Just nu:
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee
08.13 Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Tidigare i veckan meddelade Carl Johan Jepson att han bojkottar Färjestad efter att ha riktat kritik mot en av banans domare. Nu har funktionären sagt upp sig.

Kusken Carl Johan Jepson berättade tidigare i veckan att han hade för avsikt att tills vidare inte tävla mer på hemmabanan Färjestad. Anledningen var att han ansåg sig felaktigt behandlad av en av banans domare.

Färjestad har kallat till ett möte för att höra alla parter på måndag, men nu kan Nya Wermlands-Tidningen berätta att den aktuelle domaren inte kommer medverka – han har i stället sagt upp sig och med omedelbar verkan lämnat sitt uppdrag.

– Väldigt olyckligt, jag hoppades vi skulle lösa det här. Just nu kan vi på banan inte göra något mer, personen är bestämd i sin åsikt och har tagit illa vid sig av det här. Nu blir det ett möte med mig, måldomaren Klas Persson och Carl Johan Jepson på måndag i stället, säger Johan Almsköld, sportchef vid Färjestad, till Nya Wermlands-Tidningen.

Carl Johan Jepson har valt att inte uttala sig om domarens beslut, men poängterar för tidningen att hans kritik inte är riktad mot övriga funktionärer på Färjestadstravet. (Foto: ALN).

Läs även: Bojkott: Jepson vill inte tävla hemma på Färjestad

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:19, 20 maj

Här är höjdpunkterna – under Elitloppsdagen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

V64 Boden

Omgången: Jag spelar med två spikar, en favorit med toppchans och ett riktigt drag!

Spikarna: 3 Also Starring (V64-4) har toppchans till spets och slut. 13 Odin Töll (V64-5) är omgångens drag till låg procent!

V6-förslaget
3-7-4-11-2-9-12 (8-1)
1-10 (3-2)
1-15-12-11-2-4-5-3-8-14-7-13 (10-9)
3 Also Starring (15-7)
13 Odin Töll (6-8)
4-5-3-6-9-8-10-7 (2-1)

7x2x12x1x1x8 = 1344 kr

DD-förslaget på 900 kronor:

13-3,4,5 x 300 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1

A: 3-7-4 B: 11-2-9-12 C: 8-1-5-10

Spetsstrid: Blady Bols Blue är snabb och jag tror att det blir spets. Dillon Power och främst Satellt L.H. utmanar då båda är mycket snabba.

Loppanalys: Starten bör avgöra detta, och jag tror att 3 Blady Bols Blue har bra spetschans. Kommer med två raka segrar och var klart bra senast, tappade all position på galopp kort efter start men forcerade till ledningen varvet kvar och vann säkert. Var klart bättre då och kan spetsa hem loppet.

7 Satellit L.H. var mycket bra vid segern då man mer eller mindre följde bilen. Inte startat sedan december och formen kanske inte på topp, men Hannas hästar går grymt bra och skulle man nå spets är det chans.

4 Dillon Power var bra vid segern i höstas, och även han jagar spets. Stallformen bör vara på g efter infektionsstrul.

V64-2

A: 1-10 B: 3-2-4 C: 6-7-9-5-8

Spetsstrid: Katla Kiro ensam på start och körs från ledningen.

Loppanalys: 10 Myr Faksen är storfavorit och normalt sett vinner han detta, men nu låter det sådär då han hade sträckt sig och behandlats. Han ska vara mindre jobbad än normalt och det kan fattas lite. Han vann tio lopp förra året och är riktigt bra då han brukar möta eliten.

Det kan bli långt fram till 1 Katla Kiro som står ensam på start med fördel ston, och det är väldigt bra uppgift för henne. Hon visade fin form senast då hon hann fram via rejäla sista 700 och jag tror att hon leder detta runt om. Tränaren vill att hon körs från ledningen i jämnt tempo och inte bjuder in favoriten. Hon har inte gått från ledningen på länge och det blir kul att se. Två streck är starkt.

V64-3
A: 1 B: 15-12-11-2-4-5-3-8-14-7-13 C: 10-9

Spetsstrid: Grimaldi är snabb och har spetsat flera gånger och borde köras från ledningen.

Loppanalys: Bra chans att 1 Grimaldi leder loppet runt om, men han har inte startat sedan juni och formen är svårbedömd för Gunnels häst. Han mötte mycket bättre hästar på sistone då bland annat Global Science vann ett av loppen och Grimaldi har kutat 13 sista 700. Bra chans, men jag testar att gadera brett.

15 Adrianne H. är favorit och vann sista loppet förra året och inledde med seger i år. On har varit bra efter utan att vinna de senaste loppen, och fick lite konstigt tjuvsvar en gång. Jaara låter lite uppgiven med läget nu men hästen duger.

Betrodd är 12 The One and Only som är osäker men duger felfri. Kom bort senast vilket Pakkanen skyller på den dåliga banan. Jag tycker det finns tveksamheter på alla dessa och garderar brett.

V64-4

A:3 B: 15-7-1-10-6 C: 12-13-9-4-5-11-8

Spetsstrid: Also Starring var mycket rapp vid segern i Boden då hon spetsade direkt, klar spetsfavorit!

Loppanalys: Jag spikar 3 Also Starring som har perfekt uppgift. Hon var bra vid de båda segrarna som togs först från ledningen på enkelt vis och sedan körde kusken till i loppet och satt i spets och vann enkelt. Senast lite sämre, såg ut att växla ner dem i tredjespår men tvekade i något av bromstävling. Nu är det spets som gäller och då strider hon bättre och borde vinna.

7 Likeonway är minst lika bra, men hon har varit feberstruken och missgynnas av brodd och känns för hårt spelad.

Mer kul är då 15 Sunbird Chelsea som startar tätt och det borde vara positivt då hon kan vakna till. Var sådär i måndags, men det blev lite av taktiklopp där hon hamnade långt ner. Kan mycket bättre och är den roliga.

V64-5

A: 13 B: 6-8-10-1-2-15-9-5-11 C: 7-3-4-12

Spetsstrid: K.B.Millanson tror jag tar ledningen från springspår.

Loppanalys: 8 Bear a Title är storfavorit, men det finns minus. Han kan bli fast med innerspår på tillägg och dessutom har han inte startat sedan december. Trivs i Boden och på isbana men det finns roligare drag.

Jag går rakt ut på 13 Odin Töll! Visst, det är chansning men jag har bra feeling för honom då han gör riktig debut för Roger Nilsson. Det är bra rapporter på hästen som är grundbra, och det borde finnas mycket att hämta mot lite enklare hästar uppe i Norrland för Odin Töll. Jag gillar att vara först på dem och tar chansen på denna lågprocentare och spikar!

6 K.B.Millanson räknas, var fin senast och har chans på spets. 10 Oleander Face har full form och spurtade vasst näst senast men kom bort senast. Aktuell även han vid gardering.

V64-6:

 A: 4-5-3 B: 6-9-8-10-7 C: 2-1

Spetsstrid: Jag tror att Elit Håleryd övertar tidigt, från Flip a Coin.

Loppanalys: Tre hästar spelar jag med på DD, det borde egentligen räcka bra men jag tar med alla med lillchans på V64. 3 Remote Control var mycket bra vid segrarna och slog i princip detta gäng senaste av dessa. Nu har han inte startat sedan december, men han duger ändå och det låter bra.

Jag lägger två andra före, och tippar 4 Elit Håleryd som jag tror kan överta ledningen och han älskar normalt isbana. Fick inte chansen senast då kusken satt kvar men nu borde det vara mer påställt!

5 Raz Mackenzie är en kanon i grunden, men han är ojämn numera och blandar för mycket. Galopp i striden senast då han inte var fräsch och efter behandling bör han fungera bättre och en bra Raz duger gott.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olycka på Åby: Dyhrberg sparkades i ansiktet
Nästa nyhet
Olycka på Åby: Dyhrberg sparkades i ansiktet

Olycka på Åby: Dyhrberg sparkades i ansiktet

Otäcka scener inträffade inför ett lopp på Åby under torsdagen. Svend Dyhrberg blev sparkad i ansiktet av sin häst – men verkar ha klarat sig under omständig-heterna väl.

Hästarna befann sig i volten inför kvällens första lopp på Åbytravet, när fyraårige Somett Skott plötsligt sparkade bakut. Sparken träffade kusken och tränaren Svend Dyhrberg i ansiktet.

Hjälmen flög av, men Halmstadstränaren lyckades sitt kvar i sulkyn och ta sig av banan av egen maskin – men kraftigt blödande.

Svend Dyhrberg fick färdas till Sahlgrenska sjukhuset för vård, men rapporterna menar att han under omständigheterna har klarat sig tämligen så bra ur olyckan. För Trav 365 berättar han själv på kvällen:

– De har lappat ihop mig med tio stygn några centimeter från ögonbrynet där smällen tog. Jag mår bra ändå, det är lite ömt där smällen tog och just nu väntar jag på en röntgen. Jag vill komma hem, jag har hästar som måste skötas, säger han till Trav 365. (Foto: ALN).

Du kan se händelsen här, cirka 1.40 in i klippet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Josveis igen - vann duell mot Tand Tuff i Paris
Nästa nyhet
Josveis igen – vann duell mot Tand Tuff i Paris

Josveis igen – vann duell mot Tand Tuff i Paris

Ännu en gång fick Tand Tuff se sig besegrad av Josveis. Finländarens succé i Frankrike blev totalt efter att ha tagit hem segern även i Prix des Pays Nordiques.

Efter att Josveis slagit Tand Tuff på målfoto i söndagens första kallblodsmöte på Vincennes, var det på torsdagen dags för revanschen. Men utfallet blev det samma – finländaren ordnade en dubbel.

Spik Mollyn startade snabbt och gick till spets. Antti Ojanperä landade dock lugnt i dödens med sin Josveis som genom sista sväng började på greppet om ledaren. Bakom attackerade Söndre Jerkeld och såg segerfarlig ut, men då norrmannen galopperade in på upploppet fanns bara en häst som kunde hota.

Jan-Olov Persson hade nämligen fått full fart på Tand Tuff, som gjort loppet som fjärde häst i andra spår, och kom nu till hastig attack. Svensken närmade sig, men aldrig tillräckligt – Josveis höll säkert undan sin tunga resa till trots. 1.24,7a över 2100 meter blev segertiden den här gången.

På avstånd ordnade Pireus bronset, före Spik Mollyn. Både Hallsta Vinnex och Gustav E. slutade i det slagna fältet efter galopper, medan Eldvin galopperade på nytt i ett fint läge in mot sista kurvan.

*****

*I Prix du Cantal gjorde Björn Goop-tränade Danne Edel en ny fin insats som tvåa, vilket betydde 22 500 euro in på kontot. Matthieu Abrivard satt i sulkyn bakom Danne som spurtade fint bakom den starke vinnaren, favoritspelade Cleangame och Jean-Michel Bazire som noterade 1.14,5 över 2875.

Bra utdelning även i övrigt för svenskhästarna i loppet. Björn Goop körde själv in Panoramic till en fjärdeplats, Mikael Stärling-tränade Final Oak slutade femma och Daniel Redéns Trinity Zet sexa. Galopp blev det för Speed Delicious och Evin Boko. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Prix de Paris: Call Me Keeper försvarar blågult
Nästa nyhet
Inför Prix de Paris: Call Me Keeper försvarar blågult

Inför Prix de Paris: Call Me Keeper försvarar blågult

Bélina Josselyn och Bird Parker är favoriterna men Call Me Keeper utgör ett svenskt hopp. På söndag körs Prix de Paris – Vincennes stora styrkeprov.

Vinterns sista stora möte på Vincennes, sker den här söndagen. Prix de Paris är en kraftmätning över drygt fyra kilometer på kolstybben, förstapriset är 180 000 euro.

Flera av de största stjärnorna saknas i den nu klara startlistan. Fjolårets dominant Bold Eagle väljer att avstå loppet, för att i stället ta sikte mot Critérium de Vitesse i mitten av mars. Även Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express, liksom Propulsion och 2016 års vinnare Lionel står över söndagens slag.

Rollen som favorit lär nu i stället Bélina Josselyn få. Fjolårets Prix de Paris-fyra segrade ju storstilat i Prix de France för två veckor sedan, efter att dessförinnan gjort ett starkt lopp i PdA.

Utmanare till Jean-Michel Bazires sto är Bird Parker. Philippe Allaire-travaren har haft en stark vinter med bland annat seger i två av B-loppen och kommer närmast från sjätteplatsen i Prix d’Amérique. En annan tidigt kandidat lär Briac Dark vara; han var tvåa i det här loppet förra året och gick senast fint som fyra i Prix de France.

Tre svenskhästar provar lyckan i Prix de Paris. Call Me Keeper blir Daniel Redén bidrag, efter att senast fått en oturlig löpning i Prix de France – den här gången dyker Björn Goop upp i sulkyn.

Jörgen Westholm skickar Apollon de Kacy, medan Franck Nivard sitter upp bakom svenskfödde Cash Gamble, som återfinns i Philippe Billards regi. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

4150 volt

1 Captain Sparrow – Gabriele Gelormini
2 Diablo du Noyer – William Bigeon
3 Apollon de Kacy – Mathieu Mottier
4 Cash Gamble – Franck Nivard
5 Call Me Keeper – Björn Goop
6 Best of Jets – Tony le Beller
7 Briac Dark – Matthieu Abrivard
8 Carat Williams – David Thomain
9 Ave Avis – Nicolas Bazire
10 Bilibili – Alexandre Abrivard
11 Django Riff – Yoann Lebourgeois
12 Akim du Cap Vert – Franck Anne
13 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
14 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin

Senaste vinnarna:

2017: Bold Eagle – Franck Nivard  
2016: Lionel – Örjan Kihlström
2015: Up And Quick – Jean-Michel Bazire  
2014: Up And Quick – Jean-Michel Bazire  
2013: Ready Cash – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ST satsar 18 miljoner för att få friskare travhästar

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson