Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Efter succén: Makethemark har nya lopp i sikte

Efter succén i Jubileumspokalen tar Makethemark sats mot nya segrar. Petri Salmela ämnar matcha sin kanon i Gulddivisionen framöver.

Makethemark fick sin efterlängtade storlopps-triumf när han senast spurtade hem Jubileumspokalen. Nu laddas femåringen mot nya uppgifter. Närmast på tur står Solänget och Silverörnen nästa lördag, innan man förhoppningsvis även går ut i Gulddivisionens final, Frances Bulwarks lopp på Solvalla den 30 september.

– Hästen har tagit senaste loppet på ett väldigt bra sätt och ser kanonfin ut hemma. Den här veckan har vi tränat på lite hårdare och allt verkar bra. Gör han en bra prestation i Ö-vik så är planen sedan att gå ut i guldfinalen under Kriterie-söndagen, säger Petri Salmela till Bodetravets hemsida. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Mack Dragan hästen Morgan väntat på

Inför V75: Mack Dragan hästen Morgan väntat på

I Mack Dragan har Morgan Wilhelmsson fått fram hästen han väntat på i hela karriären. När Jägersro inviterar till V75 i Derbyhelgen hoppas Axevalla-amatören på en ny succé för sin femårige diamant.

Zola Boko-valacken Mack Dragan har varit en rubrikskapare redan från början. Den i dag femårige miljonären började sin tävlingsbana med sju raka segrar. Framgångarna har fortsatt i stadig takt och nu är han uppe i Silverdivisionen. Mannen bakom hästen som vunnit mer än hälften av sina starter är 64-årige Morgan Wilhelmsson, som har en lång karriär hos stuteri Palema bakom sig.

– Jag var där i 26 år, men slutade faktiskt i höstas då jag plockade ut pensionen. Men jag är med och hjälper till ibland fortfarande, som i dag, säger Morgan Wilhelmsson när travnet.se får tag i honom.

Med Mack Dragan, som han inte bara tränar utan också äger och är uppfödare till, har Morgan nu fått kliva in i rampljuset själv. Hästen har, ständigt med Carl Johan Jepson i sulkyn, blivit ett populärt inslag, inte minst inom rikstoton.

– Det här är ju hästen man kämpat för och väntat på hela tiden, det är fantastiskt kul. Framför allt det att han är så jämn. Det här var ju heller inget som man hade kunnat ana innan han började starta, han visar ju aldrig något i träning.

Får de här framgångarna dig att vilja satsa mer?

– Nej, jag har bara två boxar här ute och jag brukar säga att det är nog tur det, för det kan lätt bli så att man vill skaffa sig mer när det går bra. Jag har en treåring med, en lillebror till Mack Dragan, men honom är det mest problem med och långt ifrån start.

Men Mack Dragan håller dock fanan högt. Efter övertygande seger på Åby senast är det nu alltså dags för hetluften igen. Valacken gör sin andra start i Silverdivisionen (V75-7) – och har till och med fått ett ”hyggligt” läge nu.

– Allt ser bra ut med honom inför det här. Han gick fint senast och det blev ett rätt så behagligt lopp för hans del; han behövde inte gå i botten och det kändes som en perfekt uppladdning inför den här starten. Fast sedan visar han sällan något i jobben, han är alltid svårbedömd på det viset.

Hur ser du på chanserna på lördag då?

– Nu har vi i alla fall fått ett hyggligt läge för en gångs skull, han har haft mycket dåliga sådana på sistone. Mack Dragan är snabb ut men det är säkert några startraketer innanför. Han har ju vunnit sina flesta lopp i ledningen, men jag tycker han är lika bra bakifrån. Fast just dödens vill man nog undvika i sådana här lopp, det hoppas jag att han slipper, säger Morgan som fortsätter:

– Jag tror att det som så ofta är dagsformen och positioner som kommer att avgöra. Hästen har gått med skor de senaste gångerna men nu kör vi barfota om banan tillåter och så sätter vi på jänkarvagnen. Mer än så kan vi nog inte göra.

Låter ändå som att du har goda förhoppningar?

– Ja, men han bör väl vara med där framme om allt funkar som det ska, det ska han. Vi åker ner med förhoppningar om att det ska bli en framskjuten placering i alla fall, men att det ska räcka till seger, det är det alltid svårt att begära. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Jägersro
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Jägersro

Fredag: V65-tips till Jägersro

V65 Jägersro 31 augusti

Omgången: Smålurig omgång inleder derbyhelgen utan riktigt bra sportslig klass. Jag spikar en favorit och ett drag som borde vara smått överlägsen utan galopp…

Spikarna: 4 Venere Lux (V65-2) är en chansning, men fart finns för att springa i åttor kring dessa och jag tror det kan bli lopp på innerspår nu vilket passar bättre. Rolig chansspik! 5 Vanyar Pil (V65-3) är rask från start och trivs i spets. Bör vinna detta från ledningen!

V65-förslaget är på 2464 kronor.

6-4-1-5 (9-3)
4 Venere Lux (6-1)
5 Vanyar Pil (7-9)
6-2-9-1-12-11-10-5-15-13-8 (4-3)
9-4-1-5-3-11-7 (10-12)
7-4-3-1-5-10-9-2 (11-6)

4x1x1x11x7x8 = 2464 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

9 – 7 x 500
9 – 3,4 x 200
9 – 1 x 100

V65-1:

Ranking: A: 6-4-1-5 B: 9-3-10 C: 8-7-2

Spetsanalys: Cajamar står ensam på start och spetsvann senast, testar samma nu mot bättre hästar eller kan felfri Mamba köra sig till tät efter 500 meter?

Loppanalys: 5 Pagano är favorit i inledningen och det är en hygglig häst, men han är lite seg av sig och det var först i sista steget han kunde kliva fram och koppla greppet senast i ganska mediokert lunchlopp. Han har inte startat på en månad nu och det finns roligare bud.

6 Mamba kanske kan köras mot ledningen då han är snabbare i benen är favoriten, och då måste han vara aktuell. Han var inte långt ifrån att hålla undan för kapabla Tropicana Ås då han gick från ledningen med 13 sista varvet och gick senast bra efter galopp där han visade 14/1800 meter. Han har galopperat fyra av sina sex senaste starter och spår 5 är såklart inte optimalt, men trampar han rätt har han bra chans.

1 Cajamar kommer med två raka segrar från Billund, en av dessa togs från dödens och en från ledningen och han har sett mycket förbättrad ut. På blaskig bana. var han helt överlägsen från dödens och bara såg ut att jogga undan till 21 gånger såsen! Senast var det spets och kontrollerat, även om det kanske inte var lika imponerande stil då han fick väckas lite på upploppet – men tom var han inte. Testar säkert att köra från ledningen ensam på start.

Jag betalar även för 4 Somelikeithot D.E. som har bra form. Var bra vid segern som togs plättlätt, galopperade bort trolig seger efter det och kom loss för sent senast. Kul skräll att ta med till 7%!

V65-2:

Ranking: A: 4 B: 6-1-2 C: 5-3-7

Spetsanalys: Golden Indra borde ta ledningen, men släppte senast och över 2640 meter släpper man igen tror jag om Venere Lux kommer direkt.

Loppanalys: 1 Hip Hurray Boko är knapp favorit och hon var positiv senast då hon höll undan till seger efter att ha gjort grovjobbet. Ottens Dibaba såg ut att vara på väg förbi på upploppet, men då denne tappade aktionen totalt och inte var körbar så kunde Johans häst hålla undan. Hon har haft svårt att få till det tidigare och inte alltid sett jättebra ut, men kanske är det proppen ur nu? Dock ingen häst jag kan lita på som favorit, fast loppet är lämpligt. Hon håller knappast upp ledningen, men distansen är mer plus.

6 Melissa Montoya är hårt betrodd, fick chansen först 75 kvar från ledarryggen senast och det var bra gjort att hinna fram till seger och det var formstarkt intryck.

4 Venere Lux har trist rad, men är bättre än så och hon blir mitt drag! Hon har haft problem med aktionen genom sista kurvan två gånger i rad, höll sig i trav näst senast men var inte alls körbar och blev fast med sparat sedan kusken gått ner i ryggar. Senast galopp men krafter kvar, båda dessa har hon varit ute i tredjespår och hängt ner rejält. Kanske kan hon komma på innerspår nu och spets vore kul, innerspår skulle säkert göra att hon springer mer rakt. Hon är intressant och jag chansspikar då min tänkta spik (Emelie K.) blev struken!

V65-3:

Ranking: A: 5 B: 7-9-10-3-11 C: 1-4-2-12-6-8

Spetsanalys: Vanyar Pil är snabb och jag tror att Eriksson kan pressa sig förbi de innanför. Ferrari Silas har tagit ledningen fyra senaste med spår en bit in, men släppt tre senaste av dessa. Manne Doc brukar också släppa.

Loppanalys: 5 Vanyar Pil tror jag vinner detta från ledningen, och dit tror jag han kan ta sig trots snabba hästar på insidan. Han är storfavorit och har respekt med sig, och de snabbaste innanför brukar inte köras från ledningen, nu dessutom över full väg. Vanyar Pil har fått två lopp i kroppen och avslutade helt okej senast då han kom loss, så formen pekar uppåt. Hästen har segrat 3 av 4 spetslopp och senaste försöket i maj stack han undan enkelt mot bättre hästar än dessa. Spik!

9 Kaiser Håleryd har mest sett seg och trist ut, men normalt står den sig bra i detta gäng. Som 31%-are är han dock inte så kul att jobba med från bakspår.

7 Punk Pale galopperade mot bättre hästar senast och även han har en del kapacitet men han har inte fått till det på länge.

V65-4:

Ranking: A: 6-2-9 B: 1-12-11-10-5-15-13-8 C: 4-3-14

Spetsanalys: Inga snabba hästar direkt, kanske kan Måni gasa mot ledningen trots tillägg? Dock mycket ovisst!

Loppanalys: Efter strykning av Okashi Cheri är detta vidöppet amatörlopp och jag garderar brett. 9 Quite E.Wood är nu favorit och det kan visa sig korrekt för han var positiv näst senast då han klockades till 13 i 1800 meter efter galopp. Senast hakade han på okej i snabbare avslutning och körs av bra kusk i Hanna Lähdekorpi som segrat vid 7 av sina 27 starter i år. Ändå är det en häst som inte vinner på beställning och dessutom inte är speciellt startsnabb – och har galopperat kort efter start tidigare…

6 Måni måste vara intressant, den var Håkan lite inne på senast och ville köra den i ledningen mot en storfavorit från Dahléns stall, men det blev galopp. Höll farten bra från ledningen före det och kanske kan dra mot tät?

2 Höwings Unicorn måste räknas till A-hästarna. Han har mött mycket bättre hästar och hängt med bra. Näst senast vann Kindy Cane och han var själv trea, och senast bakom kapable Silent Hill då han avslutade fullt bra.

V65-5:

Ranking: A: 9-4-1 B: 5-3-11-7 C: 10-12-8  

Spetsanalys: Global Wireless utmanas av Petite Håleryd som kan ta sig förbi, den var snabb med liknande läge.

Loppanalys: Trist strykning då jag var inne på att spika Emelie K. som inte blivit någon favorit alls… Favorit är 4 Petite Håleryd som är snabb ut och återkommer efter uppehåll, och det låter inte direkt påsmält då hon fått tyngre träning och behöver lopp för att få upp tempo. Hon har spetschans och kan trilla undan ändå tror jag.

1 Global Wireless är bara tre år, var förbättrad första gången barfota runt om senast och även om hon tappade några längder på två bra hästar så gjorde hon det bra från ledarryggen. Hon höll spets då hon hade innerspår bakom bilen, men är skett nöjd med rygg på Johans favorit skulle jag gissa på.

Bäst tror jag att 9 Zima Axe är för dagen, hon var bara bäst från dödens senast till 70 gånger pengarna! Hon tappade travet ganska rejält på upploppet, men krafter såg ut att finnas mer att plocka av och travar hon bara nu blir hon nog tung att stå emot.

V65-6:

Ranking: A: 7-4-3 B: 1-5-10-9-2 C: 11-6-8 

Spetsanalys: Flight Danseur, Livi Joy och Invincible H.C. gör upp om ledningen, kan det bli den sistnämnda?

Loppanalys: 7 Illuminati är storfavorit och trots ovana förutsättningar (första starten på 1640 meter) och spår långt ut på vingen för häst som inte är speciellt startsnabb, slå bör han greja seger. Han har visat knallform och var senast stark trea i försöket till Derbyt bakom Chianti och The Bucket List F. Utan allt fr mycket vingel vinner han detta, men läge och distans gör att jag garderar då han är storfavorit i sista och renset med honom kommer vara marginellt.

Andrahandare är 4 Invincible H.C. som spurtade helt okej i jippoloppet senast för Farbror Jonke och formen är fin även här. Det finns lite spetschans och där har hästen segrat 5 av 8 frös.

3 Livi Joy är bra då det stämmer till, men som många av Arnqvists hästar agerar den ojämnt. Kördes passivt senast och kanske ville ge hästen en humörhöjare bara, för det såg inte ut att vara tomt i mål. Bättre uppgift nu, det var Mack Dragan-loppet senast.

1 Flight Danseur gör debut i ny regi, kan öppna bra och man är nog inte allt för ledsna över läget med innerspår.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt superlopp i USA - en miljon dollar i prispotten
Nästa nyhet
Nytt superlopp i USA – en miljon dollar i prispotten

Nytt superlopp i USA – en miljon dollar i prispotten

Ett nytt storlopp för tvååringarna instiftas och ska köras från och med nästa år på The Red Mile. Men en miljon dollar i samlad prissumma blir loppet det mest penning-stinna för kullen.

Initierat av Hambletonian Society och i samarbete med flera andra partners, däribland Lexington Selected Mixed Sale, kommer ett nytt jättelopp för de amerikanska tvååringarna att genomföras från och med nästa år. Loppet ska köras på anrika The Red Mile i oktober, under samma meeting som klassiska Kentucky Futurity. Det skriver ustrotting.com.

Den samlade prissumman i loppet ska uppgå till en miljon dollar, med hälften till vinnaren. Det gör loppet till det högst doterade tvååringsloppet i världen. Mer information om utformningen av loppet ska lämnas i mitten av september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljoner på spel när årgångstoppar möts i Paris
Nästa nyhet
Miljoner på spel när årgångstoppar möts i Paris

Miljoner på spel när årgångstoppar möts i Paris

Vincennes avhåller en förstklassig lördag där årgångs-hästarna står i blickfånget. I Critérium des 5 Ans kämpar de bästa femåringarna om ett förstapris på en rund miljon kronor.

108 000 euro mer exakt får vinnaren av det franska femåringskriteriet. Startlistan ser bland andra Jean-Michel Bazires Davidson du Pont som en av favoriterna, men han utmanas ännu en gång av Sylvain Rogers fina sto Délia du Pommereux som han besegrades av senast i Prix Jockey. Med i loppet även Philippe Allairs välmeriterade Django Riff (se startlistan nedan).

Lördagens tävlingar innehåller även i övrigt flera andra godsaker. Så som Prix Victor Régis och Prix Uranie för treåringarna. I det förstnämnda återkommer Fabulous Wood med sex segrar på åtta starter medan Sébastien Guarato i det senare tar ut den obesegrade juvelen Flèche Bourbon. Prix Jules Thibault avgörs för fyraåringarna och bland kandidaterna här Jarmo Niskanens kulltopp Earl Simon. Prix de Beaugency körs för den äldre eliten och hittar en match mellan Uza Josselyn och Traders. (Foto: ALN).

3000 volt

1 Désir Castelets – Franck Ouvrie
2 Desperado – David Thomain
3 Delfino – Mathieu Mottier
4 Digne et Droit – Jean-Philippe Monclin
5 Déesse des Landes – Laurent-Michel David
6 Duke of Carless – Nicolas Mortagne
7 Diable du Vauvert – Gabriele Gelormini
8 Doberman – Eric Raffin
9 Détroit Castelets – Matthieu Abrivard
10 Darling de Reux – Alexandre Abrivard
11 Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
12 Délia du Pommereux – Franck Nivard
13 Django Riff – Yoann Lebourgeois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gundersen och Hamre dominerade Derby-kvalen

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson