trustworthy den sista biten. Felfri bör det bära av till tät och då blir han svårfångad.

8 Alfa Mare (V64-4) är helt bortglömd i stoloppet men jag tycker inte att hon är så dålig. Senast hängde hon med positivt bakom betydligt bättre hästar och Rickard N Skoglund upp gillar jag. Vettig chans vid minsta klaff.

V64-förslag, enbart för 6 rätt (skrivs på två kuponger och en A-häst måste vinna):

8 Volocity de Vie (9-6)
A: 1. B: 2,3,5,7 (4-8)
10,14 (1-7)
A: 8. B: 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (8-9)
1,2,5,6,7,11 (9-8)
Alla 10 startande (10-9)

1x5x2x1x6x10 = 600 rader
1x1x2x11x6x10 = 1320 rader

Totalt 1920 kronor

DD-förslag:

6 – 9,10 x 500 kronor

Totalt 1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Loppanalyser

Analys Eskilstuna V64-1

Ranking: A: 8. B: 9-6. B/C: 4-2-7. C: 1-3-5.

Spetsanalys:  Inga direkt startsnabba och jag tror att 8 Volocity de Vie körs offensivt och tidigt sitter i tät.

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder och jag tar ställning och spikar favoriten 8 Volocity de Vie. Senaste startade han i Bronsfinalen på valla men galopperade som gått gåendes in på upploppet. Gången före avslutade Yankee Glide-sonen rejält till enkel seger. Den segern togs över lång distans så tre varv är i alla fall inget minus. Sexåringen har vilat 1,5 månad inför detta men Nurmos presenterar nästan alltid hästarna i bra skick. Det kan till och med vara en fördel att hästen pausat då han till och från har lite bekymmer med aktionen. Valacken står perfekt inne i loppet och även om spår åtta är kallt räknar jag med att Jorma är offensiv och tidigt sitter i tät. Väl där ska ekipaget inte kunna lägga men även från andra positioner måste vinstchansen var stor. Given spik att inleda omgången med.

För den som vill gardera finns det två motbud. 9 Rigel Face har fått tre lopp i kroppen och blir allt bättre. 6 Radjah d’Inverne trivs över distansen, men har pausat dryga tre månader och kan nog behöva loppet i kroppen.

Analys Eskilstuna V64-2

Ranking: A: 1. B: 5-2-7-3. B/C: 4-8-10. C: 6-9.

Spetsanalys: 1 Cast Bolt är kvick iväg i volten om han håller reda på benen och felfri bör han enkelt ta hand om spets.

Loppanalys: Ett kortlopp med voltstart och sköter sig 1 Cast Bolt tror jag att han leder hela vägen. Åttaåringen är en speciell herre men senast svarade han för en topprestation från ledningen på Valla. Då stod han ensam på start men blev uppvaktad redan 700 kvar av gulddivisonaren Canari Match. Denne lämnade Cast Bolt över upploppet men fick ge sig i sista stegen av kanonen Global Thrustworthy. En liknade prestation från tät innebär seger i det här gänget men hästen är som sagt knepig vilket gör att jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

På garderingslappen streckar jag de fyra B-hästarna. 5 Divine har gått helt okej i fyra starter efter uppehåll. Spår fem borde gå bra då märren är liten och med ryggar fram till upploppet lär spurten bita rejält. Bara spelad till runt 5 % i skrivande stund vilket känns alldeles för lite.

Hemmahästen 2 Pablo Andover har också gjort några starter efter frånvaro. Senast var sexåringen riktigt bra och skulle Bengan lyckas sno åt sig täten på något sätt är det ekipaget att slå.

Streck även för 7 Palermo Broline som inte är så tokig liksom 3 Raise Broline som har ett lopp i kroppen och körs av vasse Carl Johan Jepson.

Analys Eskilstuna V64-3

Ranking: A: 14-10. B: 1-7-3. B/C: 13-4-8-15. C: 11-5-9-2-6-12.

Spetsanalys: 1 Mex Hörsta är snabb i voltstart och Kaj Widell lär köra så länge lampan lyser.

Loppanalys: Ett ojämnt lopp där V75-hästen 10 Reverend Wine gör comeback efter sju månaders uppehåll och blir klar favorit direkt. Femåringen har gått ett provlopp inför detta på ett vettigt sätt och står dessutom perfekt inne i loppet, så hästen har nog siktats hit. Ohlsson upp för första gången är givetvis intressant och motståndet är inte direkt avskräckande. Givet streck men jag ger dubblar och ger tipset till en annan.

Gillar nämligen 14 Stonecapes Pecca som är väldigt kapabel men lite knepig. Han skrällde till ordentligt i comebacken för tre starter sedan på valla men gjorde bort sig gången efter. Senast avslutade han fullt godkänt men såg kanske inte som bäst ut till slut. Utgångsläget är bra för en felfri avgång och sköter sig femåringen hela vägen är han nog tuffast till slut.

Värst emot min duo är starthästarna och 1 Mex Hörsta leder loppet länge. Jag tycker dock att det är en väldigt enkel sort och stämmer det bara någorlunda för någon av mina streck tror jag Mex Hörsta blir nedplockad.

Nämner även 7 Winner Bac som avslutade positivt senast liksom 3 Enjoy´s Pajazzo som fått två lopp innanför västen.

Analys Eskilstuna V64-4

Ranking: A: 8.  B: 9-2-7-5. B/C: 4-11-3-6-12-1-10. C: -.

Spetsanalys: 5 Lotusathena kan öppna liksom 6 Valentina A.F. Kan tänka mig att Djuse är lite sugen med den sistnämnda annars släpper nog dessa till 7 Vellum Paper efter en bit.

Loppanalys: Ett vidöppet stolopp där 7 Vellum Paper ser ut att bli klar favorit. Peter G Norman-hästen har en fin rad men jag tycker inte att det ser ut som någon stjärna och det känns givet att gå emot. Kan vinna om ekipaget hittar till tät och får bestämma, men är bara ett garderingsstreck för mig.

Tipset till bortglömda 8 Alfa Mare som inte heller är någon stjärna men jag tycker att hon gått förbättrat på slutet. Senast mötte fyraåringen riktigt bra hästar men fick aldrig chansen från rygg på ledaren och hade lite krafter kvar i mål. Rickard N Skoglund hoppar upp i sulkyn för första gången och märren kan dessutom öppna så ekipaget borde kunna hitta en vettig position trots utgångsläget. Jag chansar och använder Alfa Mare som utgångshäst och spik på ena lappen.

Bakom streckar jag samtliga och där nämner jag 9 Vinky Wise As som gick godkänt senast och har ett perfekt smygläge tillsammans med Örjan. 2 Flying Knight har gjort två lopp efter vila och i ny regi och sett skaplig ut. Scarlet Knight-dottern verkar bli tappad på spelet men är ett tidigt garderingsstreck för mig från ett fint spår.

Analys Eskilstuna V64-5

Ranking: A: 6. B: 7-5-11-2-1. B/C: 9-8-10. C: 12-3-4.

Spetsanalys: 1 Jeepster öppnade vasst från springspår näst senast. Utmanas rejält av 6 Dream Lane som ändå är min spetsfavorit.

Loppanalys: Ytterligare ett kortlopp med voltstart men bättre klass på hästarna. Hårt betrodd blir 5 Forecast som var som en helt ny häst senast vid överlägsen seger. Då tävlade valacken med stängt huvudlag, men så blir det inte nu. Spår fem i volten är inte heller optimalt och bara ett streck av flera.

Tipset till 6 Dream Lane som bytt regi och gjort tre starter för Eric Martinsson. Hon såg fin ut i skymundan näst senast men sist var hon bara godkänd, även om hon höll på att bli klippt mitt på upploppet. Det blir eventuellt bakskor på vilket måste anses som ett litet minus men förutsättningarna är annars mycket intressanta. Springspår tillsammans med startspecialisten Jepson borde kunna innebära tät och därifrån är chansen fin, även om hon möter hingstar/valacker. Jag gör inget med ekipaget på V6-spelet men spikar på Dagens Dubbel.

På V64 betalar jag för B-hästarna och 7 Destiny Am har toppform och är tidig bakom. 11 Twins Fairytale är otroligt svårbedömd då det var längesen han startade på svensk mark. Han har gått hyggligt i Frankrike och i grunden är det en kanonhäst.

Streck även för 2 O.P.Q.C. som håller nyttig form liksom lägesgynnade 1 Jeepster som kanske skulle kunna hålla undan från tät. Stoet känns dock lite mätt på tävlandet och det är nog risk att hon ger sig på nytt över upploppet även om Widell skulle få bestämma i ledningen.

Analys Eskilstuna V64-6

Ranking: A: 10-9. B: 5-3-2-7-12-1-11-6. B/C: -. C: -.

Spetsanalys: Orutinerade treårsmärrar i voltstart = vidöpppet men jag gissar på 2 Digital Speaker placeras i tät.

Loppanalys: Ett treåringslopp för ston avslutar och det känns verkligen vidöppet på förhand. Hårt betrodd blir 2 Digital Speaker som fastnade med lite sparat näst senast och spurtade riktigt bra som tvåa senast. Har dock varit struken inför detta och har ännu inte vunnit lopp. Rikard N upp är ett plus och kommer ekipaget till tät kan det hålla hela vägen.

Tipset till en annan Tarzan häst, 10 Digital Class, som avlade maiden senast via en fin avslutning. Gången före höll hon bra utvändigt om en lovande Nurmos-häst och klaffar det från bakspåret blir ekipaget tungt att stå emot.

I A-gruppen platsar även 9 Run a Mile som hängde med bra bakom tipsettan senast. Det var första starten på ett par månader och Westholm-hästen är säker framflyttad till denna start. Jag spelar DD med dessa två men på V6-lapparna streckar jag samtliga.

Bakom nämner jag 5 Iwalu som ser rejäl ut och som säkert slutar i striden om hon klarar sitt snäva startspår.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Prix de Bretagne: Davidson du Pont starkast – Bold Eagle föll

Prix de Bretagne: Davidson du Pont starkast – Bold Eagle föll

Bold Eagle var stor favorit och fick ett fint lopp i ryggar, men var ändå utan chans på segern i Prix de Bretagne. I stället var det Jean-Michel Bazires femårige snackhäst Davidson du Pont som avgjorde på styrka och härmed säkrade en plats i Prix d’Amérique.

Jean-Michel Bazire har en armé av topphästar i stallet, den som det kanske snackats mest om i höst är femårige Davidson du Pont som bland annat vunnit Critérium des 5 Ans. Nu är den högkapable Pacha du Pont-sonen med cirka sex miljoner kronor på segerkontot klar som en av årets stora utropstecken i Prix d’Amérique. Davidson du Pont stärkte sina aktier rejält när han efter en tung avslutning bland andra förvisade Bold Eagle till det slagna fältet i söndagens första B-lopp Prix de Bretagne.

Comebackade Bird Parker fick en tung inledning via tredjespår innan han kunde hitta ned i dödens och strax senare, efter drygt 1200 meter (som gick efter 13,7) också övertog ledningen. Carat Williams var den som kort därefter drog tåget i tredjespår, med Davidson du Pont i släptåg och med i dennes rygg 15 för 10-spelade Bold Eagle. Carat Williams hittade in i uppförsbacken ned i andraspår, vilket lämnade Davidson du Pont först i tredje.

Där skulle Bazire-travaren bli kvar med Bold Eagle tassande i rygg. Ur sista sväng styrde Franck Nivard favoriten till attack via fjärdespår men ganska snart syntes att ”Örnen” ännu inte funnit PdA-formen. I stället kopplade Davidson du Pont starkt greppet om tuffe Bird Parker kort före mål och gick mot en knapp men säker seger. Segertiden stannade vid 1.12,6 över 2700 meter, en tiondel över loppsrekordet.

Davidson du Pont var dock inte den enda femåringen som här kvalade in till sista söndagen i januari. Mellan hästar hittade stoet Délia du Pommereux (12,6) sent loss, sköt till vasst för sin kusk Damien Bonne och tog sig på linjen förbi Bird Parker (12,7) i kampen om andra-priset. Den sistnämnde därmed trea, i en lovande comeback och också med PdA-biljetten säkrad. Bold Eagle fick således nöja sig med fjärdepriset, på samma tid som trean och  Carat Williams som stod för en godkänd insats som femma.

För svenska hoppet Day or Night In uteblev succén. Johan Untersteiner fick en bra start och inledde i rygg ledaren, men hamnade successivt längre och längre bak. Genom sista sväng hittade ekipaget ut i andraspår men fick alla förhopp-ningar grusade när galoppen kom ur svängen. Svenskägde Cash Gamble gick däremot en snygg avslutning i vida spår som sjua. Tidig galopp blev det för Bazires andra häst i loppet, toppstoet Bélina Josselyn. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Läs även: Stor Westholm-succé – dubbel på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Färjestad

Söndag: Grand Slam 75-tips till Färjestad

GS75 Färjestad 18 november

Omgången: Jag spelar med dubbla favoritspikar då det finns skrällchans i andra lopp, och det är ett svårt spel GS75 så jag krånglade inte till det allt för mycket… Lycka till!

Spiken: 6 Highspirit (GS-5) är en lördagshäst med perfekt uppgift och borde spetsa hem det. 1 Hossiana Boko (GS-7) har det klaffat dåligt för, men nu är uppgiften helt perfekt, spets och slut.

GS75-förslaget är på 2916 kronor.

8-2-5 (7-3)
2-10-4 (11-3)
2-6-9-12-3-1 (11-7)
12-2-7-13-14-1-15-4-3 (5-9)
6 Highspirit (2-7)
4-3-11-10-1-9 (5-6)
1 Hossiana Boko (10-1)

3x3x6x9x1x6x1 = 2916 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:
4 – 1 x 1000 kr

GS-1

A: 8-2-5 B: 7-3-12 C: 1-9-4-6-10

Spetsstrid: Flera kan öppna snabbt, Vespertilio Jet gör ett försök att hålla ut dem. Alvena Vagaboy laddas och han är snabb i benen och har offensiv kusk. B.T.’s Viclando utmanar då den är snabb.

Loppanalys: 8 Lightningsky är favorit och i grunden är det en skjutare som var otroligt bra då han vann på V75 i våras, men sedan tappade han allt och var borta fyra månader. Han gick med vanlig vagn i comebacken senast och orkade inte från dödens, det var tufft upplägg efter vila. Nu borde han dels vara bättre, och han ska gå med jänkarvagn samt någon form av stängt huvudlag. Det verkar mer aktuellt nu och han är trolig vinnare.

Jag testar ändå att gardera med en duo, som inte är lika bra med har bättre spår. 2 Vespertilio Jet är lite spännande som lite betrodd. Stefan P Pettersson verkar ha uppåtform på grejerna nu efter tung period, och senast gick han bra i skymundan i samma lopp som favoriten och fick inte riktigt chansen. Skulle han komma till ledningen vore det extra intressant, och chans till det finns med spår 2. Han vann enda gången han fått gå i ledningen.

Jag streckar även 5 B.T.’s Viclando som trivs med Calle Jepson som nu får köra, och formen är bättre än raden. Senast blev galopp i slutkurvan utan att se plågad ut.

GS-2

A: 2-10-4 B: 11-3-5-9 C: 1-6-7-8-12

Spetsstrid: Mira Hörsta låter man klart påställda med och det är ledningen som gäller – dit borde man ta sig efter en bit. Anotherdewey och Gateruds Kashmir kan öppna bra, vill ha rygglopp dock?

Loppanalys: 10 Charlock Wiking är megafavorit, och det finns mycket fart i honom, senast hade han från ledningen lekstuga med en så vettig häst som Sugarcraft och bara studsade undan. Det har blivit seger vid sex av sju felfria lopp, och trots bakspår är det såklart chans att han vinner. Ändå är det just bakspår, och det på 1640 meter och även om Ådefors är rutinerad så är det ändå inte chefen i vagnen den här gången. Som så stor favorit tycker jag att det ska vara framspår och ledningen för att vara motiverat.

2 Livi Money Maker är bra, och det är sjukt att han inte vunnit något lopp. Han var väldigt omogen som treåring, men inte långt efter Cathegorical vid något tillfälle och den är bra. Han är på väg att släppa till bättre, och så dåligt som han öppnade senast ska han inte behöva öppna igen. Hästen var spänd från start då det var gnisslande hjul(!) runt honom menar ”Mogge” och öppnade inget. Distansen gör att han kanske inte hinner med, men loppet är faktiskt dåligt och han duger bra tror jag.  

Draget kan vara 4 Mira Hörsta som det låter mycket bra kring och man vill gasa i ledningen så länge det går. Dit kan man ta sig, och det blir norskt huvudlag för andra gången – det var första senast. Hon var uppanmäld då, men står bättre till nu och kan springa undan från ledningen.

GS-3
A: 2-6-9 B: 12-3-1 C: 11-7-10-4-8

Spetsstrid: Beauty Taste tror jag tar ledningen, med barfota och Peter upp!

Loppanalys: 6 Timotejs Godis är en rätt så fin häst som visade fart i somras då man plockade av alla skorna. Var draghäst någon gång och gick starkt efter galopp. Det har bara varit galopp senaste starterna, tre raka lopp har hon galopperat och man har nu bytt regi. Det är klart att det är spännande med första starten hos Björn Goop, det är lite skillnad men ändå inte lika hett då han inte kör själv. Som favorit finns inte så mycket värde i att chansa på att en galopp-häst ska fungera, och jag garderar även om den ju kan vara ”klar”.

2 Beauty Taste lägger jag först, det låter klart uppåt på den kanten och startsnabb är sexåringen och kan ta sig till ledningen. Det som gör det intressant är dels Peter Untersteiner i vagnen nu vilket brukar vara bra på den här typen, och inte minst på att det ska bli barfota runt om för första gången! Kan det även bli Peters jänkarvagn kanske? Kan spetsa hem det. 

9 Runaway Bride Ås tar jag också med, hon har ändå mött bra hästar och det känns som hon går ner lite i klass. Perfekt läge med rygg på startsnabb häst och hon kan växla alla sista 500. 

GS-4

A: 12-2-7 B: 13-14-1-15-4-3 C: 5-9-10-11-8-6

Spetsstrid: Callmesally och Love No Limit bör göra upp om ledningen, de är båda bra från ledningen och gynnas av den positionen.

Loppanalys: Mycket lurigt stolopp där 2 DancingQueenDiablo är klar favorit, och det kändes märkligt men då det ska bli första barfota är det lite mer begripligt då det varit skor runt om varje start tidigare. Dessutom perfekt spår, och Peter Untersteiners hästar brukar duga bra på dessa banor. Avgjorde enkelt senast via 12 sista 700 metrarna – men ärligt talat så klaffade det väldigt bra och hon kunde springa rakt fram i andraspår.

Det är här skrällen har störst chans att komma, för det skiljer inte så mycket på dem och desto mer skiljer det sig på spelet. Jag chanstippar 12 Chantilly trots spår 12 i spårtrappa. Hon är bra för detta lopp, och jag trodde på henne i V75 senast, men då var hon dålig och har inte startat sedan dess och det var i maj. Det låter bra nu och hon ska träna bra, och skor gör inget negativt då hon varit bättre så. Under 10% är kul.

7 Love No Limit är bra, men knepig. Hon gick bra då Hanna körde bakom bra häst och blir det barfota runt om nu och hon hittar till ledningen – ja då blir hon svårtuggad. Hon var mycket bra vid segern på 12,1 på Solvalla då hon styrdes på tidigt och satt i ledningen redan 800 kvar över 1640 meter. Missar hon ledningen, ja då är det klart mindre chans för hon springer och bryter väldigt i loppen och måste nästan gå på innerspår…

Alla de med sämsta spåren är bra och den som får bästa loppet av dessa kan mycket väl vinna och därmed skrälla. 13 Baja Rosa Akema, trots Ivarsson, känns spännande att ranka upp lite som 2%-are.

Nämner 4 Callmesally som verkar behöva fler lopp efter uppåhållet, men läget är perfekt och snabb ut är hon.

GS-5

A: 6 B: 2-7-8-1-5-9 C: 4-3-10-11

Spetsstrid: Highspirit är solklar spetsfavorit, ingen vill ta emot honom.

Loppanalys: 6 Highspirit tror jag vinner detta. Han var enormt bra då han vann på V75 i Rättvik i somras och från dödens bara var helt överlägsen. Han bollade med Knifetown Winner då och även näst senast, men senast var han inte bra i V75-finalen och man skyller på slem i halsen, och att han inte gillar Solvalla. Han har varit struken inför detta, men det tror jag inte var så allvarligt då det var snöstorm den dagen och man letade nog mer fel. Han har gått 18-jobb inför detta och brukar vara bra direkt efter lite paus. Alla vill ha rygg på favoriten och jag tror det blir billigt från ledningen och spikar favoriten.

2 Red Team Rex är tänkbara motbudet, han var klart positivt senast som tvåa bakom Southwind Feji, men det är inte givet att han ens får ledarryggen här och borde inte våga slå favoriten oavsett.

GS-6:

A: 4-3 B: 11-10-1-9-5-6-8-7 C: 12-2

Spetsstrid: Speedy Tilly och Princess Teemer är båda mycket snabba och öppningen borde bli rejäl. Speedy Tilly håller upp efter strid?

Loppanalys: Bra lopp och Klass 2-försök där 3 Vinci Power är favorit. Han har alltid lovat mycket och borde släppa till snart hos Peter, men han var inte kurrant senast på V75 och det verkar vara lite av strulhäst som är svår att komma rätt på. Han är bra för Klass 2, och har bra segerchans om han tävlar på topp, men motbud saknas inte alls.

4 Je t’Aime Explosiv slår lite ut underläge, men det är riktigt bra kurva på honom för dagen och senast var smått imponerande då han bara mosade dem och vann enkelt. Det är helt annat motstånd här, mycket bättre hästar, men han var också allt för bra för det lopp han vann senast. Känns trots allt spännande med bra spår och jag går på honom på DD.

11 I.T.Inventor var otroligt bra vid segern näst senast då han gick i tredjespår hela loppet, det var galet att han kunde vinna det. En bra häst som galopperade senast, men nu bör det gå bättre.

10 Barney Granit var fin vid segern och vann enkelt. Hoppade bort sig senast med för honom dåligt innerspår, men han kan skrälla här.  

Jag rankar ner 1 Speedy Tilly som var sämre senast, och Mickes hästar brukar inte rada segrar. Det kommer kosta att hålla upp ledningen och han möter bra hästar nu. 

GS-7:

A: 1 B: 9-5-8 C: 7-2-10-3-4-11

Spetsstrid: Hossiana Boko är snabb och brukar ta ledningen, och hon möter ärligt talat inte så mycket av startsnabba hästar. Bra spetschans!

Loppanalys: Jag tror på toppchans för 1 Hossiana Boko som inte fått visa hur bra hon är på sistone, men nu är det väldigt passande uppgift. Näst senast kopplade hon grepp från dödens och höll starkt, och senast fastnade hon med sparade krafter där Logo Light övertygade. Hon öppnar mycket bra bakom bilen och jag tror inte att hon bommar ledningen, och loppet är faktiskt inte speciellt tufft. Det måste vara toppchans att hon rinner undan. Hon har segrat 3/9 spetslopp, men varit tvåa ytterligare fyra av dessa och går bra där.

Främst två hästar med chans bakom, 9 Global Signature som var fin vid spetsvinster senast, men helt annan uppgift här. Han är bra då han känner att han rår på dem, likt senast, men värre nu.

5 Hochthereitis Sox vinner ”aldrig” men det är bra uppgift för honom nu som brukar springa på bra hästar. Med klaff och strul för spiken, då kan det vara dags.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Femstjärnig insats av Global Trustworthy
Nästa nyhet
V75: Femstjärnig insats av Global Trustworthy

V75: Femstjärnig insats av Global Trustworthy

Borta från tävlingsbanan i ett år – nu en Gulddivisions-vinst. Timo Nurmos Global Trustworthy går en mycket intressant framtid till mötes efter att ha visat var skåpet skulle stå på Bjerke.

Trea i Kriteriet och trea i Derbyt. Global Trustworthy har alltid räknats som en av kullens bästa och det gav han onekligen bevis på under lördagen när V75 gjorde en utflykt till norska Bjerke. Trots bara ett lopp i kroppen efter nära ett års frånvaro, tog han i karriärens sjuttonde start första segern i högsta klass-en. Och det gjorde han inte direkt på något blygsamt vis.

– Det är en häst jag gillar jättemycket. Han var bra i dag, vi fick en tung resa och tempot var hårt hela vägen. Allt har fungerat jättebra med hästen en tid och jag tror han kan gå långt framöver, det visade han ju i dag, sa segerkusken Jorma Kontio i ATG Live.

Tempo blev det onekligen på tillställningen. Probo Op och Donatomite duellerade om ledningen, den senare fick överta efter 07,7 först 500 men den förstnämnde tog direkt sats för att överta förnyat. 09,8 klockades varvet efter. Jorma hade kanske hoppats på att få överta själv med Global Trustworthy efter den snabba öppningen, men Wim Paal valde att svara bakom Probo Op. Nåväl, Nurmos-hästen fick helt enkelt göra det från dödens – och det visade sig inte vara några problem.

VM-tvåan Lionel påbörjade sitt avancemang från kön 700 meter kvar och jobbade sig framåt i spåren och kom starkt ute i banan över upploppet. Global Trustwothy hade dock bensin kvar i tanken för att säkert svara den avslutande anstormningen. 1.11,7a/2100 var segertiden, 200 000 norska förstapriset.

*****

Frode Hamre har en mycket lovande variant i Vainqueur R.P., det såg vi inte minst förra helgen då han avslutade blytungt som trea i Breeders Crown-finalen. Infinitif-sonen laddade om snabbt och kunde för Ulf Ohlsson sälla sig till den celebra samlingen av vinnare i anrika Axel Jensens Minnes-lopp. Det blev en enkel seger – Vainqueur R.P. pressade sig till spets ur första svängen och fick dämpa efter 07,8 första 500. Loppet var därmed över, Ohlsson hade full koll och favoriten vann med krafter i behåll på 1.11,8a över engelska milen.

– Han är jättefin. Jag tror han kunde gått riktigt fort i dag om han hade fått löpa ut för fullt, men vi tog upp tempot en bit. Hästen har fortsatt att utvecklas, jag fick knappt stopp på honom efter mål…,sa Ulf Ohlsson.

*Stor favorit i inledande Silverdivisionen var förstås Ferrari B.R. men uppgiften blev för tuff i denna hästens andra start efter uppehåll. Ferrari B.R. blev utsvarad i en 1.08-öppning första 500 av Västerbo Exact och fick sedan vandra i dödens första varvet. ”Ferrarin” provade igen 600 kvar, men var slagen redan i sista sväng. Ledarhästen kämpade dock storstilat och hade greppet fram till sista stegen. Via fjärdespår ur sista kurvan kom The Last Ticket och Dag-Sveinung Dalen farande – och fångade in spets-hästen på ritsen. 1.12,5a på 2100 noterade skrällvinnaren.

*Skrällparaden fortsatte i Klass 2. Peter H Sjöberg kunde ge Usain Cup, tränad av Dick Robertsson, en delikat resa som trea på innerspår. Därifrån skulle det lösa sig perfekt när man kom fram och hittade loss genom sista sväng. I det läget hade Stand by Ken kopplat grepp om ledaren Tokarev, men trots en stark insats kunde man inte svara Usain Cup den sista biten. 1.14,7a/2600 visade klockan.

*Duktig vinnaren i Klass 1 från Frode Hamre-stallet. Tom Erik Solberg tog sig med Goldstile fram till dödens efter 800 meter körda, utvändigt om favoriten Bad Nite Call Saul. Men ledaren hade ingen rolig dag på jobbet och var slagen redan halvvarvet kvar. Goldstile hade dock krut kvar – övertog och gick undan till säker seger. Fin insats på 1.13,3a/2100.

*En dansk-svensk kombo var vinnande i Axel Jensens för ston. Thomas Uhrberg skötte kuskuppdraget bakom Steen Juul-tränade Carna Sensei. Efter ha lurpassat i fjärde utvändigt blev det attack direkt in på sista bortre med full fart ur sista sväng. Danskan kunde säkert fånga in ledande Normandie Royal och höll undan för avslutande Tropicana Ås. 1.13,3a/2100 var vinnartiden.

*Bronsdivisionen rundade av och med en stenhård upplösning där ett gäng hästar möttes över mål. När fotot dock kom under lupp, stod det klart att Tom Erik Solberg fixat dagens andra V75-seger. Det som kusk bakom 15-taggaren Always on Time som anförde loppet från start till mål. Peter Untersteiner och Masterglide kom med en snabb avslutning, men någon tiondel för sent. Always on Time, tränas av Kjetil Helgestad. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen dispens för identifierat spel på travbanorna
Nästa nyhet
Ingen dispens för identifierat spel på travbanorna

Ingen dispens för identifierat spel på travbanorna

Från årsskiftet ska allt spel på hästar vara registrerat. Även på landets travbanor. Lotteriinspektionen tilldelar ingen dispens.

Med den nya reglerade spelmarknaden som träder i kraft från och med 2019 kommer allt spel på hästar att vara registrerat. Något som ATG vad det gäller spel hos ombud redan föregått genom att införa identifierat spel sedan 1 november. Däremot står det nu klart att man inte ges någon dispens för spel på någon av landets trav- eller galoppbanor. Lotteriinspektionen meddelar att det inte kommer att ges någon sådan dispens, skriver Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

– Det låg i farans riktning att det inte skulle utfärdas någon dispens för identifierat spel på de äldre banterminalerna. Det är beklagligt på många sätt, men nu är det som det är. Vi vet att ATG har förberett sig på ett eventuellt negativt besked under hösten med flera parallella spår för att lösa den situation som nu kommer, säger Ulf Hörberg, tillförordnad vd på Svensk Travsport.

Allt spel på travbanorna kommer efter årsskiftet att behöva registreras. Något som därmed kommer att orsaka ett extra problem för utländska besökare, särskilt vid några av våra största event, såsom Elitloppet.

– Lotteriinspektionens beslut var oerhört olyckligt, men vi kommer göra allt vi kan för att tillsammans med ATG skapa en så smidig och bra lösning för våra internationella gäster som möjligt, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla i pressmeddelandet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt och Six Pack ohotade i Matron Stakes

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson