Det kan bli Örjan Kihlström som kusk på norske Lionel som nu seglat upp som en av de stora utmanarna i Prix d’Amérique.

På söndagen tog norskfödda och ägda femåringen Lionel en bejublad seger i Prix Tenor de Baune på Vincennes. Den segern innebar en säker plats i Prix d’Amérique.

Men hästens ordinarie kusk Franck Nivard lär inte köra Lionel i superloppet – han är ju som bekant även kusken bakom loppets stora förhandsfavorit Bold Eagle.

PdA-klara Lionel. Foto: ALN

Men det kan komma att bli svenskt bakom Lionel som haft en fantastisk utveckling i regi Fabrice Souloy. Örjan Kihlström finns nämligen på kretsen kring hästens önskelista.

– Det är flera jag överväger. Örjan Kihlström är en av dem. Jag gillar hans körstil väldigt mycket, den påminner om den som Franck Nivard har. Det kan bli Kihlström men också någon annan, säger delägaren Göran Antonsen till tgn.no.

Planen för Lionel är att genrepa i Prix de Belgique som körs den 17 januari. Vem som ska köra hästen då är i dagsläget också oklart – det då Bold Eagle även aviserar start i det sista ”B-loppet”.

Läs även: Vincennes: Mot Prix d’Amérique för Lionel!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Anmält till Prix de Bourgogne – ingen Nuncio

Anmält till Prix de Bourgogne – ingen Nuncio

På söndag är det dags för ”B-lopp” igen. Prix de Bourgogne ser ut att bli stjärnspäckat – men utan Nuncio.

Många håller tummarna för att det ska bli en satsning mot Prix d’Amérique för Nuncio. Men när anmälningarna till söndagens Prix de Bourgogne, det tredje ”B-loppet”, gick ut på måndag morgon var svensken inte med.

Ingen Nuncio i anmälningslistan. Foto: ALN

26 hästar finns i nuläget anmälda till loppet som maximalt kommer innehålla 18 startande. Tre svensktränade finns med i den preliminära listan: Robert Bergh-tränade Kadett C.D., samt Lutfi Kolgjinis duo El Mago Pellini och Mosaique Face.

Annars ser startlistan ut att innehålla alla de största franska kanonerna. Timoko är hästen med mest pengar på sig, följd av Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick som ännu denna säsong hållit låg profil.

Andra intressant namn i ett urval är Tiégo d’Etang, Univers de Pan som gjort två starter efter uppehåll, Texas Charm, Voltigeur de Myrt som kommer från seger i Nederländerna och Robert Bi som slutade tvåa bakom Lionel i Prix Tenor de Baune i söndags.

Prix de Bourgogne körs över 2100 meter med bilstart och har ett förstapris på 54 000 euro. Den slutliga startlistan spikas på nyårsafton.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop vs Ohlsson: Björn Goop mot tolfte raka
Nästa nyhet
Goop vs Ohlsson: Björn Goop mot tolfte raka

Goop vs Ohlsson: Björn Goop mot tolfte raka

Björn Goop går mot sitt tolfte raka allsvenska kuskchampionat. Med fyra dagar kvar på året är ledningen i det närmaste ointaglig.

2015 är inne i sina sista skälvande dagar. Endast fyra tävlingsdagar återstår på året och i den allsvenska kuskligan ser det nu ut som att Björn Goop säkrat förstaplatsen – i så fall för sin tolfte raka titel.

Björn Goop vinner mest - igen. Foto: ALN

Ulf Ohlsson tog en trippel på Bergsåker kvällen före julafton, men har i mellandagarna inte tagit någon seger. Goop vann två lopp på Solvalla i lördags och följde upp med lika många på Axevalla i går, söndag.

Därmed leder Björn med 15 segrar till godo på Ulf. Det är också Goop som har flest styrningar kvar på året; han tävlar alla kvarvarande dagar och är uppsatt på 29 hästar. Ohlsson tävlar enbart på onsdag, men kör då i gengäld 15 hästar, först på Bergsåker och sedan Solvalla.

Här är ställningen per den 27 december:

1 Björn Goop, 365 segrar
2 Ulf Ohlsson, 350
3 Örjan Kihlström, 253
4 Erik Adielsson, 218
5 Jorma Kontio, 200
6 Peter Untersteiner, 188
7 Johnny Takter, 176
8 Johan Untersteiner, 149
9 Robert Bergh, 146
10 Magnus Jakobsson, 136

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Kalmar

Måndag: V64-tips till Kalmar


V64 Kalmar 28 december 

Omgången: Som vanligt kan det bli stora pengar i Kalmar, få chanslösa i lopp med dåliga hästar och en del luriga spår på betrodda gör spelvärdet högt. Jag försöker med två spikar, en favorit och ett spetsdrag!

Bästa spiken: 7 Chosen One (V64-1) slipper två värsta motståndarna som är strukna, och nu tror jag att Johan kör till och övertar innan 500-passeringen. Då blir han svårslagen!

Chansspiken: 1 Staro Inlines (V64-4) spurtade rappt efter struligt lopp senast och leder detta mycket länge, hela vägen hoppas jag och spikar emot omgångens största favorit!

V64-förslaget är på 2.160 kronor (enbart för alla sex rätt):

7 Chosen One (8-4)

9-5-14-11-7-3-2-10-4-1 (12-6)

1-8-3-10-9-4-11-5 (2-12)

1 Staro Inlines (3-12) 

9-8-1 (5-6)

3-4-10-7-1-2-8-12-6 (9-5) 

1x10x8x1x3x9 = 2160 kr

DD-förslag:

9-3,4 x 500

Totalt: 1000 kr

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 8-4-12-6-1 C: 10-3-9 

Spetsanalys: Superspicy höll ledningen i 10-öppning senast det var från innerspår. Släpper till Chosen One i första kurvan? Denne var rätt bra med 5/10 och forcerades till spets efter 550 meter i snabb 10-öppning. Nedstruken två hack.

Loppanalys: Tre strykningar, och två av dem de mest betrodda på förhand. Nu tror jag att 7 Chosen One kan forceras till ledningen innan 500-passeringen och i så fall vinner han troligen. Han gjorde så 5/10 men trots tufft tempo fick han onådig press i nästa läge och galopperade – det vinner han troligen annars. Han avgjorde säkert näst senast, medan han aldrig kom in i loppet senast och galopperade i spåren. Två strykningar innanför gör att han har bra chans att köras till ledningen och det är en bra spik att inleda med.

Ärligt talat är det inte så mycket att slå, 8 Reo spurtade snyggt som jätteskräll senast och hann fram i god tid, men den står utvändigt från start och bör få tyngre loppet av de båda.

12 Piraya Hästak har bra form men vinner sällan och är bäst där framme. Senast var det helt okej insats men avslutningen var långsam.

V64-2:

Ranking: A: 9-5 B: 14-11-7-3-2-10-4-1 C: 12-6-8

Spetsanalys: Amillia tog ledningen tre första med volt, sedan galopp 2/3 senaste men felfri finns spetschans, M.T.Jackie utmanar. Släpper dessa sedan om någon bra kommer från 20?

Loppanalys: 11 Bertrand är favorit på två raka segrar, men det känns som han kan förlora nu. Det var bra intryck vid segern, då han tog sig loss 600 kvar och rundade till spets och svarade enkelt med krafter kvar då Mo Farah tryckte på. Senast var han segare och höll bara farten bättre än de andra som var klena och struken för infektion efter det.

9 Daydreamer In är bättre och han har gjort tre bra lopp felfri nu. Senast kunde han inte utmana tre bra hästar för klassen där ute i spåren, men han höll bra före som tvåa och höll undan säkert vid segern.

Tidig är 5 Raingirl som visat form och form slår klass – om nu någon har det av dessa som inte nämnts… Hon gick fint ute i vida spår sista 225 metrarna näst senast och avgjorde säkert via spåren vid segern senast.

14 Dolce Vici mötte mycket bra hästar senast med Run Ceasar Run som vann från ledningen, men han hängde med fint invändigt med sent fritt. Enklare hästar nu och har chans.

Jag nämner 0%-aren 3 Amillia som bara galopperar, men senast var det långt ifrån tomt 550 kvar då hon såg ut att snubbla till, kloss i rygg på den framför. Drog på i 13-fart första varvet senaste felfria, och det gick såklart inte.

V64-3:

Ranking: A: 1-8-3 B: 10-9-4-11-5-2-12 C: 7-6

Spetsanalys: No Credit Broline har körts till spets efter en bit några gånger, men i somras var hon riktigt snabb en bit ut i banan (spår 6) och bara drog till spets. Öppnar hon lika snabbt från innern tar de inte längden på henne. De är inte jättesnabba emot och det kan även bli lite solfjäder.

Loppanalys: 10 Cindy Photo har varit bra i alla tre starter för Lars I Nilsson, senast grovjobb i spåren sista 600 och avslagen kort före mål av starka Stelina. Dock varit många starter i rad med någon form av barfota (20 raka) och skor är negativt. Bakspår till det och fick stryk av 1 No Credit Broline med bättre spår mot den 18/11. Ingen stark favorit!

1 No Credit Broline har fin uppgift med spetsläge, och Johan har säkert laddat då han jagar championatet. Dock blev hon väldigt het i spets och har vikit sig fyra senaste gångerna hon gått där. Tippas i brist på annat.

8 First Glory är för lite spelad, hon höll tappert från dödens senast och var inte långt efter som fyra i mål och klart bra vid skrällsegern på 15,5/2640 meter. Läget är ruttet, men Ellinor är inte blyg och hästen tål jobb. Bara 4%!

3 Ibiza Nalan har varit bra varje gång och fick välförtjänt vinna senast då hon höll farten bäst. Höll bra mot Frankie Brodde före det via ledningen och var då långt före trean.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 3-12-6-10-9-8-2 C: 11-5-4

Spetsanalys: Staro Inlines är faktiskt snabb bakom bilen och har hållit ledningen 2/3 med innerspår.

Loppanalys: Omgångens största favorit är 3 Kosmopolit Gull som är stark och bra, och det finns mycket att plocka ur honom är känslan – nästa år kan det lossna för treåringen. Senast kunde han få bra resa trots startgalopp och klev förbi 6 Tallahassee knappt för övertalning. Hästen är väldigt osäker och har galopperat 5/6 starter Fredrik kört honom, och han har blivit väl stor favorit. Han var klart bra för tre starter sedan, men jag går emot.

Det var riktigt bra intryck på spetsfavoriten 1 Staro Inlines senast då han fick backa sist efter 500 meter då han hängde i spåren. Trots det kom han med mycket bra fart långt ut i banan sista 300 metrarna och visade härlig form. Han är spetsfavorit och borde kunna rinna undan, han har 4/5 från ledningen! Chansspik!

V64-5:

Ranking: A: 9-8-1 B: 5-6-7-4 C: 3-2

Spetsanalys: Drogba Bob har inte spetsat från innern på, två försök men varit snabb och möter inga snabbare hästar nu, bra spetschans!

Loppanalys: 1 Drogba Bob är favorit, och har har form och läge för seger. Näst senast var det spets och han såg klar ut hela vägen, men det blev ganska knappt till slut och skor kändes negativt. Han såg laddad ut som fastlåst senast på V86 och har bra chans att rinna undan. Men han är bättre barfota och jag letar motbud.

8 Folli är bättre, men har sämsta läget och formen är dunkel efter paus. Han är behandlad efter senast då han gjord edet bra utan att trava som bäst. Det är höga krav på hästen, och Fredrik vinner nog med honom då om han ligger kvar på innerspår på långsidan. Jag tycker att han är bäst på 1600 meter som nu, från spets har han 5/6 och blir favoriten över får han säkert överta, annars blir det värre.

5 Lillaxel är hårt betrodd, men han har otroligt svårt för att vinna lopp trots att han gör starka insatser hela tiden. Kommer inte till spets av egen kraft och blir säkert 2-3-4 som vanligt.

Loppets drag borde 9 Beverly Boulevard vara! Hon är riktigt bra och senast höll hon fint från dödens bakom överlägsna Rina Chen Hai. Hon har gjort två bra lopp då kusken testat henne (tvåa och etta) och litet fält samt hård öppning gynnar henne. Borde kunna blåsa till dem över dryga upploppet! DD-spik!

V64-6:

Ranking: A: 3-4 B: 10-7-1-2-8-12-6 C: 9-5-11

Spetsanalys: Mycket öppet men jag gissar på att Bubba Degato kan sitta i ledningen efter 500 meter, var bra med från tillägg senast och borde vara först av de bättre in i svängen.!

Loppanalys: Inget enkelt lopp som avslutar V64 och DD och favoriten 4 Elliot Coger är ingen man sätter kåken på från spår 4 i volt… Han är jäkligt bra för klassen, styrka och kapacitet finns för att vandra en bit vilket han visade senast då han var överlägsen efter tidig ledning. Han har bara startat två gånger med framspår i volt, gått iväg båda. Spår 2 som var 2014 och senast då han var snabb. Nu snävt spår och full volt och det är galopprisk. Han är bäst och det är bra chans felfri.

Jag spelar med honom och med 3 Bubba Degato på DD. Denne har härdats på V75 under hösten och varit bra flera gånger. Senast körde Jocke lite väl tufft i dödens och hästen var också lite sämre och kall 350 kvar. Som han öppnade då från tillägg finns chans att vara först framme och överta ledningen och då är han inte lätt att slå. Bara gått i spets en gång, det var februari 2014 och var helt överlägsen.

Det känns som ett lurigt lopp, men jag spelar med dessa på DD och garderar vidare på V64.

10 Jackie Bowler mötte stoeliten senast och gick fullt bra via open stretch där Pelikan Trio spetsvann. Enklare nu såklart och avgjorde till seger näst senast. Vinner sällan annars och är hårt betrodd.

 

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Örebro
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Örebro

Måndag: V4-tips till Örebro

Omgången
Första vardagen efter julhelgen och nu riktas mångas blickar mot stundande nyårsafton. Förväntar mig dock inte några riktiga stjärnsmällar när Örebro kör lunchtrav eftersom V4:an ser aningen enklare ut. Lirar två olika system som båda bygger på spiken 1 Aces High (V4-2).

Spiken
1 Aces High (V4-2)

Låset
3 Nepals Dandy & 6 Screen Height (V4-1)

 

V4-systemet I (x10)
V4-1: 3,6 (res 5-2)
V4-2: 1 Aces High (res 3-6)
V4-3: 1,6,7,13,14 (res 9-4)
V4-4: 1,2,7 (res 11-12)

2x1x5x3 = 30 rader / 600 kronor

V4-systemet II (x20)
V4-1: 3,6 (res 5-2)
V4-2: 1 Aces High (res 3-6)
V4-3: 1,6,7,13,14 (res 9-4)
V4-4: 2 Quantum Doubleleap (res 1-7)

2x1x5x1 = 10 rader / 400 kronor

1000 kronor

Dubbelförslaget
1 – 14 x 1000

1000 kronor

 

 

V4-1

RANKING A: 6-3. B: 5-2-8-10. C: 7-4-9.

Spetsanalys:
3 Nepals Dandy är en spetskandidat men är väl bara medelsnabb på ”kör”. 5 Quentin Frontline öppnar raskt från det flesta spår i volten och kan absolut sätta käppar i hjulet för favoriten första biten.

Loppanalys:
2640 meter med två volter och bara nio hästar till start. Hårt betrodd blir amatörtränade 3 Nepals Dandy med Björn Goop. Sexåringen gjorde comeback efter nästan ett halvårs frånvaro från tävlingsbanan men slog till med en seger direkt och intrycket var mersmakande. Nu var detta i ett billigare lopp men det ser inte heller så blodigt ut. Som det ser ut på förhand kan den blivande Allsvenska körsvensligavinnaren ta sig tidigt till spets och sen blir man inte lätta att plocka ner men..

Jag ger ettan till 6 Screen Height som fått två lopp i kroppen för sin nye tränare Erik Berglöf. Femåringen visade kanske inget extra på Färjestad 6/12 men var klart bättre på Örebro och enligt Berglöf kan hästen haft något skit i kroppen när han kom från Tarzan. Formen verkar vara i antågande och detta är en häst som stött på hästar som Venkatesh, Ivar Sånna och i somras var han inte långt ifrån att plocka ner Cool Keeper från dödens. Han räds inte heller distansen och i detta lilla fältet lär han hamna vettigt på det hur som helst. Måste kanske kliva fram i dödens för att grilla favoriten men kan absolut vinna detta den tunga vägen.

 

V4-2

RANKING A: 1. B: 3-6-5. C: 4-8.

Spetsanalys:
1 Aces High är oprövad bakom bilen men intrycket är att han kan öppna snabbt även i den disciplinen. 2 Gliding Solo verkar vara född från dåliga lägen och har ännu inte haft nosen i det främre ledet bakom startbilens vingar. 3 M.T.Kornelia känns däremot som det hetaste spetsbudet bakom Aces High sett till att man har spår invändigt om 6 Joe Hoe Lee. Nyström till täten!

Loppanalys:
Treåringslopp över sprinterdistans och återigen Björn Goop i huvudrollen. Denna gång bakom egentränade 1 Aces High som gjort det mesta rätt hittills i karriären. Hingsten inledde med tre raka triumfer innan man testade V75 man fick nöja sig en femteplats efter en halvtung resa på tung bana. Både distans och startmetod är nya premisser för Muscle Mass-sonen men hästen han öppna bra i voltstart och i det lilla fältet lär han komma till hur det än artar sig. Jag ser ingen större anledningen till att gardera detta löfte och spikar utan att tveka.

3 M.T.Kornelia är ingen tokig donna i sammanhanget och intar andraplatsen på rankingen. Hängde med godkända bakom dugliga hästar senast på Örebro och är med och gör upp om pallplatserna.

 

V4-3

RANKING A: 14-7. B: 1-13-6-9-4-15-12-2. C: 8-3-5-11-10.

Spetsanalys:
7 Zoccer Dricca öppnade bra bakom bilen senast och kan säkert lägga iväg ordentligt från springspår om Johan Sedström prickar. Kan dock få det svårt att ta sig förbi 1 Out Of The Way och lyckas Erik Svensson svara ut övriga kan det tänkas att han kör där.

Loppanalys:
Efter två ”lättare” avdelningar är det dags för ett riktigt getingbo men jag nöjer mig ändå med fem streck. 14 Oskarina Storm har presterat ojämnt och har väl ännu inte levererat i den utsträckning som man tror hon kan. Hade en ganska lyckosam vår men fick pausa under sommaren, och återkomsten senast var helt okej, men hon fungerade inte i aktionen. Stoet är behandlat efter det och jag tror detta är fältets bästa häst i grunden. Förutsättningarna ser vanskliga ut men det hon ska med på systemet och betalar dessutom bra på dubbelspelet. Chanstippas.

7 Zoccer Dricca fick chansen sent senast men sköt till bra och detta var hästens tredje raka stabila insats. Vid fullträffen Örebro valde Johan Sedström dödens efter 800 meter men ändå kunde ekipaget ta över in på upploppet och segern blev säker. Från springspår borde stoet kunna hitta ett fint slagläge och hon ska räknas tidigt.

1 Out Of The Way spårade runt om näst senast men fick ett alldeles för tufft upplägg i den efterföljande starten samtidigt som starterna bara var fem dagar emellan varandra. Öppnar snabbt och utmanar om ledningen och skulle Erik Svensson sno åt sig taktpinnen är det inte alls omöjligt att det håller en bit.

13 No Limit Casino gör alltid fina lopp när han håller sig på benen och nollan i segerkolumnen kan snart vara ett minne blott. Har inte startat på drygt på två månader men ska inte nonchaleras helt och hållet.

6 Prins Norrgård ska testas med norskt huvudlag och har dessutom form för att överraska.

 

V4-4

RANKING A: 2. B: 1-7-11-12-4-10-3. C: 6-5-9-8.

Spetsanalys:
Varken 1 Max Not Sand eller 2 Quantum Doubleleap är särskilt kvicka bakom bilen vilket öppnar upp det hela för 4 Jetcane Harvester.

Loppanalys:
Medeldistanslopp stängt vid 315 000 kronor och med några tusenlappar tillgodo står loppets favorit 2 Quantum Doubleleap perfekt inne. Eric Martinssons travare kommer dessutom från en lång rad av fina insatser, har perfekt ett utgångsläge och detta ser ut som en mycket passande uppgift. Hamnar vettigt på det direkt från bricka två och känns verkligen som hästen att slå för övriga konkurrenter.

1 Max Not Sand kom från en sämre insats inför senaste starten men tränaren Marcus Hultman fick ett rejält formbesked. Sexåringen spurtade fint till andrapriset bakom en omöjlig Paleo Pride och löser det sig från innerspåret nu är man med i segerdiskussionerna.

7 Conrads Wilhelm återkommer efter en kortade paus från tävlandet men Kristian Lindbergs adept härjade på V75 i somras. Diffus form men förstärks av Magnus Jakobsson och ekipaget känns som ett roligt drag.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Jag ser detta som en jättechans"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson