Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

På Rommetravet kördes under gårdagskvällen finalerna i Pastor Stephens lärlingsserie och vinnaren hette Niclas Hammarström.

Niclas Hammarström, till vardags hos Joakim Elfving, gick ut hårt direkt. Leia Skywalker öppnade vasst från spåret längst ut bakom startbilens vingar stoet övertog täten i första kurvan. Sedan fick ekipaget bestämma och man kunde vinna med gott om krafter kvar på 1.15,4a/2140 meter.

Detta var lärlingsfinalens första avdelning utav tre och övriga lopp i serien vanns senare av Persos Express och Billy Svedlund samt Justwalkonby tillsammans med Jenny Mahony.

Efter tre körda lopp hade ändå Niclas Hammarström skrapat ihop flest poäng och kunde titulera sig som vinnare i Pastor Stephens lärlingsserie. Där erhåller han, förutom äran, en Frankrikeresa anordnad av Brixton Medical.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Blågula framgångar i TVG-finalerna

Blågula framgångar i TVG-finalerna

Natten till söndag svensk tid kördes det TVG-finaler på Meadowlands där Roger Walmanns D’One samt Åke Svanstedts Resolve stod för en del av svenskintresset.

I klassen för äldre ston, med en sammanlagd prissumma på 200 000 dollar, slutade D’One trea. Körande Tim Tetrick forcerade  ekipaget till ledningen tidigt men släppte till Bee A Magician, som sedermera fick se sig slagen av Hannelore Hanover efter en visslande finish tillsammans med Yannick Gingras.

D’One fullföljde bra på innerspåret och kom i mål på 1.1o,2a/1609 meter. Tredjepriset värt 24 000 dollar och efter loppet kommenterade Marcus Johansson:
– D´One skulle behövt haft några lopp mer i kroppen, det är svårt att matcha de bästa som har startat mycket mer under året.

Den öppna klassen togs hem av Obrigado, som delägs av Lennart Ågren, och här fick Meadowlands-publiken se en rafflande slutstrid. Vinnaren var chanslös att försvara sitt innerspår men hittade ut direkt och kunde överta täten efter drygt 600 meter

Resolve - Foto: ALN

En bit längre bak i kön lyckades Crazy Wow och Yannick Gingras locka ut Jimmy Takters Bar Hopping i dödspositionen och i tredjepar utvändigt smög Resolve för Åke Svanstedt.

 

Loppet fortskred i jämnt 10-tempo, och in på upploppet fick Mark MacDonald börja jobba ordentligt på Obrigado, när Bar Hopping gick i rejäl närkamp.

Bakom tätparet fick nu både Crazy Wow och Resolve full anfallsorder och längre ut kom också Lookslikachpndale flygande. Men konkurrenternas 06-avslutningar i spåren räckte inte ända fram till en tapper Obrigado som kämpade storstilat hela vägen till linjen.

Tvåa blev Crazy Wow och Lookslikeachpndale lade beslag på bronset. Resolve slutade fyra och efter en tung löpning stumnade Bar Hopping sista biten och fick nöja sig med femteplatsen.

Lennart Ågren - Foto: ALN

De fyra första hästarna i mål landade på samma tid – 1.10,1a/1609 meter medan Bar Hopping var en tiondel sämre.

400 000 dollar låg i den totala prispotten, och den Paul Kelley-tränade Boy Band-avkomman, har i och med segern sprungit in nära på 815 000 dollar under sin sexåringssäsong.

Se D’Ones lopp här
Se Obrigados lopp här 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Knows Nothing glänste i Ohlssons trippel
Nästa nyhet
V75: Knows Nothing glänste i Ohlssons trippel

V75: Knows Nothing glänste i Ohlssons trippel

Gulddivisionen på Bergsåker, Hilda Zonetts lopp, bjöd på flertalet femstjärniga insatser där vinnaren imponerade allra mest efter tung löpning. Dessutom firade Ulf Ohlsson att han snart ska på semester genom att plocka hem hela tre segrar.

Reijo Liljendahls jänkare Knows Nothing hade inte startat på drygt en och en halv månad men det bekom inte sjuåringen nämnvärt. När bilen släppte fältet pep Increased Workload till täten före Francais Du Gull men Ulf Ohlsson blev hängande i tredjespår med den blivande vinnaren.

Ekipaget nådde fram i dödens efter drygt ett halvvarv och ännu värre inledning fick Robert Bergh tillsammans med Montdore som alltjämt var kvar i tredjespår i det skedet. I slutsvängen såg Increased Workload ut att kunna blanda sig i segerstriden men då klev Knows Nothing fram. Segergreppet kopplades med 100 meter kvar och ledaren fick till slut fick nöja med tredjeplatsen.

Västerbo Loveboat spurtade bra till silvret men var chanslös att nå vinnaren. Montdore fick tredjetagg hela loppet och höll storstilat till femteplatsen och comebackande Beau Mec såg fin ut som fastlåst.

Detta var Knows Nothings andra seger för året och 150 000 kr stod det på segerchecken. Segertid 1.12,0a/1640 meter.

*

Efter ett par omstarter i Klass II-försöket kunde Bungle Rain ta sig till ledningen och sedan fick Ulf Ohlsson bestämma framme i täten.

Bungle Rain - Foto: ALN

Värsta hotet Pikachu Face fick syna dödens och galopperade utan chans på sista bortre långsidan.

In på upploppet var det istället Jim Sånna som var allra mest närgången men helbrodern till Magic Tonight vann med säker marginal. Tränar gör amatören Elisabeth Lundholm som minst sagt var euforisk efter denna triumf.

*

Bungle Rain var en vinnare som Ohlsson utnämnde till bästa V75-chansen i sin blogg här på Travnet.se där han också höjde Pave Faks och Tangen Haap som duktiga motståndare till sin styrning i Brimsguttens lopp, Sjö Odin.

Hattrick - Foto: ALN

Men när den förstnämnda galopperade, och den andra inte hade sin bästa dag, stod Ohlsson som vinnare igen och denna insats gick inte av för hackor. En rejäl slutrepa i tredjespår där man drog fram favoriten Tangen Haap som ändå aldrig kunde utmana.

Istället var det en tapper Blås Undan som utmanade sista biten, trots att han blivit rundad av vinnaren på sista bortre långsidan. Men segern alltså till Öystein Tjomsland-tränade Sjö Odin som kunde kamma hem 100 000 kronor via nya svenska rekordet 1.24,6/2640 meter.

*

Ulf var ett gångbart namn i vinnarcirkeln när också Ulf Eriksson satte dit skrällen Racer Rose som profiterade på ett alldeles för högt utgångstempo.

Racer Rose - Foto: ALN

Islamorada pressade sig till täten i en 10-öppning och med varvet kvar bytte Robert Bergh ut andra ytter mot utvändigt ledaren tillsammans med favoriten Donna Mearas.

Varvet gick på 1.12,7 och in på upploppet var täthästarna slagna, samtidigt som många anmälde sitt intresse ute i spåren. Ulf Eriksson hade då serverat stoet en ryggresa i spåren och när man vred på avgjorde man i ett nafs.

Mellby Darling och Orkidé C.D. försökte både in- och utvändigt men Åsa Roséns fuxa kunde hålla undan med en halv längd. 100 000 var förstapriset i detta Diamantstoförsök.

*

Angle Of Attack - Foto: ALN

Robert Bergh hade inte haft världens bästa dag på jobb men han fick revansch i Klass I på sin gamla hemmaplan.

Angle Of Attack gjorde debut över korta häcken och lotsades till front efter 200 meter.

Sedan var det spel mot ett mål för Derbyfinalisten. Scarlet Knight-sonen sprintade undan på pigga ben och segertiden blev 1.12,0a/1640 meter.

Glada tränare - Foto: ALN

Spets och slut var också segerreceptet i både Silver- och Bronsdivisionen. Raz Mackenzie körde sig till täten efter drygt 500 meter och låg sedan fint i handen på tränare och körsven Roger Nilsson.

Sista halvvarvet ökade ekipaget tempot och på upploppet kunde man lämna konkurrenterna med ett par längder. 125 000 kr var förstapriset och 1.13,6a/2140 meter noterades som segertid.

*

Erik Adielsson kunde sedan avrunda omgången med Timo Nurmos-tränade Zenit Brick. Femåringen fick dirigera där framme och gav sedan sina inte sina motståndare någon chans.

Peter G Normans Valeur avslutade bra till andrapriset men överst i resultatlistan hamnade Zenit Brick som kunde räkna hem 110 000 kr. Segertid 1.14,2a/2640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vikingen tar sats mot franska storloppen
Nästa nyhet
Vikingen tar sats mot franska storloppen

Vikingen tar sats mot franska storloppen

Urstarke Mellby Viking, med segrar i både Harper Hanovers och Örebro Intn’l på meritlistan, är på gång igen.

Timo Nurmos långskubbare är tillbaka i finnens regi efter en sejour nere hos Fabrice Souloy där det inte blev någon start. Ägarna valde att flytta hästen efter dopingavslöjandet och Vikings Kronos-sonen har nu inte startat sedan i början av juli.

Han står i Frankrike och börjar närma sig start. Hästen var inte i så bra form när han kom tillbaka till oss, men nu har vi haft honom på Grosbois ett tag och han ser allt bättre ut. Jag var själv nere och körde honom i samband med Europaderbyt och han är inte så långt ifrån start. Siktet är inställt på de största loppen i Frankrike under vintern, men till en början blir det lite ”vanliga” lopp och sedan försöker vi komma med i B-loppen, säger Timo Nurmos i en intervju till Travronden.

Åttaåringen har 19 segrar på kontot och nästan 3,5 miljoner i intjänade pengar.

Läs också ”Mellby Viking- nästa stjärna till Souloy”

Läs Travrondens artikel i sin helhet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensksegrar i Frankrike
Nästa nyhet
Svensksegrar i Frankrike

Svensksegrar i Frankrike

Jörgen Westholms Vison Fromentro gjorde igår sin sjunde start på fransk mark i år och det blev seger på La Capelle. Och i en annan del av Frankrike stod även Valetta Strix som vinnare.

Ganymede-sonen har faktiskt inte missat prispallen på dessa sju försök och detta var årets fjärde fullträff totalt.

I Prix De La Mfr De Beauegard hittade Franck Nivard till täten i ett tidigt skede av loppet och därifrån hade ekipaget inga större problem att hålla undan. Segern var värd 10 350 euro och segertiden noterades till 1.16,4/2700.

 

Valetta Strix - Foto: ALN

Lutfi KolgjiniValetta Strix, har inte låtit tala lika mycket om sig, men slog till i Graignes under fredagen.

Tony Le Beller styrde till seger i Prix Madame Raymond Rigault där förstapriset var 15 750 euro.

Se Valetta Strix lopp här

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oliver Kronos slutar tävla

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson