Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Full gas för formidabel Giveitgasandgo – på 1.09,5

Giveitgasandgo var en häst som aspirerade på en plats i Elitloppet, men valde i stället att gå ut i Fyraåringseliten. Där levererade han en av helgens höjdare.

Efter silver i både Olympiatravet och Algot Scotts Minne var norskjänkaren Giveitgasandgo en av hästarna som stod på inbjudningslistan för Elitloppet. I stället valde man att möta de jämnåriga i Fyraåringseliten, Tommy Hannés lopp. Något man knappast skulle ångra.

Giveitgasandgo levde onekligen upp till sitt namn. När Lexus Dream blixtrade förbi och till spets, drog Erik Adielsson direkt i högertömmen, sände framåt och fick överta efter 500 meter avverkade på 06,5.

Absolut inget hinder för den snabbe Yankee Glide-hingsten. Genom sista sväng kom det avgörande rycket, Giveitgasandgo gick undan i grymt fin stil och kom i mål på toppfina 1.09,5a över kort distans. Bakom avslutade King on the Hill snyggt och ordnade andrapriset före Lexus Dream. Segern var Erik Adielsson fjärde under dagen.

– Jag trodde att han skulle kunna gå en 09,5-tid i dag. Han kan hålla farten länge och det visade han. Det spekulerades i Elitloppet men jag står fast vid att det var rätt att välja det här loppet. Nästa år är han ett år äldre och jag hoppas vi kan komma tillbaka då, sa tränaren Frode Hamre.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gocciadoro-guld – Virginia Grif omöjlig att stoppa

Gocciadoro-guld – Virginia Grif omöjlig att stoppa

Alessandro Gocciadoro hade en strålande helg på Solvalla. I Fyraåringseliten för ston presenterade han segermaskinen Virgina Grif – som vann på 1.10,5.

Den italienske topptränaren Alessandro Gocciadoro satte verkligen prägel på Elitlopps-helgen. Ännu en helläcker travare visade han upp i Fyraåringseliten för ston, Delicious lopp.

Vinnaren här var Virginia Grif. Varenne-dottern sändes strax framåt och pressade sig till ledningen vid passeringen för första halvvarvet. Därifrån fortsatte hon i hårt tempo hela vägen och segern var aldrig i någon som helst fara.

Waffle Cone gick en häftig avslutning och tog längder över upploppet, men Virgina Grif försvarade sig säkert och kunde addera ännu en seger till raden, efter att ha passerat mållinjen på snygga 1.10,5a över 1640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Global Withdrawl visade klassen - tuff från dödens
Nästa nyhet
Global Withdrawl visade klassen – tuff från dödens

Global Withdrawl visade klassen – tuff från dödens

Det var snudd på galopp i starten, men Global Withdrawl tog sig samman, synade dödens och grejade segern i Treåringseliten den tunga vägen.

Svante Båths Kriteriehopp Global Withdrawl levererade en insats med stora plus då han segrade i Treåringseliten, även Håkan Wallner Memorial. När bilen lämnade fältet var favoriten på vippen att gå över i galopp, men Erik Adielsson lyckades få hästen att fortsätta i trav.

Ur den första kurvan vreds Global Withdrawl ut i dödens på anförande M.S. Triple J., som fick varva efter lugna 14,4. Det drog ihop sig mot speeduppgörelse – men Svante Båth-talangen plockade fram stridsviljan.

– Hästen blev lite vass i starten, jag fick ta upp och det var nära galopp. Hästen ska verkligen ha en hedersmedalj för att han klarade det. Att gå ut i dödens var ett jobbigt val, men samtidigt var det givet, sa Erik Adielsson.

Global Withdrawl kopplade greppet om ledaren in på upploppet och hade modet att säkert svara ut kvickt avslutande Catherine’s Chevy och Zenio i spurten. Segertiden landade på 1.12,2a över 1640 meter med sista halvvarvet i underkant 08,5.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb kung på Solvalla - Allt om Elitloppet
Nästa nyhet
Ringostarr Treb kung på Solvalla – Allt om Elitloppet

Ringostarr Treb kung på Solvalla – Allt om Elitloppet

Över den sista bortre långsidan klev Ringostarr Treb in i huvudrollen. Wim Paal gav den italienske krigaren full marschorder. Propulsion jagade storstilat – men hade en omöjlig uppgift. Tränaren Jerry Riordan och kusken Wim Paal firades på Solvalla efter sina karriärers största seger. Elitloppet till Ringostarr Treb.

Elitoppet handlade på förhand mest om Bold Eagle. Den franske världsartisten, skulle han få sin revansch? Snacket efter det första försöket handlade om samma häst – men av en helt annan anledning. Efter ett ordentligt startkaos brände Bold Eagle all sin energi före start och i en ogiltlig – och fick lämna Solvalla efter en tidig galopp.

För Ringostarr Treb löste det sig dock perfekt. Efter en säker viktoria i sitt försök före Propulsion, blev ordnings-följden också den samma i finalen. Den här dagen var Ringostarr Trebs. Det italienska jublet var enormt när åtta-åringen skar mållinjen som vinnare i Elitloppet.

– Jag tror inte att han är bättre än hästar som Bold Eagle eller Propulsion, men jag tänkte att om någon av dem gjorde ett misstag, då skulle han vinna i dag. Hästen är ett proffs, han kan förbereda sig själv för uppgiften, sa tränaren Jerry Riordan på segerpodiet, och han fortsatte:

– Jag är otroligt stolt. Bara att vara en del av allt det här, det är det stora. Att stå här som vinnare, är givetvis fantastiskt.

Precis som i sitt försök var det Finlandia-Ajo-vinnaren Pastore Bob som var snabbast. Femåringen accelererade iväg ruskigt från sitt sjundespår, stack till ledningen och öppnade upp med flera längder. 07,7 första 500 meterna blev till 09,4 på varvet.

Även om Ringostarr Treb var utan chans att försvara innerspåret, blev loppets förlopp perfekt för hästen. När fältet travade in över den sista bortre långsidan såg Wim Paal sin chans – han bytte ut positionen bakom hårddragande Pastore Bob mot dödens. Nu lades överväxlen in.

– Jag visste att Pastore Bob skulle vara väldigt snabb ut och det blev perfekt för oss. Vi kunde följa i hans rygg den första kilometern, det vara bara att följa med och invänta vår chans, berättade Wim Paal i vinnarcirkeln, och förklarade vidare:

– Jag såg att Propulsion hade långt fram när jag vred ut, så jag drog tussarna och så var det bara att köra. Det är en speciell känsla nu, det är ett så prestigefyllt lopp, kanske det största som vi har här i Europa.

Propulsion hade inte kunnat vara inte vara med i startrusning utan hamnade en bit bak i fältet. När hästarna gick in genom sista sväng följde Örjan Kihlström i rygg på försöksvinnaren Lionel, och över upploppet avslutade Daniel Redéns fixstjärna formidabelt. Problemet var bara att det var alldeles för långt fram – och Ringostarr Treb var alldeles för bra. Segermarginalen skrevs till en halv längd.

– När Pastore Bob flög till ledningen så tänkte jag, det här kommer bli komplicerat. Likadant när han fick gå ut i dödens, med så många bra hästar bakom. Men han förvandlade det till en uppgörelse på speed den sista biten och Ringostarr Treb är svår att slå då, berättade Jerry Riordan om hur han upplevt loppet.

Segertiden skrevs till 1.09,0a över 1609 meter. Därmed en tangering av det rekord för en Elitlopps-final som Timoko noterade vid sin seger förra året. Tre miljoner kronor var förstapriset i finalen, en summa som kunde adderas till den kvarts miljon kronor som vinnare bärgade i försöket.

Propulsion (09,1) således stor i nederlaget, precis som i fjol blev det andrapriset. Trea med stort beröm också Nadal Broline (09,4) som gick en stark avslutning i händerna på Ulf Ohlsson. Topptrion i Elitloppets final blev därmed alltså exakt den samma som i försöket.

Den franske ungtuppen Dreammoko (09,4) klarade Elitlopps-uppgiften bra. Han följde vinnaren i rygg när attacken sattes in, kunde inte vara med i segerstriden men knep fjärdepriset före Lionel (09,5) som gick en godkänd avslutning, men hade en svår uppgift att vandra i spåren i den snabba avslutningen.

Sjätteplatsen gick till franske tioåringen Up And Quick (09,6) före Steen Juuls Takethem (09,7), medan Pastore Bob (10,9) efter sin tuffa öppning kastade handduken till slut och fick ta hand om jumboplatsen i finalen. (Foton: ALN).

Läs mer om Elitloppshelgen:

Läs även: Bold Eagle fick lämna bakvägen – Lionel skrällde
Läs även: Säkert för Ringostarr Treb – Propulsion tvåa
Läs även: Full gas för formidabel Giveitgasandgo – 1.09,5
Läs även: Gocciadoro-guld – Virginia Grif omöjlig stoppa
Läs även: Global Withdrawl visade klassen – tuff i dödens
Läs även: Ingen kunde ta sig förbi Lome Brage i Elitkampen
Läs även: Ny talang för ”gul kusk” – Zabriskie Ok dansade
Läs även: Be Mine de Houelle – var makalös i Montéeliten
Läs även: Harper Hanovers: Platon Face visade styrkan
Läs även: Sweden Cup: Gammal är äldst – Arazi Boko i topp
Läs även: V75: Double Exposure vann duellen – på 1.09,6
Läs även: Redén om Elitloppet: ”Tyngsta förlusten i livet”
Läs även: Bold Eagle siktar mot nya lopp – inte Elitloppet
Läs även: Pilarskis besked: Ingen Bold Eagle i Åby Stora
Läs även: Guarato om Bold Eagle: ”Han tog det inte hårt”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Säkert för Ringostarr Treb i spets - Propulsion tvåa
Nästa nyhet
Säkert för Ringostarr Treb i spets – Propulsion tvåa

Säkert för Ringostarr Treb i spets – Propulsion tvåa

Han blev förvisso utmanad om ledningen, men när väl Ringostarr Treb funnit spets blev det en säker historia. Italienaren kunde säkert vinna Elitloppets andra försök före Propulsion.

De flesta förväntade sig att Ringostarr Treb skulle ta ledningen i Elitoppets andra försök, men Johan Untersteiner eldade iväg rejält med Pastore Bob som klämde sig förbi ur den första kurvan. Men Wim Paal vred direkt ut, övertog – och sedan var loppet avgjort.

– Det är en fantastisk häst, det är en liten kille men han är inte rädd att ta en fajt med någon. Det var tråkigt för alla det som hände med Bold Eagle, men med det sagt, vi hoppas han är lika bra i finalen och att vi gör samma sak där, sa tränaren Jerry Riordan.

Ringostarr Treb återtog täten samtidigt som första 500 passerades efter 07,8. Då kunde han sänka farten betänkligt; kilometern avverkades efter 12,2. Den värste motståndaren Propulsion hade fått syna dödens och det drog ihop sig mot en speedduell de båda favoriterna emellan.

Men den kvickfotade Ringostarr Treb behövde aldrig bli särskilt orolig, den Jerry Riordan-tränade åttaåringen höll säkert hela vägen över mållinjen, Propulsion lika säker som tvåa. Segertiden blev i sammanhanget relativt blygsamma 1.10,8a över den engelska milen

Nadal Broline gick en bra avslutning från andra utvändigt och nöp tredjepriset. Vidare till final även Pastore Bob som efter sin startrusning gjorde loppet i rygg på vinnaren.

Uza Josselyn spurtade starkt över upploppet, men fick bli nöjd med första platsen utanför finalen. Amiral Sacha styrde på i avancemang över sista bortre långsidan, men föll tillbaka den sista biten. Cokstile fick inte chansen att blanda sig i finalstriden efter en invändig resa, medan Orlando Jet fick se sina chanser gå upp i rök efter en galopp i starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle fick lämna bakvägen - Lionel skrällvann

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson