Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Färdigtävlat för Maori Time – avelskarriär väntar

Australiens snabbaste travhäst genom tiderna Maori Time har gjort sin sista start. Nu blir det i stället en framtid inom aveln – men hon stannar i Europa.

Efter att förra vintern travat 1.09,3a över engelska milen blev Maori Time tidernas snabbaste travare i Oceanien. Något som sedermera innebar att hon också fick en plats i Elitloppet förra året. Då slutade det i galopp för stoet men hon fortsatte att tävla på svensk mark i regi Stig H Johansson. Det dock utan några stora framgångar; på sju starter blev det inga resultat.

Den senaste starten, på Sundbyholm i slutet av november, blev också den sista för det i dag tioåriga stoet. Ägaren Frederick Crews meddelar via sitt Twitter-konto att tävlings-karriären är över för Maori Time som nu i stället ska fokusera på aveln där tanken är att hon ska bli kvar i Europa. Maori Time gjorde 73 starter, vann 24 lopp och tjänade drygt 2,7 miljoner kronor.

– Drömmen är över. Efter konsultation med Stig H Johansson har vi kommit fram till att Maori Time kommer att sluta tävla för att bli avelssto, skriver Crews på Twitter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kontio och dotter prisas vid Finlands idrottsgala

Kontio och dotter prisas vid Finlands idrottsgala

Att Jorma Kontio blir utsedd till Finlands bästa idrottare inom travsporten har varit en vana sedan länge – i år tilldelas han utmärkelsen för 26 gången(!) Men han får också sällskap av sin dotter.

Det är i dag, den 17 januari, som den finländska Idrottsgalan avhålls i Helsingfors. Årets idrottare i hela 72 olika grenar ska prisas och det är sportjournalisterna i Finland som utser pristagarna. För första gången tilldelas priser till far och dotter vid samma gala. Det skriver Yle.

För priset som Årets idrottare inom travsporten går, återigen, till Jorma Kontio. Det blir hela 26:e gången som sulky-legendaren erhåller utmärkelsen. Men även dottern Anna-Julia Kontio, som är aktiv i ridsporten, finns med bland de 72 olika pristagarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

V65 Romme 18 januari

Omgången: Jag spelar med två spikar då Romme kör lunchtravet under fredagen med V65. En klar favorit och en som borde vara betydligt mer spelad då han helt enkelt ser ut som en bomb för dagen!

Spikarna: 5 Perfect Dynamite (V65-4) ser otroligt formstark ut i nya regin hos Ante och Tina Lisell och jag tror han slår favoriten helt enkelt! 5 Twombly (V65-5) är lovande och borde sitta i spets direkt, toppchans om han sköter sig.

V65-förslaget är på 2376 kronor.

7-6-11-1-4-9-14-3-8-2-5 (10-15)
7-1-5 (3-2)
10-14-3-8-7-11-5-4-12-15-6-2 (9-1)
5 Perfect Dynamite (3-8)
5 Twombly (9-3)
5-7-1-4-10-2 (8-3)

11x3x12x1x1x6 = 2376 kr

LD-förslag på 800 kronor:

5 – 5 x 800

V65-1:

Ranking: A: 7-6-11 B: 1-4-9-14-3-8-2-5 C: 10-15-13-12

Spetsanalys: Hersey Boko med Sir Toby kanske är svaret?

Loppanalys:

Full fält inleder och favorit är formstarka 6 True Vision som är lite hetsig, men fartfylld och kommer med två raka segrar. Först speedade hon snyggt från ledarryggen och senast var det spets och slut då hon aldrig släppte någon nära. Nu är det innerspår på tillägg, och det innebär alltid strulrisk för en favorit. Hon är snabb i benen, och kanske kan hitta ut före värsta konkurrenten men jag garderar.

Och tippar den andra av de mer betrodda 7 Qiao Q.L. som är bra och nu är hela stall Westerholm äntligen på gång igen, hästarna ser starkare ut och det ser helt enkelt lovande ut. Hon har gjort två starter efter längre uppehåll, gick bra i comebacken men var lite segare senast då Nicklas ställde på varvet kvar men blev utsvarvad och det var tomt redan 500 kvar. Kanske var det mer en humörgrej? Detta lopp är inte jättebra och hon duger om hon trampar iväg, hon är inte stabil med volt.

Jag nämner 11 Lighten Up som var väldigt positiv vid skrällsegern för tre starter sedan då den bara mosade dem på slutvarvet till 80 gånger såsen. 4 Light My Dreams som gick vettigt efter startgalopp senast och klockades till 15,5/1500 meter. 1 Hersey Boko har läget och kanske kan vara förbättrad efter uppehåll och med Toby i vagnen kan bli spets eller ledarryggen.

V65-2:

Ranking: A: 7-1-5 B: 3-2 C: 4-6

Spetsanalys: Valle E.W. var bra med från spår 7, utan spetschans mot kvicka Pastorns Lady. Innerspår är helt andra bullar men han ser ut att öppna hyggligt. Fastnet var snabb senast till ledningen och utmanar, körs den där eller kan Pasi ladda framåt med Affect?

Loppanalys: 5 Zeus Dipa är favorit i ett fyraåringslopp och efter att ha inlett med två raka startgalopper och blivit diskad hos Bergh, så visade han kapacitet senast då han travade och var helt överlägsen. Han bara matade på i dödens, tog över 500 kvar och det var luft kvar på 17,0 full väg, och det duger här med. Det är rätt sort, men han ser inte alls stabil ut och nu är det bilstart vilket inte alls gått tidigare.

Det är inte givet att han vinner ens felfri, för han möter en bra häst i 7 Affect som är stark och kapabel för detta lopp. Senast reglerade han dem säkert för Pasi via dödens, och det känns som att hästen gör det han ska och inte vill/behöver vinna med så bred marginal. Före det var han snabb ut, men fick svar och kördes på chans och följde med enkelt bakom hästar till slut då han inte pressades när luckan kom. Han borde vara före Berghs häst och från ledningen är detta troligen vinnaren.

Tredje med chans är 1 Valle E.W. som visat bra fart och vid segern var han helt överlägsen och drog undan redan på långsidan och det var bra intryck via 15 sista 500. Höll farten starkt i spåren utan rygg sista varvet senast där fina Tinten vann. Innerspår och bil för häst som visat sig strulig är inga plus på, men han har minst lika bra fart som de båda nämnda.

3 Fastnet som var snabb ut senast till ledningen, blev av med ledningen mitt i loppet men fullföljde sedan bra som tvåa bakom en mycket bra vinnare. Känns sämre än nämnda trio.

V65-3:

Ranking: A: 10-14 B: 3-8-7-11-5-4-12-15-6-2 C: 9-1-13

Spetsanalys: Ovisst då få på start brukar köras från ledningen. Höstbodennis och Guli Tiger mest intresserade kanske?

Loppanalys: Kallblod och fullt fält med femton hästar och här är det öppet och gott om streck i loppet som sig bör. Jag tror mest på skrällen 10 Rasmus Karma som inte haft någon tur, och senast fastnade han med gott om sparat. Före det hamnade han åt råttorna då jag trodde en del på honom och han galopperade i kön 400 kvar med långt fram. Skulle det klaffa är han riktigt bra och till under 10% lite av ett fynd!

14 H.E.C.Balderina visade imponerande styrka och inställning vid segern då hon hängde ute i spåren mest hela tiden men kunde fånga in dem kort före mål och det var mycket bra gjort. Senast blev galopp kort efter start men hon svarade för bra upphämtning och formen är intakt. Bra chans utan strul, men visst är det risk för strul härifrån.

3 Höstbodennis blir nog knapp favorit, och han har form men har svårt att vinna lopp. Senaste segern tog han oktober 2017, och det är inte enbart en slump. Nu är han ändå i så bra form att han är tidigt bud, han höll bra som tvåa bakom fartfyllda Diadem Viking senast då han mestadel gick i dödens.

V65-4:

Ranking: A: 5 B: 3 C: 8-4-6-9-10-1-7

Spetsanalys: Reverend Wine var klart snabb tidigare, och även om han inte riktigt visat det efter uppehållet så borde han hålla ut Perfect Dynamite. Denne lär dock testa rejält, och han måste vara med på noterna Ohlsson om han ska hålla ut. Och om han sedan vill ha den på utsidan över 2640 meter…

Loppanalys: 3 Reverend Wine är storfavorit och han kommer från V75-seger som togs på snyggt vis då han helt enkelt bara var bäst över upploppet. Gången före gjorde Örjan en Örjan och backade ner i kön då han blev över från start och han deltog helt enkelt inte. Hästen såg fortsatt fin ut i skymundan, och fick alltså utdelning senast. Klart han har bra chans i lunchlopp då, men han möter en kanon och jag spikar emot! Från spets har han varit 1-1-1-3 på fyra starter.

För jisses som han sett ut 5 Perfect Dynamite i regi Lisell! Näst senast var han som en bomb som skulle brisera men hade hästar runt sig hela loppet på V75. Backade loss i sista sväng och kom med full fart längst ut vid staketet upploppet ner. Jag trodde mycket på honom senast, och från dödens såg han helt överlägsen ut, men galopperade av ren friskhet på sista långsidan då han var på väg att ”pulla” ifrån dem. Jag tror han mosar dem och spikar då det inte ska skilja så mycket på spelet mot favoriten! Han vann enda gången han gick i spets, så det fungerar om det skulle bli så…

V65-5:

Ranking: A: 5 B: 9-3-8-6-15-14 C: 13-11-7-4-12-10-2-1 

Spetsanalys: Twombly var snabb ut volten senast, och med ”lilla springspår” är det toppchans till ledningen innan första kurvan.

Loppanalys: Mycket klent lopp och toppchans att det blir favoritseger. 5 Twombly tränas, precis som Reverend Wine, av Diederik Meilik och den här är än större favorit spelad till 60% av insatserna. Detta är en plusvariant som tog enkel spetsseger senast och det gick snabbt sista 500 då jag hade nedåt 12 i 500 meter då utvändiga 14 för tio-favoriten Global Winner utmanade med Meilinks pålle svarade enkelt. Han har inte visat sig vara osäker och bör trampa iväg, det kommer heller inga springspårshästar som stressar. Han ska kunna sitta tidigt i ledningen och denna favorit spikar jag då jag har en spelvärd spik redan.

V65-6:

Ranking: A: 5-7 B: 1-4-10-2 C: 8-3-6-9-11-12

Spetsanalys: Digital Extreme och Edelsa är två mycket startsnabba och de gör upp om ledningen, jag tror det blir den förste av dem till spets.

Loppanalys: 7 Power Broline är nästa storfavorit och det går inte att säga annat än att det är bra uppgift. Han har kommit i en sällan skådad form, och efter ett par snygga vinster i vanliga lopp gick han gå ut i ett Klass I-försök i V75 på Bergsåker och avslutade bra upploppet ner som knappt slagen med tre hästar på linje. Vincent Chase vann före Yrr. Han har spår långt ut på vingen över 1640 meter och det kan bli strul med snabba hästar innanför. Dessutom lär han fått det lite lugnt efter V75-starten om jag gissar rätt och som mycket stor favorit tar jag chansen att gardera.

Jag spelar med 5 Captain Sisu på LD då jag bara inte kan spela favoritkomben då jag ändå spelar för lite värde i tipsen – inte bara för att försöka få alla rätt… Det här är inte så tokig häst som brukar räcka bra i vanliga lopp, men inte riktigt hinna med på V75. Han var ute på V75 senast, hade svårt att följa i tempoökningen men fastnade sedan i trötta ryggar. Det bör bli bra fart på loppet och han kan vara starkast om favoriten kommer bort eller bara är lite sämre.

Mycket spel bakom favoriten är det på 1 Digital Extreme som är en vettig frontrunner, och han kan nå sin favoritposition nu med perfekt innerspår. Nu möter han mycket snabb häst i 4 Edelsa och inte säkert han kan svara henne. Men han har chans även bakifrån.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Redéns bolag stäms - ärendet avgörs i tingsrätten
Nästa nyhet
Redéns bolag stäms – ärendet avgörs i tingsrätten

Redéns bolag stäms – ärendet avgörs i tingsrätten

Bolaget Brixton Medical i vilket Daniel Redén är verkställande direktör har fått en stämningsansökan mot sig sedan man hävt ett köp av två avelshingstar. Tvisten ska nu avgöras i tingsrätten.

De båda avelshingstarna Pastor Stephen och Smilin Eli skulle säljas till amerikanska köpare för 1,4 miljoner kronor. Men köpet hävdes senare av säljarna Brixton Medical, vars verkställande direktör är travtränaren Daniel Redén. Anledningen till den avbrutna affären var dröjsmål med betalningen, skriver Enköpings-Posten.

Den norske agenten Ståle Elvekrok, som var den som för-medlade affären, menar dock att köpet hävdes utan grund. Enligt den stämningsansökan som nu kommit in till Uppsala tingsrätt hävdar agenten att dröjsmålet ska ha skett på grund av olika förfallodagar på köpekontraktet och fakturan. Vidare menar man även att en veckas dröjsmål med betalningen heller inte ska vara tillräcklig anledning att häva köpet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Italiensk topp står över PdA - siktar mot Elitloppet
Nästa nyhet
Italiensk topp står över PdA – siktar mot Elitloppet

Italiensk topp står över PdA – siktar mot Elitloppet

Alessandro Gocciadoros femårige stjärnskott Vitruvio hade kunnat få plats i Prix d’Amérique men nu väljer man att avstå en start för att i stället hoppas på bland annat Elitloppet.

Adrian Chip-sonen Vitruvio, i träning hos Alessandro Gocciadoro, har varit sin kulls bästa i Italien och redan tjänat cirka 7,5 miljoner kronor. Efter den starka insatsen i Critérium Continental där hästen blev tvåa efter Eridan, har italienaren varit aktuell för en start i Prix d’Amérique. Den nyblivne femåringen hade haft en plats säker i loppet, sedan yngre hästars prissumma räknas upp i PdA.

Det till trots väljer kretsen kring Vitruvio att avstå start i Prix d’Amérique den 27 januari. Det skriver sulkysport.se. Avsikten är att i stället ladda hästen mot vårsäsongens och sommarens stora lopp där Elitloppet är ett av de stora målen för hästen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson