Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Ringostarr Treb kung på Solvalla – Allt om Elitloppet

Över den sista bortre långsidan klev Ringostarr Treb in i huvudrollen. Wim Paal gav den italienske krigaren full marschorder. Propulsion jagade storstilat – men hade en omöjlig uppgift. Tränaren Jerry Riordan och kusken Wim Paal firades på Solvalla efter sina karriärers största seger. Elitloppet till Ringostarr Treb.

Elitoppet handlade på förhand mest om Bold Eagle. Den franske världsartisten, skulle han få sin revansch? Snacket efter det första försöket handlade om samma häst – men av en helt annan anledning. Efter ett ordentligt startkaos brände Bold Eagle all sin energi före start och i en ogiltlig – och fick lämna Solvalla efter en tidig galopp.

För Ringostarr Treb löste det sig dock perfekt. Efter en säker viktoria i sitt försök före Propulsion, blev ordnings-följden också den samma i finalen. Den här dagen var Ringostarr Trebs. Det italienska jublet var enormt när åtta-åringen skar mållinjen som vinnare i Elitloppet.

– Jag tror inte att han är bättre än hästar som Bold Eagle eller Propulsion, men jag tänkte att om någon av dem gjorde ett misstag, då skulle han vinna i dag. Hästen är ett proffs, han kan förbereda sig själv för uppgiften, sa tränaren Jerry Riordan på segerpodiet, och han fortsatte:

– Jag är otroligt stolt. Bara att vara en del av allt det här, det är det stora. Att stå här som vinnare, är givetvis fantastiskt.

Precis som i sitt försök var det Finlandia-Ajo-vinnaren Pastore Bob som var snabbast. Femåringen accelererade iväg ruskigt från sitt sjundespår, stack till ledningen och öppnade upp med flera längder. 07,7 första 500 meterna blev till 09,4 på varvet.

Även om Ringostarr Treb var utan chans att försvara innerspåret, blev loppets förlopp perfekt för hästen. När fältet travade in över den sista bortre långsidan såg Wim Paal sin chans – han bytte ut positionen bakom hårddragande Pastore Bob mot dödens. Nu lades överväxlen in.

– Jag visste att Pastore Bob skulle vara väldigt snabb ut och det blev perfekt för oss. Vi kunde följa i hans rygg den första kilometern, det vara bara att följa med och invänta vår chans, berättade Wim Paal i vinnarcirkeln, och förklarade vidare:

– Jag såg att Propulsion hade långt fram när jag vred ut, så jag drog tussarna och så var det bara att köra. Det är en speciell känsla nu, det är ett så prestigefyllt lopp, kanske det största som vi har här i Europa.

Propulsion hade inte kunnat vara inte vara med i startrusning utan hamnade en bit bak i fältet. När hästarna gick in genom sista sväng följde Örjan Kihlström i rygg på försöksvinnaren Lionel, och över upploppet avslutade Daniel Redéns fixstjärna formidabelt. Problemet var bara att det var alldeles för långt fram – och Ringostarr Treb var alldeles för bra. Segermarginalen skrevs till en halv längd.

– När Pastore Bob flög till ledningen så tänkte jag, det här kommer bli komplicerat. Likadant när han fick gå ut i dödens, med så många bra hästar bakom. Men han förvandlade det till en uppgörelse på speed den sista biten och Ringostarr Treb är svår att slå då, berättade Jerry Riordan om hur han upplevt loppet.

Segertiden skrevs till 1.09,0a över 1609 meter. Därmed en tangering av det rekord för en Elitlopps-final som Timoko noterade vid sin seger förra året. Tre miljoner kronor var förstapriset i finalen, en summa som kunde adderas till den kvarts miljon kronor som vinnare bärgade i försöket.

Propulsion (09,1) således stor i nederlaget, precis som i fjol blev det andrapriset. Trea med stort beröm också Nadal Broline (09,4) som gick en stark avslutning i händerna på Ulf Ohlsson. Topptrion i Elitloppets final blev därmed alltså exakt den samma som i försöket.

Den franske ungtuppen Dreammoko (09,4) klarade Elitlopps-uppgiften bra. Han följde vinnaren i rygg när attacken sattes in, kunde inte vara med i segerstriden men knep fjärdepriset före Lionel (09,5) som gick en godkänd avslutning, men hade en svår uppgift att vandra i spåren i den snabba avslutningen.

Sjätteplatsen gick till franske tioåringen Up And Quick (09,6) före Steen Juuls Takethem (09,7), medan Pastore Bob (10,9) efter sin tuffa öppning kastade handduken till slut och fick ta hand om jumboplatsen i finalen. (Foton: ALN).

Läs mer om Elitloppshelgen:

Läs även: Bold Eagle fick lämna bakvägen – Lionel skrällde
Läs även: Säkert för Ringostarr Treb – Propulsion tvåa
Läs även: Full gas för formidabel Giveitgasandgo – 1.09,5
Läs även: Gocciadoro-guld – Virginia Grif omöjlig stoppa
Läs även: Global Withdrawl visade klassen – tuff i dödens
Läs även: Ingen kunde ta sig förbi Lome Brage i Elitkampen
Läs även: Ny talang för ”gul kusk” – Zabriskie Ok dansade
Läs även: Be Mine de Houelle – var makalös i Montéeliten
Läs även: Harper Hanovers: Platon Face visade styrkan
Läs även: Sweden Cup: Gammal är äldst – Arazi Boko i topp
Läs även: V75: Double Exposure vann duellen – på 1.09,6
Läs även: Redén om Elitloppet: ”Tyngsta förlusten i livet”
Läs även: Bold Eagle siktar mot nya lopp – inte Elitloppet
Läs även: Pilarskis besked: Ingen Bold Eagle i Åby Stora
Läs även: Guarato om Bold Eagle: ”Han tog det inte hårt”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Säkert för Ringostarr Treb i spets – Propulsion tvåa

Säkert för Ringostarr Treb i spets – Propulsion tvåa

Han blev förvisso utmanad om ledningen, men när väl Ringostarr Treb funnit spets blev det en säker historia. Italienaren kunde säkert vinna Elitloppets andra försök före Propulsion.

De flesta förväntade sig att Ringostarr Treb skulle ta ledningen i Elitoppets andra försök, men Johan Untersteiner eldade iväg rejält med Pastore Bob som klämde sig förbi ur den första kurvan. Men Wim Paal vred direkt ut, övertog – och sedan var loppet avgjort.

– Det är en fantastisk häst, det är en liten kille men han är inte rädd att ta en fajt med någon. Det var tråkigt för alla det som hände med Bold Eagle, men med det sagt, vi hoppas han är lika bra i finalen och att vi gör samma sak där, sa tränaren Jerry Riordan.

Ringostarr Treb återtog täten samtidigt som första 500 passerades efter 07,8. Då kunde han sänka farten betänkligt; kilometern avverkades efter 12,2. Den värste motståndaren Propulsion hade fått syna dödens och det drog ihop sig mot en speedduell de båda favoriterna emellan.

Men den kvickfotade Ringostarr Treb behövde aldrig bli särskilt orolig, den Jerry Riordan-tränade åttaåringen höll säkert hela vägen över mållinjen, Propulsion lika säker som tvåa. Segertiden blev i sammanhanget relativt blygsamma 1.10,8a över den engelska milen

Nadal Broline gick en bra avslutning från andra utvändigt och nöp tredjepriset. Vidare till final även Pastore Bob som efter sin startrusning gjorde loppet i rygg på vinnaren.

Uza Josselyn spurtade starkt över upploppet, men fick bli nöjd med första platsen utanför finalen. Amiral Sacha styrde på i avancemang över sista bortre långsidan, men föll tillbaka den sista biten. Cokstile fick inte chansen att blanda sig i finalstriden efter en invändig resa, medan Orlando Jet fick se sina chanser gå upp i rök efter en galopp i starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle fick lämna bakvägen - Lionel skrällvann
Nästa nyhet
Bold Eagle fick lämna bakvägen – Lionel skrällvann

Bold Eagle fick lämna bakvägen – Lionel skrällvann

Bold Eagle fick lämna Elitloppet bakvägen. Efter ett stort startkaos försvann den stora favoriten redan i första sväng. I stället kunde nu Lionel överraskande vinna försöket för en jublande Göran Antonsen.

I år skulle Bold Eagle få sin revansch. Resultatet blev det motsatta. Stor dramatik föranledde det första försöket till Elitloppet, som kom att bli nästan tjugo minuter försenat. Den franske jättefavoriten blev rejält stressad av flera materialfel och till råga på allt en omstart.

När den giltiga starten slutligen gick varade loppet inte länge för Bold Eagle, fransmannen högg i galopp redan vid ingången av första sväng och lämnade banan per omgående. Det var nu i stället landsmannen Dreammoko som tog spets, utvändigt om honom landade snart Lionel.

Därifrån skulle den av Daniel Redén tränade norrmannen överraskade ta segern. Segergreppet kopplades säkert en bit in över upploppet, Lionel gick ifrån till seger på 1.09,6a över 1609 meter. Den körande ägaren Göran Antonsen firade rejält vid målgång.

– Han var verkligen jättefin, det kändes bra. Jag hade en fin känsla hela vägen och in i sista sväng var jag hundra procent säker på att vinna, hästen bara exploderade, sa Göran Antonsen.

Dreammoko och Björn Goop fixade säkert andrapriset, före Up And Quick som efter en resa som trea på innerspår tog hand om den tredje finalbiljetten. Volstead var hästen som man förhand trodde skulle kunna utmana om segern, men han fick se sig passerade sista biten av Takethem som för Steen Juul ordnade den sista finalplatsen.

Inte heller Rajesh Face kunde göra sig gällande i försöket, utan galopperade som slagen. För Maori Time, australiern, slutade det också olyckligt. Stoet galopperade bort sina chanser redan i starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen kunde ta sig förbi Lome Brage i Elitkampen
Nästa nyhet
Ingen kunde ta sig förbi Lome Brage i Elitkampen

Ingen kunde ta sig förbi Lome Brage i Elitkampen

Det var nämnt som den bästa upplagan av Elitkampen någonsin – svaret blev Lome Brage. För Erik Adielsson ledde norrmannen hela vägen.

Det bara small till från start – så satt Lome Brage i ledningen. En position som elvaåringen också skulle vara omutbar från. Erik Adielsson tog sin första seger i Elitkampen – tränaren Jan-Olov Persson noterades för sin åttonde triumf.

– Man brukar prata om att ha drömmar, det här har inte ens varit en dröm för mig. Det visar väl vilken häst det här är; när en skåning kan sätta sig upp och vinna den här helgen. Han har en otrolig teknik, hästen, sa Erik Adielsson.

Lome Brage avgjorde matchen, som sagt, redan i starten. Regerande mästaren Polara synade dödens och efter att klockan visat 21,5 på varvet drog det ihop sig till speeduppgörelse. Polara ville inte ge slaget förlorat, men att komma förbi Lome Brage var en omöjlighet. Efter 17,7 sista 500 segrade han på 1.19,8a över 1640 meter.

Finska hoppet Polara höll starkt från dödens och tog andrapriset. Fast i vinnarhålet, som trea, med krafter sparade blev Ulsrud Tea. För Lannem Silje lyckades det inte; trots en resa i andra utvändigt kunde stoet aldrig blanda sig i matchen i slutstriden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny talang från "gul kusk" - Zabriskie Ok dansade
Nästa nyhet
Ny talang från ”gul kusk” – Zabriskie Ok dansade

Ny talang från ”gul kusk” – Zabriskie Ok dansade

Alessandro Gocciadoro tar fram stjärna efter stjärna. Med flyfotade Zabriskie Ok presenterade ”gul kusk” igen – segern i Treåringseliten för ston var vattentät.

Framfarten på Solvalla för italienaren Alessandro Gocciadoro fortsatte under söndagen. Med Conway Hall-dottern Zabrisike Ok lekte han hem Treåringseliten för ston, också Rune Stolts lopp.

Zabriskie Ok katapultsstartade då bilen lämnade fältet och redan där var loppet i praktiken över. Stoet kunde ohotad ta segern genom spets från start till mål. Segertiden landade på 1.12,4a över 1640 meter. Det här var hästens femte seger i sjunde starten.

– Det är en mycket, mycket fin häst. Vi tror mycket på henne för framtiden, sa Gocciadoro efter segern värd 200 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Be Mine de Houelle - var makalös i Montéeliten

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson