Just nu:
15.45 Örebro 14 november: Urgent Call runt om
14.36 Klart för första PdA-testet
08.47 Lome Brage gästar Solvalla
17.08 Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?
13.17 Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant
10.15 Who’s Who redo för Paris
09.54 Villiam mot nya äventyr på Vincennes
08.25 Äntligen fullträff för Custom Cheval
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen

Harper Hanovers lopp blev som alltid en höjdare. När den inledande krutröken skingrats, klev Lutfi Kolgjini fram med Platon Face och övertog huvudrollen. Trots galopp kröntes sexåringen till kung i stayerbataljen.

För fjorton år sedan skrällde Lutfi Kolgjini med Jess Luxor i Harper Hanovers lopp. Nu var det dags igen. Stridsvagnen Platon Face stod för en insats i den högre skolan då han trots galopp och sedan fram mot dödens, ändå kunde vinna styrkeprovet. I år med det förhöjda förstapriset på 900 000 kronor.

Loppet skulle dock se en ruskig duell mellan två andra hästar inledningsvis. Tesio hade kommit fram till ledningen efter 700 meter, men där fick han inte sitta i fred. Carl Johan Jepson sände fram Handsome Brad efter ett varv i en kraftig forcering, i hopp om att få överta. Något som dock inte skulle lyckas.

Efter 13,7 de första 500 visade klockorna på 11,7 över varvet, och den tiden knäpptes på Tesio, som stod tjugo meter före Handsome Brad.

Den tempoväxlingen skulle innebära att båda duellanterna föll på eget grepp.

Snart klev nämligen Platon Face in i huvudrollen. Efter att ha kostat på sig en galopp i starten, tog nu ”Ludde” sats och landade i dödens med varvet kvar. Över den sista bortre lade man obarmhärtig press på Tesio, som med halvvarvet kvar slutligen fick släppa vapen.

Platon Face stack undan med flera längder. Efter började nu favoritspelade Call Me Keeper, som länge legat sist i fältet, att jaga den undflyende ledaren. Call Me Keeper gick ett högst imponerade slutvarv, men Lutfi Kolgjinis tappre krigare hade krafter kvar för att säkert försvara sig hela vägen till mål.

– Jag fick inte plats i starten, så han slog ihop och felade. Men det var våldsam körning och jag gick fram när det blev uppullat; jag ville få kontroll på de som var bakom. Det blir mycket taktik i de här loppen. Det här var ju dagens största lopp och det känns fantastisk att vinna, sa Lutfi Kolgjini i ATG Live.

Raja Mirchi-sonen Platon Face kom i mål på vinnartiden 1.13,1 över 3140 meter och bärgade här sin tredje raka och den hittills största segern i karriären. Call Me Keeper noterades som tvåa för 12,2 på distansen 3180 meter. Bakom var det Björn Goop-tränade Heartbreaker V.S., styrd av Erik Adielsson som lade beslag på bronspengen. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Double Exposure vann duellen – på 1.09,6
Läs även: Sweden Cup: Gammal är äldst – Arazi Boko i topp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 14:36, 14 november

Klart för första PdA-testet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 14 november

Lome Brage gästar Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:15, 13 november

Who’s Who redo för Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:54, 13 november

Villiam mot nya äventyr på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 13 november

Äntligen fullträff för Custom Cheval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:37, 12 november

Nurmos i tränartoppen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:36, 12 november

Gimpanzee tar sikte mot ny titel

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sweden Cup: Gammal är äldst – Arazi Boko i topp

Sweden Cup: Gammal är äldst – Arazi Boko i topp

Elva år gammal och bättre än någonsin. Sweden Cup blev en italiensk historia – då svenskfödde Arazi Boko vände hemåt igen och vann både försök och final på Solvalla.

Det var två år sedan som Arazi Boko senast startade i sitt födelseland Sverige. Efter en lång sejour i Frankrike, flyttades han till Italien tidigare i år och hos framgångsrike Alessandro Gocciadoro har den elvaårige Varenne-valacken blivit bättre än någonsin.

Arazi Boko kunde vinna sitt försök enkelt från ledningen. Finalsegern tog han från samma position – men inte utan en portion dramatik. Love Matters och Örjan Kihlström, tvåa i sitt försök, laddades för fullt från start och var förbi den invändige Arazi Boko efter 300 meter – men då kom galoppen.

Därmed kunde Arazi Boko pusta ut, fick fortsätta att anföra fältet och dämpa. De 08,8 som de första 500 gått efter, förvandlades till 12,1 på kilometern. Därmed skulle den pigge elvaåringen inte bli lätt att tas med denna eftermiddag, omöjlig till och med.

Sorbet, som vunnit dagens första försök, kördes av Björn Goop i finalen och attackerade från andra par utvändigt genom den sista kurvan, avslutningen var fin men inte tillräcklig för att ge loppet nerv. Arazi Boko gick enkelt undan till guldet. Segergest av Alessandro Gocciadoro över mållinjen.

– Vi kunde vinna väldigt enkelt och det fanns mycket krafter kvar i honom över mål. Det blev lätt då vi kunde sänka tempot det första varvet, berättade segerkusken i ATG Live.

Segertiden i finalen stannade vid 1.10,2a över 1640 meter, efter att sista 500 klockats i underkant 1.07. Vinnaren belönades med 600 000 kronor i finalen.

Daniel Redén hade kvalat in tre hästar till finalen, bäst gick det alltså för Sorbet som knep andrapriset. Caid Griff kunde inte blanda sig i segerstriden från tredje utvändigt, medan Love Matters som sagt fick dagen förstörd efter sin galopp.

Trea i finalen slutade Per Lennartsssons krigare Nappa Scar, det efter en resa i rygg på vinnaren. Hans-Owe Sundbergs stjärntravare Charrua Forlan, vann det tredje försöket men fick i finalen nöja sig med att ta hand om fjärdeplatsen. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Double Exposure vann duellen – på 1.09,6
Läs även: Harper Hanovers: Platon Face visade styrkan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitauktionen: 950 000 blev kvällens dyraste köp
Nästa nyhet
Elitauktionen: 950 000 blev kvällens dyraste köp

Elitauktionen: 950 000 blev kvällens dyraste köp

Muscle Hill-sonen Foreign Rain blev kvällens dyraste köp med en prislapp på strax under miljonen, när Elit-auktionen hölls på fredagen.

950 000 kronor blev priset för Elitauktionens dyrgrip. Åt stall Droads räkning, där bland andra Mats Sundin ingår, ropade Robert Bergh in Foreign Rain.

Ettåringen efter Muscle Hill, är undan Savvy Yankee som tidigare lämnat bland andra Knows Nothing. Säljare var Thomas Lind-Holm.

Av de totalt 98 ettåringar som var med i katalogen såldes 74, för totalt 15,9 miljoner kronor. Medelpriset på 215 743 kronor var en ökning jämfört med fjolårets siffror.

Fem dyraste under Elitauktionen:

Foreign Rain, hingst e. Muscle Hill
950 000 kr, Robert Bergh (i kom.)

Celtic Tiger, hingst e. Bold Eagle
800 000 kr, Darko Stankovic

Elegant Ima, hingst e. Maharajah
775 000 kr, GV Gundersen AS, Norge

Hulken Sisu, hingst e. Readly Express
525 000 kr, Flaata Stable

Donttellmeagain, sto e. Bold Eagle
500 000 kr, Patric Skoglund Sport &Media Ab

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Carat Williams missar Harpers - efter försenat flyg
Nästa nyhet
Carat Williams missar Harpers – efter försenat flyg

Carat Williams missar Harpers – efter försenat flyg

Solvalla mister en av sina största attraktioner under lördagen. Franske stjärnan Carat Williams ströks ur Harper Hanovers lopp – sedan flygplanet blivit försenat.

Det flyg som på fredagen skulle transportera de franska hästarna till Solvalla och Elitlopps-helgen fick tekniska problem, något som ledde till flera timmars försening.

Det föranledde Sébastien Guarato att stryka Carat Williams – som skulle varit en toppattraktion i Harper Hanovers lopp på lördagen. Något som bland andra travronden.se rapporterade om och som även bekräftades via tränarens Twitter.

Övriga franska hästar, vilka inkluderar superstjärnan Bold Eagle som startar i Elitloppet på söndag, samt Billie de Montfort, deltagare i lördagens Sweden Cup, har dock kunna följa med flyget till Sverige.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zidane Grif gav Elitlopps-helgen en snabb start
Nästa nyhet
Zidane Grif gav Elitlopps-helgen en snabb start

Zidane Grif gav Elitlopps-helgen en snabb start

Italienaren Zidane Grif såg till att öppna Elitlopps-helgen med dunder och brak. I överlägsen stil smäckte den tre-årige travaren runt Solvalla på toppfina 1.12,5a – över medeldistans.

Elitloppshelgen varar i dagarna tre och då fredagens lunch-tävlingar inleddes, såg den italienske Ready Cash-sonen Zidane Grif till att slå an tonen direkt i dagens första lopp.

Att det handlade om en synnerligen kapabel treåring hade spelarna redan tagit fasta på, Zidane Grif gjordes till stor favorit, men han kom att överträffa förväntningarna. För sin tränare Alessandro Gocciadoro gick han till ledningen och började direkt öppna upp med flera längder.

Avståndet till motståndet krympte aldrig nämnvärt. Klockorna stannade i mål på 1.12,5a över 2140 meter, tre tiondelar från det svenska rekord för utländska hingstar och valacker som Going Kronos satte i för snart tolv år sedan. Det här var hästens tredje raka seger.

*200 000 kronor var förstapriset i ASVT Trottex Auktionslopp som kördes i två upplagor. I hingstarna och valackernas klass var det My Tambourine Man som för Nicklas Westerholm spurtade starkast och fångade in Even’s Cool Boy precis före mål. 1.13,0a på 2140 var vinnartiden.

I stoversionen var det Aleppo Pine som imponerade. Kenneth Haugstad skötte spakarna bakom Roger Walmann-träningen som via en kraftfull forcering nådde spets varvet från mål och sedan utan problem höll den positionen till mål. 1.13,9a/2140 visade klockorna.

*Från Finland kom Boadicea med fem raka segrar – nu kom sjätte raka. För unge Olli Koivunen kunde det fyraåriga stoet anföra hela vägen till mål på segertiden 1.14 blankt full distans.

*I stayerloppet slog Nicklas Westerholm till igen. Han kunde bjuda Caesar’s Dream en snygg resa som trea i andraspår för att gå till full attack i spåren ur sista sväng. Fyraåringen avgjorde säkert på 1.15,0 över 3160 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Travtips

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Travtips
torsdag 15.45, 14 november
Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.42, 12 november

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson