Just nu:
15.45 Örebro 14 november: Urgent Call runt om
14.36 Klart för första PdA-testet
08.47 Lome Brage gästar Solvalla
17.08 Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?
13.17 Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant
10.15 Who’s Who redo för Paris
09.54 Villiam mot nya äventyr på Vincennes
08.25 Äntligen fullträff för Custom Cheval
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen

Det var inget snack; Mosaique Face var bara bäst i Jämtlands Stora Pris – storloppet med 750.000 kronor till segraren på Östersunds V75-dag.

Ett bakspår gav en position som tredje-andra häst i andra spår men med en bra bit fram till ledande On Track Piraten som tagit över från Uncle Peter efter 500 körda. Adrian Kolgjini vilade dock inte på hanen utan sände framåt 1300 kvar;

– De pullade upp och det var ingen som ville gå i dödens och då litade jag på min häst, kommenterade Adrian Kolgjini taktiken.

Mosaique Face nådde fram utvändigt On Track Piraten 900 kvar och med 300 kvar var segergreppet kopplat. Över upploppet var sedan fjolårets derbysegrare helt ohotad på 1.12,1a/2140 meter.
 
– Det är för bra för att vara sant, sa en mycket lycklig Adrian Kolgjini och tackade pappa Lutfi för styrningen.

Med dagens seger har femåringen redan tjänat knappa 6.3 miljoner kronor.
 
Sanity backades ner direkt i kön till fjärde par invändigt och spurtade bra som tvåa efter fritt sista 200 och Oasis Bi höll godkänt som trea efter att ha fått rygg på segraren 900 kvar. 

Tveksamma insatser av; ledande On Track Piraten som gav upp helt sista biten samt betrodda duon Digital Ink/Nahar. Från kön försökte Digital Ink 850 kvar med Nahar i släptåg men Tarzan-hästen var stenslagen i sista sväng och Nahar gick inte heller något speciellt till slut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 14:36, 14 november

Klart för första PdA-testet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 14 november

Lome Brage gästar Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:15, 13 november

Who’s Who redo för Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:54, 13 november

Villiam mot nya äventyr på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 13 november

Äntligen fullträff för Custom Cheval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:37, 12 november

Nurmos i tränartoppen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:36, 12 november

Gimpanzee tar sikte mot ny titel

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75 Östersund: Dubbel för Torbjörn Jansson

V75 Östersund: Dubbel för Torbjörn Jansson

Torbjörn Jansson tog en dubbel vid Östersunds V75-tävlingar. Från tredje par utvändigt plockade Flex snyggt ner ledande Krusse sista biten i Sjunga Best Minne (V75-3) efter ett starkt upplopp.  Nioårige Flex gjorde här andra starten för Robert Bergh.

Därefter satte Torbjörn även dit ålandshästen  och jättelöftet Jeppas Maxi som går från klarhet till klarhet och nu tog sjätte segern på sju försök. Från tredje par utvändigt sände Torbjörn framåt 1600 kvar men fick svar en bit av dödenstravande Nadal Broline. Det var också nära galopp 1200 kvar men sedan kunde Jansson hitta fram utvändigt ledaren 1050 kvar och resten var lekstuga.

Dryga 400 kvar var ledande Rapide Le Tour slagen och över upploppet var Jeppas Maxi bara överlägsen;

– Han gick helt fantastiskt igen. Det blev mer eller mindre tvärstopp efter första sväng och jag fick köra framåt men fick svar. Han var också mer laddad idag än vanligt och då blir det inte riktigt bra när man inte kan köra fram till vingen, sa Torbjörn Jansson.  

Segertiden 1.13,8a/2140 meter och Robert Ekström heter tränaren.

Dubbelseger också till Robert  Bergh som tränare, förutom Flex tränar ”Robban” även Tresor d´Inverne som ledde det inledande silverdivisionsloppet hela vägen på 1.11,5a/1609 meter för Örjan Kihlström. Här fick Molle C.D. trava utvändigt vinnaren och favoriten pallade inte med det upplägget.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips Kalmar

Fredag: V64-tips Kalmar

Omgången:
Härliga förutsättningar i Kalmar den här fredagen med drygt 15 grader varmt och sol, vi kan därmed vänta oss en snabb, lätt och fin bana. Värt att ta med sig från Kalmar är det långa upploppet, och de flesta brukar få chansen.

Spelmässigt känns det väldigt intressant idag, bägge mina spikar är visserligen favoriter men det finns gott om ”fynd” i de övriga avdelningarna och som vanligt går jag endast för 6 rätt.

Bästa spiken:
7 Order to Fly (V64-3) bör det vara dags för idag, han står på tur för seger och både aktuell distans och motstånd är till hans fördel. Han spurtade bra i skymundan näst senast och gick rejält hela vägen in i mål i V75-finalen på Solvalla senast, och det här är en tuffing som ska tåla att gå i rätt bra fart hela vägen. Bör i tidigt skede av loppet placeras i tät, och ska sedan inte förlora.

Kompletterande spiken:
6 Zigge Silvio (V64-2) är en bra treåring som inlett karriären strålande, han var helfin vid seger i debuten för tre starter sedan och har efter det fallit med flaggan i topp två gånger om. Lär tidigt få överta tät idag, och blir sedan mycket svårslagen.

Dubbelspiken:
8 Indian Nalan (V64-6) är totalt bortglömd idag och det gör honom helintressant, jag tvekar inte när jag tar ställning för honom på Dubbeltipset då värdet är högt. Är betydligt bättre än raden, fick aldrig chansen senast på V75 och hade landat på en 12-tid utan galopp näst senast bakom bland annat Ni Talar Bra Latin. Vid minsta klaff tror jag det är dags nu!

V64-förslag:
V64-1: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 (9-3)
V64-2: 6 Zigge Silvio (9-1)
V64-3: 7 Order to Fly (11-10)
V64-4: 1,4,5,6,10 (9-7)
V64-5: 1,4,6,8,10,11 (5-9)
V64-6: 1,3,4,6,8 (11-7)
11 x 1 x 1 x 5 x 6 x 5 = 1650 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 4,8
DD-2: 8 Indian Nalan
2 rader x 300 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 1,6,10,11
DD-2: 8 Indian Nalan
4 rader x 100 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 9-3-11-2. B: 1-5-6-8-10-7-4. C: -.

Spetsanalysen:
1 Kamanda kan öppna bra, men han är svår i sin aktion och jag tror därför han får problem att försvara sitt innerspår då det kan bli tufft för Timo Nyman att ladda max med honom. 2 Herold As är också den kvick, men jag tror ingen kan stå emot 5 I Love Champagne i spetsstriden och håller henne som klar spetsfavorit. Den som är först fram för att överta lär dock få göra det då jag inte tror att Persson kör I Love Champagne i spets, och jag är inne på att Lugauer får överta med Herold As. 7 Celebrity Lane är också den kvick, men frågan är om Eriksson trycker av honom härifrån.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp inleder dagens V64-omgång och jag tycker loppet är svårt, jag väljer faktiskt att strecka samtliga elva hästar och har givetvis inget emot skräll. Jag provar med bortglömda 9 Lucky Larry som tipsetta för jag tycker han känns kul i det här loppet. Han har gjort det bra på slutet och visat form, näst senast fick han trava utvändigt utan rygg sista 600 och visade bra inställning som kopplade grepp kort före mål, och senast höll han mycket bra som tvåa efter en dryg inledning och sedan position utvändigt ledaren. Det är tuffare emot idag, men samtidigt hoppar Jörgen Sjunnesson upp i vagnen och utgångsläget för Lucky Larrys del tror jag kommer passa honom bra. Han har rygg på startsnabba konkurrenter och bör hamna bra på det, sedan är han inte alls sämre än någon annan i loppet. Spelvärd idé.

Per Lennartssons 3 Neutron Broline har väl egentligen inte fått något riktigt lopp i kroppen sedan slutet av 2012, och det handlar också om en lite stressad modell. Det finns dock massor i honom och skulle Per få ordning på honom och han skulle börja sköta sig är jag övertygad om att han har ganska snabba pengar att hämta. Jag tycker det här är en klasshäst, och trots det långa uppehållet ska han räknas tidigt. Per låter tillfreds med Neutron Broline i träning och jag vet att Per håller honom högt, och att det är bästa hästen i det här sällskapet är jag övertygad om. Frågan är om det är för tidigt för honom redan nu.

11 Holy Heart har gjort fyra starter för Claes Svensson och har verkligen hittat stilen, han var lite seg i debuten för Claes för fyra starter sedan men har efter det varit mycket bra i tre raka starter. Han missgynnas av bakspår då han är kvick från start och inte får utnyttja det härifrån, men samtidigt är upploppet på Kalmar långt och med minsta klaff under vägen kommer han flyga lågt till slut. Han är kvick i benen.

Håller även upp 2 Herold As i A-gruppen, han är inte helt enkel den här men gynnas rejält av att det är autostart idag och jag håller honom som knapp favorit till att få överta taktpinnen en bit in i loppet och i den positionen är han kapabel nog för att rinna undan. De gånger han håller sig på benen gör han ofta bra lopp, och när han gick i ledningen för tre starter sedan fick han bland annat endast se sig slagen av Send In the Clowns.

1 Kamanda låg på en hel del i ledningen senast, men hade trots det inga problem alls att gå undan sista biten och det var ett förbättrat intryck på honom den gången. Han har till och från väldiga problem med sin aktion och jag tror han blir över från start, men på det förbättrade intrycket senast samt att han lär få fint lopp härifrån tycker jag han ska räknas tidigt.

5 I Love Champagne tycker jag är lite underskattad, hon är under rejäl utveckling och har tänt till rejält sedan hon började tävla barfota runt om och jag tyckte hon hängde med fint i hetluften senast bakom hästar som Air Frame och Neona Princess. Hon är snabb ut och jag håller henne som klar spetsfavorit i loppet, jag tror sedan att Fredrik Persson över full väg söker rygg med henne och hon bör sedan få fint lopp och då är hon inte alls borta med lucka.

6 Bigtime Exploit har tidigare sprungit lite med handbromsen i, men han har spottat upp sig i de senaste starterna och börjar släppa till mer och mer. Han var ute på för djupt vatten senast då han ställdes mot hästar som Boys Going In, Ivar Sånna och Bear Dancer – men det är betydligt lämpligare emot för hans del idag och han är inte borta.

8 Je t’Aime Ruinart fick en omöjlig löpning senast och tröttnade till slut, vilket inte är mycket att säga om. Jag tycker annars att han gjort det bra i de senaste starterna och löser det sig från tråkigt utgångsläge duger han.

10 Lightning Photo är inte heller så tokig, för fyra starter sedan sköt han bland annat till bra bakom Archangel Am och han ska inte nonchaleras. 7 Celebrity Lane och 4 Noel Face övertygar väl inte för dagen direkt, men med rätt löpningar är inte heller dom golvade i den öppna V64-inledningen. Celebrity Lane kan dessutom öppna kvickt och trycker Eriksson av honom från start bör han kunna hitta sargen.

Analys V64-2:

Ranking: A: 6. B: 9-1-3-11. C: 5-4-8-10-2-7.

Spetsanalysen:
2 Karlsberg och 5 Kallsup kan öppna bra och dessa två bör göra upp om ledningen inledningsvis, jag kan dock inte tänka mig att någon av dessa vill svara 6 Zigge Silvio när Peter Unterseiner tidigt ställer frågan och favoriten bör i ett tidigt skede av loppet placeras i tät.

Loppanalysen:
Peter Untersteiners 6 Zigge Sivlio har inlett karriären strålande och det här handlar om en bra treåring som jag gillar intrycket på, han har svarat för tre imponerande insatser hittills i karriären och enligt tränare Untersteiner tar han också loppen på bästa sett. I debuten för tre starter sedan vann han i överlägsen stil och såg helfin ut, två gånger om efter det har han fallit med flaggan i topp bakom Björn Goops fina Psycho och Zigge Silvio har tvingats till grovjobbet utvändigt om denne. Idag läser jag tidig ledning på Zigge Sivlio då Untersteiner lär prova framåt direkt från start och sedan kan jag inte tänka mig att någon konkurrent önskar svara honom, och sedan måste han bli mycket svårslagen. Starkt singelstreck.

Bakom Zigge Silvio väljer jag att ranka 9 Welcome tidigast, det här är en kapabel sort men samtidigt också väldigt strulig och senast tvingades han till kvallopp efter tre raka galoppmisslyckanden. Han fungerade bra i kvalet och har efter det också kastrerats, och även om Lars I Nilsson meddelar att han ännu inte märkt av någon omedelbar effekt på det så är det nog på sikt rätt melodi. Johnny Takter lär köra med lite marginal med honom idag och det viktigaste är nog att han sköter sig, men gör han det lär han gå fort över Kalmars långa upplopp. Kapaciteten finns.

Per Lennartssons 1 Cash Gamble har gjort det bra i de två inledande starterna, i debuten näst senast avgjorde han enkelt från tredje par utvändigt via 15,5 sista rundan och senast hängde han med bra som femma i skymundan på Bergsåker och jag hade 12,5 på honom sista varvet ute i spåren och det är bra. Han är fortfarande lite valpig och är enligt Lennartsson feg för bilen, men kapacitetmässigt tror jag han står sig väl här. Ska streckas tidigt vid ytterligare gardering.

Analys V64-3:

Ranking: A: 7. B: 11-10-1-12-2-5-6-9. C: 8-4-3.

Spetsanalysen:
1 Elegant Machinery kan öppna snabbt och jag tror han håller upp innerspåret, han utmanas främst av 2 Relado Enemaerket och 5 Big Girl men jag tror ingen av dessa kan ta en längd på Elegant Machinery. Per Lennartsson bör tidigt söka sig framåt med favoriten 7 Order to Fly, och över den dryga distansen kan jag inte tänka mig att han får svar. Order to Fly är en bra rygg för samtliga att ha, och han bör i tidigt skede av loppet placeras i spets.

Loppanalysen:
Jag har spelat Per Lennartssons 7 Order to Fly i de två senaste starterna, jag tar omtag på honom idag för nu bör det vara dags för seger. Han blir jättefavorit och är inget ”spelobjekt”, men det ska utan tvekan vara omgångens bästa vinstchans och därmed är han också omgångens bästa spikförslag. För tre starter sedan i Örebro kunde han inte försvara sitt innerspår från start, han fick sedan chansen alldeles för sent med spurtade bra som trea i skymundan. Senast i V75-finalen på Solvalla gick han rejält hela vägen in i mål och var inte långt borta segrande Ni Talar Bra Latin.

Både aktuell distans och motstånd är betydligt mer lämpligt för Order to Fly idag, och jag kan i ärlighetens namn inte se honom förlora. Den enda svaghet man kan hitta hos honom är att han fortfarande är mer stark och snabb och ännu inte så speedig, han kommer behöva lite mer tid på sig för att ”få igång” sin stora kropp. Men, det bör inte ställa till med några problem för honom idag då jag räknar med att han i tidigt skede av loppet får överta taktpinnen och sedan får Lennartsson se till att dra i bra fart hela vägen och utnyttja hans styrka. Han har i de senaste starterna körts ganska snällt, men det är en tuffing som ska tåla tufft tempo ganska länge. Toppchans.

Bakom Order to Fly väljer jag att ranka Peter Untersteiners 11 Prince Lurifax tidigast, han har inte kommit med i loppen på ett tag och det har strulat i matchningen för Peter Untersteiner. Prince Lurifax rapporteras dock träna fint och han bör spurta bra över Kalmars långa upplopp.

Analys V64-4:

Ranking: A: 1-5. B: 4-10-6-9-7-11-13-8. C: 3-14-12-15-2.

Spetsanalysen:
Peter Untersteiner lär göra ett allvarligt försök att försvara sitt innerspår med 1 Cox Pomona Grim, jag tror dock att hon får svårt att hålla ut 3 Tahays Blue Zasha som är kvick i volten och jag håller henne som spetsfavorit i loppet. Untersteiner lär dock leta sig ut i andraspår per omgående, och då Fredrik Persson knappast vill köra i spets med Tahays Blue Zasha är det vettig chans att Untersteiner letar sig till spets i tidigt skede ändå.

Loppanalysen:
Favoriten 1 Cox Pomona Grim tror jag inte är kvick nog för att försvara sitt innerspår inledningsvis, Peter Untersteiner lär dock i tidigt skede söka sig ut i andraspår och sedan köra sig till ledningen och i tät tycker jag att hon ska slås. Hon gjorde debut för Peter senast och sänkte sitt rekord och gick rätt hyggligt, och med det loppet i kroppen bör hon gå framåt till detta. Det kan bli problem för konkurrenterna att plocka 20 meter tillägg på henne.

Om Peter inte gjort något markant med Cox Pomona Grim är hon dock ingen ”stjärna” och även om hon kan bli svår att rubba från tät så tycker jag ändå garderingen är given. Jag väljer att dubbla A-gruppen med 5 Freccia Rossa som gör intressant debut för Martin Redl och den här femåringen har tidigare visat bra fart i benen. Senast satt hon en bit ned i kön, men avslutade vassa 1.12 sista 600 och vann enkelt. Innerspår på tillägg är givetvis inte optimalt, men löser det sig under vägen duger hon gott.

4 Norine Iron gjorde debut för Per Lennartsson senast och hade inte alls imponerat i träning inför debutloppet, hon hade enligt Per mest varit trög och tråkig i ett par 21-jobb och han hade inga större förväntningar på henne senast. Hon visade dock i loppet helt annan inställning, hon var visserligen lite trög runt slutsvängen men när hon fick häst utvändigt om sig över upploppet tog hon tag i grejerna och gick undan säkert. Hon har säkerligen flyttat fram sina positioner ytterligare till detta, och även om hon spontant säkert behöver mer hårdhet är loppet inte tuffare än att hon ska räknas tidigt.

10 Dernier Viking tycker jag också är ett tidigt streck i loppet, skulle Veijo Heiskanen lyckas pricka någorlunda med henne från springspår på tillägg bör hon hamna vettigt på det här och då har hon kunnandet för att vinna loppet. Hon är lite upp och ned i sina prestationer, men det finns i henne och hon har dessutom fått lopp i kroppen efter uppehåll och bör således vara uppåt i form.

Jag streckar också jätteskrällen 6 Crednette som tränare Tommy Zackrisson lagt om träningen på inför detta, sådant tycker jag alltid är intressant – framför allt då hon är helt ospelad. Kul skräll.

Analys V64-5:

Ranking: A: 4-8. B: 6-1-10-11. C: 5-9-2-3-7.

Spetsanalysen:
Många kvicka och över kort distans kan vi vänta oss en tuff inledning på loppet. 1 Persos Seaman kan öppna bra, likaså 4 Playing Tua som ska tävla med skygglappar idag, och även 5 Havbergs Mimi, 6 Bagley och 8 Alvena Pele är väldigt kvicka den första biten. Svårt att bena ut den här spetsstriden, men jag håller Playing Tua med skygglappar på som knapp favorit i denna ”kamp”. Jag tror till exempel att Ingves bakom Persos Seaman tycker att Playing Tua är en bra rygg att ha.

Loppanalysen:
Vi har en väldigt tuff inledning på loppet att vänta, nästan samtliga med framspår kan öppna kvickt bakom bilen och dessutom handlar det om kort distans. Jag håller dock 4 Playing Tua som knapp spetsfavorit i loppet då hon ska tävla med skygglappar idag och då blir hon vass från start och det har hon inte tävlat med sedan årsdebuten. Playing Tua har fått tagit igen sig lite efter Örebrostarten senast och litet frågetecken för formen finns, men stämmer min spetsanalys blir hon inte lätt att plocka ned från tät om inledningen inte kostar allt för mycket. Hon utvecklades enormt under fjolåret, och jag har ett gott öga till den här tjejen.

Jag dubblar A-gruppen med 8 Alvena Pele, enligt tränare Per Lennartsson känns han ruskigt fin i träning för dagen och skulle kvicke Alvena Pele trots spår längst ut bakom startbilens vingar kunna sno åt sig tät tror jag inte att han förlorar det här loppet. Det är en riktig frontrunner det här som är en helt annan häst i ledningen och idag ska han dessutom tävla barfota runt om för första gången sedan augusti ifjol.

Den tuffa inledningen på loppet kan dock sitta i benen på de flesta hästar till slut över Kalmars långa upplopp, och jag tycker det öppnar upp loppet. Jag garderar vidare och streckar även hela B-gruppen. Conrad Lugauer ska räknas tidigt tillsammans med 6 Bagley, denne är väldigt kvick i benen och skulle Lugauer ta en lugn start med honom och istället köra till slut blir han inte lätt att stå emot.

1 Persos Seaman kan öppna kvickt och är garanterad fin resa härifrån, senast tyckte jag han visade fin form när han hängde med bra som fyra bakom tuffa konkurrenter och med tre lopp i kroppen efter långt uppehåll bör formen komma sakta men säkert. Han svarade för några riktigt vassa insatser ijfol, och kommer spurta bra om han får chansen till slut.

10 Prince Tagg gör idag debut för Timo Nurmos och vi känner alla till grundkapaciteten hos honom, men jag tycker ändå att han är svårbedömd. Han har inte imponerat i de banjobb han gått inne på Solvalla inför den här starten, och det blev dessutom lite strul i förberedelserna för honom då han ströks på grund av banförhållanden i början på maj. Han ska dock ändå räknas då han lär gynnas av den tuffa inledningen, och dessutom ska det bli kul att se honom med Johnny Takter.

11 Noble Knight lär också gynnas av den troligen tuffa inledningen på loppet och han börjar komma i form nu, han såg fin ut när han galopperade runt slutsvängen senast och skulle han få rygg på Prince Tagg under slutrundan kan han flytta på sig över ett upplopp.

Analys V64-6:

Ranking: A: 8. B: 1-3-6-4-11-7-2-9. C: 10-5-12.

Spetsanalysen:
1 Aibohphobia kan öppna kvickt och utmanas av favoriten 3 Harpos Rockybalboa. Jag har bra känsla för att Aibohphobia är kvick nog för att försvara sitt innerspår och jag tror också att Kenneth Haugstad kör honom i ledningen.

Loppanalysen:
Jag avslutar V64-omgången med omgångens bästa skrälldrag, och jag tvekar inte när jag tar ställning för 8 Indian Nalan på Dubbeltipset – värdet i honom idag är skyhögt och jag tackar och tar emot. Utgångsläget är visserligen vad det är, men löser det sig bara det minsta tycker jag att han känns helintressant här och den troligtvis tuffa inledningen på loppet kommer att gynna honom. Indian Nalan hade landat på en 12-tid utan galopp näst senast och förmodligen varit trea bakom Ni Talar Bra Latin och Blue Motion, och senast på V75 kom han aldrig in i loppet då han satt i kön och aldrig riktigt fick chansen. Han är betydligt bättre än vad resultatraden ger sken av och jag gillar dessutom den här sedan tidigare. Se upp!

1 Aibohphobia lär utmanas rejält av favoriten 3 Harpos Rockybalboa från start, och den duellen tror jag kommer gynna min spelidé Indian Nalan. Jag hoppas och tror att Kenneth Haugstad inte lägger sig på rygg utan att han försvarar innerspåret och kör i ledningen med Aibohphobia, jag tycker nämligen att han gjort bra lopp i ledningen tidigare och jag tycker att han ska räknas tidigt. Jag är dessutom svag för första Haugstad upp.

Favoriten Harpos Rockybalboa lär få vandra utvändigt ledaren om min loppanalys stämmer, och då kan det bli tufft för honom. Han är dock bra när han fungerar och visade fortsatt fin form i skymundan senast och på V64-lappen måste han streckas.

6 East Laday gick bra bakom ganska dugliga konkurrenter senast och har i två starter innan det avslutat bra, idag får vi se honom med Johan Untersteiner i jollen och det tycker jag känns intressant. Ska streckas tidigt.

Jag streckar även skrällen 4 Alfas Farao, här har stallet varit uppåt en längre tid men det vill sig inte riktigt för honom. Senast galopperade han direkt från start då Anders petade lite för mycket på honom, och gången innan det höll han starkt som tvåa. Stämmer det lite bättre för honom idag så kan det vara dags för seger för han sitter där när som helst och han är dessutom ospelad idag. Kul skrälldrag.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bedrägeri bakom de tunga platsspelen
Nästa nyhet
Bedrägeri bakom de tunga platsspelen

Bedrägeri bakom de tunga platsspelen

Nu visar ATG:s undersökning att det var ett bedrägeri som låg bakom de tunga platsspelen i måndags där spelet stoppades i tre lopp.

Gärningsmannen hade kommit över inloggningsuppgifter till en annans persons internetbank och fört över 700.000 kronor till ett ATG-konto. Med hjälp av ett ATG-kort kopplat till detta ATG-konto gjordes sedan platsspelen till loppen på Halmstad  och Gävle hos tre olika Stockholmsombud.

– Normalt är omsättningen cirka 30 000-80 000 kronor på plats-spelet på dessa lopp. Nu steg omsättningen exceptionellt. Det var ett beteende, ett mönster, som stack ut och därför fattade vi beslut att före start spärra de misstänkta transaktionerna och det aktuella ATG-kontot samt stänga Plats-spelet på de specifika loppen, säger Magnus Lunner som är säkerhetschef hos ATG i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer att återföras till den drabbade bankkunden som gjort en polisanmälan. I måndagens pressmeddelande från ATG stod att de totala platsspelen uppgick till 735.000 kronor. Denna siffra rättas nu till 695.000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkelrad på V4-tipsen gav +26.920 kr
Nästa nyhet
Enkelrad på V4-tipsen gav +26.920 kr

Enkelrad på V4-tipsen gav +26.920 kr

Christoffer Wickman hade dunderklart för sig till dagens V4-tävlingar på Östersund. Alla fyra V4-segrarna var ettarankade, varav tre stycken som ensamma A-hästar.

V4-raden;
12 Moe Blixten – 4,14  (ensam A-häst)
6 Melina Beauty – 2,86 (ensam A-häst)
10 Ahsoka – 6,67 (ensam A-häst)
7 Ave Maria  – 2,60 (Rank A: 7-4)
Utdelning V4 909 kr medan LD-komben 6-10 gav 25,60.

Wickman spelade ett 20-raders system x 20 och av totalt 700 kronor på LD-förslaget satt 400 kronor på den rätta komben. Totalt gav det ett nettoplus på travnets spelförslag på 26.920 kronor.

Och det fanns bud på ännu mer pengar. Favoriten Ave Maria ledde V4-avslutningen hela vägen men med bra avslutande måltvåan Staro Fendi som fanns med på fyra hästar  hade V4-vinsten blivit drygt dubbelt så stor (V4 ger då 2.057 kr/styck).

Klicka här för att se V4-tipsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips Östersund

Travtips

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Travtips
torsdag 15.45, 14 november
Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.42, 12 november

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson