Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Förhoppningarna var höga att Mosaique Face skulle kunna fajtas mot de allra bästa i år. Nu riskerar i stället karriären att vara över.

Mosaique Face inledde säsongen med seger i Momarken och var stor favorit att vinna den andra deltävlingen till Olympiatravet, på Jägersro för tre veckor sedan.

Kan ha gjort sista starten. Foto: ALN

Men åttaåringen, med drygt 13 miljoner på segerkontot, kunde inte göra sig rättvisa och slutade fyra. Vill det sig olyckligt var det stjärntravarens sista start.

Ett veterinärbesök som gjordes i förra veckan, visade på riktigt dåliga blodvärden och man misstänker ”invärtes” problem.

– Han har haft problem med hjärtflimmer tidigare, men det är det inte den här gången. Han äter bra, är pigg och glad, fin i hull och hårrem. Vad det är får vidare utredning visa, säger tränaren Lutfi Kolgjini till sulkysport.se och fortsätter:

– Om hästen drabbats av någon allvarlig invärtes sjukdom är tävlingskarriären över. Men det är klart att jag hoppas att återbesöket visar att det inte var så allvarligt som vi misstänker att det kan var efter det första besöket.

Mosaique Face ska göra ett återbesök hos veterinär Jonas Tornell senare i veckan. Då avgörs hur hästens framtid kommer bli.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lannem Silje – nu har hon blivit mamma

Lannem Silje – nu har hon blivit mamma

Nu har Lannem Silje klivit in i sin nya roll – den som mamma. På tisdagen födde hon ett stoföl. Till sen-sommaren kan hon kanske vara tillbaka på tävlings-banan.

Efter att Lannem Silje ådragit sig en gaffelbandsskada, valde ägaren och tränaren Ola Skrugstad att i stället prova sin superstjärna i avelsboxen förra våren.

"Super"-mamma. Foto: ALN

På tisdagen födde Lannem Silje sitt första föl, ett sto med Dotterud Teddy som pappa.

– Lannem Silje tycks vara snabb på det mesta. Då jag utfodrade i morse låg hon ned och började äta hö, när jag kom ut i stallet en timme senare möttes jag av ett föl då jag öppnade boxdörren, säger Skrugstad till tgn.no och fortsätter:

– Silje är lugn. Hon verkar stolt över dottern och vill gärna visa upp henne.

Den nyfödda kommer att få namnet Lannem Stine. Vad som i framtiden händer med ”Super-Silje” är ännu inte bestämt. Hennes gaffelbandsskada tycks ha läkt fint och tränaren utesluter inte att sjuåringen kan komma att göra en återkomst på tävlingsbanan.

Utesluter inte comeback. Foto: ALN

– Det såg fint ut, inga svarta fläckar på ultraljudet. Jag vill vänta till augusti, september och sedan prova att sätta upp henne i lopp igen. Det är planen just nu, men vi får se, säger Ola Skrugstad till tgn.no.

Lannem Silje har i sin karriär vunnit 44 av sina 48 starter och tjänat 6,7 miljoner norska kronor. Den senaste starten gjorde hon på Hagmyren i oktober 2015.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hannelore Hanover sylvass i kvallopp
Nästa nyhet
Hannelore Hanover sylvass i kvallopp

Hannelore Hanover sylvass i kvallopp

Amerikanska Hannelore Hanover är en häst som står högt på önskelistan inför Elitloppet. I helgen glänste hon rejält i ett kvallopp.

Det är den 6 maj som Arthur J Cutler Memorial körs på Meadowlands, loppet som också fungerar som årets amerikanska kval till Elitloppet.

En av hästarna som siktar mot start där är Ron Burke-tränade Hannelore Hanover. Det nu femåriga stoet fick ett rejält genombrott i fjol och vann maffiga 17 av sina 20 lopp och hålls som Nordamerikas bästa sto.

Vid Meadowlands kvallopp i lördags var Hannelore Hanover ute och luftade sig – och såg riktigt läcker ut. Efter en resa i rygg på ledande kulltoppen Broadway Donna avgjorde hon för Yannick Gingras till ”seger” via en visslande avslutning.

Klockorna stannade på 1.11,8a över 1609 meter, med den sista quartern i underkant 1.05.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro

Tisdag: V64-tips till Jägersro

V64 Jägersro 19 april

Omgången: Jackpot på Jägersro inleder veckan och det väntas runt 4 miljoner till ensam vinnare. Jag spelar med två spikar, en favorit och en andrahandare. Lycka till!  

Spikarna:
5 Gambino Degato (V64-1) såg smällfin ut senast och ska blåsa till dem! 10 Porsche Commercial (V64-4) är för bra för dessa och Lövgren har toppform på stallet, borde vara favorit och mycket bra spik! 

V6-förslaget är på 2000 kronor (enbart V6).

5 Gambino Degato (8-6)
10-7-3-4-1 (6-2)
1-2-3-4-8 (9-6)
10 Porsche Commercial (8-6)
8-2-9-4-5-1-11-10 (7-6)
8-11-6-5-1-9-10-3-2-7 (8-5)

1x5x5x1x8x10 = 2000 kr

DD-förslag på 950 kronor:

8-8 x 500
8-11 x 300
8-6 x 150

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 5 B: 8-6-4-3-7 C: 2-1

Spetsanalys: Against All Odds står ensam på start, sedan två mindre betrodda 20 efter. Därmed någon från 40 tillägg som kommer tidigt får man tro, Mr Hot Shot till spets efter 500 meter?

Loppanalys: Jag inleder med att spika favoriten 5 Gambino Degato som står för klassen i gänget, inte minst då det inte verkar vara optimal balans på 4 Razor Kronos. Gambino var sådär några starter i mars då han gick med skor, men det var helt annat tryck i grejerna senast. Då var det barfota runt om och han sköt till sylvasst då han kom loss och jag hade under 1.10 sista 700 metrarna på honom. Han gör första starten på tre varv, men har gått bra lopp på 2640 meter, med tre segrar på fem senaste försöken och det ska vara utan problem med 500 meter längre lopp. Han har toppchans att blåsa ner ett litet fält och jag spikar.

Om han skulle bli struken vill jag ha in 8 Mr Hot Shot och lägger honom som förstareverv. Som jag läser loppet ska han ha chans att forceras mot ledningen med tre mindre betrodda där framme. Från ledningen har han segrar 9/18 starter, även om det inte är lika tätt med segrar senaste tiden.

V64-2:

Ranking: A: 10 B: 7-3-4-1 C: 6-2-9-5-8 

Spetsanalys: Flera rappa ston och spetskampen oviss i förstaläget, men sedan ska Jessica Highness köras till tät.

Loppanalys: Lärlingar och ston och favoriten heter 10 Ilona Håleryd, och det är svårt att tycka att det är felaktigt. Hon var otroligt bra senast på V75 där hon klockades till 11,3 sista 1300 metrarna, och 9,5 sista 700 metrarna och då var det rejäl svepning över långsidan. Trots den insatsen fick hon se sig nedspeedad av Dear Friend! Det är bakspår i lärlingslopp, och det är inte givet att hon tog den urblåsaren på rätt vis, även om det låter bra och Peter menar att hon svarade bra på tuffare träning. Jag garderar.

Trots att det är sämre hästar hon möter och är hon lika bra vinner hon utan strul. Det bör dock bli spets efter en bit för 7 Jessica Highness och det är en vinnarskalle som i senaste starten kördes till ledningen efter 400 meter och hade full kontroll på en annan PU-storfavorit i Tahays Blue Amber. Hon har varit struken och har inte samma form, men hon brukar å andra sidan inte behöva så mycket för att vara bra och från ledningen bjuder hon strid.

3 New Future gör det bra hela tiden och sköt till positivt näst senast som tvåa, och att hon ledsnade i dödens på Rajesh Face senast är inte jättemycket att orda om… 4 Liza With a Z tappade mark via störning 900 kvar i samma lopp som favoriten senast och kom bra tillbaka och har bra speed.

V64-3:

Ranking: A: 1-2-3 B: 4-8 C: 9-6-5

Spetsanalys: Sphinx d’Inverne och Run Ceasar Run är båda riktigt rappa och det kommer gå fort mot kurvan. Jag tror att spåren kan avgöra till Sphinx fördel – men det känns som 55-45 läge.

Loppanalys: 2 Run Ceasar Run inledde som snackhäst med seger 5/7 finledande starterna, men utvecklingen stannade av. Nu ser han ut att ha växt i grejerna hos ”Muggen” och i comebacken senast var han jättefin från ledningen där han gick nedåt 10 sista 700 metrarna. Kommer han till ledningen är det normalt sett toppchans, men han har snabb häst innanför och har varit ojämn så det är en favorit jag går emot.

1 Sphinx d’Inverne var jäkligt bra vid V75-seger från dödens då han gick med racerbalands för första gången. Senast galopperade han och det var för stänk menar tränare Madsen, och Kim kommer göra allt för att svara ut favoriten och köra i ledningen. Lyckas det är det klar chans, men det kan komma att kosta.

3 Polycrates Face kan massor och kanske kan han fungera efter vila? Vore kraftigt gynnad av överpace då han är väldigt stark.

4 Rocky Hanover gör intressant debut hos Johan och är lite spelad, då streckas han.

V64-4:

Ranking: A: 10 B: 8-5-1-6-2-7-11 C: 3-4-9-12

Spetsanalys: Scorpion’s Dream har spetsat från spår 1 och 6 i volt, men varit trevande och galopperat ett par gånger och är inget att lita på. Bra chans till spets felfri, Ila Håleryd är lite och kvick och spetsade tre första voltloppen. Från springen borde Hives komma bra med duktiga Christoffer – spetsade från springspår tidigare.

Loppanalys: Här kommer min andraspik i 10 Porsche Commercial som är på tok för bra för detta lopp och inte ens favorit! Det är 5 Tjurkhults Dealer som vann från dödens senast och var bra, men det är en ganska trist typ som är favorit på seger och PU och den bjuder jag gärna på.

Porsche Commercial har visat bra fart hela tiden, men haft en hel del otur och är inte enkel som häst alla gånger. I Norge galopperade han då Austevoll fick upp honom på bettet som fastlåst i sista kurvan, och före det knuffade han ledaren i mål med rubbet sparat bakom. I debuten för Lövgren senast galopperade han, men gick ett mycket vasst lopp efter det och satt fast med sparade krafter. Jocke har bra snurr på stallet, och nu har han fått känna på hästen i lopp och kan honom bättre – och han brukar analysera duktigt Lövgren och har säkert en plan för hur detta ska fungera. Sköter sig hästen ska han bara vara bäst och är en mycket bra spik till knappa 20%!

V64-5:

Ranking: A: 8-2-9 B: 4-5-1-11-10 C: 7-6

Spetsanalys: Gott om startkanoner! New Star Power, New Muscle Ås, Money Lloyd och Ymer Brick kan alla öppna väldigt snabbt och det blir knappast gratisledning för storfavoriten New Muscle Ås. Även Daydream Rapida är snabbare än man kan tro, spetsat 1/2 från innerspår.

Loppanalys: Körning att vänta och att 4 New Muscle Ås är storfavorit känns fel! Han har lätt för detta med att springa fort och vann comebacken från ledningen senast via 11,5 sista 700, men det blev ganska billigt och en sådan som Going Ville tog en del i spåren som tvåa. Han ska synas nu då han inte ens känns klar från ledningen.

8 Ymer Brick är hästen i gänget och även om han galopperade i ledarryggen i dimman i första sväng då han gjorde årsdebut så borde han räcka mycket långt. Han var riktigt bra på V75 förra året, spetsade hem ett V75-lopp från just spår 7 (nedstruken till det nu) och var mycket bra tvåa bakom Thaiger Exclusive en annan V75-start. Han är mycket snabb i benen, och har chans att köra till ledningen om han trycks av, trots snabba innanför då det inte är givet att det blir svar från andra än favoriten. Annars får Ecce hitta ner i slagläge och jag spikar på DD!

Det är öppet lopp om han inte vinner, och på V6 garderar jag på en del. 2 New Star Power är aktuell med spets eller ledarryggen, visade form senast efter struligt lopp – men har inte körts i ledningen sedan i somras. 9 Twin’s Zindy har varit bra i årets två lopp och här borde det bli perfekt resa i draget och hon är skrällduglig.

V64-6:

Ranking: A: 8-11-6 B: 5-1-9-10-3 C: 2-7

Spetsanalys: Svårt på nytt, då två av de mer betrodda (1 och 5) aldrig haft framspår med bil, och även om de varit bra i volt är det svårbedömt. Dessutom över 2640 meter, och kanske inte maxas lika mycket. Jag tror att snabbe S.J.’sRex kan köra till ledningen trots spåret. Hotet är Aslan D.K.

Loppanalys: 1 Xanthis B.Good är klar favorit, men det känns sådär. Han var chanslös mot talangen Southwind Frej senast. Inte så mycket att säga om då den är riktigt bra, men det visade att det är en begränsad häst och segrarna gjorde jag inte heller vågen efter. Debut med bil och innerspår är inget jag gillar på favorit, och första över 2640 meter. Kall att jobba med som helhet denna favorit.

8 S.J.’s Rex har jag lite tro på ska kunna köras till ledningen tidigt om Stefan Söderkvist trycker av. Han höll ledningen då han hade innerspår, och har blivit nedstruken ett hack. Det är comeback och han har inte startat sedan i somras, men Puro brukar snarare träna för mycket än för lite. Senaste starten hade hästen full kontroll och det varrejält intryck, låt vara i billigt lopp. Han ledde till sista stegen på 2640 meter tidigare då han blev tufft pressad första 600, och distansen funkar.

Två skrällar spelar jag DD med mot min vinnare i DD-1. 11 Romeo Face är en typisk Ludde-pålle som agerar knepigt, men sköter han sig finns fart i benen. Han hade galopperat i provlopp innan senaste starten och hoppade till slut då med. Han var dock så bra vid segern före att han duger bra här då formen ska peka uppåt och han borttorka med sig allt bättre.

6 Aslan D.K. är intressant som skräll då han har gått bra provlopp inför detta där Pajas Face vann och det borde bli spets eller ledarryggen!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion tar vägen via Olympiatravets final?
Nästa nyhet
Propulsion tar vägen via Olympiatravets final?

Propulsion tar vägen via Olympiatravets final?

Kan det bli en sista minuten-resa till Olympiatravet för Propulsion? Han gör i vilket fall sin första start i Sverige för året i lördagens Guldbjörken.

Det är Umåker som står för värdskapet när V75 avgörs på lördag. På programmet står bland annat Guldbjörken, som även är den fjärde och sista deltävlingen inför Olympiatravet, en vecka senare.

Tillbaka på svenskt underlag. Foto: ALN

Till skillnad från de tre tidigare deltävlingarna, är vinnaren inte skyldig att delta i finalen – men får möjligheten.

Spännande Sverige-comeback gör Propulsion. Daniel Redén-kanonen gör första starten på två månader. Under vintern tävlade hästen i de största franska loppen med bland annat ett fjärdepris i Prix d’Amérique.

Tränaren har i tidigare uttalanden menat att planen är ett titelförsvar i Finlandia-Ajo, som körs den 7 maj, det vill säga åtta dagar efter Olympiatravet.

Cruzado i årets första start. Foto: ALN

Bland motståndet på lördag väntar Fire to the Rain, Cool Keeper och Nahar.

200 000 kronor är förstapriset i Berth Johanssons Memorial för femåringarna. Här får vi se ”Tarzans” snabbe jänkare Cruzado dela Noche göra årets första framträdande. In Vain Sund (tillbaka i Sverige) och Tobin Kronos är några av motståndarna.

Umeå-publiken får även se Månprinsen A.M. som provar gå ”back-to-back” på V75 efter sin snygga seger i söndags på Romme. Nu är det Vårbjörken som gäller – ett lopp han vunnit både 2014 och 2015.

Här är startlistorna:

Guldbjörken, 2140 auto

1 Special Promise – Claes Sjöström
2 Prawns – Sandra Eriksson
3 Fire to the Rain – Ulf Ohlsson
4 Al Dente – Per Linderoth
5 Nahar – Robert Bergh
6 Cool Keeper – Kenth Åkerlund
7 Propulsion – Örjan Kihlström
8 Poochai – Erik Adielsson

Berth Johanssons Memorial, 2140 auto

1 Kabanoss – Kevin Oscarsson
2 So Gå Ikaros – Claes Sjöström
3 Cupido Sisu – Tomi Haapio
4 Camelot Sisu – Ulf Ohlsson
5 Tobin Kronos – Örjan Kihlström
6 Copimade – Jörgen Westholm
7 Cruzado dela Noche – Per Linderoth
8 In Vain Sund – Erik Adielsson

Vårbjörken, 1640 auto

1 Hulte Magnus – Ulf Ohlsson
2 Finnskog Sjefen – Henrik Kulblik
3 Adrigo – Hanna Olfsson
4 Tangen Haap – Björn Karlsson
5 Myr Faksen – Krister Söderholm
6 Art Kjarvald – Ove A Lindqvist
7 Farmfurir – Claes Sjöström
8 Krusen – Michael von Krusenstierna
9 Junifaks – Örjan Kihlström
10 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
11 Odin Tabac – Jörgen Westholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Italienska storloppet ställdes in - efter strejk

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson