Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Diamanten ohotad från spets i Ulf Thoresen

Utflykten till Jarlsberg blev en succé för Diamanten. Den av Stig H Johansson tränade topptravaren fick press i ledningen men kunde ändå vinna ohotad i Ulf Thoresen Grand International.

Femårige Diamanten tar för sig allt mer. I Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg under söndagen visade han på allvar att han etablerat sig i världseliten. Stig H Johansson-stjärnan kunde vinna komfortabelt efter att ha anfört loppet från start till mål.

– Han kändes väldigt stark i dag, spänstig och fin. Jag satt mest och var orolig för att han skulle bli ensam till slut. Han är riktigt, riktigt bra den här hästen. Det har han visat tidigare, men det känns som han tagit ett steg ytterligare i år och etablerat sig i eliten, sa kusken Erik Adielsson i ATG Live.

Diamanten var riktigt snabb ut och stack till spets in mot den första kurvan. Med favoriten i front fick Erik Adielsson sänka farten; första 500 gick inte snabbare än överkant 1.12. Men det varade inte så länge, när Adrian Kolgjini snart landade i dödens med Rajesh Face.

Kolgjinis tuffing såg till att tempot hölls uppe och lade jämn press på ledaren över den sista bortre långsidan, det var emellertid en manöver som inte skulle hota Diamanten. När man nådde upploppet fick Rajesh Face ge sig – medan Diamanten säkert stack undan mot förstapriset på 800 000 norska kronor.

Segertiden stannade vid 1.11,0a över 2100 meter. Italienskan Trendy Ok med Alessandro Gocciadoro följde upp bronset i Jämtlands Stora Pris med att nu lägga beslag på andrapriset. Det efter en stark avslutning sista 300 i spåren, en spurt som säkert räckte för att ta sig förbi Rajesh Face som därmed inkom som trea.

För titelförsvararen Twister Bi funkande det inte helt heller den här gången. Världsmästaren föll över i galopp direkt i startögonblicket och tappade vinstmöjligheterna. Twister Bi reparerade och anslöt sist i fältet och gjorde därefter ett godkänt lopp som femma, efter Coquin Bébé som blev fyra från rygg ledaren.

En incident vilken grusade chanserna för flera ekipage inträffade efter ett varv då B.B.S. Sugarlight på innerspår galopperade och krokade ihop med Lionel. Drogs med i kaoset som uppstod gjorde både Giveitgasandgo och Tripolini V.P., den senare lyckades dock komma tillbaka i kön för att bli sexa. Evil Enok M.E. galopperade i fint läge med 800 meter kvar.

…Robert Berghs vasse Coktail Fortuna noterades för femte raka segern då han från spets säkert ledde hela vägen i Anders Jahres Pokallopp, det på 1.12,4a/2100. Frode Hamre-tränade Waffle Cone stod för en insats i den högre skolan då hon i stoeliten dundrade runt i spets med Erik Adielsson vid spakarna och landade på toppfina 1.09,8a på engelska milen. (Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Välkommen in i Hall of Fame, Torbjörn Jansson

Välkommen in i Hall of Fame, Torbjörn Jansson

Ännu en svensk kusk- och tränarlegendar tar plats i Hall of Fame. Torbjörn Jansson är den senaste att väljas in.

– Torbjörn Jansson har varit en av landets ledande tränare och körsvenner under lång tid. Han har en imponerande meritlista av storloppssegrar såväl i Sverige som internationellt, inleds motiveringen av Nordiska Travmuseet som kan läsas i sin helhet här.

Torbjörn Jansson, som fyller 64 om några veckor, är den senaste att ha valts in i Hall of Fame, Travets Storheter.

Jansson, som inledde sin långa karriär hos sin far Torsten i Åmål, tog ut sin egen tränarlicens 1980 och har sedan dess kommit att blivit en av våra allra största tränare och kuskar. Segern som ännu kanske hålls som den mest beryktade, är såklart den i Elitloppet 1985 med Meadow Road.

Som kusk har han vunnit alla de stora klassiska loppen, så som Derbyt och Kriteriet men har också utmärkt sig genom sina många framgångar i utlandet. Segrar i såväl Prix de France som VM-loppet finns på meritlistan.

I sulkyn har han hittills hunnit med över 4400 seger-defileringar och Torbjörn Jansson är dessutom unik som den ende kusken att ha vunnit på Sveriges samtliga 33 travbanor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takters Ariana G enorm - på nytt världsrekord
Nästa nyhet
Takters Ariana G enorm – på nytt världsrekord

Takters Ariana G enorm – på nytt världsrekord

Ariana G. bjöd på en enastående performance när hon i överlägsen stil segrade i finalen av Graduate Series på Meadowlands. Segertiden 1.08,6 var nytt världsrekord.

”Ariana G. destroys the boys”, sa referenten på Meadowlands när det Jimmy Takter-tränade toppstoet försvann ifrån konkurrenterna i finalen av Graduate Series för fyraåringarna på lördagskvällen. Och det var passande – Muscle Hill-dottern var i en klass för sig.

Yannick Gingras körde Ariana G. till ledningen i den första kurvan, men fick en stund senare utvändigt om sig International Moni som lade ordentlig press. Ledarinnan ville dock inte ge sig och svarade ut. Något som visade sig korrekt, för över upploppet stack stoet bara ifrån.

Med ett par längder till godo och till synes inte bottnad passerade Ariana G. mål på 1.08,6a över 1609 meter vilket innebar ett nytt världsrekord för fyraåriga ston över milebana. Loppets samalde prispott uppgick till en kvarts miljon dollar.

Med i racet fanns också Åke Svanstedt med Yes Mickey som efter en invändig resa lyckades sno åt sig ett sjättepris. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Inga problem i Stosprintern för Vamp Kronos
Nästa nyhet
V75: Inga problem i Stosprintern för Vamp Kronos

V75: Inga problem i Stosprintern för Vamp Kronos

Fler framgångar för Jerry Riordan. Vamp Kronos infriade alla förväntningar på hemmaplan och kunde från spets koras till vinnare i Stosprintern på Halmstadtravet.

Jerry Riordan har fina hästar i stallet, en av dem är Vamp Kronos. Ready Cash-dottern var stor favorit i Stosprintern och det visade sig berättigat. Utrustad med Björn Goop i jollen kunde hon, här i sin tredje start för året, enkelt ta hem segern värd strax under 700 000 kronor.

– Jag är väldigt nöjd med henne i dag. Hästen fick jobba för att komma till ledningen men när de kom över upploppet, tog hon bara i igen. Det var en klassig insats, hon har allt den här hästen, sa Jerry Riordan i ATG Live.

Violet Bi var raskast ut och spetsade men släppte när Björn Goop ställde frågan och fick överta efter 400 meter. Klockan visade 08,4 efter första halvvarvet men Vamp Kronos hade krafter kvar för att fajtas hela vägen till mål.

Rose Mary hittade loss från tredje invändigt mitt i den sista svängen och avslutade riktigt bra, men ledarinnan avfärdade den utvändiga avslutningen resolut. 1.11,7a på 1609 meter noterade Vamp Kronos när hon passerade mållinjen. Violet Bi fast i rygg på vinnaren med gott om krafter kvar som trea, medan Vanquish Kronos spurtade snyggt som fyra efter en sen lucka.

För Jerry Riordan var det här den andra segern som tränare i Stosprintern, för två år sedan stod han som vinnare med Treasure Kronos. Som kusk noterade också Björn Goop sin andra, med Tigger vann han för elva år sedan.

*****

*En riktig smällkaramell i Gulddivisionen. Day or Night In såg ut att ha en straffspark när han enkelt kom till ledningen och öppnade upp genom sista sväng. Men från tredje invändigt fick formkusken Carl Johan Jepson fart på Art on Line som fick fritt spelrum in på upploppet.

Mikko Ahos elvaårige kämpe avslutade kvickt medan den ledande favoritens krafter tröt. Art on Line hann fram kort före mål till knallseger på 1.12,6a/2140 meter. Från rygg ledaren Harry Haythtrow trea, inte lång från andrapriset.

*Magnus Dahlén har hittat en trevlig sort i italienaren Vischio Holz. I Klass 1 kom tredje raka i tränarens regi. Liksom tidigare var det Carl Johan Jepson som skötte tömmarna, körde till för att överta spets efter 500 meter och kunde därefter vinna ohotad. 1.14,1 på 2640 meter i fin stil.

*…och att Dahlén har fått ordentlig snurr på stallet rådde det inga tvivel om efter finalen i Wången Cup. Dagens andra V75-viktoria stod Julia Pellini för. Skicklige Oskar J Andersson visste vad han hade bakom skalmarna, gick fram mot spets med varvet kvar och behövde sedan inte oroa sig nämnvärt. 1.14,1a på 2140 visade vinnaren.

*Hemmaseger också i Klass 2. Marcus Lindgren-tränade Adiago Trot var riktigt läcker då han för Christoffer Eriksson direkt tog kommandot och anförde i högt tempo. Det var dock inga problem – genom sista sväng tackade Zola Boko-fyra-åringen för sällskapet och vann mycket lätt på 1.11,7a/1640 meter.

*Bronsdivisionen slutade i första segern för året för Veijo Heiskanens Te Quiero Grif, en riktigt välförtjänt sådan. Peter Ingves var det som skötte kuskuppgiften med bravur. Sexåringen löpte i rygg på ledaren, fick fritt mitt på upploppet och sköt till sylvasst till viktoria på 1.13,2a full distans.

*Timo Nurmos fick sin seger också. Det i en Silvedivisionen som gick i ryslig fart rakt igenom. Ulf Ohlsson fick andra utvändigt med Globalsatisfaction som över upploppet kämpade ned den i dödens mycket tappre Handsome Brad. Segertiden strålande – 1.10,5a över 1640 meter.

*Utanför kupongen tog Stefan Perssons tjusiga sto Darling Mearas en ny seger. Summer Meeting Mares blev enkelt för femåringen som från spets hade full kontroll sedan In Toto Sund galopperat bort sig. 1.12,1a/1640 var segernoteringen. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg

Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg

V75 Jarlsberg 8 juli

Omgången: Grymt bra race då Jarlsberg får arrangera V75 i samband med Ulf Thoresens minne (omdöpt av någon konstig anledning till Ulf Thoresen Grand International…) och i det loppet har jag en ruskigt bra vinnare som spikas på rubbet!

Spikarna: 8 Shadow Gar (V75-5) är elitsto som gör debut för Jerry Riordan – det blir inte mycket bättre än så! 5 Diamanten (V75-7) har sett otroligt bra ut och tar spets och sedan rör de honom inte i huvudloppet med 800 000 till vinnaren!

V75-förslaget är på 2808 kronor

6-2-3-1-15-7-8-10-9 (12-14)
2-5-10-8-3-4-1-7 (9-12)
4/ 11-12-3-10-7-2-5 (11-12)
6-5-1-8-2-3 (12-4)
8 Shadow Gar (5-3)
3/ 10-4-8-3-2 (1-6)
5 Diamanten (3-6)

9x8x1x6x1x6x1 = 1296 kr
9x8x9x6x1x1x1 = 1512 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:
3 – 5 x 800 kr
10 – 5 x 200 kr

V75-1

A: 6-2-3-1 B: 15-7-8-10-9 C: 12-14-5-4-11-13

Spetsstrid: Voltstart och det har Hakon Von Haithabu inte testat, men det går säkert okej och visst kan vara så att Robert kör till efter en bit över de släpper. Annie’s Boy borde vara bra ut och den eller Uni Lest är de som skulle kunna köras från tät av de andra.

Loppanalys: Favorit blir Robert Bergh med segerstaplande 2 Hakon Von Haithabu som vet hur man vinner travlopp! Han har seger i 8 av 9 senaste starterna, och det var bara för Isabella han kom bort innan V75 i Örebro. Fyra raka segrar efter det och två senaste har varit enkelt från ledningen. Han är småtrög, men brukar vara först till slut och har bra chans men jag vill gardera. Tre varv nu bör inte vara nackdel, men voltstart är nytt.

Mitt drag är 6 Annie’s Boy som har psykform! För tre starter sedan satte kusken press tidigt i dödens, hade mosat ledaren innan slutsvängen och bara flög undan på 13,7 full väg! Återkom urstarkt efter tidig galopp senast på V75 i Norge i smeten (blev generad till galoppen) och är intressant med Höitomt vid spararna på nytt.

3 Syoss är en tysk import som visat framfötterna, det är en racertyp och senast bombade han till ledningen och stack undan på lätta fötter med norsken sparad. Han är betrodd, och så ska han vara då han jagar femte raka segern.

1 Uni Lest är en snabb italienare som gjort tre starter i år för ”Bullern” och senast speedade han förbi dem på 100 meter då han fick anfallsorder och vann lätt. Det var billigare gäng och han ser inte 100 ut i stilen, men han kan springa och ska räknas.

V75-2

A: 2-5-10 B: 8-3-4-1-7 C: 9-12

Spetsstrid: Lurigt men det kan vara så att Forever Peace kör till i andravågen och övertar – jag ser det som favoritscenario. Scarlet Creation spetsade i 11-öppning i april och bör få ryggen då de inte är så snabba utifrån. Undantaget Place Your Bet som varit rask och kanske trycks av som nedstruken.

Loppanalys: 2 Forever Peace är inte snabb från start, men desto bättre sedan. Kördes till ledningen senast efter första kurvan och stack undan till överlägsen seger med runt 09,5 sista halvvarvet! Gången före var han rent löjligt överlägsen då han såg ut att vara varmblod mot kallblod då han flög undan sista 800 och han vann på 12,7 full väg!

5 S.G.Charpentier är en riktig häst som kördes försiktigt i comebacken senast men upploppet var av bra märke och han kan vara segermogen nu. Han vann V75-lopp i Gävle i mars och var tvåa på V75 före det då han blev nerspeedad som 15 för tio-spelad så han har krav på sig hästen. Nurmos har strukit tre av fem hästar som skulle till Jarlsberg, men övriga verkar man starta ändå.

Intressant är 10 M.S.Triple J. som gjorde första starten i Norden senast i Treåringseliten där han kördes i spets av Björn Goop. Räckte inte till slut, men är säkert mycket framsatt med det loppet och möter helt andra hästar nu. Kul A-häst som skräll.

Bra form och skalle har 8 Bellatrix visat då det varit strid alla tre senaste segrar, men han har klivit på och vunnit alla tre loppen, två från spets och däremellan dödens.

V75-3
A: 4 B: 11-12-3-10-7-2-5 C: 9-1

Spetsstrid: Lady Lane höll spets en gång med innerspår, och ledarryggen senast och kan få den positionen igen men även Southwind Gizzel är snabb – till och med klart snabbare. Har spetsat och släppt efter 400 meter två senaste med bra läge och den tror jag får ledarryggen.

Loppanalys: 4 Gina Schermer var rent av kusligt bra då hon vann V75-finalen under Elitloppet och bara klev runt dem i spåren med till synes krafter kvar. Det var ett intryck som heter duga och styrkeuppvisning, även om det inte var den värsta finalen då favoriten svek och en annan galopperade. Hon har inte startat sedan dess och säkert fått det lite lugnt, men det är klart att hon blir svårslagen ändå. Toppchans om samma form, men det finns två bättre spikar senare och jag testar att gardera storfavoriten på en kupong och spelar utgång.

11 Tarita del Sile har fått två lopp i kroppen hos ”Bullern” och verkar på gång. Senast satt hon i rygg som inte gick framåt på långsidan, men sköt till bra då hon kom loss och man drog norsken men det var mil fram till täten. Kommer göra bra lopp, om hon springer hyfsat rakt i vagnen.

Bra var 12 Stonewashd Diamant senast då hon inte kunde försvara innerspåret från start, men Peter tog sig direkt ut i dödens och klev undan enkelt utan att pressas. Helt klart en tysk av rätt sort och sviker favoriten kan PU hugga till.

3 Always So Easy satt fast med mycket sparat efter fyra månaders vila senast och det var säkert formhöjande och moralhöjande.

10 Tortuga Bi har varit spelad under dubbla pengarna 4/5 senaste. Kunde senast från ledningen inte stå emot 7 In Håleryd som smet förbi från vinnarhålet. Båda dessa räknas om man garderar för då är loppet öppet.

V75-4

A: 6-5-1 B: 8-2-3 C: 12-4-7-10-9-11

Spetsstrid: Laser Tile höll upp innerspår i 11-öppning även om han inte är extremsnabb första 100. Ingemar Palema kommer utmana tufft och är åtminstone lika snabb. Även Marchetti kan öppna bra och det verkar som Hamre är intresserad att delta med Promo Kemp.

Loppanalys: 5 Unbelievable As blir favorit och hon ska duga bra i detta lopp. Hon galopperade som slagen som 17 för tio-favorit i Östersund efter attack 800 kvar. Gick bra i Finland senast för Paal då hon gjorde jobbet, pressade sig till ledningen i sista kurvan men inte kunde står emot två som kom farande. Hon är dock inte lika bra som hon varit spelad till, men kan vara vinnaren och nu kör Gocciadoro så det lär vara silkesvantar av…

1 Laser Tile är betrodd och han kan springa för klassen, men han såg inte alls fräsch ut senast då han travade allt sämre i finalloppet som kanonen Gento vann. Fullföljde loppet bra gjorde han och det är 1,02 i odds på att han fick besöka veterinären efter det då det nu gått en månad mellan loppen. Fungerar han kan han duga.  Han höll upp innerspår näst senast, och har spetschans.

6 Promo Kemp har varit ute i Fyraåringseliten både på Solvalla och Bjerke och senast gick han opressad i mål i skymundan som chanslös. Mer passande uppgift nu och han får tipset då det låter lite påsmält från Hamre och det är lite skillnad på dessa och att möta Giveitgasandgo från bakspår…

8 Ile Saint Louis var tapper värre på V75 senast, men det var ett stolopp och nu möter man tuffa killar från sämsta spåret är verkar bli väl hårt spelad.

Det kan skrälla och jag garderar på. 2 Ingemar Palema var draghäst senast, men chanslös på spets på luriga innerspåret i Åmål och sedan knuffade han in Erwin i mål som etta. Form finns så det räcker en bit trots bättre motstånd.

V75-5

A: 8 B: 5-3-7-4 C: 1-12-9-11

Spetsstrid: Stickittothem spetsade i snabb 07,5-öppning och är troliga ledaren, men Floris Baldwin och inte minst Waffle Cone lär testa (även om Frode menar att de tar det lugnt. nu). Sedan kommer Shadow Gar som kan öppna visslande och ingen svarar henne.

Loppanalys: Fina ston men det är helt fel att det är jämnspelat som på tidiga strecken, för 8 Shadow Gar är en av annan klass än de andra och hon borde vara storfavorit. Hon lär sticka iväg vad det lider och det är bara att spika henne för det kan inte bli mycket mer intressant än att den här elitmärren gör debut för Jerry Riordan! Hon var spelad till 5 gånger degen i Prix Helen Johansson under Pda-dagen från spår 8 bakom bilen vilket säger en del om hennes kapacitet. Gubellini körde mindre begåvat i EM för ston där hon var favorit och hon blev fast med alla växlar sparade i somras. Hon finns alltså hos Riordan nu och med flera strykningar innanför lär hon tidigt bomba till ledningen och sedan ha toppchans. Vi har inte glömt hennes uppvisning under Elitloppshelgen förra året då hon fullkomligt pulvriserade Wild Honey och gänget på 10,3 med grymma 07,5 sista 500!  Hon har gått 16/1600 meter för Jerry och ska gå med jänkarvagn direkt och det är bara att spika!

Skulle hon strykas kan 7 Waffle Cone kanske köra till ledningen och vinna. Hon var positiv bakifrån under Elitloppet, men lite småtrist igen senast och hon vill inte så mycket längre. Lämpligt emot om man tar bort min spik dock och hon kan öppna snabbt, sprang ändå låg 10-tid senast men ändå för mycket spel på henne. Frode verkar vilja att hon inte laddas dessutom.

Lägger 3 Stickittothem före då den var fin från ledningen då den sprang in 100.000 norska och bord komma till tät och köra där om favoriten skulle bli struken. Mönster brukar vilja gasa.

Hårt betrodd är 5 Floris Baldwin som blåste till dem på 11,5 vid segern. Nu blir det jänkarvagn som inte var senast och kanske kan han fälla dem om Shadow Går kommer bort. Förstareserv.

V75-6:

 A: 3 B: 10-4-8-3-2 C: 1-6-9

Spetsstrid: Coktail Fortuna är snabb och brukar braka till ledningen. De är inte speciellt snabba på insidan och Phantasm Som verkar Erlend vilja ha rygg med nu.

Loppanalys: 3 Coktail Fortuna har utvecklats häftigt och kommer med fyra raka segrar. Han kördes till ledningen i V75-finalen under Elitloppet och fick hållas där framme, och i snabba sista 500 stack han undan. Han vann humörhöjande lopp i vanligt gäng efter det och nu är det tuffare igen. Han är spetsfavorit bland mindre raska och där brukar han vara svårslagen då han får ledningen. Jag testar ändå att gardera, det är bra hästar med och han får inte ha sämre dag för att greja det och jag anar att det rensar bra om han bränner, På DD får han mest spel och spikar på en lapp.

Spelar DD med loppets rysare 10 Ubertino Grif som gör första starten i Norden och det har gått ”hyggligt” för Gocciadoros hästar som kommer upp hit. Den här har fyra raka andraplatser i Italien och har varit bra. Senast var den ute i försök och final samma dag, bra i dödens i försöket och spurtade bäst av alla som tvåa i finalen och båda dessa lopp vann Tarantella Ferm som är riktigt bra. För tre starter sedan speedade han fram utvändigt och kopplade grepp i slutsvängen, men det var minst sagt märkligt då det kom en häst mellan honom och ledaren sista 150 och störtdök förbi i sista steget! Nu första för Gocciadoro och intressant häst för loppet!

4 Phantasm Soa är mycket kapabel och han vann lopp på snabbaste tiden någonsin i Norge då han vann storlopp med 300.000 i första på 09,8 förra sommaren. Han gjorde comeback senast och stack till ledningen och såg ut att lämna dem i slutkurvan, men han lade skallen på sned och gav upp kort senare och det var tveksamt. Kanske behövde han loppet och fick mjölksyra av 09,5-öppningen och nu tror vi han kommer ner i rygg på favoriten och då utmanar han på speed.

8 Generaal Bianco är en speedkula av rang och han blåste till dem på nytt senast i loppet där Phantasm Som stannade. På Lunden före det mötte han eliten för första gången. och kördes på chans. Det är bara tio hästar i loppet och hamnar han bara vettigt på det till sista 500 har han chans att blåsa till dem på nytt.

V75-7:

 A: 5 B: 3-6-2-9-7-8 C: 1-4-10

Spetsstrid: Diamanten till ledningen!

Loppanalys: Här måste bara 5 Diamanten vara hur intressant som helst! Han såg blånande fin ut i Umeå då han gjorde riktig debut för ”Farbror Jonke” men var inte alls bra sedan på Åby. Slickade såren och toppspurtade och var minst lika bra som segrande Readly Express i Östersund som tvåa och visade att han var tillbaka. Vann enklare lopp nu senast och kommer tankad till Norge. Som jag läser loppet sticker han till ledningen, och sedan får de faktiskt heta vad de vill, jag tror inte de slår honom och jag spikar!

Klart jag har respekt för 3 Twister Bi som kan allt då han är i form. Han var för laddad och hoppade bakom bilen två första starterna i år, och man backade bandet med utrustningen senast och han var en vanlig häst. Nu blir det bike på mot vanlig vagn senast, men verkar bli bakskor på igen. Han är knappast i toppform redan och då tror jag inte han slår min spik utan optimal utrustning.

6 Lionel tappade travet och galopperade i dödens på en för dagen grym Charrua Forlan senast. Han gick i vagn utan sidostång och bröt ner då tussarna drogs menar man. Nu är det Göran och spår långt ut och då bjuder jag gärna på Lionel.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Suverän Aubrion du Gers - 3000 meter på 10,9

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson