Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Steinlagers Äreslopp på lördag bjuder på ett högintressant stjärnmöte. Både B.B.S. Sugarlight och Mosaique Face väljer Momarken som årsdebut.

På lördag riktar svenska V75-spelare blicken mot Norge då Unionstravet avgörs på Momarken. Med en kvarts miljon norska kronor i förstapris blir Steinlagers Äreslopp dagens huvudakt.

BBS Sugarlight tillbaka. Foto: ALN

Två riktigt fina travare har valt loppet för årsdebut. Fredrik Solberg har tidigt annonserat att det här var tänkt som comeback för B.B.S. Sugarlight, som gör första starten på fyra månader.

Det blir dock att börja från bakspår för norrmannen som har Olympiatravet i tankarna.

Mosaique var fin i provlopp. Foto: ALN

Lutfi Kolgjini har inte besökt Momarken på fem år men häver nu ”bojkotten” och kommer med ett skepp fullt lastat.

Mosaique Face kommer att bli särskilt intressant att se efter det vassa provlopp som han gjorde på Jägersro i förra veckan (11,6a/1640). Adrian Kolgjini kör.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Gigant Slugger – Jeppe Juel
2 Attack Diablo – Peter Untersteiner
3 Patricia Hastrup – Lars Anvar Kolle
4 Bruno di Quattro – Frode Hamre
5 Allaballakaitoz – Veijo Heiskanen
6 King City – Kenneth Haugstad
7 Winmecredit – Magnus Teien Gundersen
8 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
9 Mosaique Face – Adrian Kolgjini
10 B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop

Läs även: Mosaique Face vass i provlopp: ”Helt underbar”
Läs även: BBS Sugarlight mot årsdebut – och Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Timoko till Elitloppet – för femte året i följd

Timoko till Elitloppet – för femte året i följd

Timoko såg riktigt fin ut när han tog hem Grand Critérium de Vitesse på 1.09,5 och nu är han klar för Elitloppet – för femte året i följd.

Tio år gammal men evigt ung. Timoko, Frankrikes vinstrikaste genom tiderna med 4,4 miljoner euro intravat i karriären, glänste när han tog hem Grand Critérium de Vitesse för tredje året i rad.

Delade ut biljett. Foto: ALN

En som var på plats på Rivieran för att se loppet var Solvallas sportchef Markus Myron och han var inte sen att dela ut sin rosa inbjudnings-biljett till tränaren Richard Westerink.

– Det känns fantastiskt att få bjuda in Timoko igen. Och att han vann det här storloppet på nya löpningsrekordet 1.09.5 är imponerande, säger Solvallas sportchef Markus Myron på elitloppet.se.

Westerink tackade ja till en start i Elitloppet. Därmed kan Timoko se fram mot sin femte raka start i Elitloppet. Sedan 2013 har hästen tagit sig till final varje år. Utöver segern 2014 har han varit trea både 2013 och förra året.

Kommer till "Valla" i maj. Foto: ALN

– När jag var liten pojke drömde jag om att få vinna Elitloppet och det var otroligt när det gick i uppfyllelse. Och att vi får vara med i år igen och ha chansen en gång till är fantastiskt, säger Richard Westerink till elitloppet.se.

Timoko blir därmed den tredje hästen att vara klar för Elitloppet som körs 28 maj. Sedan tidigare har Bold Eagle tackat ja och Nuncio har en given plats i egenskap av titelförsvarare.

Läs även: Critérium de Vitesse: Timoko vann på kanontid

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Super Ariel fixade en ny seger i Frankrike
Nästa nyhet
Super Ariel fixade en ny seger i Frankrike

Super Ariel fixade en ny seger i Frankrike

Kennet Häggströms fina Super Ariel gör det bra i Frankrike och i lördags blev det en femetta i Le Croisé-Laroche.

Sedan förra hösten tävlar Super Ariel, tränad av Kennet Häggström, på fransk mark och vid lördagens tävlingar i Le Croisé-Laroche kom stoets femte seger.

Gelormini. Foto: ALN

Gabriele Gelormini körde Super Ariel som spetsade men snart släppte till Caïd Grif och från rygg på ledaren skulle det lösa sig perfekt.

In över upploppet blev det fritt spelrum på innerspår och Super Ariels speed avgjorde till en säker seger på 1.17,7 över 2850 meter. Förstapriset var värt 18 000 euro.

Favorit i loppet var PdA-hästen Akim du Cap Vert men han fick svårt att komma in i loppet, som kördes i lågt tempo, och slutade sjua.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 13 mars  

Omgången: Det är väl ojämna lopp så här på förhand och jag tror att det är stor risk/chans att en viss röd kusk snor åt sig två segrar och det blir mina spikar. Lycka till!   

Spiken: 7 And Here I Am (V64-3) kan nog köra sig till ledningen efter en bit och det bör innebära bra segerchans. 4 Tahays Blue Amber (V64-5) är mycket bra för dessa vanliga lopp och är omgångens största segerchans.

V6-förslaget är på 1600 kronor (enbart för alla rätt).

2-5-1-10-3-6-4-9 (7-8)
6-8-15-13-1 (9-3)
7 And Here I Am (4-8)
6-4-10-1 (2-7)
4 Tahays Blue Amber (1-5)
13-5-7-2-14-12-4-3-1-6 (10-9)

8x5x1x4x1x10 = 1600 kr 

DD-förslag på 1000 kronor:

4- 13 x 1000

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 2-5-1 B: 10-3-6-4-9 C: 7-8-11 

Spetsanalys: Preludio As måste ha bra spetschans mot dessa hästar, har varit snabb de senaste bakom bilen.

Loppanalys: 2 Preludio As har bra chans att spetsa hem detta lopp då han sett bra ut och gick bra som tvåa näst senast. Kusken gjorde en tabbe senast då han körde ner på open-spåret och hästen galopperade. Nu Petter i vagnen vilket är intressant då han är bra spetskusk och det kan vara en chansspik, trots att det inte var igår hästen vann lopp senast…

Betrodd är 5 Tequila F. som blandar och ger i sina prestationer och senast var ingen bra dag. Gången före hann han dit via bra upplopp och det var plusbetonat. Skulle Lindgrens pålle vakna på rätt sida är han bra nog att städa av samtliga, och på twitter kan läsas att tränaren hyllar hästens träningsjobb! Över distansen ser det mindre kul ut med raden 4-0-4-d-0 i fem senaste försöken.

Tidig är 1 Yoghurt Composite som kan få sitt smyglopp i kanske tredje inner och kommer luckan så plockar han många sista 300. Han trivs över 1640 meter som han spurtade rappt över på V75 senast som trea där Västerbo Highscore vann.

V64-2:

Ranking: A: 6-8-15 B: 13-1-9-3-4-14-12 C: 7-5-2-11-10

Spetsanalys: Claes Svensson borde kunna köra till ledningen, om inte annat i andravågen med Grasmere med ospelade hästar runt honom. I annat fall kanske Kim kan slinka loss direkt från innerspår på 20 och köra mot spets?

Loppanalys: 8 Tiller är klar favorit, och hon går från V75-start till start i ett av de sämre lopp som körts under året… Gav upp från ledningen gjorde hon i nämnda V75-start och hon var inget extra då hon var slagen redan 450 kvar, och det var inte mycket bättre än debuten för Oskar. Nu har hon fått träna på och ska köras i ryggar, och det är klart att hon duger bra i detta klena gäng.

Andrahandare är 6 Xanthis Virginia som gick okej efter vila senast och hon ska vara bättre nu – vilket hon också måste vara. Vid segern i höstas kördes hon till ledningen redan innan första böj och hade full kontroll då hon drog undan sista 700 även om det inte var någon häftig avslutning. Läget kan vara lyckat om inte Crebas gör vad han kan för att hålla in hästen med rappa 7 Designlight som öppnat bra flera gånger. Viss chans att slinka loss och köra mot ledningen.

15 Freedom Transs R. var spelad till 35 för tio mot Une di Poggio senast men då det blev dödens var den dagen över tidigt. Räknas trots läget och det gör även 13 Speedy Patricia trots att formen kan vara sådär då hon inte startat på länge, men hon har mött bättre hästar och inte gjort bort sig. Jag låser på dessa samt lägesgynnade 1 Grasmere som harspetschans.

V64-3:

Ranking: A: 7 B: 4-8 C: 1-6-3-2

Spetsanalys: Jag tror att Peter Untersteiner har goda chanser att köra sig till ledningen på första långsidan upp mot 500 meter. Kickans Girl kan vara snabbast men den släpper, och det gäller att komma före de andra favoriterna men då Diva Deo ska köras lugnare (om kusken förstått det) så tror jag på spets för PU. Dennis de Castella öppnade bra någon gång 2015, bland annat med spår mitt på vingen men frågan är om han har den formen redan nu så han öppnar snabbt?

Loppanalys: Tre hästar är spelade och då gillar jag att ta ställning och spikar 7 And Here I Am som enligt min plan ska köras till ledningen efter 400-500 meter likt vid segern näst senast. Då hade sonen full kontroll i lopp som blev billig då de andra gav upp. Det var omöjligt uppdrag senast med dödens på kanonen Eldrick Boko och aldrig aktuellt med seger som det blev kört, men hästen höll så bra man kunde förvänta sig. Jag tror som sagt på spets efter en bit och då tar jag chansen och spikar.

Det är de andra betrodda som gör upp med honom om seger. 4 Dennis de Castella var för seg i comebacken, inte oväntat efter 1,5 års frånvaro och det är en seg typ. Obegripligt hårt spelad var han, och han gick över förväntan som femma och höll spänsten väl uppe. Han är bättre nu och lyckas Tobbe svara ut min spik blir det värre…

8 Diva Deo har fått pusta och det låter inte alls påställt för detta lopp och hon kanske bara backas ner och kör till slut. Det är en lördagshäst annars och snabbast av dessa är hon vid laddning, men det är endast35.000 i första och inte årets viktigaste lopp.

V64-4:

Ranking: A: 6-4-10-1 B: 2-7-8-5 C: 9-11

Spetsanalys: Friend of Nature var snabb vid flera tillfällen som treåring och fungerar han är det tidig ledning. I annat fall Lajos Fawör som var snabb till ledningen senast.

Loppanalys: 4 Friend of Nature är jättefavorit och han räckte bra mot bra kullhästar under våren som treåring, innan han var borta länge. Det var minst sagt skral comeback han svarade för då han inte tog ett travsteg och galoppen kom inte direkt oväntat efter 800 meter för han bara sprang och rullade före det. Kanske var det strul med balansen, men innan jag sett honom värma igen vill jag inte gå på honom. Fungerar han är det bra spets och slut-chans, men gissa att storfavoriter ska trava låter jag andra göra.

Galopperar han borde 6 Lajos Fawör har bra chans att sticka till ledningen och vinna. Han vann senast över 2640 meter och svarade då för en riktigt bra insats då han bara svarade för tryck och stack undan jättelätt.

Jag betalar för 10 Galvanize’Em som såg väldigt bra ut för att vara honom före loppet näst senast och han höll tappert i loppet. Det låter bra från ”Ullis” och barfota fram nu är klar fördel samt för formtoppade 1 Nimbus Tilly som övertygade senast.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 1-5-9-7-8 C: 10-6-2-3

Spetsanalys: Osnabba hästar med vem som tar ledningen är inte viktigt då jag är helt inne på att alla släpper till favoriten Tahays Blue Amber då PU kommer ångande.

Loppanalys: Grymt passande uppgift för 4 Tahays Blue Amber som vinner detta oavsett löpning. Hon är mycket rejäl för att vara märr och tog två väldigt snygga dödensvinster i rad. Bra efter galopp senast och nu slipper hon innerspåret som inte passar henne alls bra, för startsnabb är hon inte. Desto tuffare till slut av loppen, och mycket tyder på att Peter kan överta tidigt om han så önskar – eller så kan han sitta lugn utanpå ledaren och avgöra då han vill. Toppchans och given spik!

V64-6:

Ranking: A: 13 B: 5-7-2-14-12-4-3-1-6 C: 10-9-8-15

Spetsanalys: Flera ganska snabba hästar, och ingen jättesnabb. Massive Turnover kanske man mest gärna vill till ledningen bakom, men de invändigt är inte chanslösa att ta emot och sedan kommer Kern med snabb häst i Puketorps Julius som spetsat två gånger i 11,5-öppning och Kern brukar kunna sända på…

Loppanalys: Kul lopp där jag tror mest på 13 Gunnar Magnificent som visar kraftig uppåtform och han hängde på bra i snabb avslutning näst senast och spurtade jättefint efter positionsproblem på V75 senast. Spåret är inte så kallt i Spårtrappa och han är min DD-spik då jag bara kan spela med en häst mot storfavoriten i DD-1!

2 Dark Witch Sisu övertygar inte och är ingen bra chans, även om han hängde på helt okej i Danmark senast. Segerglöden vill jag gärna få se mer av och han är oförtjänt hårt betrodd i sina starter hittills.

5 Massive Turnover verkar inte riktigt ta i för fullt, och senast var han för seg då han borde ha avgjort det loppet. Han trivs säkert bättre från ledningen, och lyckas Wallin placera honom där är det vettig chans – men det blir ofta strul för ekipaget…

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Critérium de Vitesse: Timoko vann på kanontid
Nästa nyhet
Critérium de Vitesse: Timoko vann på kanontid

Critérium de Vitesse: Timoko vann på kanontid

Timoko gjorde det igen. Grand Critérium de Vitesse är fransmannens favoritlopp och på söndagen grejade han tillsammans med Björn Goop sin tredje raka triumf på härliga 1.09,5a.

Timoko trivs ypperligt på banan i Cagnes-sur-Mer och när det var dags för vårens första stora drabbning, Grand Critérium de Vitesse, såg tioåringen till att ta hem sin tredje raka – och fjärde seger totalt i loppet. Det på en kanontid.

1.09,5 för tioårige Timoko. Foto: ALN

Björn Goop satt, liksom vid de två senaste vinsterna, i sulkyn och den av Richard Westerink tränade superstjärnan infriade förväntningarna som favorit till fullo.

Timoko var snabb ut, men kunde inte stå emot Oasis Bi som följde bilens vinge i starten och gasade till spets för Johnny Takter. Men när fältet klev in över den sista bortre långsidan ställde Goop frågan och Timoko kunde överta.

Björn vann för tredje året. Foto: ALN

Den enligt oddsindikatorn svåraste motståndaren bedömdes vara Un Mec d’Héripré och Philippe Billard-träningen var också den som provade att utmana. Jean-Michel Bazire lät sin häst avancera kraftfullt in mot sista kurvan.

De båda fransmännen lämnade övriga över upploppet, Un Mec d’Héripré närmade sig men Timoko vägrade att släppa sin konkurrent förbi sig. Segern blev säker. Förstapriset var på 90 000 euro.

Un Mec duktig tvåa. Foto: ALN

Critérium de Vitesse blev en riktig fartfest – klockorna stannade vid 1.09,5a över 1609 meter och tiden innebär ett nytt löpningsrekord. Det tidigare rekord som Varenne satte för femton år sen, putsades med en tiondel.

Timoko tangerade härmed, i sin sista möjliga start i loppet, Ourasi som tog fyra segrar i loppet (1986-1989). Värst är dock Une de Mai som vann fem raka (1969-1973).

Un Mec d’Héripré som här gjorde sin andra start efter långt uppehåll, visade att formen sitter där, han nöp silvret en tiondel efter vinnaren.

Tresaure Kronos spurtade starkt. Foto: ALN

Red Rose America gjorde en stark insats i detta stoets troligen sista start. Efter en invändig resa avslutade hon raskt på innerspår och tog tredjepriset.

Treasure Kronos gjorde ett nytt bra lopp och blev bästa svensktränade. Efter ett fint lopp som trea på innerspår kom Christoffer Eriksson ut ur sista sväng och spurtade till fjärdepriset, på linje med Red Rose America – både kom i mål på 1.09,7.

Up And Quick höll okej från innerspår och blev femma före Timone Ek och Oasis Bi som till slut blev sjua efter att inte ha kunnat följa täten över upploppet. Rod Stewart slutade som åtta.

Anna Mix hamnade sist från start och kom aldrig in i loppet på allvar. Galopp i starten blev det för både Rocky Winner och Voltigeur de Myrt.

Du kan se loppet här.

*****

*Björn Goop knep även en skräll-seger i ett tidigare lopp. Pantarei Ans gjorde fjärde starten i Björns regi och tog här sin första seger. Åttaåringen travade 2925 meter efter 1.14,3 och kammade hem 15 300 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: On Track Piraten vägrar förlora - 9:e raka

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson